Stiluri populare în designul apartamentelor de studio

În cazul în care spațiul de locuit este mic, atunci sarcina principală este de a face cât mai original posibil, de a extinde spațiul, dar în același timp, de asemenea, să nu uităm de confortul casei. Dacă aveți nevoie să dotați un mic apartament studio, puteți alege unul dintre stilurile populare în proiectarea unor astfel de camere și crea o atmosferă unică acolo.

Facilități cameră

Apartamentul studio este o cameră în care nu există partiții. Acesta este un singur spațiu delimitat doar de zidurile principale. Astfel de locuințe au devenit populare în Statele Unite ale Americii atunci când criza economică a lovit-o acolo. De vreme ce mulți imigranți intrau în țară la acel moment, spațiul de locuit suficient nu era suficient pentru toți.A avut de-a face cu mici apartamente de studio.

În Rusia, astfel de apartamente au început să câștige popularitate doar la sfârșitul secolului trecut. A existat nevoia de a folosi spațiul cât mai rațional posibil. Cu toate acestea, chiar și astăzi, nu toată lumea se încadrează în capul lor, cum se poate potrivi într-o cameră de zi, dormitor, baie, bucătărie și alte camere într-o singură cameră.

Un apartament studio are multe avantaje importante. Printre avantajele cele mai semnificative se numără următoarele:

  • Alegerea stilurilor este aproape nelimitată, plus în astfel de apartamente este, de asemenea, foarte convenabil să se traducă ideile de design în realitate. Zona este limitată, deci nu trebuie să vă gândiți cum să decorați camere diferite.
  • Puteți combina chiar mai multe stiluri simultan, conectați direcții diferite în aceeași cameră. Desigur, aveți nevoie de un gust artistic subtil.
  • Chiar dacă apartamentul studio nu este mic, dar destul de mare, tot ce aveți nevoie este aproape la îndemână, întotdeauna la vedere.

Acest lucru este foarte convenabil, pentru că nu trebuie să căutați articole lipsă în toate încăperile. Acest avantaj este deosebit de important pentru oamenii ocupați, precum și pentru cei care sunt foarte obosiți.

  • Astfel de locuințe reprezintă o opțiune excelentă pentru familiile fără copii, pentru iubiți, pentru persoane singure.
  • Lipsa partițiilor interioare. Unii oameni cred că acesta este un minus, dar puteți vedea din cealaltă parte. Pereții ocupă spațiu, din cauza cărora spațiul utilizabil va scădea semnificativ. Dacă nu există nici un perete, veți obține efectul vizual al libertății și spațiului. Mulți oameni care lucrează în spațiu închis de birouri nu au acest efect.

Cu toate acestea, apartamentul studio are dezavantajele sale. Aceasta este cu siguranță o opțiune greșită pentru o familie cu copii, pentru că toată lumea ar trebui să aibă un spațiu izolat. În caz contrar, situația psihologică din apartament va fi foarte tensionată.

Un apartament cu garsonieră mare, fără compartimente, pare aproape gol. Arată ca un birou sau un centru de producție incomod. Pentru a nu supraîncărca spațiul, dar, în același timp, ordinea și zona, au nevoie de gândire spațială și logică, precum și de o analiză atentă.

Dacă nu sunteți sigur că puteți înțelege aceste subtilități, este mai bine să luați ajutorul unui specialist.

Noi determinăm stilul

Alegerea stilului cel mai potrivit depinde de gusturile oamenilor care locuiesc într-un apartament. Există multe opțiuni, deci merită evidențiate cele mai populare.

clasic

Stilul clasic nu încetează niciodată să fie popular - acest design accentuează bunul gust, rafinamentul proprietarului apartamentului, personalitatea acestuia. Pentru stilul clasic se caracterizează prin utilizarea de țesături cum ar fi mătasea, bumbacul și lenjeria. Ar trebui să aleagă mobilierul făcut din materiale naturale. De obicei, în cameră o mulțime de sticlă, suprafețe oglindă.

Camerele, decorate în stil clasic, sunt destul de spațioase. Nu aglomerați camera cu mobilier și diverse obiecte. În interior, se remarcă vasele, picturile frumoase, bunurile de lux și echipamentul trebuie să fie în fundal sau absent cu totul.

Alegerea unui clasic, găsiți un compromis între practică și lux.

Mulți aleg pentru un apartament studio. Stilul imperiului Acest design este asociat cu palatele regale. În mod obișnuit, centrul unui călugăr se distinge cu ajutorul unor candelabre frumoase care atrag mese. Multe oglinzi sunt folosite,datorită căruia pot fi create iluzii optice neobișnuite. Decorul folosește elemente de antichitate (coloane, diverse sculpturi), atribute ale gloriei militare.

O altă caracteristică caracteristică a stilului Empire este o cantitate mare de aurire, diverse ornamente, cristal și stuc. Mobilierul ar trebui să fie linii netede. Este foarte important în astfel de interioare, în unele cazuri, piesele de mobilier în stil Empire pot fi comparate cu opere de artă.

etnic

Poate că cel mai popular printre etnicii de astăzi poate fi numit stilul scandinav. Se caracterizează prin nuanțe luminoase care adaugă mai multă lumină camerei chiar și în cele mai acoperite zile. Se utilizează tonuri de ton alb, de culoare bej și alb. Acest stil este, de asemenea, caracterizat de nuanțe naturale (de exemplu, blotches verde), diverse suprafețe de lemn. Podeaua trebuie să fie potrivită în culoare cu mobilierul.

Pentru stilul scandinav, tapeturile sunt de obicei alese fără imagini sau modele. Puteți utiliza vopsele pastel de nuante luminoase. Pentru astfel de interioare textile adecvate, care este decorat cu un model mic.

Camerele sunt decorate în stil scandinav, confortabile, dar și funcționale.

Interioarele decorate în stil oriental - chineză, japoneză - sunt foarte atractive. Desigur, astfel de opțiuni nu sunt potrivite pentru toată lumea, ci numai pentru acei oameni care sunt interesați de cultura țărilor estice sau pot pur și simplu să aprecieze o asemenea estetică.

Pentru astfel de stiluri se caracterizează prin utilizarea de perdele decorative, draperii. Pentru stilul japonez alegeți partiții glisante. Mobilierul este concis, armonios, simplu. Nu ar trebui să fie mult - camera este plină cu accesorii și textile. Pentru stilurile orientale se caracterizează prin utilizarea materialelor naturale de finisare.

modern

În camerele decorate în stil minimalist, se folosesc doar cele mai necesare elemente. Minimalismul este un design foarte potrivit pentru un apartament studio, unde fiecare subiect este în fața noastră. În astfel de încăperi se folosesc adesea nuanțe luminoase: lăptoase, gri (de obicei, cele ușoare sunt alese), albă de zăpadă. Florile, în orice caz, nu ar trebui să fie foarte mult. Puneți și mobilierul: diverse elemente nefuncționale (de exemplu, curlicuri) nu sunt potrivite pentru acest lucru.

Tehnologie înaltă este personificarea celei mai noi tehnologii. De asemenea, este caracterizat prin funcționalitate maximă și absența oricăror decorațiuni. În designul folosit produsele cromate. Ar trebui să oprești alegerea pe o geometrie simplă și clară, materiale artificiale.

Provence - Acesta este un stil rustic care reda muzica country. Culorile estompate, o mare cantitate de textile sunt folosite pentru aceasta, este asociată cu confortul, confortul. Diferite bucăți de porțelan și ceramică, bucăți sculptate de mobilier, modele florale, pardoseli ușoare, perdele cu maneci sunt de asemenea folosite. Pereții sunt, de obicei, vopsite, vopsea cenușie. Astfel de premise amintesc de satele franceze.

pod- un stil care câștigă rapid astăzi popularitate. Astfel de spații seamănă cu spațiul industrial și de depozitare. Acest stil este caracterizat de accesorii neobișnuite (de exemplu, piese auto), textile brute, suprafețe tencuite sau betonate.

modern pot fi numite clasice moderne. Pentru el alege accesorii nu foarte atrăgătoare, dar non-standard, forme neobișnuite. Mulți astăzi preferă stilul ecologic: se caracterizează prin utilizarea de materiale naturale.Unii optează pentru opțiuni destul de neobișnuite - de exemplu, în design-ul într-un stil nautic. Elementele sale principale sunt cochilii, pietricele, diverse roți de mână, cufere, suprafețe ușoare din lemn, dungi albe și albastre.

mobilier

Mobilierul din apartamentul studio ar trebui să fie amplasat în jurul perimetrului, de-a lungul pereților - astfel puteți economisi spațiu liber, ceea ce nu este foarte mult. Cu toate acestea, camera poate fi aranjată și astfel încât zona să fie amplasată.

Pentru apartamentele studio nu sunt seturi complete potrivite. Opțiuni ideale pentru astfel de spații - structuri de transformare, un număr mare de niveluri, dulapuri verticale, mobilier încorporat.

Idei interesante și exemple.

Un exemplu de design interesant scandinav. Camera arată foarte luminoasă, spațioasă.

Cameră în stil loft. Un accent interesant este o lampă elegantă de formă neobișnuită.

Hi-tech este o suprafață de sticlă, materiale moderne. Întruparea funcționalității.

Provence, care este asociat cu confortul și provincia franceză.

Despre cum puteți crea un design într-un apartament studio, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor