Reguli pentru combinarea culorilor în interiorul camerei de zi

Alegerea culorii dominante pentru interiorul camerei de zi depinde de atmosfera care predomină acolo. Într-adevăr, pe lângă faptul că unele culori pe care le place sau le disprețuiți din punct de vedere estetic, ele vă pot influența și în moduri diferite.

Cum de a crea armonie?

Combinația corectă de culori este un concept individual. Cineva încearcă să aleagă culorile luminoase pentru a crea o zonă de recreere în cameră, în timp ce altele diluează spațiul cu culori luminoase, pentru a-și îmbunătăți astfel starea de spirit.

De asemenea, este important să vă amintiți acest lucru culorile din interior pot afecta modul în care va fi perceput spațiul din jur. Unele nuanțe fac camera mai vizibilă, altele ajută la creșterea vizibilă a înălțimii pereților.Dacă doriți ca camera să apară mai înalt, vopsiți plafoanele în culori deschise și faceți zidurile mai întunecate. Și pentru a extinde spațiul, utilizați nuanțe reci.

7 fotografie

Redă un rol important și textura. Suprafețele lucioase apar întotdeauna mai strălucitoare și culorile lor sunt saturate. Insa tapetul sau peretele in relief, decorat cu tencuiala, par mai tare si mai silentios.

albastru

Dacă sunteți în căutarea unor design neobișnuit de pereți în camera de zi, atunci puteți să acorde o atenție la culoarea albastru. Este rar folosit pentru decorarea camerelor de zi, este mai frecvent în dormitoare. Dar dacă decorați pereții în camera comună cu tapet albastru de diferite nuanțe, veți obține un loc liniștit în care să aveți un timp bun.

Culoarea albastră intensă face ca camera să fie mai nobilă. Și nuanțele luminoase ajută la reglarea într-un mod pașnic. Imaginile de fundal albastre armonioase arată în interiorul unei camere decorate în stil mediteranean. Nuanțele saturate de albastru, aqua sau chiar indigo se vor potrivi perfect în interiorul unei camere spațioase, în stil de tineret. Suprafețele albastre de lumină decorează camera în stilul clasicismului.

gri

O altă schemă de culoare interesantă este pereții cenușii. La prima vedere, această culoare pare plictisitoare și plictisitoare. Dar, de fapt, el este cel universal. Are multe nuanțe care sunt perfect combinate cu culori pastelate și cu tonuri bogate bogate.

Gri poate face alte culori mai expresive și accentuează profunzimea lor. Pe fundalul zidurilor gri, mobilierul luminos din hol arată foarte bine.

bej

Ca și gri, această culoare poate fi numită neutră. În general, nuanțele bej sunt calde și contribuie la crearea unei atmosfere confortabile în cameră. Culoarea bejului este moale și îndoită. Deci, dacă aveți o mulțime de detalii de culoare în camera de zi, atunci puteți utiliza tapet bej, pentru a ușura ușor diversitatea.

alb

Acoperirile cu pereți albi pot fi utilizate în același scop. Este adevărat, merită să țineți cont de faptul că culoarea albă domină întotdeauna interiorul. Resturile umbrite, chiar strălucitoare și atrăgătoare, acționează ca accente.

Dar culoarea albă vă permite să creați cu adevărat atmosferă armonioasă și liniștită în cameră. Acest interior se dovedește a fi foarte ușor, ușor, iar camera pare a fi de multe ori mai spațioasă.

În camera de zi, tapet alb este utilizat în cazul în care camera în sine este mică.

Acest tapet de lumină este adesea descoperit în interior, în stilul modern sau de înaltă tehnologie. Utilizarea nuanțelor luminoase este de asemenea caracteristică stilurilor europene: scandinavă, de exemplu, sau Provence.

portocaliu

Pereții orbici strălucitori din camera de zi sunt, de asemenea, destul de rare. Această culoare bogată îmbunătățește starea de spirit și face căldura interioară. Culoarea portocalie va fi folositoare celor care sunt predispuse la melancolie, pentru că într-o atmosferă atât de însorită activitatea voastră va crește.

Culoarea portocalie merge bine cu aceleași nuanțe calde - maro, roșu, galben. Cel mai bun luminos tapet portocaliu se potrivesc în interiorul camerelor de zi pentru tineri în stilul modern sau loft. În acest caz, nu numai pereți, dar și mobilier și obiecte decorative pot fi luminoase.

Și astfel, camera nu pare prea monotonă, diluează interiorul cu culori cum ar fi verde, teracotă sau nisip.

verde

Această culoare este mai versatilă. Se crede că nuanțele de verde sunt bune pentru vedere. Mai ales dacă folosiți culorile sale luminoase. Astfel de culori permit, printre altele, extinderea vizuală a spațiului.În acest scop, designerii recomandă utilizarea nuanței de menta, de măsline sau de alte pastelate.

Cu toate acestea, nuanțele întunecate de verde arata avantajos. Bogățele de smarald, fistic sau culori închise sunt de lux. Adevărat, ar trebui să fie folosite în camere spațioase, deoarece încăperile mici cu tapet de culoare închisă par chiar mai mici.

Pentru a face camera să nu pară prea sumbră, zidurile întunecate pot fi adăugate cu perdele luminoase sau mobilier. Astfel, camera va deveni mult mai confortabilă.

maro

Mulți oameni ignoră această culoare, considerându-l prea plictisitoare. Dar, în practică, nuanțele de maro pot face camera confortabilă. Din punct de vedere psihologic, este maro că ne asociem cu stabilitate și bunăstare. prin urmare este recomandat să se folosească la realizarea camerei de zi. Peretele de cărămidă și tapetul maro arată la fel de bine în camera obișnuită.

Deoarece maro este culoarea găsită în natură, detalii precum piei de animale, mobilier din lemn natural și flori proaspete sunt bine combinate cu ea. Ele pot fi înlocuite și cu imitații artificiale.De exemplu, canapele tapițate sub piele de animale, plante artificiale în cuve de lemn și așa mai departe. Această combinație vă va permite să recreați acasă atmosfera de pacificare a pădurii.

După cum puteți vedea, în apartament puteți folosi aproape toate culorile. Principalul lucru este de a le combina corect.și apoi orice combinație de culori va arăta organic.

Reguli de compatibilitate a tonurilor

Fiecare culoare are nuante calde și reci. În funcție de tonul pe care îl alegeți, aceeași culoare poate crea o atmosferă mai confortabilă sau mai activă.

cald

Când faci o cameră de zi, cele mai preferă tonuri calde. Ele oferă o atmosferă confortabilă. Cald poate fi atât nuanțe de culori deschise, cât și întunecate.

Într-o cameră mică, arătați imagini de fundal bune. O cameră în stilul clasicismului cu o astfel de tapet va atrage oamenii romantici și cei care admir stilul din epoca trecută. Completați zidurile luminoase cu mobilier întunecat din lemn natural și veți putea recrea atmosfera dorită.

Din culorile mai întunecate, puteți alege și mai calde nuanțe. De exemplu, ciocolată, burgundă și așa mai departe.Imagini de fundal în nuanțe de aspect maroniu nobil și de a face camera mai luxos. Camera confortabilă va face nuanțe de culoare galbenă, portocalie sau roșie. De exemplu, muștar, teracotă, piersică sau liliac.

rece

Pentru a mări camera vizibilă și a face pereții mai mari și mai largi, se folosesc nuanțe reci. Paleta de nuante reci este destul de bogata.

Proaspete și moderne arata nuante reci de albastru sau verde, cum ar fi menta, fistic, măsline, var sau celadon, de exemplu. Asigurați-interiorul camerei mai luxos și mai bogat va permite diferite nuante de violet. Și pentru decorare Scandinavă sau minimalism Merită să folosiți tonuri monocrome reci: alb-negru.

Receile nu sunt de dorit să se amestece cu lumina, dacă doriți să respectați regulile clare ale unui stil.

Cum de a alege o culoare pentru stilul general al camerei?

În multe moduri, alegerea culorii pentru camera de zi depinde de stilul în care îl proiectați. În momente diferite, diferite culori și combinațiile lor erau la modă.

De exemplu, în epoca victoriană casele au fost decorate cu tapițerii de țesături întunecate.Pentru a recrea atmosfera acestei epoci nobile, trebuie să utilizați culori mai întunecate. Alegerea perfectă este marsala, maro închis, verde smarald sau albastru.

Adevărat, astfel de nuanțe ar trebui diluate cu accente ușoare, astfel încât camera să nu pară sumbră. În camera de zi întunecată nu va fi doar mai puțin spațiu. Combinația de tapet întunecat și aceleași elemente decorative întunecate te vor face la un nivel subconștient să rămâi în mod constant în suspans.

În interiorul clasic există și un loc pentru culorile întunecate. Dar schema de culori de lumină de aici, de asemenea, arată bine. În stilul clasicismului, pereții de culoare alb beige sau albe arata grozav.

Combinațiile de culori strălucitoare sunt inerente stilului retro. Imprimeuri geometrice sau florale, care constau în pete de culoare strălucitoare (roz, purpuriu), asemenea fanilor acestei epoci celebre. Este posibil să adăugați un astfel de interior cu aceleași detalii ornamentale luminoase sau perdele colorate. Cu cât sunt mai multe culori, cu atât mai bine.

Același lucru nu se poate spune despre astfel de tendințe stilistice cum ar fi minimalismul sau loftul. Aici, dimpotrivă, nu ar trebui să existe nimic inutil. Fundalul din camera de zi, decorat în acest stil, este mai bine să alegeți lumina.De exemplu, zidurile albe, bej sau lactate, zidărie brună deschisă sau tapet în diferite nuanțe de gri. Într-un interior modern, culorile luminoase sunt cel mai bine folosite pentru plasarea accentelor.

Soluția corectă este de a folosi picturi colorate în stilul de artă pop sau impresionism, perne colorate, decorate cu modele de perdele și alte detalii ochi-prinderea.

Alegeți un stil care vă place și utilizați sfatul designerilor pentru a crea un interior perfect în care veți trăi confortabil și veți primi oaspeții.

Exemple spectaculoase

Înțelegeți caracteristicile tuturor culorilor și a nuanțelor acestora, precum și cum puteți să le combinați cel mai bine între ele, privindu-vă exemplele de camere frumos decorate.

Camera de zi modernă, în culori roz, este o opțiune care va atrage nu numai tinerele fete, ci și tinerii oameni creativi. Fundalul din această cameră este luminos - o combinație de alb și bej și roz bogat este folosit ca accente luminoase. Este o ușă bogată în umbre, fotoliu și model abstract, care combină roz, verde și bej. Interiorul este plin de viață și înălțătoare.

Puteți crea o atmosferă liniștită folosind diferite nuanțe de albastru. În camera aleasă ca exemplu, se folosește o combinație de albastru, albastru strălucitor și gri. Un ton albastru deschis stabilește atmosfera. Deci zidul nu pare prea gol, este plin de mai multe picturi în nuanțe monocrome. Aproape tot spațiul liber este ocupat de o canapea gri. Alături de acesta este o masă gri gri.

Și astfel încât camera nu pare prea gri și plictisitoare, ar trebui diluat cu detalii strălucitoare. În această cameră, designerul utilizează perne colorate și containere decorative albastre. Joacă un rol important și iluminat. Foloseste o lampa cu pandantiv cu mai multe becuri care dau lumina moale.

Cel mai recent exemplu este un living modern în tonuri gri. Cea mai ușoară umbra de aici este folosită ca bază. Pereții și tavanul sunt decorați în aceeași culoare. În mod literal mai multe nuanțe mai întunecate decât canapeaua, fotoliul și covorul designerului. Perdelele monocromatice cu culoarea asfaltului umed și perna în tonuri decorează camera. Mesele și luminile sunt realizate în culori închise.Și interiorul este diluat cu o mică cantitate de detalii strălucitoare: perne, rama foto și lampă.

Zona de lucru, pentru care era un loc în colțul sufragerii, se face în aceeași schemă de culori și nu încalcă armonia. Ca rezultat, design-ul arată confortabil, dar în același timp nu există absolut nimic inutil.

Toate culorile paletelor calde și reci sunt la fel de bune și potrivite pentru decorarea camerelor de zi. Nu există interdicții și cadre - alegeți nuanțele care vă plac, dar nu uitați că pentru a crea un interior armonios trebuie să fie combinate cu tonuri potrivite.

Totul despre regulile combinațiilor de culori din interior, vezi mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor