Design apartament de 40 de metri pătrați. m: exemple de interioare

Un număr mare de oameni nu trăiesc în vile de lux și nu în locuințe miniatură de tip "Hrușciov", ci în apartamente de 40 de metri pătrați sau cam asa ceva. Această proprietate are propriile caracteristici ale aranjamentului, designului și toate acestea ar trebui să fie considerate cât mai atent posibil. Există tehnici pentru a obține un rezultat pozitiv, dar este necesar să se ia în considerare erorile care strică percepția camerei.

Ca și în orice alt caz, este recomandat să faceți un plan, dacă nu pe un computer, cel puțin pe hârtie, acest lucru vă va permite să vă vizualizați planurile și să înțelegeți care dintre ele va reuși să facă și care - nu.

În scopul de a îmbunătăți un apartament mic, este aproape inevitabil că va trebui să faceți reamenajarea, așa că nu uitați să vă familiarizați cu prevederile legilor și reglementărilor.

Soluții de culoare

Proiectele de pictură și materialele decorative ar trebui să nu aibă mai puțină atenție decât formele geometrice. Este necesar să se țină seama atât de gusturile personale, cât și de tendințele modei, precum și de efectul psihologic al uneia sau a celeilalte culori, este și mai important. Să presupunem că culoarea neagră groasă intră în modă, dar tot nu va fi motivul pentru a aplica fără minte peste tot. Tonurile maro și roșu sunt obositoare din punct de vedere emoțional, iar introducerea purpurii în interior creează un sentiment de aliniere a spațiului.

Conform designerilor, nuanțele de nisip, bej și smântână sunt sigure în aproape orice local. Culorile verde și albastru deschis sunt puțin mai versatile, dar pot fi folosite destul de mult. Este util să luați ca principala culoare albă, diluând-o cu accente expresive, cum ar fi galben, turcoaz sau portocaliu.

O mișcare interesantă - faceți exact opusul. Adică, este important să abandonați minimalismul și culorile luminoase, să utilizați un fundal gri sau alt fundal întunecat moderat, adăugând accente de culori strălucitoare.

Selecția mobilierului

Pentru formarea unui interior interior elegant trebuie să vă gândiți la utilizarea mobilierului.Ar trebui să fie confortabil, dar nu ar trebui să ridice produse de dimensiuni mari. Cea mai bună soluție în majoritatea cazurilor vor fi încorporate căști convertibile. Merită uitat la dealurile-pereți. Acest tip de mobilier este din ce în ce mai solicitat, astfel încât să nu încălcați cerințele de modă.

Se recomandă alegerea canapelelor pliante, acestea sunt multifuncționale și permit:

  • Aranjați un pat, dacă este necesar;

  • Păstrați o bucată de lenjerie de pat în sertarul inferior;

  • Pentru a găzdui oaspeții în timpul zilei.

Este inacceptabilă suprapunerea ușilor de intrare cu noptiere, umerase; este mai potrivit să creați lângă ele un dulap sau o cămară, în majoritatea cazurilor eliberând partea vii de mobilier inutil. Dacă sunteți foarte ocupat și încă vă petreceți cea mai mare parte a timpului departe de casă, cumpărați o masă de bucătărie pliantă. Pentru cei cărora le place să gătească, transformarea structurilor va fi utilă, dar trebuie să aflați dacă mecanismul utilizat în ele este fiabil sau nu.

Este recomandabil să cumpărați dulapuri montate pe perete, eliberând un spațiu maxim pentru utilizare (vasele și tacâmurile sunt îndepărtate acolo).

Pentru cei care tocmai sa mutat într-o casă nouă sau de gând să facă acest lucru, este mai bine să nu cumpere un computer desktop sau un bar bomboane, și laptop-ul, astfel încât să nu utilizeze tabele mari. Depozitarea de hârtie simplă pot fi aranjate pe orice raft, cât și pentru cele mai importante documente întocmite pe un dulap mic.

Trucuri speciale

Design apartament de 40 de metri pătrați. m poate fi completat de un număr de mișcări originale. Una dintre ele este folosirea oglinzilor și suprafețelor oglinzilor pentru decorare. Ele sunt capabile să completeze vizual și să facă chiar și cele mai plictisitoare camere mai vii. În living-uri, bai si coridoare oglindit plafonul va arata foarte bine, în afară de aceasta, de asemenea, ridicați de perete. În cazul în care o mică parte a foii oglinzii pentru a avea pe perete, veți obține un efect foarte interesant.

Încercați să adăugați un apartament cu cât mai mult posibil surse de lumină, oricum, nu se limitează numai la cele care sunt necesare din punct de vedere practic. Dar, strălucire prea luminos de dorit pentru a alege lămpi cu nuanțe și alte detalii ușoare de reglementare.

Alegeți lămpi care diferă în culori, ceea ce va crea efecte interesante de design.

Fiind implicat în zonare, nu este necesar să eliminați toate partițiile și să le rearanjați, obținând permisiuni speciale. Este mult mai ușor să eliminați ușile existente sau să le înlocuiți cu altele noi. Dacă la fel ușa nu se va închide (la intrarea în bucătărie, de exemplu), atunci este logic să o înlocuiți cu un arc elegant sau să folosiți o ușă glisantă în stil japonez, care combină perfect avantajele decorative și practice. Un alt mod - ușile din sticlă transparentă cu jaluzele.

Erorile probabile

Luați în considerare faptul că o serie de tehnici de decorare sunt nedorite în încăperile mici, ci doar agravează situația. Nu utilizați culori întunecate pe tavan și pe pereți, acestea vor spori întunericul, spațiul "szhmut". Nu încercați din același motiv și imitați suprapunerea. Pas foarte prost - flori mari pe pervazurile ferestrelor, deoarece interferează cu lumina naturală. După ce ați creat un tavan pe mai multe niveluri în mijlocul oricărei încăperi, nu veți putea să eliminați presiunea psihologică exercitată de acesta cu orice unelte de decorare. Lămpile nu ar trebui să aibă un aspect masiv, ci "să fure" spațiul și să-l facă mai puțin aerisiți.

Opțiuni bune

O idee bună este să conectați direct toate camerele împreună - de exemplu, bucătăria din camera de zi. Dormitorul poate fi separat de camera de zi cu o pereche de jaluzele setate vertical. Ușa la baie pentru a pune un translucid (deși nu este potrivit pentru toți). Incorporarea în perimetrul reflectoarelor de tavan ajută la separarea vizuală a camerelor de locuit din încăperile adiacente.

Este foarte important să determinați imediat care dintre camerele pe care doriți să le faceți principal, cel mai mare. Dacă acesta este un dormitor, nu este rău să puneți o pereche de sticlă pe marginea sa cu holul. Proiectul va fi mai perfect doar dacă intri în el un număr maxim de materiale naturale, care contrastează cu partea deja existentă a interiorului. Placa geometrică modernă este foarte fiabilă și corespunde celor mai recente tendințe de modă. Cele mai bune paturi sunt pe platforme cu sertare încorporate.

Embederea rafturilor deschise în pereți și în spațiul din spatele canapelelor (paturilor) ajută la maximizarea utilizării literalmente a celei mai mici părți a spațiului, pentru a crea un sentiment de înălțime mai mare.

Introducerea patului de mansardă în interior arată armonios într-un stil scandinav, concis și strict.Pentru a crește atractivitatea poate fi datorată ferestrei care separă bucătăria și camera de zi.

Formatul minimalismului chinez este gravitatea contururilor dreptunghiulare ale mobilierului, combinate cu stropi verzi, proaspeți roz și purpuriu. O perete separat semi-transparent poate fi instalat la intrarea în dormitor, iar un dulap mare se va potrivi compact în interior. Pentru a maximiza suprafața utilă a băii, acestea plasează o cabină de duș îngustă și o mică mașină de spălat în ea.

Dacă doriți ceva mai proaspăt și mai tânăr în spirit, alegeți o combinație de nuanțe neutre la lumină cu intrări simple de diferite culori ale curcubeului. În astfel de interioare, rafturile-partiții pentru camere de zi, paturi pe platforme și versiuni suspendate ale dulapurilor arată elegant.

Elementele noi nu sunt întotdeauna relevante în interiorul unui apartament mic. Dacă o piesă de mobilier sau un dispozitiv stilist a apărut relativ recent, ar trebui folosită cu prudență. Consultați mai bine designerii profesioniști; Puteți folosi numai soluții și produse dovedite pe cont propriu.Pentru bucătărie combinată cu sala de mese, contorul elegant al barului alb este ideal.

În aproape orice cameră, obiectele decorative pot ajuta la îmbunătățirea situației - picturi și amprente, fotografii atractive, aranjamente de flori și panouri.

Posibile stiluri

Desenele de design moderne nu se limitează la folosirea stilurilor gata făcute în decursul multor ani de decorare interioară. Unii designeri caută inspirație în obiecte complet neașteptate, cum ar fi Lego. Pentru a încorpora spiritul său este ușor, ai nevoie doar de părți separate ale camerei pentru a efectua ca puzzle-ul original. Luminozitatea accentelor este moderată de predominanța culorii albe, iar în dormitoare designul este complet neutru, astfel încât să puteți relaxa pe deplin și să câștige forța după o zi grea.

Stilul scandinav combină armonios cu japonezii. De la unul puteți face o imitație de lemn de lumină și tonuri inconspicuoase, iar de cealaltă - blotches albastru și galben, scaune cu scaune moi și panouri decorative din pereții dormitorului. Când există copii într-un apartament cu o suprafață de aproximativ 40 de metri, orice proiect trebuie să se adapteze la caracteristicile și nevoile acestora,așa că asigurați-vă că aveți în vedere un spațiu de studiu spațios. O idee foarte bună este agățarea bibliotecilor.

În apartamente cu o zonă nu prea mare, situată într-o cărămidă sau casă de panouri, puteți bate stilul mansardei. Plafoanele din beton, cărămida vopsită, execuția de cabluri deschise permit menținerea ideii principale a acestei abordări. Va fi potrivit să se uite mobilier de epocă, chiar dacă este doar un suport pentru chiuvetă. Dacă renunțați la dorința de a crea o bucătărie mare și de a rezista mai consistent stilului, puteți evita senzația de dezordine haotică a obiectelor.

Va fi foarte eficient să percepem apartamentul, unde dormitorul și biroul au fost făcute o singură zonă, plasându-le pe un piedestal cu sisteme de depozitare auxiliare în interior. Cu ajutorul unei partiții mari este ușor să separați zona privată de cea generală, fără a crea obstacole în calea iluminării naturale.

Camera copiilor

Idei pentru proiectarea copiilor în dimensiunea medie a apartamentului pot fi foarte diverse. Mulți copii vor fi încântați de utilizarea spațiului în stil maritim pentru ei.Acestea nu sunt doar culori albe și albastre, ci și imagini de ancore, barci cu vapoare, animale de mare și coaste exotice.

O economie radicală de spațiu este realizată dacă preferați minimalismul și concentrați-vă pe mobilierul multifuncțional pe două niveluri. Designul clasic implică faptul că lemnul lăcuit sau imitația acestuia vor fi utilizate în mod activ, culoarea dominantă fiind de culoare albastră, gri și bej.

Dacă încercați să reproduceți stilul modern, atunci repararea ar trebui să vizeze formarea de suprafețe solide. Numai în unele locuri sunt folosite în mod moderat printuri geometrice decorative.

Cum de a decora apartamente de la 36 la 40 de metri patrati, a se vedea următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor