Caracteristici de planificare "Hrușciov"

După povestea senzațională a renovării Moscovei Hrușciov, potențialii cumpărători de pe piața imobiliară s-au împărțit în două tabere: un grup de adversari înflăcărați ai blocurilor cu cinci etaje și cei care percep aceste clădiri destul de pașnic. Motivul acestei separări constă în faptul că, cu toate dezavantajele tangibile ale clădirilor de panouri care se retrag treptat, ele au și avantaje evidente, pe care noile clădiri nu se laudă întotdeauna.

Pro și contra clădirilor

Avantajul evident al cladirilor cu cinci etaje este ca aceste case practic nu se "coace" in vara, asa ca este foarte dificil sa gasesti aer conditionat pe peretele unei astfel de case - locuitorii apartamentelor pur si simplu nu considera necesara cumpararea si instalarea lor, deoarece cladirile din caramida nu permite căldură, chiar dacă apartamentul este situat pe partea însorită.În acest caz, într-o mai mare măsură este necesar să se teamă căldura, care va pătrunde împreună cu razele soarelui.

Dacă pentru a rezolva această problemă, închizând jaluzele dense, apartamentul se va arunca într-un loc răcoros.

În plus, în timpul iernii, clădirile cu cinci etaje păstrează căldură bine în interiorul apartamentului. Chiar și camerele de colț nu vor fi umede și umede. Acest lucru se datorează în mare măsură faptului că aspectul apartamentului nu implică o cantitate mare de imagini, iar amplasarea bateriilor în apartamente permite camerelor să fie încălzite cât mai mult posibil.

Mulți oameni care au luat recent un apartament într-o clădire nouă, ca ipotecă, își rup literalmente părul, pentru că numai după mutare le-a devenit clar că tot ceea ce se întâmplă vecinilor lor se aude în apartamentele lor. Se ajunge la punctul de absurditate - nu numai zgomotul provenit dintr-un apartament învecinat, dar și cel creat de locuitorii unei alte intrări poate cauza îngrijorare. O situație similară se observă și în ceea ce privește ventilația - când te trezești dimineața, știi exact ce va avea vecinii tăi pentru micul dejun cu două etaje mai jos. Deci, clădirile cu cinci etaje (în special construite în 1962) în acest sens sunt semnificativ superioare clădirilor noi - izolarea fonică în ele este foarte bună.Este adevărat că o excepție poate fi făcută de clădirile mai vechi, unde pereții dintre camere au fost foarte subțiri. Pentru aceste case, avantajele de mai sus nu sunt relevante.

În aceeași intrare în unele clădiri, puteți găsi apartamente cu layout-uri diferite, deci atunci când cumpărați un apartament, vă rezervați dreptul la o anumită alegere.

Aproape toate apartamentele din clădirile cu cinci etaje sunt dotate cu un balcon, care poate fi folosit la discreția dvs.: pentru glazura și transformarea într-o loggie completă, lăsați deschis și aranjați o mică verandă de vară, faceți un loc pentru a usca rufele spălate de pe balcon. În unele apartamente în aspectul pus prezența unei camere de depozitare.

Pereții de rulare în casele de acest tip sunt destul de groși (de cel puțin 64 cm), ceea ce face ca casa să fie puternică și fiabilă, capabilă să reziste efectelor multor factori externi. Experiența arată că astfel de clădiri nu se tem de mișcarea solului, pereții lor nu se sparg, chiar dacă clădirea se află lângă rezervor. În plus, statisticile confirmă faptul că aceste clădiri se află în mod calm în cazul activității seismice.

Realizarea de redezvoltare în "Hrușciov" mult mai ieftin și mai rapiddecât în ​​orice altă clădire - constructorii nu vor trebui să poarte un deraieror în timpul demolării zidurilor de rulment, va fi suficientă o daltă și un ciocan. Reamenajarea unui apartament într-o clădire de panouri face posibilă fantezii în râu, de exemplu este destul de posibil să faceți un apartament pe două nivele, pe care pur și simplu puteți uita dacă reparațiile se fac într-o clădire din beton.

Dar deficiențele "Hrușciov" o mulțime. Cele mai semnificative sunt plafoanele foarte mici, care pot crea o atmosferă opresivă pentru o persoană impresionantă.

Structura acestor apartamente sugerează o bucătărie și un hol incredibil de înghesuit. În coridor în sensul literal, doi oameni nu se dispersează. Cele mai multe seturi de mobilier standard nu sunt potrivite pentru holurile "Hrușciov" - ele nu se potrivesc acolo. Același lucru se poate observa în bucătării. Puteți uita pur și simplu posibilitatea de a instala o sobă de gaz și o mașină de spălat vase într-o astfel de bucătărie în același timp, altfel nu va mai fi loc pentru sertarele de bucătărie obișnuite.

Structura apartamentelor din "Hrușciov", inclusiv determină dacă baia va fi combinată cu o baie sau nu.În cazul apartamentelor din case de panouri, nu se presupune dispunerea unei băi separate - camera este o toaletă și o baie combinată. În plus, această cameră nu se poate lăuda de imagini mari. Nu se potrivește fiecărei mașini de spălat - adesea locuitorii unor astfel de apartamente trebuie să sacrifice o chiuvetă pentru a instala o mașină de spălat, deoarece, așa cum sa menționat mai sus, nu există nici un loc în bucătărie.

Dacă este un apartament cu un dormitor sau două dormitoare, trebuie să fie pregătit pentru faptul că aici, una dintre camere va fi sigur pentru a trece, adică. E. În mod clar că nu poate fi transformat într-o pepinieră, dormitor sau birou. Amenajarea îmbunătățită, cu ajutorul ecranelor și partițiilor, va permite o distribuție mai rațională a contoarelor de locuințe, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil.

Descrierea apartamentelor

clădiri de cinci etaje, care astăzi sunt cunoscute sub numele de „Hrușciov“, a fost construit la mijlocul anilor '50 în timpul următoarei crize pe piața construcțiilor, în cazul în care mii de oameni nevoie urgent de adăpost. Avantajul acestor clădiri la momentul respectiv era cât de repede puteau fi construite.Deoarece prioritatea în dezvoltarea proiectului a fost exact viteza, subtilitățile planificării interne nu au acordat prea multă atenție. Ca urmare, rușii au primit o mulțime de apartamente standard și, venind să-și viziteze un prieten, ați putea afla cu ușurință în planificarea casei sale apartamentul.

Dar chiar și în această monotonă există câteva tipuri de dispuneri:

  • Opțiuni tipice. Un apartament standard în "Hrușciov" reprezintă, de regulă, o locuință formată din una sau mai multe camere, o bucătărie de 6 metri, un coridor mic și o baie foarte mică. Apartamentele din casele cu 5 etaje sunt de la o cameră (31 mp) și de două camere (o suprafață de 44-45 metri, în cazul în care aproximativ 32-33 de metri cad pe spațiul de locuit) până la cele 4 camere, deși acest lucru apare mult mai rar. Dimensiunile sediului sunt de asemenea standard, de exemplu, apartamentele cu trei camere, de regulă, au o suprafață de 58 de metri, dintre care 48 sunt rezervate pentru spații rezidențiale. Apartament cu patru camere - poate cea mai potrivită locuință în cazul în care intenționați să faceți o redezvoltare radicală.
  • Tipuri de apartamente non-standard reprezentat de așa-numitul camion (acum acest tip neobișnuit de planificare este mai bine cunoscut sub numele de "euro-nepoată") și "veste",unde două camere au acces la al treilea. În piața imobiliară modernă, aceste opțiuni sunt cele mai solicitate.

Caracteristici de design

Atunci când alegeți o direcție de stil în designul apartamentului dvs., trebuie să vă bazați inițial pe caracteristicile layout-ului. Deoarece mai sus a fost remarcat în repetate rânduri că "Hrușciov" nu este renumit pentru imagini mari ale spațiilor, accentul în design ar trebui să fie pe minimalism, expansiunea vizuală a spațiului, precum și funcționalitatea crescută a mobilierului.

Apropo, aici vă puteți aminti un astfel de "salut din trecut" ca un mobilier transformant.

De exemplu, cea mai evidentă soluție pentru un apartament cu o cameră este o canapea extensibilă. Cu ea, orice cameră se transformă dintr-un minut în dormitor în camera de zi. De asemenea, va fi util să cumpărați o carte de masă. În timpul săptămânii, el poate sta modest de-a lungul zidului, iar când oaspeții vin în sau în ajunul unei sărbători mari de vacanță, o astfel de masă poate fi așezată în centrul camerei când este dezasamblată.

În plus, nu trebuie să uităm că chiar și în cele mai mici apartamente din "Hrușciov" există un balcon, și, în consecință, există întotdeauna posibilitatea de ao transforma într-o continuare a camerei.

Mai ales populare acum sunt apartamente studio. Și proprietarii de "Hrușciov" din ce în ce mai des face astfel de reamenajare - perete între bucătărie și cameră este eliminat. Rezultatul este o cameră spațioasă, cu două (și câteodată trei) ferestre și o suită mică de bucătărie în nișă.

Arată foarte modern și, în plus, este o opțiune convenabilă - dacă vin oaspeții, nu trebuie să fie rupt între bucătărie și camera de zi.

Iar spațiul mărit sugerează posibilitatea zonării, care va permite proprietarilor unui apartament cu o cameră să "joace" cu un ecran sau să împartă mai multe metri pătrați pentru o odihnă și o zonă de somn.

Idei frumoase în interior

Puteți compensa lipsa spațiului liber în baie prin înlocuirea băii standard cu un duș modern. Desigur, acest lucru va lipsi proprietarii de apartament de posibilitatea de a se înmoaie în baia de spumă, dar va permite să instalați o mașină de spălat în cameră.

În plus, dușuri întotdeauna vizual "ridica" plafonul, care, așa cum sa menționat deja mai sus, în "Hrușciov" este foarte scăzută.

Puteți folosi în locul ușilor standard care transformă uși, acordează pliante sau chiar abandonează supapele, lăsând doar arcurile frumos decorate.Aceasta va extinde vizual spațiul și va permite aerului să circule liber.

Un alt mod foarte îndrăzneț, dar foarte interesant de a transforma spațiul este de a plasa dulapuri de bucătărie nu de-a lungul unui perete, ci de-a lungul unei ferestre. În acest fel, un anumit număr de metri sunt câștigați în bucătărie, iar camera în sine are un aspect neobișnuit. Din nou, rezolvă problema de lumină suplimentară în bucătărie - acum va fi posibil să gătiți chiar lângă fereastră, fără a fi nevoie să efectuați lumina de fundal.

Pentru redezvoltarea ideilor interesante "Hrușciov", a se vedea următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor