Selectăm aspectul pentru un apartament studio

 Selectăm aspectul pentru un apartament studio

Apartamentul studio este un stil de viață. Apărând pe piața rusă cu câțiva ani în urmă, acest tip de spații rezidențiale a devenit unul dintre cele mai căutate și mai competitive. Motivele nu se referă numai la originalitate și libertate maximă a spațiului intern, studioul rupe stereotipurile stabilite de la vremurile sovietice cu privire la ceea ce ar trebui să fie apartamentul.

Caracteristici speciale

Există mai multe concepții greșite cu privire la apartamentul studio. De exemplu, se crede că studioul este conceput să trăiască pentru una sau două persoane și nu este potrivit pentru cupluri cu un copil, ceea ce este complet neadevărat.Cererea pentru un aspect gratuit, în primul rând mașini de dimensiuni reduse pentru studiouri, este realizată în principal de către familiile tinere, adesea cu unul sau doi copii, precum și cu o pisică, un câine, un hamster și o floare pentru a fi încărcate. Și toți acești tineri și cetățeni reușesc să găzduiască confortabil treizeci de metri pătrați.

Un apartament studio nu este doar o alegere a tinerilor, nu doar un "HYIP", așa cum se spune acum. Cuplurile mai vechi se străduiesc, de asemenea, pentru standarde moderne de viață confortabilă, mai ales că beneficiile unui apartament studio nu sunt doar prețul relativ scăzut, ci și posibilitățile suplimentare de spațiu public liber, care vor fi discutate mai detaliat.

Între timp, trebuie să fie recunoscută: spațiile de locuit cu aspect liber reprezintă un produs foarte popular pe piața imobiliară modernă. Există studiouri de dimensiuni de 24, 26, 18, 28, 27, 45, 12 metri pătrați, există programe de 50, 15, 35, 22, 29, 32, 21, 23, 14, 33, 16 metri pătrați. m.

Astfel de apartamente se găsesc în zonele rezidențiale moderne din Moscova și din regiunea Moscovei, precum și în clădirile staliniste de joasă înălțime ale "centrului liniștit" al capitalei și al altor orașe mari din țara noastră.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele apartamentelor studio sunt evidente:

 • în primul rând, un apartament studio este un spațiu liber, limitat numai de pereții exteriori și de înălțimea de la podea la tavan. Lipsa compartimentelor interne, în primul rând, crește vizibil suprafața apartamentului și, în al doilea rând, crește semnificativ iluminarea și, în general, contribuie la o atmosferă confortabilă;
 • din cauza lipsei de partiții, crește suprafața utilă, ceea ce permite, la discreția sa, să realizeze aproape orice opțiuni de reamenajare și zonare, fără a recurge la ajutorul reparatorilor profesioniști și economisirea semnificativă a banilor și, cel mai important, a timpului;
 • accesul la oricare dintre zone este mult mai ușor decât într-un apartament obișnuit, împărțit prin partiții interne. Accesul rapid din zona de admisie a alimentelor la locul de muncă sau la baie în condițiile ritmului modern al vieții este una dintre condițiile esențiale în alegerea unei case noi.

Acest lucru poate fi atribuit și unei simplificări semnificative în curățarea apartamentului: este mult mai ușor și mai plăcut să efectuați curățarea într-un spațiu comun decât într-o apartament împărțit prin pereți despărțitori și ușile.

Nu faceți fără dezavantaje:

 • lipsa spațiului personal - un dezavantaj foarte important, care poate fi eliminat în stadiul deciziei de mutare. Dacă nu sunteți pregătiți să împărțiți spațiul comun cu restul familiei, chiar dacă numai doi dintre voi, ar fi mai bine să amânați pentru o vreme studioul de apartamente sau chiar să îl refuzați. Cu toate acestea, dacă reușiți să decideți în prealabil că spațiul general și deschiderea zonelor nu vă deranjează, acest dezavantaj se transformă cu ușurință într-o virtute plăcută;
 • probleme de conversie. Într-adevăr, un apartament obișnuit poate fi destul de dificil și chiar imposibil de transformat într-un studio spațios. Practic, toate modificările interne ale aspectului pot fi făcute cu permisiunea ITO. Cu toate acestea, în prezent, aceste probleme sunt rezolvate mult mai ușor și mai rapid decât acum câțiva ani, iar în fiecare an procesul de înregistrare a reamenajării devine mai ușor;
 • încălzire și ventilație. Din moment ce bucătăria cu toate mirosurile și zgomotele se află în același spațiu cu locuri de dormit și o zonă de joacă pentru copii, trebuie acordată o atenție deosebită reamenajării sistemelor termice și de ventilație din camera de zi.Adesea, costurile financiare ale unor astfel de evenimente cresc semnificativ costul unui apartament și îl fac mai puțin atractiv.

Considerăm zona

Dimensiunea oricărui apartament, indiferent de prezența sau absența partițiilor, este întotdeauna de mare importanță. În cazul unui studio de dimensiuni mici, trebuie să înțelegeți că rolul cheie aici este jucat nu prin dimensiune, ci prin abilitatea de a utiliza în mod competent și practic metri pătrați disponibili. Amplasarea unui apartament mic este întotdeauna o abordare specială și luarea în considerare a diferitelor nuanțe mici care pot fi neglijate atunci când se proiectează interiorul apartamentelor mari cu mai multe camere.

Zona unui apartament studio modern poate varia de la 12 la 50 de metri; Există opțiuni de studio cu o suprafață de o sută sau mai multe pătrate.

În funcție de câți metri sunt disponibili, ar trebui să planificați situația în conformitate cu principiul zonal: în fiecare zonă ar trebui să existe doar ceea ce este cu adevărat necesar acolo.

De exemplu nu este nevoie să închideți un televizor suplimentar pe perete în bucătărie dacă există un ecran cu plasmă în zona de recreere, în jurul căruia întreaga familie se va aduna seara.Și nu este nevoie să se construiască într-un dulap în baie, ascunzând metru prețios al zonei împrăștiate forțat, atunci când există posibilitatea de a folosi o altă parte a apartamentului ca dressing, cămară și spațiu pentru jocuri pentru copii în aer liber în același timp.

Zona cea mai comună a unui apartament studio este de la 20 la 50 de metri, în timp ce prezența unui balcon sau a unei loggii este aproape o condiție prealabilă. Înălțimea pereților joacă, de asemenea, un rol important: standardul de 2.6-2.7 metri face dificilă utilizarea celei de-a doua etaje pentru a se potrivi paturilor și mezaninelor. Cea mai bună opțiune pentru înălțimea de la podea la tavan este de 3-3,5 metri.

Formularul contează

Forma, ca mărimea, în acest caz joacă, dacă nu cheia, atunci un rol semnificativ. Camera poate fi alungită dreptunghiulară sau are tendința de a fi pătrată. Există încăperi de locuit chiar de formă neregulată, sub forma literei "r" sau chiar a unui triunghi. În acest caz, pe baza preferințelor gustului individual, trebuie luată în considerare faptul că pătratul și dreptunghiul sunt cele mai convenabile din punct de vedere al opțiunilor de planificare.

Într-o cameră cu patru paturi Este mult mai convenabil să folosiți lumina naturală, așezați elementele de interior necesare și efectuați o schimbare a aspectului în timpul șederii fără dificultate și cât mai repede posibil. De asemenea, un studio pătrat sau dreptunghiular este mult mai ușor și mai plăcut de curățat, iar acest lucru va trebui făcut foarte regulat, deoarece praful și murdăria din studio sunt vizibile în mod clar.

În general, ar trebui să preferați forma studioului care va fi cât mai funcțională și mai spațioasă posibil. Forma non-standard poate fi destul de compensată de un număr mare de nișe și de confortul amplasării zonei de bucătărie și de baie în raport cu restul spațiului apartamentului.

Opțiuni de iluminare

Iluminatul este de două feluri: natural și artificial. Desigur, lumina zilei, mai ales în sezonul cald, este foarte importantă pentru noi. Studio în acest sens este o opțiune de câștig-câștig, mai ales dacă nu există unul, dar două sau chiar trei ferestre. Acest lucru vă permite să mențineți iluminatul natural în toate zonele apartamentului, inclusiv în baie, ceea ce reduce semnificativ costurile energiei și crește numărul de opțiuni pentru amplasarea mobilierului și a altor elemente de interior.

Iluminatul artificial într-un apartament studio este un subiect pentru un articol separat, dacă nu un document științific. Din cauza absenței partițiilor interioare, dispozitivele de iluminat dintr-un astfel de apartament, pe lângă funcțiile de bază, încep să joace rolul de elemente interioare elegante și permit diversificarea semnificativă a gamei de culori.

Aici este important să înțelegeți acest lucru ar trebui să fie bine iluminat în întreaga zonăși nu numai în locurile pe care le utilizați cel mai adesea, deoarece în apartamentul studio nu există nici o parte nesemnificativă sau chiar nesemnificativă.

În prezent, există un tip separat de corpuri de iluminat proiectate special pentru a fi instalate într-un apartament studio: spațiul total și accesibilitatea tuturor încăperilor din cameră îi inspiră pe designeri să creeze un număr mare de opțiuni și modele.

Și aici vă puteți preda voinței gustului și fanteziei, fără a uita că suprafața totală este, de regulă, limitată în mod serios.

Accente importante

Ce trebuie să aveți în vedere:

 • suprafața totală - contează atât lungimea și lățimea, cât și înălțimea camerei. În cazul unui apartament studio, este corect să nu vorbim despre pătrat,Dar cu privire la volum: este posibil să se instaleze locuri de dormit și diferite tipuri de dulapuri și mezaninuri pentru a se păstra lucrurile sezoniere necesare care nu au loc pe primul pod de "etajul al doilea"?
 • dacă există un balcon în cameră și o loggie, care, de regulă, sunt combinate cu camera principală, permițând un câștig semnificativ în plus față de zona utilizabilă și modalitățile de utilizare a acesteia;
 • forma - pătrat și un dreptunghi alungit sunt cele mai preferate;
 • Asigurați-vă că vă gândiți la opțiunile de iluminare naturală și artificială pentru a vă maximiza confortul;
 • încercați să decorați numai obiectele funcționale interioare.

desen

Un apartament studio modern fără exagerare reprezintă o provocare pentru tradițiile și stereotipurile stabilite. Există o mare varietate de stiluri de design, fiecare având propriile avantaje și dezavantaje, urmărind același scop: satisfacerea gusturilor pretențioase ale locuitorilor moderni ai orașului. Puteți oferi câteva recomandări practice, pe baza cărora, Puteți lua decizia potrivită și de compromis în proiectarea designului interior:

 • Încercați să folosiți culori luminoase atunci când proiectați zona de viață și de lucru a studioului. Acest lucru îmbunătățește semnificativ percepția vizuală a aspectului: apartamentul pare mai spațios și confortabil;
 • Nu vă fie teamă să experimenteze materialele de finisare: preferați vopseaua și tencuiala pentru tapetul tradițional (chiar și designer), ceea ce va economisi o cantitate semnificativă și va diversifica în mod semnificativ opțiunile de design;
 • important: mobilierul din apartamentul studio trebuie să fie multifuncțional. Nu neglijați diversele opțiuni pentru dulapuri și suporturi de podea spațioase, care pot fi utilizate ca suport pentru televizor și alte aparate de uz casnic;
 • Preferați minimalismul și veți putea să vă bucurați pe deplin de planificarea spațiului liber - spațiu cu dimensiuni relativ mici și completitudine logică a fiecărui obiect;
 • layout experiments. Amintiți-vă că un apartament studio este mult mai ușor de reamenajat decât un dormitor standard, un dormitor cu două dormitoare și cel mai mare spațiu de locuit cu două dormitoare, cu camere izolate și un coridor.

Exemple frumoase de decor

În acest exemplu, în afară de soluția originală de culoare, este utilizată o oglindă care este construită în partiția dintre bucătărie și zona de locuit, ceea ce creează efectul unei creșteri vizuale a suprafeței.

Opțiunea de a folosi spațiul util al balconului / loggiei, combinat cu bucătăria. Muralul de perete de pe peretele drept se potrivește perfect stilului general al zonei de mâncare.

Un exemplu excelent de transformare a unei camere într-un dormitor sovietic într-un studio cu drepturi depline. Vedere de sus

În următorul videoclip veți găsi o imagine de ansamblu a apartamentului de studio 45 mp. în stil modern.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor