Stilul scandinav în interiorul apartamentului

Stilul scandinav, datorită ușurinței sale și absenței detaliilor inutile, este unul dintre cele mai populare în lumea designului modern. În acest articol veți învăța cum să aranjați un apartament în stil scandinav, fără eforturi deosebite.

Caracteristici și caracteristici

La prima vedere, stilul scandinav pare foarte plictisitor și unilateral. Dar, de fapt, este foarte multifata si in mod constant surprize cu unele detalii discret.

Aproape toate caracteristicile acestui stil sunt datorate condițiilor climatice ale țării. Ca Rusia, țările scandinave sunt destul de reci. Natura locală este dură, nu este foarte puțină lumină și culoare. Interiorul scandinav reflectă aproape complet natura din afara ferestrei. Sunt destul de multe culori în ea, iar aranjamentul camerelor și toate detaliile din ele sunt gândite la maxim.Se crede că fondatorul stilului scandinav a fost Emil Arne Jacobsen.

De fapt, stilul scandinav este întruchiparea unui minimalism modern cu un maxim de materiale naturale.

Când intri într-o cameră decorată în acest stil, simți imediat senzația de strălucire, aerisire și armonie cu natura și lumea înconjurătoare. Acest lucru se datorează faptului că în astfel de încăperi nu există nici dulapuri voluminoase, nici decor decorativ, nici mobilier vechi, care rămâne în loc numai pentru că este păcat să-l aruncați.

Fiecare articol din cameră are locul său.care este foarte convenabil și practic. Într-o astfel de cameră este ușor de menținut ordinea, chiar dacă o mulțime de oameni locuiesc în casă.

În plus, stilul scandinav este ideal pentru mediul urban.

Un astfel de interior gratuit poate fi proiectat nu numai într-o casă privată spațioasă, ci și într-un apartament mic. Cantitatea minimă de mobilier și utilizarea culorilor luminoase vă permit să economisiți maximum de spațiu liber.

În cele din urmă merită menționat acest lucru Într-un astfel de interior ar trebui să fie o mulțime de lumină. Acest lucru este valabil pentru iluminatul natural și artificial. Dacă camera are ferestre mari frumoase, atunci nu ar trebui să împiedicați intrarea luminii exterioare în casă.Designerii preferă să înlocuiască draperiile grele cu perdele luminoase din tul sau altă țesătură subțire și translucidă.

Dacă nu există ferestre în cameră sau sunt prea mici, atunci merită să aveți grijă să cumpărați un număr suficient de corpuri de iluminat.

Materiale pentru inregistrare

Poate că cel mai important rol este jucat de ce materiale sunt folosite pentru a decora camera. Indiferent dacă proiectați o casă de la zero sau faceți doar reparații, o descriere a materialelor potrivite pentru crearea unui interior scandinav frumos va fi utilă pentru dvs.

Podea și tavanul

În apartamente și case în stil scandinav, preferă să facă podeaua și plafonul alb. Ei bine, sau folosiți doar culori deschise frumos - bej, cafea și așa mai departe. Un astfel de fundal arată elegant, elegant, dar în același timp nu distrage atenția de la detalii interesante și accesorii.

Designerii sunt sfătuiți să folosească materiale de aceeași culoare și textura.

Se recomandă evitarea frizelor, panourilor și parchetului. Deseori, designerii fac pereți și plafoane într-o singură culoare. Vopseaua lăcuită sau pictată este cel mai adesea folosită pentru decorare.

Arborele, în general, este foarte popular în această direcție. Acest material este folosit aproape oriunde. Parchetul pe podea, pereții din lemn și chiar plafonul plăcilor de înaltă calitate ar fi destul de potrivite într-o cameră elegantă și modernă. Se recomandă alegerea celor mai strălucitoare materiale din lemn. Poate fi mesteacăn, fag, frasin sau pin.

Dar dacă nu doriți să trăiți într-o casă complet decorată cu lemn, puteți combina acest material cu alții. Cel de-al doilea material cel mai popular este o piatră. Suprafața de piatră poate fi artificială sau naturală, totul depinde de capacitățile dumneavoastră. Cel mai adesea, tapițeria de piatră este folosită în baie sau în bucătărie.

Cu câteva secole în urmă, aceste două tipuri de materiale ar putea fi limitate. Dar, odată cu dezvoltarea tehnologiei și a numărului de materiale utilizate în construcții crește. Materiale precum metalul sau sticla sunt, de asemenea, populare acum. Blaturile sau rafturile de sticlă transparente arată aerisită și nu ocupă prea mult spațiu. Deci, sticla se potrivește foarte bine într-un interior scandinav modern.

În cele din urmă, este demn de remarcat faptul că lemnul și piatra naturală nu sunt ieftine, așa că multe dintre ele încearcă să economisească bani prin utilizarea unor acoperiri pentru ele.

Dacă doriți să acționați în acest fel, amintiți-vă că acoperirile care imită materialul natural trebuie să fie foarte atent făcute. În caz contrar, toate acestea vor părea prea ieftine și vor strica impresia de ansamblu.

iluminat

Ar trebui să existe o mulțime de lumină în camera din interiorul scandinav. Prin urmare, se recomandă utilizarea diferitelor tipuri de lămpi, combinându-le unul cu celălalt. Un candelabru simplu nu este suficient. Este mai bine să-l suplimenteze cu lămpi de podea, sconturi de perete și chiar lămpi de masă. Chiar și sfeșnicele elegante cu lumânări naturale se vor potrivi într-un interior scandinav elegant.

Principalul lucru pe care trebuie să-l amintiți este că lămpile, ca și alte tipuri de decor, ar trebui să fie cât mai simple posibil, fără detalii de aur sau cristal, bucle și alte accesorii complexe.

Cel mai bine este să alegeți un tavan simplu realizat din sticlă de calitate superioară, metal întunecat și lemn natural. Arata spoturi bune.Acestea fac posibilă evidențierea anumitor părți interioare sau accesorii specifice.

Combinări de culori

Mulți oameni cred că paleta de culori în stil scandinav este foarte plictisitoare și monotonă. La prima vedere, se pare că într-o astfel de cameră sunt combinate numai nuanțe de gri sau maro. De fapt, ele sunt dominante în interior. Dar nu singurele.

Camera gri-brună arată îngrijită, minimalistă și foarte ușoară, dar dacă o astfel de cameră pare prea plictisitoare și monotonă pentru dvs., atunci puteți să o diversifici cu accente de culoare strălucitoare.

Pentru a face interiorul apartamentului mai cald, puteți adăuga nuanțe de verde sau galben în interior.

Chihlimbarul, nisipul, aurul și alte culori vor face camera mai confortabilă. Același lucru se poate spune despre nuanțele de maro. Lemnul natural și textilele de ciocolată și nuanțe de cafea completează în mod ideal o astfel de cameră rece din nord.

De asemenea, puteți utiliza accente color, cum ar fi cireșe, roz sau albastru. Toți sunt capabili să decoreze camera, decorată în stil scandinav.

Detaliile luminoase pot fi folosite în stilul scandinav modern.diluând un interior simplu. Acestea pot fi perne colorate, pături sau lămpi. Principalul lucru este că astfel de detalii colorate au o sumă minimă. În caz contrar, stilul se va dovedi deloc scandinav, dar pur și simplu minimalist.

Regulile de selecție a mobilierului

Completează interiorul în mobilierul selectat în stil scandinav. Cea mai bună opțiune sunt produsele din lemn natural. Mobilierul din lemn de înaltă calitate arată elegant, concis și, în același timp, servește pentru o perioadă lungă de timp.

Principalul principiu în proiectarea oricărei camere din stilul scandinav este că nu trebuie să fie aglomerat prea mult camera

Trebuie să utilizați numai cele mai necesare elemente care nu vor ocupa doar spațiu liber. Acordați atenție, de asemenea, mobilierului multifuncțional. Scaunele îndoite, canapelele și chiar mesele sunt foarte practice în viața de zi cu zi și economisesc mult spațiu liber.

În plus față de cumpărarea de canapele și scaune de transformare, mobilier picior va beneficia, de asemenea, tine. Nu trebuie să fie înalți.Chiar și picioarele simple simple vor fi suficiente pentru a face mobila să pară mai puțin ponderată. Când vă uitați prin podea în apartament, camera pare mult mai spațioasă.

În stilul scandinav nu este de dorit să combinați mobilierul din diferite epoci. Dacă doriți să decorați camera cu unele elemente vechi, este mai bine să vă limitați la un obiect. Pe fundalul întregii camere, decorate cu mobilier modern elegant, o garderobă antică sau o canapea luxoasă, va arăta ca un fel de salut din trecut.

În ceea ce privește elementele decorative, aici, de asemenea, merită să dați prioritate unor lucruri funcționale. Locuitorii din țările scandinave își decorează adesea camerele cu cutii Ikea elegante, în care își păstrează toate lucrurile. Puteți, de asemenea, să decorezi camera cu flori proaspete în ghivece - aceasta va revigora interiorul și va aduce confort. În combinație cu mobilierul din lemn natural, totul arată foarte bine.

Textilele contează

Și pe textile ar trebui să vorbească separat. Deoarece este destul de rece în țările din nord, întotdeauna doriți să adăugați un anumit confort camerei.De exemplu, răspândiți peste tot paturi calde, în care, dacă doriți, puteți înfășura.

Textilele din stil scandinavesc folosesc materiale cum ar fi lenjeria de corp, bumbacul, lana, blana naturala, pânza simpla sau chiar chintz. Aspect bun covoare simple din pânză, care pot fi plasate în aproape orice cameră, și piei făcute din blană naturală sau faux.

Cele mai bune exemple

Cunoscând principalele caracteristici ale creării unui interior scandinav în casa dvs., puteți să echipați în mod corespunzător o mică casă și un apartament cu două sau trei camere în "Hrușciov".

Cameră mică

Apartamentul cu o cameră trebuie să fie făcut în culori luminoase și luminoase. Paleta sa de culori ar trebui să fie destul de simplă: tonurile bej sunt combinate cu gri și alb, maro - cu nuanțe subtile de roz sau nud.

Proiectul livingului în stil scandinav sugerează concis și confort.

Este posibil să se aranjeze o canapea cu o masă de cafea pe picioarele joase. Alături de o astfel de masă, o lampă de podea înaltă arată bine, care în același timp decorează camera și oferă iluminare suplimentară. Poate fi înlocuit cu sconturi cu lumină direcțională.Vizavi de canapea, puteți aranja un televizor pe perete sau un laptop. Acest minim de mobilier va fi suficient.

Bucătăria poate fi o cameră sau o cameră separată, separată de principală doar de un arc. Pentru a economisi spațiu în bucătărie, puteți utiliza o masă plată, care este atașată la perete în locul unei mese simple. De asemenea, un contor de bar ar fi potrivit. Va adăuga un interior un set de scaune pe picioarele înalte. Și toate bunurile necesare nu pot fi depozitate în picioare voluminoase, ci în dulapuri de pereți îngrijite.

În dormitorul mic există un loc pentru un pat confortabil și două degete îngrijite. Instalați lămpi luminoase pe ele, iar camera nu va părea sumbră, în ciuda dimensiunilor mici.

Cameră cu balcon

Dacă aveți o cameră mică cu un balcon mic și vă pare că este practic imposibil să o aranjați astfel încât să arate elegant și confortabil pentru viață, atunci încercați să căutați inspirație în stil scandinav.

Pentru a începe proiectarea camerei este de a selecta culorile corecte. Combinația de nuanțe albe, albastre și calde de maro vă va potrivi.

Camera principală poate fi împărțită în două zone - un loc unde să dormi și cevaca un living. Și pe balcon există un loc pentru un birou unde puteți lucra, studia sau practica hobby-urile.

Desigur, în apartament există un loc pentru bucătărie. Spațiul principal de aici are, de obicei, un set cu cască. Deci, dacă doriți să salvați un spațiu liber, puteți refuza un set de căști voluminoase în favoarea postamentelor funcționale și a mai multor rafturi.

În zona de dormit va fi suficient pentru a pune un pat larg larg și câteva postamente confortabile. Și a doua parte a acestei camere mici ar trebui să fie alocată unei zone de relaxare unde o canapea sau câteva scaune ar arăta bine și un loc pentru a stoca lucruri de bază.

Pe balcon este situată o cameră confortabilă. Poate fi o masă cu scaune sau un scaun cu o lampă de podea care oferă o lumină moale și plăcută. Și toate cărțile, documentele sau accesoriile necesare pentru lucrul manual pot fi plasate în coșuri sau cutii mici. De asemenea, nu puteți uita de iluminarea corectă, care nu va fi numai parte a decorului, ci și sursa lumii potrivite, care vă va salva vederea.

Pentru mai multe interioare în stil scandinav, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor