Caracteristici aspect "brezhnevka"

Apartamentele "Brezhnevka" - așa-numita locuință a vechiului fond, care este răspândită în țara noastră. În fiecare oraș, au fost păstrate zeci de case din epoca respectivă. Apartamente similare sunt în căutare de până acum. Dacă trebuie să cumpărați sau să vindeți locuințe pe piața secundară, trebuie să știți ce diferențiază casele tipice ale secolului trecut.

Caracteristicile clădirii

Nu este greu de ghicit de unde vin numele casei. În timpul domniei liderului partidului notoriu L. I. Brejnev a avut loc dezvoltarea pe scară largă a teritoriilor de la Vladivostok la Kaliningrad. "Brezhnevka" a înlocuit aproape "Hrușciov", care nu a avut întotdeauna un aspect bun. La noua etapă de construcție, arhitecții au abandonat 5 etaje și au început să construiască case noi cu o înălțime de 8-9 și 12-16 etaje.Această decizie sa datorat creșterii rapide a populației în orașe, care a permis, cu un efort minim, să se reintegreze un număr mai mare de familii sovietice.

Vârful construcției a scăzut la 70-80 de ani ai secolului trecut. Casele noi au fost create în principal din plăci din beton armat, ceea ce a făcut posibilă accelerarea procesului de construcție și îmbunătățirea izolației fonice. În ciuda avantajelor acestei soluții, ca urmare, apartamentele au devenit mai reci. A existat și o alternativă - cărămidă, astfel încât unele serii de case au fost construite fără plăci. Înălțimea de caramida "brezhnev", de regulă, a ajuns la 16 etaje. Astfel de clădiri au fost ridicate sub formă de clădiri cu acces unic sau dublu.

Pe scara "Brejnev" sunt 3-4 apartamente. Pentru prima dată au apărut în astfel de case ascensoare și jgheaburi de refuz în intrările. Un alt avantaj al caselor prefabricate a fost prezența a două ascensoare - pasageri și mărfuri, în timp ce mecanismele lor sunt sub acoperiș, iar scările și depozitarea gunoiului sunt cât se poate de departe de apartamente, ceea ce reduce semnificativ audibilitatea.

Descrierea apartamentelor

Pentru prima oară, în casele acelei perioade au apărut nu doar apartamente mai confortabile, cu unul, două și trei camere, dar și apartamente spațioase cu patru camere. Astfel de locuințe au fost destinate familiilor mari.Zona de locuit a apartamentului a crescut semnificativ, iar aspectul a devenit mai convenabil.

Există aproximativ 40 de tipuri de machete de apartamente standard, iar dimensiunile lor tipice sunt:

 • cu o cameră - 27-34 de metri pătrați. m;
 • un dormitor - 38-47 de metri pătrați. m;
 • trei camere - 49-65 de metri pătrați. m;
 • patru camere - 58-76 metri pătrați. m.

În ceea ce privește zona, o camera "brezhnevka" este aproximativ egală cu o cameră cu trei camere "Hrușciov", dar imaginile bucătăriilor și holurilor rămân aceleași. Adesea, ferestrele sunt situate pe pereții parali ai clădirii, adică au vedere spre curtea de pe o parte și strada stradală pe de altă parte. În coridorul îngust există un loc pentru o garderobă încorporată, în apartament există, de asemenea, mezanine și depozite.

În unele variante ale aspectului sub pervazul din bucătărie există un așa-numit frigider de iarnă. În multe case tipice, zidurile devin mai subțiri, ceea ce face ca apartamentele să se răcească iarna și fierbinți în timpul verii. Desigur, "Brezhnevka" apartamente inferioare cu un nou aspect îmbunătățit, dar totuși ele sunt o opțiune mai bună decât "Hrușciov".

Dimensiuni opțiuni

Dacă zona coridorului și a bucătăriei a crescut doar puțin, atunci îmbunătățirea confortului camerelor este evidentă.

Spațiul de locuit într-un apartament cu trei camere este cam același:

 • bucătărie - 5-7 metri pătrați. m;
 • dormitor - până la 10 metri pătrați. m;
 • copii - aproximativ 8 metri pătrați. m;
 • camera de zi - 15-17 metri patrati. m.

Dimensiunea și dimensiunea camerelor depind de seria de case. Înălțimea plafoanelor în comparație cu "Hrușciov" a crescut de la 2,5 m la 2,7 m. Arhitecții au încercat să abandoneze camerele neînsuflețite, lăsând băile combinate numai în apartamente cu un dormitor. Aceste îmbunătățiri au facilitat considerabil viața și au îmbunătățit calitatea vieții. Din păcate toaleta și băile erau încă foarte înghesuite.

Layout Seria II-67 Tishinskaya
Layout Seria II-49
Planificarea seriei P-43
Planificarea seriei P-46

Idei de proiectare

Îmbunătățirea visele "brezhnevka", poate, fiecare proprietar. De regulă, mulți locuitori se plâng, în primul rând, despre bucătăria mică și imposibilitatea de a organiza un spațiu spațios de stocare pe coridor.

Orice lucrare privind reamenajarea și repararea apartamentului trebuie să aibă încredere în profesioniști, deoarece nu va fi dificil pentru ei să studieze planul apartamentului, să efectueze o analiză detaliată, să selecteze opțiuni de reparații adecvate, să coordoneze toate lucrările de reamenajare cu autoritățile superioare.

Vârsta clădirii, deteriorarea sistemelor inginerești, amplasarea pereților și a ferestrelor afectează, de asemenea, posibilitatea de a repara "brezhnevki". De regulă, toți pereții apartamentului poartă, astfel încât posibilitatea de reamenajare în cele mai multe cazuri este foarte limitată, dar acest lucru nu înseamnă că este imposibil. Chiar și la 30 de metri pătrați. m poate crea un interior elegant și modern.

 • Dacă configurația apartamentului permite, puteți rupe zidul dintre bucătărie și camera de zi, eliberând astfel destul spațiu liber pentru echipamentul unui apartament studio modern.

Zonele pot fi zonate folosind culori, accente stilistice, selecție corectă a mobilierului și perdelelor și alte tehnici.

 • Balcon este mai bine să se atașeze la zona de living. Dacă vom efectua o lucrare completă pentru a armoniza modificarea, reamenajarea, răsturnarea loggiei, atunci veți putea crește spațiul de locuit cu câțiva metri pătrați. Cu toate acestea, astfel de reparații vor fi costisitoare: dezmembrarea peretelui, consolidarea, geamurile, transferul de încălzire și izolarea vor necesita costuri financiare mari. Fii gata pentru asta.
 • Bucătăria poate fi mărită în mai multe moduri, de exemplu, pentru a se combina cu un balcon sau, dacă nu există nici un balcon sau este într-o altă cameră, cu camera următoare.După cum sa menționat mai sus, aproape toți pereții apartamentului sunt încărcați, astfel încât să nu le puteți demola, dar puteți coordona cu ITO construcția unei deschideri suplimentare în perete. Un astfel de arc va fi foarte convenabil, se va adăuga la atmosfera de lumină și aer și vă va permite să faceți ambele camere vizual mai mari.

Această opțiune este posibilă numai pentru apartamentele care au o sobă electrică. Bucătăria cu sobă de gaz trebuie izolată de spațiul de locuit.

 • Baia din "brezhnevka" este, în majoritatea cazurilor, separată, dar are o suprafață extrem de mică, astfel încât este aproape imposibil să se potrivească o mașină de spălat modernă în baie. Singura cale de ieșire este combinarea toaletei și a băii; acest lucru va spori spațiul liber, va găzdui aparate moderne sau chiar va construi o baie de colț.

În unele cazuri, o baie combinată poate fi extinsă în detrimentul coridorului, însă dacă o familie mare trăiește într-un apartament, atunci merită să gândim mai serios această opțiune, pentru că o astfel de reamenajare va afecta în mod semnificativ confortul locuitorilor.

 • O altă problemă cu care se confruntă toți proprietarii este alegerea mobilierului pentru un hol îngust.Pentru a face coridorul mai convenabil, puteți dezmembra dulapul încorporat. Astfel, veți elibera 1,5-2 metri pătrați. m și să fie capabil să echipeze o structură confortabilă și spațioasă pentru depozitare.

Atunci când decorați camere în "Brezhnevka", da preferință la nuanțe luminoase și nu mobilier voluminos, zona camerele în moduri diferite, iar apoi puteți crea un apartament elegant și ideal pentru a trăi.

Cum să faci o arcadă de gips-carton, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor