Subtilitățile de a planifica o cameră de 2 camere "Hrușciov"

Construcția de locuințe din epoca sovietică a lăsat o moștenire a apartamentelor de dimensiuni mici, împărțite în camere mici pentru membrii familiilor mari, cu o bucătărie mică, hol și o baie în miniatură. Mulți continuă să trăiască în astfel de apartamente, cerând aspectul inconvenient, și unele riscuri pentru a-și moderniza spațiul de locuit și pentru ao apropia de cerințele moderne.

Cele mai multe dintre apartamentele europene standard au suprafețe mici și, în același timp, au funcționalitatea aspectului și designului elegant. Japonia a depășit toate celelalte țări din punct de vedere arhitectural, ocupând cu măiestrie tot ceea ce era necesar pentru viața de familie într-un spațiu minimal. Și în Hong Kong, datorită costului ridicat al locuințelor, zona locuinței este redusă la minimum, iar fiecare centimetru are funcții utilitare.Să încercăm să aflăm cum este posibil să se traducă în "Hrușciov" nostru.

Pro și contra

Două tipuri de materiale de construcție cu clădiri cu cinci etaje sunt răspândite pe teritoriul Rusiei: case din caramida și panouri. Observăm imediat că locuitorii caselor de cărămidă sunt mai norocoși, astfel de pereți sunt mai bine mobilați, cărămizile pot fi dezasamblate cu ușurință, iar cărămizile libere pot fi utilizate pentru reparații interioare sau ridicarea unui perete în altă parte.

Locuitorii apartamentelor de panouri pentru reamenajarea cardinală sau chiar demolarea unui perete pot necesita implicarea unor echipamente speciale pentru dezmembrarea partițiilor inutile. Cu toate acestea, pentru partiții interioare în astfel de case adesea folosit materiale, cum ar fi gips. Un perete de tencuială poate fi ușor tăiat la dimensiunea dorită cu un ferăstrău obișnuit, iar tu poți fi 100% sigur că acest perete nu poartă.

Particularitatea structurilor de apartamente este principala condiție pentru modernizarea spațiilor.

În apartamentele cu două dormitoare, de obicei dispun de niște pereți pentru a combina două sau trei camere, și lasă o cameră izolată.

După conceperea reamenajării, este necesar ca departamentul de arhitectură din zona dvs. să achiziționeze un plan de pardoseală al casei dvs., unde sunt indicate toate structurile suport și nenăscute. Dacă tu însuți nu ai cunoștințe în această chestiune, atunci trebuie să te consulți cu experții. În caz contrar, repararea dvs. poate deteriora siguranța clădirii în ansamblu.

Pentru a evita acest lucru, urmați regulile obligatorii:

  • Structurile de lagăr nu pot fi slăbite: să le facă mai subțiri, să le taie deschiderile, să aranjeze arce fără armătură cu canale.
  • Canalele de prune trebuie să fie amplasate numai în baie, în baie și în bucătărie, în locul ascensorului general al casei. Conducta de gaz nu poate fi mutată în mod categoric.
  • Schimbarea dimensiunilor și a numărului de deschideri ale ferestrelor este inacceptabilă, aici sunt necesare permise speciale, deoarece acest lucru schimbă fațada exterioară a întregii clădiri cu mai multe etaje. Excepțiile sunt deschideri de ferestre care se deschid spre un balcon, iar obținerea permisiunii este puțin mai ușoară.
  • Toate modificările propuse se aplică desenului și sunt coordonate cu arhitectul districtului, cu electricieni și cu serviciul de gaze. Este nevoie de mult timp, necesită costul înregistrării, dar fără aceste aprobări este imposibil să începeți reamenajarea.

Proiecte tipice

Deci, avem un plan de pardoseală al casei și pe care am găsit apartamentul nostru.Explorăm posibilitățile de modernizare. Camera noastră de două camere "Hrușciov" are o înregistrare standard de la 30 ("camion") la 43 de metri pătrați. m. suprafața totală. Camerele sunt de obicei adiacente. Baia și baia sunt combinate într-o singură cameră. Coridorul nu depășește 3 metri pătrați. m, se duce ușa la bucătărie, cameră mare și baie. Există balcon sau loggie, dacă nu este primul etaj.

Camerele adiacente sunt aranjate după tipul de "tramvai": din hol conduce ușa spre camera îngustă și lungă. Este convenabil să extindeți coridorul în detrimentul unei camere mari, lăsați camera îngustă neschimbată, la capătul coridorului aranjați dulapul. Astfel, avem două camere izolate mici pentru membrii adulți ai familiei și pentru copii.

Pentru proprietarii singuri, puteți oferi posibilitatea de a combina bucătăria și holul.

Al doilea tip de aspect: camerele sunt situate una după alta, sala de intrare, între bucătărie și coridorul holului înlocuiește o nișă. Există deja o uniune de zone funcționale și, fără echivoc, peretele dintre bucătărie și camera adiacentă în care se află nișa nu este un transportator. Aici puteți aplica următoarele metode de conversie: demolați o parte din perete între bucătărie și sală, combinând aceste două zone și părăsiți încăperea care separă ușa din față. Astfel, spațiul apartamentului va fi mai confortabil și intim.

Un mod mai radical - întregul zid este demolat între bucătărie, hol, hol, unitatea sanitară rămâne neatinsă. Minimalismul modern în proiectarea camerelor se bazează pe astfel de spații complet deschise și, în final, soluția opusă pentru izolarea camerei. Nișa este finalizată într-un perete complet, se face intrarea obișnuită și se face un coridor izolat, bucătărie, hală. O astfel de opțiune este preferabilă pentru familiile cu copii, unde este necesar să se satisfacă cerințele mai multor gospodării cu diferite regimuri de somn și veghe.

Al treilea tip este un apartament pe colt 2 x planificare cameră, o caracteristică a apartamentelor la colț este că într-una din camere există două ferestre. Aceasta, pe de o parte, complică plasarea mobilei și, pe de altă parte, extinde posibilitățile pentru decorarea elegantă a spațiului. Dacă nu există obstacole din partea structurilor de susținere, atunci din această încăpere se pot face două dormitoare mici sau un dormitor și un birou, un dormitor și o grădiniță. Sala combinată într-un singur spațiu, cu o bucătărie și hol, unde se poate aduna întreaga familie.

Astăzi, în designul apartamentelor, direcția la modă este prezența unui singur spațiu fără ziduri de capital, dar cu zonare funcțională cu mobilier,sisteme de transformare și materiale de finisare.

Idei de design interesante

Dimensiunile "dvushki" lui Hrușciov, desigur, nu vor permite crearea unui interior luxos în stilul imperiului, dar acest lucru nu este necesar într-un apartament mic. Este mai bine să se concentreze asupra stilurilor moderne minimaliste - scandinave, hi-tech, mediteraneene. În aceste interioare, un maxim de spațiu este combinat cu mobilierul utilitar simplu de forme convenabile laconice, care vor elibera spațiu.

Atunci când alegeți o opțiune de modernizare, trebuie să țineți cont de nevoile gospodăriei, indiferent dacă vor fi confortabile într-o cameră mare și vor dormi, să se odihnească, să învețe lecții și să primească oaspeții. Ar putea fi mai bine să lăsați camere izolate. Dacă este aleasă metoda de îmbinare, atunci există anumite metode de finisare pe care trebuie să le cunoașteți.

Ușile glisante sunt foarte populare pentru zonarea spațială a "reginei". Ei pot izola dormitorul sau zona de bucătărie, dacă este necesar. Designul ușilor din aceeași încăpere ar trebui să fie în același stil, până la ușa din față. dacă este inclusă și în spațiul comun. Este mai bine dacă acestea au aceeași culoare cu pereții, deoarece mai multe uși dintr-o cameră pot împărți panorama generală a interiorului.

Cabinete sunt mai bine pentru a instala întregul perete, de asemenea, cu usi glisante, se va economisi spațiu. Dulapuri de finisare este de preferat pentru a alege lumina sau culoarea de tapet, se va mări vizual cameră, designul ușilor și fațadelor de mobilier ar trebui să fie în armonie unul cu celălalt. Culoarea închisă ar trebui utilizată pentru elemente structurale, este un spațiu bine organizat.

Pentru pereți și plafoane, este mai bine să alegeți tonuri de măsline alb, bej sau saturate, roz, albastru. Un model mare pe tapet sau pe plafon este mai bine folosit în locurile de accent, pentru a indica o zonă, de exemplu, deasupra mesei. Nu este necesar să lipiți toți pereții cu tapet cu un ornament mare. Acest lucru va reduce vizibil scara camerei.

Suprafețele lucioase ale mobilei sau plafonului vor extinde spațiul vizual. Un tavan pe mai multe niveluri, cu o combinație de suprafețe lucioase și mată în diferite nivele, este de asemenea una dintre modalitățile de a separa o zonă de alta.

Arcurile și rack-urile sunt folosite în mod tradițional pentru delimitarea camerei. Rafturile cu design frumos și elegant nu numai că vor separa zona de lucru de camera de zi, ci vor deveni și accentul artistic al camerei.

În decorarea podelei pentru desemnarea unei zone utilizate diferite materiale, de exemplu - combina țiglă și parchet, piatra si faianta. Faceți, de asemenea, podele pe două nivele pentru a separa dormitorul de camera de zi sau de bucătărie de hol.

Pentru apartamentele mici, designerii au creat o gamă largă de mobilier transformant. Un pat cu un pat suplimentar scoate spațiu.

Dacă aveți doar o masă mică în bucătărie, puteți achiziționa un design cu o masă pliantă pliere pentru ocazii de recepție.

Opțiuni de reparare

Cea mai comună versiune a reamenajării - unirea bucătăriei și a halei. Bucătăria mică vă permite să amplasați un set de bucătării compact și un bar care va separa livingul de zona de gătit. Contorul de bar este echipat cu mai multe scaune pentru mese. Tavă multiplă divizează vizual zona. Perete accent cu un model mare indică amplasarea camerei de zi.

În timpul demolării peretelui dintre bucătărie și camera adiacentă, este posibil să se deseneze două ferestre și un dig între ele. Utilizarea diferitelor finisaje decorative dă adâncime și crește vizibil suprafața.În acest caz, trebuie să vă asigurați că paleta de materiale de finisare este reciproc armonioasă în ceea ce privește culoarea și textura.

Planificarea gratuită a apartamentului necesită încă crearea unor zone intime. O astfel de zonă este un dormitor, pentru a le conferi intimitate, sunt construite nișe, arcuri sau rafturi. În același timp, pentru zonare utilizarea de culoare și finisaj diferite plafon. Zona de living este confecționată într-o singură culoare, iar zona dormitorului este făcută cu o culoare însoțitoare și separată de un raft contrastant.

O altă tehnică reușită pentru modernizarea unei încăperi mici lângă metru este utilizarea unui balcon ca fiind unul dintre spațiile interioare.

Materialele moderne de finisare sunt relativ ieftine vă permit să includeți un balcon în zona unei camere sau bucătărie. Pentru a face acest lucru, produceți lucrări pe perimetrul balconului. Radiatoarele sunt instalate, podeaua este încălzită și un studiu este plasat în nișa balconului.

Crearea unei mici zone de luat masa pe balcon va adăuga spațiu în camera de zi mică sau bucătărie.

Devine foarte important să selectați perdele în astfel de spații de transformare. Culorile textile trebuie selectate sub tapițeria mobilierului tapițat și a culorii tapetului, astfel încât camera să nu se spargă în segmente separate.Merită să acordați atenție culorii mobilierului în armonie cu ornamentul pe perdele.

Astfel, chiar și "Hrushchev dvushki" depășite pot fi transformate în apartamente moderne confortabile.

Cum se face redezvoltarea corectă 2-cameră "Hrușciov", a se vedea următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor