Subtilitățile planificării unui apartament cu două camere

Apartamentul cu un dormitor este considerat cel mai popular și popular tip de locuință, deoarece zona acestuia vă permite să realizați un aspect confortabil și oferă cazare confortabilă pentru toți membrii familiei. În plus, pentru astfel de apartamente există multe proiecte de design, datorită cărora puteți crește spațiul și, prin urmare, puteți extinde funcționalitatea camerelor. Folosind materiale moderne de finisare și imaginație în designul interior, este ușor să transformi un apartament simplu de o cameră în apartamente de lux.

Tipuri de clădiri tipice

Problema locuințelor joacă un rol imens în viața multor familii. Înainte ca oamenii să devină uneori o problemă dificilă legată de vânzarea, schimbul sau achiziționarea de locuințe noi.

Înainte de a vă decide să vă mutați,În primul rând, este necesar nu numai să selectați zona apartamentului, dar și să aflați în ce clădire se află, deoarece aspectul camerelor și posibilitatea de a repara vor depinde de tipul de clădire.

Astăzi se disting următoarele tipuri de case.

cărămidă

:

Clădirile se caracterizează prin durabilitate, instalare bună și retinerea căldurii. În cazul în care casa a fost construită în anii '70, atunci în apartamentele sale aspectul implică camere mici, prin cabană, un coridor îngust lung.

Același lucru este valabil și pentru "Stalinok": este o clădire cu cinci etaje, cu balcoane mari. Într-un apartament cu 2 camere, aici, de regulă, camere spațioase cu pereți groși și plafoane fiabile. În plus față de încăperile de locuit, este inclus și o cameră de depozitare, însă tipul general de locuințe este răsfățat de sistemul "coridor".

În apartamentele cu două camere "Hrușciov" sunt mici, înălțimea lor nu depășește 2,60 metri.

Deși sunt ieftine, însă izolarea fonică slabă, scările înguste de intrare și vechile comunicări vor crea multe probleme în timpul șederii.

panou

Casele de acest tip sunt clădiri cu cinci etaje și nouă etaje, ale căror pereți exteriori sunt căptușite cu plăci de beton.Înălțimea tavanelor în apartamente este de 3,20 metri. Pot exista "case vechi" și "noi" case prefabricate de planificare îmbunătățită, se mai numesc clădiri noi. Panourile vechi includ, de asemenea, "nave", "brezhnevki" și "Hrușciov".

Clădirile, construite în anii 60-70, au de asemenea camere mici adiacente, dulapuri încorporate și încăperi de depozitare. Apartamentele lor sunt reci, deoarece îmbinările dintre panouri nu asigură o izolare termică bună. Zona "dvushek" aici nu depășește 42-45 m2, deși aspectul are o bucătărie spațioasă și o baie separată. Casele au ascensoare și jgheaburi de gunoi.

În cazul în care alegerea a căzut pe locuințe într-o clădire de panouri, atunci nu se recomandă să cumpărați un apartament colț, deoarece va trebui să efectuați o izolare suplimentară a podelei.

În ceea ce privește "navele", planificarea lor nu vă va interesa în mod special: un coridor miniatural și o cameră mare de unde puteți ajunge în alte încăperi. Dar, în ciuda acestui fapt, astfel de facilități sunt durabile în funcționare.

Cel mai modern și mai convenabil tip de locuință este considerat "noul panou". Casele "twin" din aceste case deschid libertatea deplină a oricărei decizii în decorarea și reamenajarea, variind de la studiouri de design până la un design pe două nivele.

Descrierea spațiilor

Apartamentele cu un dormitor ocupă cea mai mare parte a pieței imobiliare, deoarece acestea sunt în mare cerere. În plus, majoritatea acestora sunt reprezentate în case de panouri. Aici au o suprafață de 40-45, 50-54 și 60 de metri pătrați. m. Structura de locuințe moderne include nu numai sălile de locuit, dar și balcoane spațioase, bucătării, hale și băi. Recent, dezvoltatorii încearcă să construiască apartamente cu suprafețe mari, care oferă cele mai confortabile condiții de trai.

În ceea ce privește piața secundară, atunci, de regulă, există apartamente standard cu două dormitoare care respectă aspectul liniar. Din suprafața nu depășește 50,2 m2, excepția este considerată a fi "veste" cu 57,8 m2. Prin urmare, dacă situația financiară permite acest lucru, este mai bine ca familiile să cumpere locuințe în case monolitice construite pe proiecte individuale. În ele, orice apartament cu două camere nu va fi mai mic de 75 m2, iar un raport echilibrat între zona nerezidențială și cea rezidențială va permite alocarea rațională a spațiului la discreția sa.

Opțiuni de design interesante

Adesea, o familie cu copii alege locuințe de două camere. Deci, la fel ca în unul dintre ele puteți combina o zonă de lucru cu un living, iar în al doilea se poate organiza un dormitor.Pentru ca astfel de cazare să fie confortabilă pentru toți membrii familiei, este necesar să se aranjeze corect proiectul.

Mai întâi de toate, trebuie să planificați spațiul. Combinația de bucătărie și sufragerie va extinde camera. După cum știți, camera de zi din casă este multifuncțională, astfel încât în ​​această cameră puteți zonarea și împărțiți-o într-un loc de odihnă și un mic studiu. Pentru a face acest lucru, este suficient să plasați în cameră un set standard de mobilier, format dintr-o masă de cafea, o canapea, un fotoliu și un birou.

În cazul în care design modular pentru a ridica aceeași culoare și formă, atunci acestea vor arata ca un set cu cască.

O senzație neobișnuită de confort în camere poate fi obținută cu ajutorul iluminării, în acest scop se recomandă utilizarea lămpilor cu control al luminozității în interior. Astfel, pentru seara, o lampă de perete sau o lampă de masă va fi potrivită, iar dacă oaspeții se adună în casă, iluminarea poate fi contrastantă cu candelabrele superioare.

Nu trebuie să uităm de locul de muncă, deci este mai bine să o organizați lângă fereastră, mai aproape de sursa naturală de lumină și să încorporați diferite rafturi și rafturi fie în fereastra de deschidere, fie atârnând-o lângă perete.

În ceea ce privește dormitorul, atunci acesta trebuie să fie prevăzut cu un pat mare.Dana este în mod tradițional plasată lângă perete, iar pe lateral sunt așezate noptiere și un sertar de sertare. Dulapul din această cameră nu va fi potrivit, deoarece va avea nevoie de mult spațiu și va colecta praf. Pentru a stoca lucruri și haine ar trebui să fie alocate în apartament un loc separat.

Dacă un copil dintr-o familie este mic, nu este necesar să separați colțul copiilor de locul părinților prin ecrane și partiții. Pentru ca bebelușul să poată dormi confortabil, patul nu poate fi așezat lângă fereastră și în pescaj. Când copilul crește, puteți să-i alocați spațiul personal în cameră și puneți acolo o masă pentru un laptop.

Pentru a efectua zonarea între patul părinților și copilul crescut, se recomandă utilizarea unor ecrane decorative speciale.

Idei bune pentru reparații

Nevoia de reparații apare constant, mai ales dacă familia locuiește în apartament pentru o perioadă lungă de timp. Mai devreme sau mai târziu, locuitorii vor dori să schimbe aspectul, să actualizeze aspectul general al camerelor și să facă "cuibul familial" modern. Pentru un apartament cu două camere puteți efectua atât o revizie economică (cosmetică) cât și o revizie majoră.

Dacă se planifică vopsirea zidurilor în încăperi, lipirea tapetului și înlocuirea prizelor, este foarte posibil să faci singur toate aceste lucruri, respectând următoarele reguli:

  • Mai întâi trebuie să terminați tavanul, apoi pereții și podelele. Toate suprafețele trebuie pregătite și pregătite cu grijă.
  • Materialele de construcție sunt cel mai bine cumpărate în magazine specializate.
  • Culorile care vor fi folosite în decor, trebuie să selectați în mod corespunzător. Nuantele luminoase vor ajuta la extinderea camerei, iar cele întunecate, dimpotrivă, o vor face mai mici.

Pentru o redezvoltare completă și crearea unui nou design într-un apartament cu două camere va dura mult timp și bani. Un nou proiect de locuințe poate fi realizat fie singur, fie prin comandă.

Pentru a face locuința spațioasă și elegantă, se recomandă nu numai să faceți o baie separată, ci și să înlocuiți ușile interioare cu arcade. În plus, va trebui să înlocuiți complet podeaua, să alegeți laminat sau parchet pentru aceasta, să instalați plafoane suspendate și să decorați pereții cu ipsos sau tapet.

7 fotografie

Exemple de decizii de succes

Apartamentele cu două camere sunt potrivite pentru familiile tinere, zona lor chiar și odată cu apariția unui copil ușurează organizarea spațiului și adaptarea confortabilă a tuturor chiriașilor.Pentru planificarea standard, se recomandă utilizarea camerelor non-passable Mai multe dintre ele pot fi aranjate ca pepinieră, iar în camera apropiată pentru a aranja dormitorul părinților.

În cazul în care nu există copii în familie, spațiul este cel mai bine deschis. O cameră mare va servi ca o cameră de zi, care poate fi conectată cu o trecere ușoară de la bucătărie, în acest caz este bine să adăugați un dormitor la un dressing, iar baia și baia pot fi transformate într-o singură cameră, instalând o cabină de duș acolo.

Recent, designerii încearcă să evite partițiile în apartamente, așa că încearcă în orice mod să le elimine. De exemplu, dezmembrarea pereților dintre camera de zi și bucătărie nu numai că va extinde zona, ci va face și camera mai confortabilă. În designul modern, centrul apartamentului este camera de zi, deci ar trebui să fie mare, luminos, confortabil pentru odihnă și convenabil pentru întâlnirea oaspeților.

Pentru mai multe informații despre cum să începeți să planificați un apartament, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor