Caracteristici de planificare a apartamentelor de diferite dimensiuni

În alegerea de apartamente joacă un rol important aspect. Caracteristicile sale vor fi un factor decisiv atunci când se cumpără după componenta financiară și se determină suprafața casei.

Ce este?

Combinația de camere, spații nerezidențiale, dimensiuni și forme, raportul lor și suprafața totală alcătuiesc planul apartamentului. Modulele de apartamente sunt diferite: de la tipic în clădiri rezidențiale cu mai multe etaje până la amenajări individuale ale apartamentelor în case noi. Zona variază - de la apartamente de dimensiuni mici, care măsoară 5 x 5 metri sau 6 x 6 metri, până la zone mari de apartamente cu 5 camere sau locuințe cu aspect liber în clădiri noi. Avantajele acestora din urmă nu sunt evidente, dar dezavantajele grave sunt evidente.

Biroul de inventariere tehnică - ITO, care a împlinit 90 de ani în 2017, emite documente privind contabilitatea tehnică de stat și inventarul obiectelor imobile.Explicația este atașată planului pardoselii casei - o explicație a proiectului arhitectural cu o listă a caracteristicilor cantitative și calitative ale apartamentului.

Planul conține nu numai date despre numărul de camere și imagini, ci și informații despre toate părțile existente în realitate sau doar pe schiță - despre pereții de sprijin și partiții, despre locația băilor, a bucătăriilor, a răsăritelor.

Certificatul de proprietate este emis pe baza documentației ITO privind statutul și planificarea proprietății. Prin intrarea în drepturi legale de a dispune de proprietatea, proprietarul dobândește responsabilități pentru întreținerea sa. Prin urmare, înainte de a alege un apartament, este necesar să se înțeleagă atât complexitatea juridică a achiziției, cât și structura apartamentelor oferite de piața imobiliară primară și secundară.

tipuri

Caracteristicile caracteristice unui număr mare de apartamente în clădiri cu mai multe etaje sunt combinate într-un grup condițional, care este considerat un tip de aspect.

Un aspect tipic este inerent intr-o serie de case construite intr-o anumita perioada de timp, individual - un proiect executat la cererea clientului intr-o singura copie, in partea libera nu exista compartimente care sa imparta spatiul apartamentului.

95% din stocul de locuințe din Rusia sunt tipurile de amenajări descrise mai jos.

Apartamente standard și nedistribuite ale unor case vechi au apărut în secolul XX:

 • "Stalinka" - tavane înalte de apartamente spațioase în case cu 2-4 etaje fără lift, baie combinată, adesea podele din lemn care pot fi uzate. Vârsta solidă a caselor construite în 40-60 de ani nu afectează costul ridicat al apartamentelor din ele, care se află în curți liniștite, confortabile sau în zone istorice;
 • „Perioadă de timp Hruschev“ - apartamente de imagini modeste în clădiri cu cinci etaje, fără un ascensor cu o bucătărie mică și, adesea, o baie combinată, camere cu pereți simpli și izolați (în cărămidă) și majoritatea zidurilor de sprijin (în case de panouri). În ciuda deteriorării fondului (casele mai vechi de 50 de ani), apartamentele sunt populare datorită costului redus al acestora;
 • în "Brezhnevki" aspectul este mai convenabil decât cel al "Hrușciovului", există mai mult spațiu și bucătării, tavane mai înalte și pereți interiori mai groși.

Casele lui Stalin au tavane înalte în apartamente, camere spațioase. Pre-război - cu o arhitectură unică, adesea în stil Empire, postbelicul este făcut din materiale de construcție mai puțin costisitoare, dar apartamentele din ele au, de asemenea, o suprafață mare.Pentru a rezolva problema locuințelor într-o țară sfâșiată de război, oamenii s-au stabilit într-o "stalinka" - o familie pe cameră.

Structurile caselor staliniste din cele două perioade sunt cele mai bune dintre cele descrise, numărul de camere este de obicei 1-2-3-4, rareori apartamente cu cinci camere.

Planurile 60-90 de ani ale secolului al XX-lea:

 • Îmbunătățirea - a luat in considerare deficientele vechilor amenajari, are o imagine tot mai mare, o baie separata, izolarea camerelor. În casele de mai sus 5 etaje există un lift și un jgheab pentru gunoi. Au fost folosite diferite materiale - au fost construite case din caramida si beton armat. În bucătăriile îmbunătățite "brezhnevka" de la 8 m, în apartamente cu mai multe camere - de la 12 m;
 • nou - a îmbunătățit prima planificare sovietică, dezvoltată de la mijlocul anilor '70 până la sfârșitul secolului al XX-lea. Apartamentele au achiziționat încă o zonă de bucătărie, baie separată. Configurația, numărul de etaje, principiile construirii caselor s-au schimbat.

Sfârșitul anilor 90 se caracterizează prin apariția de noi case - caramida, panou și monolit, piața este plină de locuințe de lux. Noile tehnologii fac posibilă planificarea individuală.

De la mijlocul anilor zero ai secolului douăzeci și unu, planificarea gratuită a unui apartament a primit dreptul la viață.Principala sa caracteristică este economisirea dezvoltatorului datorită absenței necesității de a ridica pereții cortinei. Am menționat acest lucru la începutul articolului, acum vom explica în detaliu ce planificare gratuită este.

Casele cu structură monolitară sunt construite cu speranța că în interiorul apartamentelor nu există pereți cortinați. Acest lucru face ca proiectul să fie mai puțin costisitor pentru un dezvoltator care promovează o structură "liberă", pentru consecințele alegerii pe care numai responsabilul cumpărător este greșit.

Vânzătorii prezintă acest aspect ca o binecuvântare absolută, ca și cum proprietarul poate să gestioneze spațiul în orice fel: să pună pereții în orice loc, să mute șopârlii, în loc de o baie, să facă trei, să mutați bucătăria oriunde doriți și să creșteți baia de trei ori în detrimentul camerelor adiacente.

Spunând că o persoană poate planifica spațiul gol la discreția sa și imediat începe să întruchipeze fanteziile în realitate, vânzătorii de locuințe înșeală cumpărătorul.

De fapt, totul se întâmplă astfel: cumpărați un apartament cu o suprafață de un metru pătrat, iar prin construirea de pereți obțineți o proprietate a unei zone mai mici. Adică, îl puteți vinde deja ca un apartament cu un metru tăiat prin mijloacele tale.Prima înșelăciune este că apartamentul ar fi trebuit să fie mai ieftin din cauza lipsei de finisaje și a zidurilor care reduc zona când sunt construite.

ITO are un plan cu definiția zonelor rezidențiale nerezidențiale și localizarea zidurilor. Scriind avantajele unui plan gratuit, nu vi se va spune despre asta. La urma urmei, veți afla despre necesitatea de a schimba aspectul existent - despre reamenajarea, despre care cu siguranță nu v-ați bazat, cumpărați ziduri goale și visul libertății creative. Adică, în acest moment veți înțelege că este necesar să colectați documentele necesare și să coordonați proiectul, că toate acestea vor dura o perioadă decentă. Prin urmare, dezvoltatorii vor fi tăcuți ca partizani, pentru a nu distruge minunatele tale iluzii - aceasta va fi a doua lor înșelăciune.

Risers, baie și bucătărie vor fi în cazul în care acestea au fost inițial proiectate și planificate. Spațiul de baie în detrimentul camerelor de zi nu poate fi mărit, numai în detrimentul coridorului, dacă este posibil. Numărul de băi este așezat deodată și depinde de vârtejuri: există două - vor exista două, nu două - va exista o baie. Este interzisă transferul radiatoarelor, nu puteți demola zidurile de rulment, din cauza faptului că nu faceți partea loggia a camerei,dar puteți elimina ferestrele și ușile prin combinarea spațiului în așa fel, dar nu și altfel, și sunt stabilite și standarde pentru dimensiuni minime de living. Dezvoltatorul și aici vor tăcea, fiindcă au înșelat pentru a treia oară.

Singurul beneficiu al acestei structuri este absența nevoii de dezmembrare a zidurilor.

Când începeți să reparați și se pare că ideile dvs. de planificare nu corespund planului aprobat pentru funcționare, va fi necesar să se coordoneze reabilitarea din ITO. Aceasta este, reparația va fi amânată, nu poate începe fără coordonare. Va fi nevoie de timp pentru a obține un nou plan (de la câteva luni), pentru reparații - de la 3 luni. În această perioadă, va trebui să trăiți undeva, probabil că singura opțiune ar fi să închiriați o casă - cheltuieli noi. Aceasta va fi problema nr. 4 ca urmare a unei înșelări directe sau a unui angajament necorespunzător al vânzătorului.

Înainte de construirea casei pentru fiecare apartament a dezvoltat și aprobat aspectul. Și dacă nu sunteți de acord cu privire la un aspect nou și faceți reparații fără coordonare, vor exista dificultăți în vânzarea unui apartament în viitor.

Se pare că numai persoanele care nu sunt limitate în buget își pot permite un apartament fără pereți.Reamenajarea este costisitoare, repararea planificării individuale aprobate poate dura până la 50% din valoarea cumpărării apartamentului.

Piața imobiliară este diversă, puteți găsi un aspect adecvat sau schimbați minim proiectul aprobat de constructor, finalizați repararea și după ce ați convenit asupra unor modificări minore ale planului, care este mai simplu decât coordonarea pe scară largă.

Structura "europeană" este una dintre cele mai raționale pe piața modernă. Acesta diferă prin faptul că împarte în mod rezonabil zone într-o zonă mică a unui apartament, oferind confort și economie grație reducerii materialului, pentru care este valorificată de familiile tinere. Camera de zi într-un apartament cu o bucătărie, există unul sau două dormitoare separate.

Acestea sunt apartamentele cu 1-2 camere - transformatoare, care sunt transformate, respectiv, în apartamente de 2-3 camere, cu ajutorul unei partiții plasate între două ferestre mari ale camerei de zi.

Dacă nu sunteți lipsiți de gândire creativă și sunteți exigenți în alegere, puteți să vă încercați mâna la un design independent.

Schițați un desen manual sau utilizați diverse programe de calculator concepute pentru a proiecta case și apartamente:

 • Professional - Studio 3D MAX, ArchiCAD, AutoCAD;
 • Gratuit - FloorPlan 3D, House-3D și Sweet Home 3D.

Cu ei veți realiza visul interiorului perfect și cea mai bună planificare a apartamentului. De exemplu, este posibil să se facă una "circulară" dintr-un apartament cu o structură liberă, atunci când toate încăperile curg cu ușurință unul în altul într-un cerc. Din bucătărie se poate intra în camera de zi sau de studiu, de acolo în dormitor, de la dormitorul adult până la grădiniță, de la grădiniță până la bucătărie, iar în mijloc se poate găsi o baie, în cazul în care ușile din 2-3 camere conduc și închise din interior, dacă este necesar.

tipuri

Principalele tipuri de blocuri de apartamente din Rusia, așa cum sa spus, sunt "Stalin", "Hrușciov", "Brejnevka" și versiunile lor modernizate. Acestea din urmă, după nume, au apărut mai târziu decât primele două și au fost construite în anii 70-80, aveau deja un lift și, în general, sunt mai confortabile decât "Stalinok" și "Hrușciov".

Aceste tipuri de machete se referă la clădiri tipice, cum ar fi casele de diferite serii, care au fost construite în URSS în conformitate cu modelele standard de plăci din cărămidă, RC. Construcția de panouri a îmbrățișat țara noastră în anii '60 -'90 ai secolului XX și a rezolvat problema furnizării de locuințe individuale (sau cel puțin comunale, în case cu apartamente într-o bucătărie comună) ridicate de guvernul sovietic după război.

Case de 9-etaje panou (precum și 5-10 etaje) a crescut, "ca ciupercile după ploaie", tehnologia de construcție de case de designeri permis să facă acest lucru cât mai curând posibil. Loviturile lor mari "au cântat" în monologii lor de satiristi Raikin, Zadornov. Dar casele prefabricate sunt inca in functiune si sunt inca in uz, iar pana acum apartamentele au fost cumparate in ele, desi aceste case ar trebui sa serveasca, asa cum au planificat autoritatile sovietice, mai ales pana in anul 2000.

Exemplu: Casele cu 9 etaje din seria P-57 au pereți de panouri cu trei straturi de 32 cm grosime, balcoane drepte și triunghiulare, apartamente cu 1-2-3 camere cu o suprafață totală cuprinsă între 32,6 și 63,2 metri pătrați. m și o bucătărie de până la 7 m2, partiții de ghips. Acestea au fost construite între anii 1963-1970, casele seriei au avut câte 12 etaje fiecare. Avantajele includ o baie separată (acum oamenii preferă să se combine) și un număr mic de pereți portanți - posibilitatea de reamenajare. Prin contra - imagini ale bucătăriei.

Clădirile cu cinci etaje, din plăci din beton armat, au o dimensiune mică, o baie combinată, o mini-bucătărie, un lift, camere de relaxare într-o mansardă sau apartamente cu două camere. Au existat și amenajări îmbunătățite în case de panouri de 5-9-10 etaje, cu apartamente de la 1 la 4 camere.

Casele de model din Uniunea Sovietică au fost eliberate în jurul a 100 de episoade.

Pornind de la case prefabricate, am ajuns la subiectul determinării tipurilor de layout-uri:

 • "Familie mică" - un mic apartament cu o cameră, cu o baie combinată;
 • Apartamentul tip hotel este de dimensiuni mici în general și în părți;
 • "Studio" și "Studio parțial" sunt opțiuni pentru forma liberă de planificare - fără pereți și cu un perete despărțitor, respectiv, de către metru puțin mai mult decât primele opțiuni.

Studiouri de 30-33 de metri pătrați. m sau 40-50 metri pătrați. Există una și două ferestre, aspectul în formă de L al unui studio mai mic este considerat nereușit datorită faptului că bucătăria situată în colț nu are lumină naturală. Într-un studio cu o singură fereastră, trebuie să o împărțiți între bucătărie și dormitor. Când ferestrele sunt două - una este mai mică, cealaltă este mai mare, ele sunt în laturi opuse, iar camera este un pătrat sau dreptunghi, împărțită în două părți printr-o partiție, formând 2 părți ale apartamentului - un spațiu privat și comun, făcând bucătărie-cameră de zi din bucătărie.

Ar trebui notat divizarea apartamentelor în 2 tipuri - cu camere izolate și adiacente. Primul tip este de preferat, deoarece camerele separate oferă posibilitatea de a se odihni și de a se odihni. În plus, are mai multă bucătărie.

Camerele adiacente, dintre care unul este un pasaj, reprezintă un aspect rău și nimic nu compensează principalele sale neajunsuri - lipsa spațiului personal.

Tipuri comune de layout-uri:

 • "Leningradka" sau "Lenproekt" - apartamente în blocuri sau blocuri de 70-80 ani, lungi, într-o singură linie, multi-acces și multi-etaje. Apartamentele cu ferestre dintr-o parte (cu excepția celor din colț), cu o baie mare, se întind de-a lungul unui coridor larg dintr-o parte a casei și datorită zidurilor portante dintre apartamente există izolare fonică bună;
 • "Vest" sau "fluture" - un tip de planificare, în care într-o cameră de două camere apartamentele sunt opuse unul pe celălalt, pe părțile opuse ale casei, precum și ferestrele lor. Partea de jos a "cămășii" este, de obicei, intrarea, iar la sfârșitul "mânecilor" există deschideri de ferestre;
 • "Cehă" sau "proiect ceh" - aspecte tipice ale mai multor serii. Casele de 70-90 de ani au fost construite din 9 etaje, din beton, rareori din cărămidă, "împânzite" cu balcoane, cu un lift. Aceasta implică mai multe balcoane într-un apartament de 3-4 camere. Bucătăria este mică - 6-7 m, plafoane de la 2,5 m înălțime, baie separată, camere izolate în cea mai mare parte;
 • Apartamentele cu 2-3 camere din seria veche sunt de tip "liniar", cum ar fi "Leningrad" sau "Tașkent", când toate ferestrele sunt situate pe o parte a casei. În mod tipic, "liniară" 3-cameră în vechi panouri case - aceasta este o îmbunătățită "Hrușciov", dar uneori acestea sunt găsite în case moderne.

Piața imobiliară oferă, de asemenea, soluții non-standard în casele de lux cu apartamente cu un nivel de două niveluri și structuri neobișnuite în casele din clasa economică. Cele mai comune inovații - ferestre panoramice, care oferă multă lumină apartamentului.

Apartamentele cu două nivele sunt prezentate în două versiuni - gata și având un plafon ridicat pentru construcția independentă a etajului al doilea.

Mansardele și apartamentele cu acces la acoperiș sunt încă rare, dar sunt în căutare.

Proiecte de dimensiune

La începutul articolului a vorbit despre documentele importante pentru un apartament în ITO. Reconstrucția ar trebui făcută cu acordul, și este mai bine înainte decât după aceea nu există surprize neplăcute. La urma urmei, chiar și transferul cochiliei cu câteva centimetri poate fi ilegal. Ar trebui să vă familiarizați cu documentația proiectului înainte de a cumpăra un apartament, pentru a nu fi responsabil pentru reprogramarea neautorizată a proprietarilor anteriori. În documente veți găsi simbolurile în planificarea apartamentului pe care îl cumpărați sau doriți să îl reparați.

Notă posibilă:

 • la numărul de intrare al apartamentului;
 • gaze și sobe electrice;
 • toalete de toaletă, bidet;
 • gura de gunoi;
 • ventilație;
 • spalatorie auto;
 • deschideri deschise.

În explicație se va reflecta mărimea și scopul spațiilor, în documentația podelei - aspectul apartamentului - planul de sus, în fișa tehnică - seria, numărul de etaje, construirea podelei casei. Citiți cu atenție toate camerele apartamentului, mari, mici, rezidențiale și utilități. Apartamentele mici și duplex sunt în propriul lor bun, fiecare cu propriile caracteristici importante, ca și în cazul fiecărei clădiri cu două etaje, cu cinci etaje, cu nouă etaje sau cu clădiri tip turn.

Nu există delirări în ceea ce privește studierea documentației proiectului - numărul de etaje, etaje, vârsta casei, tehnologiile și materialele folosite, forma acoperișului, sistemul de ventilație, ieșirea din incendiu, prezența reamenajărilor în istoria apartamentului - totul este semnificativ. Dar dimensiunea apartamentului, numărul de camere și sumele cheltuite pentru locuințe nu compensează aceste cunoștințe și nu vor oferi confort în noul spațiu de locuit prin ele însele.

Problemele nu sunt rezolvate printr-o singură achiziție de bunuri imobiliare costisitoare. O persoană care dobândește o cameră mică de trai va fi mai confortabilă decât cineva care va aborda în mod formal problema de alegere.

Destul de sigur și de înaltă calitate de locuințe vor fi găsite de către cumpărător,care descoperă toate nuanțele legale și caracteristicile calitative ale casei și apartamentelor viitoare, fără să plătească prea mult pentru opțiuni suplimentare.

Aici puteți vedea schemele specifice de apartamente mari și mici.

Proiect de calculator de aspect european, vedere de sus.

Clasic aspect adiacent.

Apartamentele cu cinci camere, de 7 camere din țara noastră sunt încă rare datorită cererii reduse.

Aria metrică depinde de tipul de aspect. Pentru "familii mici", "hoteluri" și studiouri este de 18-20, 28, 34-35, 36-37, 38, 40 de metri pătrați. 2-cameră "cehă", "Leningrad" - de la 44-45 la 47-50 de metri pătrați. m, ele - 4 camere, au o suprafață de 78 până la 89 de metri pătrați. m, și de 90 de metri "cehă", de asemenea, are 3 balcoane cu o zonă de bucătărie de 8-10 m! La o zonă metrică de 3 camere - de la 60-70 de metri pătrați. m.

În casele din seria 111-97, 1970-90, suprafața casei cu 2 camere "în case de joasă construcție" în clădirile cu nouă etaje este de 42 de metri pătrați. m, de obicei 2 camere - până la 54 de metri pătrați. m, și apartamente de 3-5 camere de case din seria 97 au fost imagini de pătrat de la 100 de metri pătrați. m - 103-145 m2.

Camere izolate, în formă de "g":

Schema de aspectul european al suprafeței apartamentului de 38,5 metri pătrați. m:

Opțiuni mobilier

Vedeți opțiunile pentru un design interior frumos.

Apartament cu 1 dormitor 28 m2. Aranjarea mobilierului în cameră - o opțiune funcțională și confortabilă:

Camera de zi în apartament cu un aspect în stil european, cu o canapea roșie și aceleași accente roșii luminoase în interior:

Apartament de 2 camere de 65 m2 în "Stalin", cu săli de ședere - de la camera de zi până la dormitor, alb și albastru:

Dormitor în același apartament:

Sufragerie confortabilă:

Apartament cu idei inovatoare interesante în ceea ce privește proiectarea și aspectul clădirii:

Baia acestui apartament, separată de dormitor printr-o partiție:

Cum sa alegi?

Alegerea aspectului apartamentului, trebuie să luați în considerare următoarele puncte:

 • Pentru a vă proteja și a vă reamenaja în casa veche sau nouă, familiarizați-vă cu planul ITO: asigurați-vă că nu există reabilitări necoordonate, aflați unde sunt pereții portanți și care pot fi demontați;
 • Este mai bine să alegeți un apartament care nu este adiacent la arborele liftului, precum și să aveți cel puțin o cameră fără pereți în comun cu vecinii săi;
 • Apartamentul de la colț și parter poate fi umed și rece în orice casă;
 • Părțile lumii sunt importante - în nord este rece și întunecată, în sud este prea însorită și înfundată în timpul verii. Preferabil est și vest. La fel cu balconul, loggia;
 • Pereții care se învecinează cu vecinii ar trebui să poarte, atunci zgomotul vecinilor nu vă va deranja;
 • Imaginile și aspectul depind de compoziția familiei, indiferent de orice, fiecare ar trebui să aibă un spațiu personal;
 • Studiourile ar trebui alese cu capacitatea de a închide o zonă privată cu o partiție;
 • Cu cât plafoanele sunt mai mari, cu atât mai spațioase și mai mult aer, dar ventilația ar trebui să funcționeze bine - asigurați-vă că;
 • În apartamentele de clădiri noi există argumente pro și contra. Pro - tavane înalte, lifturi confortabile, planificare rezonabilă, stoc zero la uzură. Contra - lipsa de reparații, nevoia de reamenajare, simultan cu repararea vecinului, incapacitatea de a intra imediat;
 • Alegerea unei zone nesigure - cu vecinii săraci, infrastructura slabă, apropierea de zona industrială și de liniile electrice, magazinele de vânzare cu amănuntul și cafenelele sub ferestre, o autostradă aglomerată - nu se poate vorbi despre confort. Dar parcurile și spațiile verzi vor fi un avantaj;
 • Un apartament fără ziduri poate fi reprogramat prin stabilirea unui nou plan pentru ITO, transformarea unui apartament cu 1 cameră într-un studio sau a unui studio într-un apartament de 1-2 camere;
 • Zidul dintre baia și toaleta separată poate fi îndepărtat prin combinarea acestora pentru o zonă mai mare;
 • Arhitectura închisă nu ar trebui să fie cu camere de trecere;
 • Este important să aveți un loc sub cămară sau în cămară ca o cameră;
 • Camerele de zi fără lumină naturală nu ar trebui să fie;
 • Imaginile mari din Rusia sunt scumpe din cauza încălzirii;
 • Camerele non-standard sunt originale, dar nu sunt potrivite pentru toată lumea, spre deosebire de formele tradiționale - un pătrat și un dreptunghi;
 • Coridoarele exterioare și dimensionale - utilizarea irațională a spațiului;
 • Cu un acoperiș gable, ultimul etaj nu este teribil, chiar și un avantaj apare - lipsa vecinilor de sus.

Există 3 tipuri principale de machete - deschise, închise și parțial închise. Fiecare are propriile avantaje pentru o anumită categorie de clienți.

Închis clasic, cu camere izolate, vă va mulțumi o familie mare, pentru membrii căreia este importantă viața privată și capacitatea de a nu interfera unul cu celălalt. Astfel de planuri cu variații sunt în case mai vechi și mai confortabile. De obicei, bucătăria este adiacentă la baie, nu există reguli uniforme pentru raportul camerelor la fiecare altul, totul depinde de tipul de aspect și numărul de camere. Uneori, un coridor necesită mult spațiu. Însă un reprezentant al diferitelor generații și membri ai familiei cu programe de somn diferite va fi confortabil într-un astfel de apartament, aspectul căruia implică soluții interioare tradiționale.

Planificarea absolut deschisă este aleasă în două cazuri - dacă fondurile sunt limitate sau dacă fondurile sunt suficiente pentru soluții costisitoare. Adesea, familiile tinere aleg apartamente de studio de o suprafață mică, de până la 40 m, și le transformă în apartamente cu o cameră de 1-2 persoane, potrivite pentru o familie de 2-3 persoane.

O zonă mică este zonată vizual și funcțional, folosind în primul rând iluminatul și culorile în mobilier și decorațiuni, evidențiind zonele, schimbând nivelele podelei. Și în al doilea caz, alegerea unui mobilier transformabil, care în diferite situații are un scop diferit.

Dimensiunea planurilor gratuite pentru persoanele cu un buget nelimitat depinde numai de dorințele și imaginația lor - în acest caz, se poate realiza ideea unui spațiu complet deschis.

Există o opțiune de compromis - planificare parțial închisă. Spațiul privat este închis pentru exterior, iar bucătăria, sufrageria și sala de mese sunt combinate. Acest lucru se poate realiza atât într-un apartament mic, cât și într-o zonă nelimitată, la primul etaj al unui apartament cu două nivele, de exemplu.

Și este mai bine să facem partiții în acest caz nu surd, ci decorativ, împărțind spațiul și nu mănânc.

Deseori există o astfel de variantă a ultimului aspect - bucătăria, sufrageria și camera de zi sunt pe aceeași linie, ceea ce oferă ocazia de a vedea toți membrii familiei și oaspeții odată, iar mirosurile care pătrund din bucătărie sunt scoase prin ventilație, ascunse în spatele partițiilor alunecoase dacă este pregătită o surpriză sau sunt necorespunzătoare.

Dacă țineți cont de toate aceste condiții de alegere, evitați greșelile grave și găsiți aspectul care vă convine.

Cum să planificați?

Un apartament mare nu va fi bun din punctul de vedere al confortului, dacă spațiul său este umplut incorect, atunci este gol din cauza lipsei de mobilier, atunci există un surplus de lucruri în el și principalul său avantaj este spațiul. Într-un apartament îngust, cu mobilier voluminos și tavane joase, oamenii se confruntă cu stres din cauza lipsei de spațiu și spațiu util.

Există o cale de ieșire în astfel de cazuri - reamenajarea sau o opțiune mai puțin costisitoare - înlocuirea mobilierului și a noului decor. Aici se va ajuta mobilier modular, încorporat, convertibil pentru apartamente mici, principiul iluziilor vizuale în designul interior, utilizarea de ecrane, partiții și uși glisante.

Rezultatul noii planificări este de a rezolva problema unei distribuții rezonabile a zonei.

Regulile pentru apartamente mici sunt:

 • Faceți mobilierul la comandă în funcție de măsurătorile exacte individuale ale încăperilor, deoarece este mai dificil să găsiți mobilierul potrivit. Nu va fi posibil să o ridicați până la centimetru, spre deosebire de cea încorporată. Apoi bucătăria-cameră de zi în studio va fi locul perfect pentru odihnă și muncă;
 • Alegeți nuanțele ușoare de mobilier și finisaje, aruncați cele întunecate, reducând spațiul. Suprafețe reflexive utile, instalarea diagonală a pardoselilor, mobilier înalt pentru tavane joase. Culorile pastelate vor da lumină și spațiu. Plafonul scăzut trebuie să fie mai ușor decât pereții, pentru a apărea mai înalt;
 • De iluminat, alege un local, constând din diferite surse, care este convenabil și extinde spațiul prin metoda de zonare de iluminat. De asemenea, oglinzile măresc vizibil suprafața și joacă rolul de iluminare suplimentară;
 • Culorile luminoase pot fi prezente, dar în detaliu, - imagini, accesorii;
 • Problema stocării este rezolvată prin aranjarea unui podium cu o dulap orizontală de sertare, plasându-l sub pat sau masă în bucătărie. Dulapul este transferat într-un singur loc de-a lungul peretelui liber, eliminându-i dulapul general.Sistemul de rafturi cu acesta este închis cu un ecran - mobil sau țesătură;
 • Nu demolați toate partițiile, pentru a nu pierde zone private - acest lucru se aplică oricărei imagini;
 • Ușile glisante și pereții despărțitori sunt necesare în structuri complet sau parțial închise, pentru a economisi spațiu.

Poziția liberă a unui apartament mare poate și ar trebui să fie funcțională. Respectați principiul zonării spațiului personal și comun.

În culori nu există restricții, cu excepția gustului, precum și în alegerea stilurilor.

Cele mai bune soluții convenabile

O structură ideală implică confortul zonării, proporțiile corecte ale camerelor și ergonomiei, prezența camerelor necesare - încăperile de locuit și utilități, zonele lor optime și un interior adecvat.

Proporțiile sunt importante pentru percepția psihologică - există un principiu al proporționalității numărului total de materiale pe numărul de camere. În cazul în care zona de apartament este de 90 m, ar trebui să fie de 3 camere. Raportul dintre înălțimea plafoanelor și suprafața unui apartament ar trebui să fie, de asemenea, corect: o înălțime confortabilă a plafoanelor începe de la 2,7 m cu o suprafață deschisă de până la 25-30 m sau de 2,5 m pentru o suprafață de până la 20 m.

Camerele înguste sunt reprogramate mai bine, dar nu lasă spații libere fără partiții, ele vor fi, de asemenea, suprimate.Designul ideal nu este folosit de irațional, coridoare inutile. Intrarea în orice sediu trebuie să fie din hol sau hol.

Apartamentele cele mai confortabile pot fi aproape orice aspect, atâta timp cât se potrivește ideilor dvs. cu privire la confortul și raționalitatea utilizării spațiului.

Un exemplu de apartament confortabil al unui mic pătrat, vedere de sus.

De obicei, studiourile sunt de formă dreptunghiulară, dar există și machete în formă de L sau unghiular. Inițial, nu le puteți numi convenabil din cauza imaginilor și a locului bucătăriei în colț fără fereastră, dar dacă aranjați spațiul în mod corespunzător, așezați o partiție de sticlă glisantă în fața bucătăriei, îmbunătățiți sistemul de ventilație, puteți obține o mai mare ușurință de planificare.

Arhitectura "circulară" va fi soluția originală - reamenajarea și transformarea ei într-un apartament cu 2 camere, cu o suprafață de 35-40 m.

Deciziile nereușite implică o încălcare a principiilor bunei planificări.

Exemple de încălcări ale principiilor distribuției armonioase a spațiului:

 • Valorile greșite - suprafața apartamentului nu este proporțională cu numărul de camere;
 • Lipsa înregistrărilor totale și a stocării;
 • Nu există nici balcon sau loggie, zonă privată, iluminare naturală în camerele de zi și în bucătărie;
 • Ieșiți ferestrele numai spre nord sau spre sud;
 • Discrepanța dintre dimensiunile și formele de mobilier la dimensiunea camerei.

Dispune de aspect neregulat:

 • Dormitor sau altă cameră de zi fără ferestre;
 • O baie în apartament cu mai mult de 3 camere;
 • Absența așa-numitei camere "întunecate", cel puțin una din 2-3 camere de locuit, este o problemă cu stocarea lucrurilor;
 • Un sistem de ventilare rău elimină orice aspect avantajos;
 • Apartamentul duplex fără lift pentru persoanele în vârstă este o opțiune proastă;
 • Formele de cameră non-standard sunt asociate cu planificarea și inconvenientele de funcționare;
 • Inconvenient o ieșire la loggia.

Idei interesante

Designerii și propria lor imaginație ne dau idei cu privire la planificarea apartamentelor și designul interior în stil loft, clasice confortabile, scandinave, Oferance tendință, hi-tech, care iubesc toate ultra-moderne. Clădirile noi fac posibilă utilizarea suprafeței neatinsă de design ca o foaie curată, să se simtă ca un creator al spațiului acasă!

Camera de zi în stil scandinav - curățenia, ordinea, funcționalitatea, zidurile ușoare, materialele naturale și plantele vii.În acest caz, aspectul ajută la rezolvarea atât a aspectelor estetice cât și a celor de confort - ferestrele luminoase mari dau lumină și aer, iar culoarea interioară susține și o îmbunătățește. În ceea ce privește suprafețele de lucru, chiar și ferestrele sunt implicate, soba funcționează, este frumoasă și se încălzește iarna, datorită designului, camera pare mai mare. Mobilierul este amplasat convenabil:

11 fotografie

Sala de bucătărie în stil loft găzduiește un birou de birou. Vechiul covor șters, piele de piele de muștar și fotoliu elegant, roșu, adaugă chic și confort. Spațiul mărește podeaua lucioasă și culoarea albă a suprafețelor, însă o încăpere mare nu se apasă cu goliciune, deoarece este umplută cu lucruri convenabile și practice de o mărime potrivită:

Inspirați-vă de aceste idei, căutați altele noi!

9 fotografie

Cum să alegeți un apartament în clădirea nouă, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor