Idei moderne de design plat

Tendințele modei acoperă nu numai hainele și încălțămintea, accesoriile personale, mașinile, direcțiile de călătorie și alegerea profesiei. Ele reglementează, de asemenea, stilul de design al spațiului de acasă. După decorarea locuinței în conformitate cu cele mai recente tendințe, este posibil ca, timp de mai mulți ani, să nu se teamă de uzura aspectului său. Prin urmare, trebuie să aflați ce abordări sunt populare acum, cum se pot manifesta în camere individuale, cum să combinați cerințele de proiectare cu crearea unui mediu confortabil.

Tendințe majore de modă

Designul italian al apartamentului este la fel de potrivit în ambele camere mari și mici. Expresia acestei abordări este utilizarea de structuri arcuite, coloane; Este recomandabil să instalați mobilier din lemn, mai degrabă decât produse fabricate din alte materiale.Indiferent de modul în care încercați să introduceți mai multe bijuterii, acestea nu trebuie să anuleze concisitatea și eleganța. Spațiul este saturat cu diverse părți, concepute pentru a îmbunătăți percepția, pentru ao face mai proaspăt.

Stilul modern nu este ceva unificat, monolitic, ca cele mai multe alte formate. În ea puteți găsi note de minimalism și muzică country, loft și clasic, pop art.

Prioritate necondiționată este acordată acelor soluții care sunt unice din exterior, demonstrează în același timp bunăstarea și gusturile estetice ale locuitorilor, arată frumos și practic. Din ce în ce mai mult, designerii folosesc piese metalice pentru decorare, care au utilizări practice foarte diferite. Suprafețele matte au intrat, de asemenea, în modă.

Caracteristica obligatorie a stilului modern în apartament, indiferent de produsele pentru decorare nu au fost folosite, este ușurința și discretitatea mediului creat. Dacă există dorința de ao face mai puțin omogenă, este suficient să introduceți un detaliu realizat în formatul pop art sau în orice stil etnic. Ca și înainte, ar trebui folosite linii drepte.

Închiderea colțurilor, diagonala stilului modern este complet contrară.

Apartamentele de o suprafață mică sau standard pentru o lungă perioadă de timp va fi tipul predominant de locuințe urbane, și, prin urmare, trăsătura caracteristică a modei moderne va rămâne unirea de camere diferite într-o singură. Când se planifică repoziționarea, se elimină partiții și chiar pereți despărțiți, ceea ce contribuie la extinderea spațiului disponibil. După o astfel de procedură, designerii și chiriașii devin mai ușor să traducă idei.

Pentru a folosi în mod rațional zona deja disponibilă și care recurge mai puțin la reamenajare, mulți oameni folosesc mobilierul cu structuri ușoare și transformând produsele. În locul unui birou mare în majoritatea apartamentelor, este suficientă o consolă ușoară, dar este puțin probabil ca volumul lucrărilor scrise să fie mare. Tendința actuală de a utiliza opțiunile de mobilier pliabile este determinată nu numai de dorința de a economisi spațiu, ci și de preferința pentru designul minimalist.

Dacă aveți nevoie nu numai de efectul real, dar și de efectul vizual al reducerii spațiului ocupat, ar trebui să preferați mobilierul, care în grade diferite, realizat din sticlă durabilă, mărci transparente de acril sau plastic.

Articolele noi de aparate de uz casnic, realizate într-un spirit futurist, vor ocupa un loc vrednic în mijlocul camerei, decorate în stilul high-tech, în acest sens, designul anului 2017 nu sa schimbat. Tendința actuală a anului de ieșire în stilul high-tech a fost încorporarea tehnologiei în mobilier, în special în cazul selectării elementelor de design non-standard.

Decoratorii recomandă să nu se folosească culori prea groase, vopsele concentrate.

Interiorul este la modă, unde toate ideile sunt incorporate prin manipularea albului, negru, gri și albastru. Dar geometria ar putea să nu fie aceeași ca de obicei. Arata chiar avantajos.

Selectarea stilului

Când faceți reparații într-un apartament nou sau într-o casă veche, este recomandabil să acordați prioritate materialelor de finisare naturală. În principiu, ele nu ies din modă, și chiar și după decenii, nu va trebui să regreți alegerea voastră. O varietate de materiale și desene potrivite este destul de mare, ele vă permit să întruchipezi orice, chiar și cea mai non-standard idee.

Cele mai bune proiecte realizate de designerii moderni fac rareori fără utilizarea lemnului.

Utilizarea sa aduce frumusețe și textura unică, facilitează abordarea armoniei.În plus, suprafețele de lemn se combină ușor într-o singură compoziție, cu detalii atât de culori deschise, cât și de culori închise, dacă se utilizează corect efectul contrastului.

Pentru a sublinia deciziile de culori diferite, detalii frumoase ale interiorului, se recomandă adăugarea iluminatului pe mai multe niveluri, în special în camere mari și multifuncționale. Atunci când alegeți o abordare de proiectare, uitați-vă întotdeauna la alternativele la aceasta, la soluțiile stilistice care realizează scopul dorit prin alte mijloace.

Pentru informații: designul tuturor camerelor trebuie ales mai mult sau mai puțin omogen, doar designerii de clasă mondială vor putea să le decoreze într-o manieră contradictorie și confortabilă.

Design elegant în spiritul avangardei Cel mai probabil va atrage cei care se bucură de decizia de proiectare originală, accentele atrăgătoare, forme unice și manipulări cu lumină și umbră. Oamenii creativi - experimenterii din suflet pot alege în mod expresiv expresionismul, cu ajutorul lui, se obține un rezultat chic dacă totul se face corect.

Ediția modernă a acestui stil se distinge prin combinarea elementelor stricte dominante cu părți luminoase și bogate ale camerei, destinate dezvoltării unor emoții pozitive.

Dacă este utilizat în interior stilul modern, culorile saturate trebuie aplicate foarte limitat și numai în zona principală funcțională. Nu uitați de sofisticarea și sofisticarea pe care ar trebui să o întâlnească orice cameră modernistă. Asigurați-vă că utilizați materiale textile, asigurați-vă că armonia este păstrată în locuri diferite între nuanțe.

Puneți numai mobilierul cel mai necesar, aruncați orice accesoriu care nu are o valoare practică directă.

pod - un fel de hibrid de spațiu de acasă și de stradă, iar cantitatea de mobilier de aici, spre deosebire de cea modernă, este nelimitată. Ar trebui să fie strict și simplu, să nu aibă un singur accent excesiv. În decorarea modei de perete folosind ipsos de diferite tipuri, panouri oglindă, imitații de piatră naturală și cărămidă. Dar locuințele create de construcția de locuințe cu panouri mari ar trebui decorate diferit.

Apartamentele din casa casei sunt recomandate să se termine în spiritul muzicii country sau în stiluri etnice mai pronunțate.

Coridoarele, ca și mai înainte, sunt dotate cu dulapuri de execuție a compartimentului, iar de-a lungul pereților sunt niște mese noptiere, rafturile fiind atârnate pe pereți. Datorită acestui pas, nu este necesar să se mărească suprafața coridorului la 20 de metri pătrați. m, reducând radical spațiul de locuit astfel încât acesta să devină confortabil și funcțional.

În băile combinate, băile unghiulare sunt destul de la modă, evitând în același timp colorarea inutilă întunecată. Soluțiile de design care acordă o atenție maximă sistemelor de stocare vor contribui la creșterea randamentului spațiului utilizabil, transformând chiar și un apartament de 53 m2 sau mai puțin într-o carcasă destul de spațioasă.

Soluții de culoare

Culoarea albă și nuanțele sale diverse vor rămâne pentru totdeauna una dintre opțiunile cheie pentru designul interior. Acestea vă permit să demonstrați eleganța mobilierului și detaliile decorative ale oricărei alte culori.

În plus, culorile luminoase din interior:

  • Extinde extern;

  • Oferă o deghizare a defectelor arhitecturale și a erorilor în finisaj;

  • Creează un sentiment de prospețime și lipsă de greutate.

Potrivit experților, interiorul alb-zăpadă ar trebui diluat cu maximum două culori, inclusiv și nuanțele. Soluție elegantă și elegantă - folosirea imitației de lemn ca culori suplimentare (indiferent dacă este ușoară sau întunecată - aceasta este decizia dvs. personală). Un astfel de pas va contribui la crearea unei atmosfere proaspete și neclintite, cât mai calmă și mai simpatică posibil pentru oameni.

Dacă nu vă este frică de experimente mai decisive, merită înlocuirea tonurilor gri cu cele strălucitoare și diluarea culorii albe cu apariția suprafețelor de lemn.

Dar țineți cont de faptul că păstrarea armoniei nu va fi ușoară, nu introduceți prea multe tonuri luminoase, nu le permiteți să atingă decât un detaliu accent sau o parte a camerei.

În camerele medii și mari merită să se utilizeze culori contrastante pentru a evidenția proprietățile geometrice ale camerelor și a se împărți vizibil teritoriul în zone.

Amintiți-vă: decorarea în culori bej sau într-o altă gamă calmă este moda anului 2017.

Este sigur să adăugați tonuri azure-turcoaz, albastru gros, violet sau purpuriu. Emoțiile de stingere a cafelei, cremei, cremelor trebuie să fie completate cu ciocolată. Potrivit unor experți, așa-numitele verde ierburi vor fi populare în viitorul apropiat, al cărui înțeles nu este numai un indiciu de prospețime, ci și crearea unei atmosfere de vară.

Decorarea camerelor

În plus față de cerințele generale specifice casei în ansamblul său și a fiecărei părți, este necesar să se țină seama de acele tendințe de modă care se referă numai la camere individuale. Să le examinăm în detaliu.

Camera de zi și bucătăria

Camerele de zi ale aspectului modern pot fi destul de diverse; abordarea clasică - atunci când se creează o cameră separată, unde oamenii care trăiesc în casă și oaspeții se adună, nu necesită utilizarea în alt mod.

Cu o schemă diferită, liniile dintre sufragerie și sala de mese sunt șterse; O astfel de mișcare este recomandabilă dacă combinați bucătăria și zona de luat masa nu iese.

Organizarea studioului este destul de populară, în care linia dintre camera de familie, sala de mese și camera de bucătărie dispare.

Acesta din urmă are, de asemenea, o serie de formate care se conformează pe deplin modului actual. În încăperile mici, este adesea organizată o zonă de lucru, iar plasarea unui grup de prânz este refuzată. Când există un spațiu mai mic, merită să puneți o masă și scaune în bucătărie.

Spațiul de bucătărie la sfârșitul anului 2010 se transformă: în loc de mult timp, fără o alternativă la nivelul superior al dulapurilor, rafturile deschise au devenit la modă. Acestea permit să "descarce" camera din exterior, să o facă oarecum mai ușoară și mai liberă.

Designerii nu cer să refuze dulapurile, ci doar observă că este mai bine să folosiți produse suspendate relativ mici.

Setul de bucătărie, la fel ca la începutul deceniului, este cel mai bine să se ia o netedă și solidă.Cu cât designul este mai simplu și mai puțin decorat, cu atât mai bine.

dormitor

Camerele pentru dormit nu merită mai puțină atenție decât spațiul de bucătărie și teritoriul pentru a primi oaspeții. Majoritatea designerilor consideră că zona de dormit nu mai trebuie să facă parte din studio. În plus, chiar și o zonă foarte modestă alocată dormitorului nu interferează cu formarea unui interior confortabil și practic.

Toate părțile funcționale, cu excepția patului, ar trebui să pară cât mai neutre posibil, pentru a nu întârzia atenția asupra ei înșiși.

Creând un loc de muncă, este de dorit să-l echipăm cu o consolă, fixată pe perete și menținută în starea desfăcută pe un suport. Când se instalează o bibliotecă de acasă, este recomandabil să nu puneți dulapuri grele, ci rafturi deschise cu rafturi de culori deschise.

Într-un spațiu închis este recomandabil să instalați o canapea extensibilă.

Pe pereți, se recomandă lipirea tapetului cu ornamente geometrice sau fotografii cu culori calde. Dacă creați în acest fel sentimentul unui interior vechi, romantic, obțineți un decor complet elegant; spori efectul unei lumini aeriene atent selectate sau razele soarelui care penetrează perdelele groase.În general, stilul retro este recomandat pentru zonele de dormit în 2017.

Adăugați note de confort, indiferent de zona din dormitor, va ajuta la utilizarea lemnului natural. Unii experți cred că catifea va deveni în curând extrem de populară și populară. Chiar dacă aceste idei nu vă sunt potrivite, puteți încerca alte opțiuni inspirate de anii 1960-1970.

studiu

Nu contează dacă biroul este creat ca o cameră autonomă sau ca parte a unui dormitor, este foarte important să îl adaptați viitorului proprietar. Sunt populare soluții cu mese lungi, relativ înguste de-a lungul peretelui glazurat. În partea stângă a ferestrei de pe acest perete, puteți închide una sau mai multe rafturi capsulate, și sub blatul de pe aceeași parte pentru a pune un noptieră mobil noptieră.

Când se pare că se folosește numai o zonă de lucru foarte mică, este util să instalați o lampă de birou cu un vapor variabil, suport reglabil.

Dulapurile în stil clasic sunt mobilier din lemn scump, masiv în aspect și trebuie să utilizeze pilaștri. Prin adăugarea elementelor placate cu aur în "setul minimal", candelabre din metal cu sfeșnici și perdele care seamănă cu scenele din spatele teatrului, puteți crea un decor luxuriant.

Dacă nu sunteți flatat de ideea unui palat sau a unui conac luxos al secolului dinainte ca un loc ideal pentru a lucra, doriți ceva mai modern, biroul poate fi, de asemenea, proiectat pentru art deco.

Această direcție este infinit departe de birourile standard, pe care le imaginau. Va fi ușor să creați o configurație atipică a încăperii, este destul de potrivit chiar să faceți un plafon de cupole.

Un birou modern de acasă - în același timp un loc strict, minimalist și exclusivist. Profesioniștii încearcă să rezolve contradicția dintre aceste cerințe introducând un aspect neobișnuit de detaliu și consolidând rolul decorativ al dispozitivelor de iluminat.

balcon

Dar dacă designul zonei de lucru nu a suferit modificări semnificative în ultimul an, atunci nu se poate spune despre proiectarea balcoanelor.

Nu încercați să puneți un frigider acolo, este impracticabil și va reduce doar iluminarea camerelor de zi.

Când organizați o seră miniaturală pe balcon, designerii se oferă din ce în ce mai mult să o combine cu o zonă de luat masa; tot ce trebuie să faceți este să puneți o masă mică și scaune.

Cu toate acestea, chiar dacă vă disprețuiți absolut ideea de seră, ar trebui să utilizați cel puțin o plantă în scop decorativ.Verdele sunt folosite în toate cele mai avansate modele de design de balcon moderne. Iubitorii de verdeață, de natură, trebuie să spargă nu numai o seră, ci și o grădină de iarnă întreagă. În locul gardurilor solide, sunt așezate adesea grătare, învelișuri în diagonală, elegante, iar banda adiacentă peretelui poate fi umplută cu pietricele atractive.

Soluția inițială este atunci când este instalată o partiție glazurată., camera este complet izolata de strada. În același timp, iluminatul cu LED-uri este amplasat în interior sub formă de tuburi lungi, pereții sunt vopsite în tonuri delicate de lumină roz și o imagine cu o imagine alb-negru este atârnată pe una dintre ele.

Printre materialele care ar trebui folosite în decorarea balcoanelor și a loggii, plasticul și lemnul sunt cele mai populare acum. Toate suprafețele în timp ce este de dorit să se facă o singură culoare. Un balcon de un format clasic ar arăta bine dacă îl decorezi cu piatră naturală sau cărămidă. Stilul mediteranean din această cameră se manifestă prin utilizarea activă a culorilor alb, albastru și verde; este posibil să se folosească decor decorat sau decorațiuni asociate cu apă.

În ceea ce privește utilizarea funcțională, loggiile și balcoanele sunt acum transformate în mod activ, nu numai în săli de lucru, ci și în mini-gimnastică.

Indiferent de metoda de decorare pe care o alegeți, luați în considerare dacă dispozitivul de fixare poate rezista încărcăturii.

Ar fi posibil să vorbim despre opțiunile de decorare a balconului pentru o lungă perioadă de timp, așa că haideți să ne întoarcem în interiorul apartamentului și să vedem ce au pregătit designerii pentru copii în 2017.

Decorarea zidurilor în grădiniță ar trebui să fie cât mai simplă și mai concisă, perfect sigură din punct de vedere ecologic și sanitar. Pictogramele și picturile, articulațiile contrastante sunt recomandate ca accente expresive. Designerii experimentați nu vor neglija utilizarea suprafeței accentului.

Nu contează dacă sunt sau nu copii în casă - baia nu-i pasă. Și, cel mai probabil, zona sa va fi relativ mică, uneori nu mai mult de 4 metri pătrați. Prin urmare, fiecare mișcare care vizează extinderea spațiului va fi o soluție incontestabilă la modă. Este necesar să aplicați nuanțe luminoase, să adăugați luciu, să organizați suprafețe oglindă. O țiglă care merge în diagonală, o muchie bine proiectată și o imprimare poziționată astfel încât camera să para mai mare - aici sunt câteva trucuri mai interesante.

Designul apartamentului în ultimii ani a devenit mai neclar în stil., din ce în ce mai rar există încă camere care ar fi interpretate în mod clar ca fiind clasice sau moderniste. În general, ei încearcă să combine accente și elemente unice ale diferitelor stilistice, pentru a crea compoziții originale pe baza lor. În același timp, se acordă atenție zonării spațiului intern al locuințelor și diferențierii sale în funcție de baza funcțională. Pe de altă parte, tendința de combinare este indicată treptat, atunci când o cameră efectuează simultan două sau mai multe sarcini.

Puteți vedea adesea o dressing, situată în dormitor, un colț pentru jocuri în grădiniță.

Când o cameră are mai mult de o zonă funcțională, ei încearcă să demonstreze unitatea stilului cât mai clar posibil. Imaginile de fundal de aceeași culoare reprezintă o modalitate foarte bună de a face acest lucru.

Plafonul de gips-carton a devenit acum un anacronism. Practic, ei încearcă, ca și în proiectarea pereților, să obțină o simplitate maximă. În unele cazuri, numai elementele introduse au fost concepute în spiritul clasicilor moderni. Cele mai populare soluții bazate pe panouri din PVC, sisteme de casete.Ventilatoarele designului original pot încerca în condiții de siguranță să aplice tapet lichid pe tavan și să utilizeze construcții din lemn. Ca și înainte, modul corespunde produselor "plutitoare", mai ales atunci când sunt amplasate în jurul perimetrului surselor de lumină.

În ceea ce privește culoarea tavanului, acesta poate fi strict monofonic sau multicolor, iluminat de lumini cu LED-uri și completat cu obiecte decorative elegante. Suprafețele lucioase mai bune decât altele îndeplinesc cerințele sezonului 2017; în multe cazuri, se utilizează relief redus geometric și lumini încorporate.

Variante și exemple în interior

Să ne uităm la câteva exemple despre modul în care designerii în 2017 proiectează spațiu de locuit în apartamente.

Decoratorii nu au părăsit încercările de a supune frumos camerele pentru copii. La modă anul trecut sunt elementele decorative ale aspectului cel mai fantezist, fabulos. Starea romantică este creată de compoziții în spiritul "pădurii enchante". Dar acest lucru este posibil numai cu suficient spațiu, iar atunci când nu este suficient, căutările de design vizează în primul rând compensarea spațiului lipsă.

Soluția este adesea structuri cu structură cu un gard obligatoriu pentru o mai mare siguranță. De sus, de obicei, există un loc unde să dormi, iar imediat sub el este un dressing cu toate atributele necesare - dulapuri mici, o oglindă, cârlige.

Proprietarii renumiți încearcă adesea să ridice holul de intrare, dar și să-l decoreze cât se poate de elegant. Adesea, pentru acest scop, folosiți mobilier moderat întunecat și ușoare ușoare.

În general, cu cât este mai mare plafonul, cu atât apare camera mai ușoară.

Designerii nu sunt foarte interesați de accesoriile accesorii, dar, pe de altă parte, îndeplinesc foarte bine sarcina de decorare cu ajutorul lor. Aici puteți vedea cum se joacă în mod avantajos o combinație de culori strălucitoare în zona coridorului. Pereții galbeni saturați sunt în armonie cu cuierul roșu strălucitor al formei originale. Aceasta este o construcție a podelei, partea inferioară a căreia vă permite să puneți umbrele.

Deschiderea perspectivei spre camera de zi prin dezmembrarea ușilor, precum și culoarea unică a podelei, care diferă foarte puțin de culoarea perdelelor, extinde drastic spațiul, distruge chiar ideea de aglomerare.

Dar dacă coridorul îi place în primul rând pe oaspeți, dormitorul este o cameră specială pentru proprietari. Și aici, domeniul fantastic este pur și simplu inepuizabil.Aici avem o cameră plină de culori vii, susținute cât mai simetric posibil. Este subliniat de același tip de lămpi instalate de-a lungul marginilor de pe capul patului și de aceleași sisteme de depozitare chiar mai jos. Dar florile din stânga și din dreapta sunt oarecum diferite, la fel ca și vasele în care sunt plasate.

Autorii acestui proiect au ținut cont, de asemenea, de ideea de simetrie, dar în primul rând pentru ei a venit atmosfera romantică și atmosfera naturală. Aceste motive sunt evidențiate de un zid de fundal, decorat cu o imagine a unei păduri de toamnă, învelită în ceață groasă. Standurile de pe laturile canapelei sunt intenționat făcute diferite.

Transformarea unui balcon sau a unei loggii într-o parte a spațiului stăpânit este o tendință destul de veche. Fotografia prezintă biroul, organizat pe fostul balcon. Între oricare dintre cele două încăperi încearcă acum să utilizeze uși glisante transparente cu un aspect diagonal. Ele permit incintei să rămână unite, dar dacă este necesar, împărțiți imediat spațiul în două zone autonome.

Dacă încăperile sunt combinate și partițiile sunt dezmembrate, atunci această cale nu este potrivită.În sala de mese cu bucătărie, zonarea este populară cu ajutorul unui set de colțuri, contoare de bare și "insule". Dar dacă spațiile nu sunt interconectate, problema spațiului liber ajunge adeseori în prim plan.

Designerii oferă o utilizare mai eficientă a spațiului prin nișe care pot găzdui rafturi deschise cu decor și chiar mobilier.

Garsonieră

Acesta este un tip special de locuințe și nu este întotdeauna rezonabil să se aplice scheme generale. În anul 2017, în studiouri se recomandă să se folosească cât mai multe partiții posibil, ceea ce nu numai că împarte spațiul în spațiu, ci și, spre exemplu, împiedică pătrunderea mirosurilor străine din bucătărie în zona de living.

Într-una dintre variante, accentul principal se pune pe culorile albe și maxime - tavanul este alb, zidurile au o culoare nedefinită, pardoseala este de culoare nobilă, cu niște patch-uri de dungi întunecate. Un rând moderat de culoare închisă de dulapuri de bucătărie pe perete poate juca în contrast cu împrejurimile luminoase, în timp ce grupul de mese este mult mai ușor decât acesta.

În studiouri, precum și în orice apartament mic, se recomandă utilizarea mai multor oglinzi.

Acestea sunt construite în pereți la diferite nivele, unele dintre ele putând fi plasate orizontal și altele pe verticală. O astfel de soluție adaugă lumină camerei și, prin urmare, este ușor de combinat chiar și cu mobilier destul de întunecat, care într-o altă situație ar părea prea sumbră.

Experții recomandă utilizarea surselor de lumină împrăștiatepentru a preveni apariția efectului "spitalului". Pe pereții scurți, este mai bine să instalați spoturi, care vă vor ajuta atunci când aveți nevoie de iluminare maximă. O altă opțiune interesantă - candelabrele cu LED-uri lineare situate de-a lungul pereților opuși paralele unul cu celălalt. Acestea vă permit să extindeți vizual spațiul, astfel încât camera va părea mult mai mare și mai spațioasă.

Garsonieră

Aici, ca și în studio, este necesară o funcționalitate maximă. Designerii au venit cu o serie de modalități de a le asigura, fără a scădea de grația externă. Deseori, sala este complet utilitară, iar holul este cel puțin parțial transformat într-un spațiu pentru experimente. Panourile de mozaic, decorate cu textile sau elemente de stuc vor arata atractiv aici.

Tendința în proiectarea apartamentelor cu un dormitor este acum de a reduce spațiul alocat zonei de dormit, dar trebuie menținut rigoare și concis.

În totalitate, refuzați dulapurile grele: ele nu sunt deloc sau sunt ascunse în nișe.

O prezentare generală a proiectului de design implementat al apartamentului pe care îl puteți vedea în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor