Apartament cu mansardă: argumente pro și contra

Arhitectul francez Francois Mansart în secolul al XVII-lea a reconstruit podul sub locuință. În acest scop, el a inventat ferestre speciale mari. Atticul sa înrădăcinat în Europa, iar din secolul al XVIII-lea a început să construiască în Rusia. În acel moment studenții și artiștii săraci au închiriat locuințe în suprastructurile casei. În prezent, mansardele sunt stăpânite nu numai în case particulare, ci și în clădiri urbane înalte.

În zilele noastre, de la sumbrele komorki, acestea s-au transformat în apartamente moderne confortabile, cu un aspect neobișnuit. Oamenii le primesc pentru că vor romance, interior special. Mulți sunt mulțumiți de preț: este mai mic decât pentru un apartament obișnuit. Locuitorii de la etajele superioare care utilizează zona mansardă creează un spațiu pe două nivele.

7 fotografie

Ce este un loft?

Mansardă - este o zonă rezidențială, creată la mansardă.Pentru a înțelege mai profund tema, trebuie să înțelegeți diferența dintre aceste două camere.

Suprastructura mansardă este situată între etajul superior și acoperișul clădirii. Configurația acoperișurilor este diferită, structura lor afectează geometria spațiului de acoperiș. În funcție de înălțimea pereților (de la pardoseală până la capătul acoperișului), este posibil să se înțeleagă ce cameră aparține zonei de sub acoperiș. La mansardă, este de 0,8 - 1,5 metri. În cazul în care pereții sunt sub cifrele specificate, acesta este deja un pod, peste un an și jumătate de metri este considerat un etaj complet. Distanța minimă de la podea la cel mai înalt punct al plafonului este de 2,5 metri.

mansardă

Această cameră sub acoperiș, delimitată de ziduri și pante, nu este încălzită și nu este proiectată pentru a trăi, prin urmare nu impune cerințe privind înălțimea pereților și a plafoanelor. Atticul tehnic diferă de prezența obișnuită a echipamentelor de comunicații și tehnologice. Această zonă servește ca izolator termic și fonic între cartierele de locuit și strada.

O casă cu mansardă este întotdeauna mai caldă decât fără ea.

Zonele de acoperire sunt de două tipuri: rece și cald. Când se construiește clădirea, izolația termică se plasează în tavanul ultimului etaj, iar podul însuși rămâne rece.Dar dacă se planifică în viitor construirea unui pod, structura acoperișului este de asemenea izolată.

Trebuie avut grijă să creați un sistem de ventilație. Aburul și umiditatea, care se ridică din incintă, formează condens, care distrug în cele din urmă materialele de acoperiș. Prin podul rece, canalele de ventilație sunt conduse spre acoperiș. În încăperile de mansardă caldă, aerul din încăperi este colectat sub acoperiș și apoi iese prin orificiul de evacuare. Ventilația bine concepută va crea un climat interior bun.

mansardă

Aceasta este o cameră completă de locuit, echipată sub acoperiș. Zidurile înconjurătoare, construite pe cadru, nu trebuie să fie mai puțin de un metru și jumătate. Configurația tavanului depinde de forma acoperișului. Structuri de lagăr construite din lemn, metal sau beton armat.

Pe lângă lucrările suplimentare de izolare a acoperișului, este necesară aducerea sistemului de încălzire în încăpere. Gândiți-vă bine la ventilație. Pentru o ședere confortabilă ar trebui să fie iluminat natural, care este echipat cu luminatoare. Acestea sunt proiectate într-un mod special și adaptate pentru ventilație.

Pentru a restructura mansarda la mansardă, ar trebui să solicitați permisiunea Biroului de inventariere tehnică: pe baza SNiP nr.2.08.01-89, aceștia vor reînregistra spațiile rezidențiale.

Opțiuni într-o clădire de apartamente

Puteți cumpăra un apartament finit la mansardă. Există multe opțiuni, diversitatea acestora depinzând de film și configurația acoperișului. Aceasta poate fi o cameră mare ca un studio sau un apartament de 2 camere cu o bucătărie separată.

Iată un exemplu de astfel de locuințe pe o suprafață de 40 de metri pătrați. Designerul nu a fost nevoit doar să creeze interiorul pe pod, ci să-l îmbogățească cu spiritul mansardelor de la Paris sau Londra. Zidurile groase de cărămidă au determinat alegerea stilului - loft. Ele sunt bine curățate și lăsate practic intacte.

Într-o zonă mare sunt toate zonele importante pentru viață. La ușă - spațiul bucătăriei și sala de mese, unite de o masă de lemn strictă. Un dulap, un set de bucătărie și un frigider reîmprospătează zidăria cu o pată lucioasă contrastantă. Multe corpuri de iluminat luminează zonele în întuneric, iar pentru lumina naturală există o fereastră uriașă, situată simultan pe perete și pe tavan.

În zona de living, două scaune pătrate sunt ușor deplasate la un pat complet.Tabla din metal masiv accentuează atenția. Tema metalică este susținută de un radiator, un șemineu și o găleată de lemn de foc. Un truc uimitor de design - plasmă pe șevalet, un memento al artiștilor care au organizat ateliere la mansardă. Formele simple simple de șevalet sunt combinate cu aceleași contururi stricte ale tabelului.

Șemineul cu un incendiu viu seamănă cu o sobă, fiind între o zonă de dormit și living, le unește cu căldură comună. Dormitorul este separat, dar în același timp nu este într-un spațiu închis, deci nu pare prea strâns. O fereastră mare permite admirarea cerului înstelat. Manechinul antic servește ca decor original și un loc unde puteți arunca haine. Două cutii de noptieră joacă rolul de piedestal și de sertare spațioase în același timp.

Baia, combinată cu o baie, a absorbit tot ce aveți nevoie: un duș, toaletă, chiuvetă și mașină de spălat.

Datorită eforturilor designerului de sub acoperiș sa dovedit un interior modern spațios.

Toate pro și contra

Avantajele și dezavantajele de a construi o superstructură de mansardă și de a trăi acolo sunt oarecum diferite.Proprietarul unei case private, care intenționează să își sporească spațiul de locuit, decide că este mai ieftin să construiască un pod sau un etaj al doilea. Când cumpărați un apartament deja reconstruit între ultimul etaj și acoperiș, trebuie să țineți cont de avantajele și dezavantajele complet diferite.

Avantajele obținerii unui apartament la mansardă:

 • Principalul avantaj al unei astfel de achiziții este costul său, este mai mic decât prețul unui apartament obișnuit.
 • Vedere magnifică de la ferestrele laterale și contemplarea cerului înstelat din tavan.
 • Crearea unui interior extraordinar modern.
 • Posibilitatea de echipare a acestui șemineu.
 • Dacă există secțiuni ale unui acoperiș plat, le puteți amenaja ca o zonă în aer liber pentru recreere, jocuri, plajă sau pur și simplu ca o platformă de vizionare.

Dezavantajele acestor apartamente includ:

 • Zidurile mici (1,5 m) vor trebui să comande mobilier individual.
 • Ridicarea la mansardă, cel mai probabil, nu va merge. Scările pot fi, de asemenea, inconfortabile. Vor exista probleme cu livrarea de mobilier.
 • Căldura vară și rece în timpul iernii vor fi resimțite mai acut decât în ​​apartamentele obișnuite, chiar și cu un sistem de aer condiționat și de încălzire.
 • Ferestrele înclinate vor acumula zăpadă, ceea ce va face dificilă îngrijirea.
 • Uneori în aceste apartamente există mici ferestre care afectează lumina naturală.
 • În cazul în care acoperișul începe să scurgă, problemele pentru astfel de apartamente vor fi grave.
 • Zgomotos în timpul funcționării ploii și a ascensorului (în cazul în care motorul din pod.).
 • Psihologii împotriva unor astfel de apartamente, pereți și plafoane înclinate slăbesc conștiența.

Pentru proprietarii cabanelor care vor reconstrui spațiul de la mansardă, există avantaje și dezavantaje ale unei astfel de soluții.

Avantajele includ:

 • Proprietarul primește spațiu suplimentar casei sale cu o singură etapă.
 • Pentru a construi o podea de mansardă fără participarea mașinilor grele.
 • Nu este nevoie să investiți în construcția de pereți plini.
 • Mansarda oferă o priveliște frumoasă de la fereastră și de un interior neobișnuit.
 • Cabana cu podea are o vedere mai frumoasă decât clădirea cu acoperișul obișnuit înclinat.

Dacă vorbim despre dezavantaje, economiile pentru construirea podului în locul celui de-al doilea etaj nu vor fi prea mari:

 • Va trebui să încălzi bine acoperișul.
 • Este necesar să ridicați pereții pe un cadru și jumătate de înălțime.
 • Gândiți-vă asupra sistemului de încălzire.
 • În mod corespunzător, creați un sistem de ventilație.
 • Nu uitați de impermeabilizare.
 • Așezați luminatoarele.

Dezavantajele includ: căldură în timpul verii, frig în timpul iernii, zgomotul ploii, vuietul vântului. Cu toate acestea, este necesar să faceți mobilier la comandă.

La momentul achiziționării unei săli de mansardă este o zonă impresionantă și un preț rezonabil. Dar agenții imobiliari indică suprafața podelei, iar materialul real este mult mai mic, având în vedere zidurile înclinate. Înainte de a decide dacă să cumpărați un apartament la mansardă, trebuie să cântăriți argumentele pro și contra.

Revizuirile proprietarului

Recenzile sunt ambigue, ca atunci când cumperi un apartament. Unii se plâng de căldura verii și frigul de iarnă. Se spune că problema este rezolvată de aparatul de aer condiționat și de sistemul de încălzire. Ferestrele cuiva sunt scurgeri, altele au ferestre bine. Aproape toată lumea este nemulțumită de pereți și de selecția mobilierului.

Proprietarii apartamentelor, în care a lucrat designerul, nu au plângeri.

Într-una dintre revizuiri a raportat auto-modificarea izolației și instalarea unui cazan de încălzire. Agitați zgomotul de la cazan, dar în cele din urmă v-ați obișnuit. Erau mulțumiți de apartament, nu simțeau temperaturi ridicate și scăzute.

Exemple de design pentru inspirație

O cameră bine amenajată pentru un băiat stilizat sub tema mării. Partea vizibilă a unei ferestre mari cu lumină naturală activă. Scara duce direct sub acoperiș unde este locul de dormit. Poți să cobori scara de cablu, ca pe o navă. Hamacul și pieptul susțin tema cabinei de pilotaj pe o navă de pirat. Rafturile mici, sub formă de volan, sunt montate în perete de deasupra mesei de lucru. O zonă de agrement poate fi văzută prin camera copiilor, iar în spatele ei - o zonă de lucru pentru adulți.

O varianta a dormitorului, care este o camera separata in apartamentul mansardei. Farmecul special al camerei oferă două ferestre diferite de stil situate deasupra patului.

Într-un spațiu mic, cu ziduri foarte înclinate, există o zonă de dormit, o zonă de odihnă și multe sisteme de depozitare. În camera albă, conturul portocaliu are loc. Contrastul cu podeaua neagră nu permite ca interiorul să se dizolve în spațiu. O fereastră mare umple podul cu aer și lumină.

Cu siguranță vor fi oameni cu gândire netrivială, romantici care se vor bucura de viață sub cer. Pentru astfel de oameni și există pod.

Pentru a afla mai multe despre complexitatea aranjării unui apartament la mansardă, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor