Apartament studio: crearea unui interior frumos

 Apartament studio: crearea unui interior frumos

În vremurile sovietice, NS Hrușciov a încercat să rezolve problema locuințelor populației prin construcția rapidă și ieftină a clădirilor înalte. Apartamentele s-au dovedit a fi mici, cu camere mici și bucătării. În zilele noastre, opțiunea de apartamente cu buget au devenit studiouri. Apartamentul studio este o cameră comună fără frontiere și partiții, Este potrivit pentru persoane singure sau cupluri fără copii.

Studioul arată mai spațios decât o cameră în "Hrușciov", dar nu trebuie să uităm că într-un spațiu există o sală, o bucătărie, un dormitor.

Caracteristici speciale

Apartamentele studio sunt de obicei de 25-30-40 metri pătrați. În formă, ele sunt împărțite în pătrat, dreptunghiular și complex, geometria cărora este dificil de descris. Studiourile au o baie și o cameră combinată cu o bucătărie.

Moda pentru un astfel de aspect a venit la noi din Vest, unde au fost construite camere mici fără bucătării pentru studenți. În țara noastră, spațiul a ajuns la mult gust.

Dacă o astfel de cameră nu este mai mică de 40 de metri, este perfectă pentru oaspeți și petreceri sau ca un atelier pentru o persoană creativă, atunci când dormitorul și bucătăria sunt combinate cu locul de muncă.

desen

Începeți-vă viața în studio este de a repara. După ce ați lucrat bine, vă puteți crea apartamentul dvs. de vis. Chiar înainte de începerea lucrului, se întocmește un plan de amenajare a mobilei, se evidențiază punctele de vânzare. Pentru materialele de reparații este de preferat să alegeți naturale, ecologice, neinflamabile, deoarece va trebui să trăiți într-o singură cameră, chiar dacă spațioasă.

Unii oameni cred că este dificil să planifici un interior într-un astfel de apartament, dar acest lucru nu este așa. Într-o cameră spațioasă, puteți realiza orice idee și puteți da un zbor de fantezie, încorporând cele mai îndrăznețe idei moderne.

Când lucrați la design, trebuie să luați în considerare anumite nuanțe:

  • Respectați armonia unui singur spațiu în care este mai bine să nu faceți partiții surzi.
  • Nu supraîncărcați apartamentul cu mobilier pentru a păstra spațiul și aerisirea.
  • Utilizați mobilier multifuncțional, transformatoare.
  • Camera de zi cu bucătăria desemnată pentru a crea în același stil.

Apartamentele de tip studio nu au aceeași formă, imagini, iluminare. Acest lucru trebuie luat în considerare atunci când creați interiorul camerei.

Pentru o cameră mică, de exemplu, 20 sau 18 metri patrati, stilul minimalist este potrivit. Pereții dintr-o astfel de cameră ar trebui să fie lumina, partițiile ar trebui să fie oglindite, tavanul stretch este lucios. Dacă nu vă deranjează, puteți da o parte din perete sub tapet stereoscopic. Toate acestea vor extinde spațiul.

Într-un mic studio, chiar de la intrare, puteți începe să construiți un sistem de depozitare, mai multe rânduri de rafturi care intră în camera de zi, unde este construit un televizor între rafturi și o plită pliantă pentru zona de lucru. Pe de altă parte, în spatele băii, poate exista o bucătărie separată de sală de un contor de baruri. De asemenea, este o zonă de luat masa. Într-un colț confortabil puteți aranja o canapea plată. Într-un studio mic, este mai bine să folosiți mobilier-transformator multifuncțional.

Chiar și într-o încăpere mică este posibilă o pereche de compartimentare, care separă zona de dormit de hală sau bucătărie de camera de zi.Dar ar trebui să fie o oglindă, formată din mai multe părți, capabile să se miște, independent unul de celălalt.

În ceea ce privește spațiile spațioase, nu este nevoie să se construiască mobilier în linii continue. Puteți să selectați în mod armonios zone și să vă aduceți ideea într-un singur stil.

zonare

Zonarea va ajuta membrii familiei care se află în aceeași cameră în fiecare zi pentru a încerca să nu interfereze unul cu celălalt. Pentru a face acest lucru, ar trebui să luați în considerare ceea ce va face gospodăria în timpul șederii în studio. Poate că, pe lângă bucătărie, zonă de luat masa, cameră de zi și dormitor, aveți nevoie de o zonă de lucru sau de joacă, dacă aveți copii. Totul trebuie clarificat înainte de reparațiideoarece zonarea nu este doar o partiție și protecția mobilei, ci și podiumurile, nivelele tavanului, nișele din zid, în general, tot ce este construit în procesul de lucru.

Puteți selecta zone cu pereți despărțitori din ghips, perdele, pereți de vopsire cu culori diferite.

Când vine timpul să aranjezi mobilierul, o parte din ea obiectele pot de asemenea împărți camera. Un contor de bar sau un suport cu rafturi care pot fi văzute din toate părțile vor face.

Puteți să spațiați spațiul cu ajutorul iluminării, a lustruite în mod corespunzător lustre și lămpi în diferite părți ale camerei. Luați în considerare și sursa naturală de lumină.

Dacă în cameră există o singură fereastră, zonele funcționale trebuie așezate de-a lungul liniei care împarte fereastra în jumătate, de exemplu în dreapta, în bucătărie, în partea stângă, în camera de zi. Acest lucru va ajuta la maximizarea utilizării luminii naturale.

Balconul și loggia pot fi combinate cu camera și să organizeze, de exemplu, o zonă de lucru.

În studiouri spațioase, puteți să vă așezați cu copii mici, amenajând pentru ei un spațiu mic, dar util și semnificativ. Separând zona de mobilier pentru copii, ar trebui să acordați atenție monitorului pe care copiii îl pot dori. Nimic, că acestea sunt pline, iar restul zidurilor sunt pictate într-un ton, un astfel de "loc de bucurie" va menține o stare bună în întreaga cameră. Mobilierul pentru copii ar trebui să fie redus, accesibil, cu colțuri rotunjite, dar obligatoriu pentru stilul general este obligatoriu.

Când se creează un colț pentru copii, trebuie acordată o atenție deosebită mediului ambiant, gândirii la iluminatul bun și în timpul somnului pentru a organiza o partiție sau o perdea care separă zona copiilor de restul spațiului.

Varietate de stiluri

Pentru confort, stilul joacă un rol important. Chiar înconjurat de mobilierul cel mai confortabil, confortul nu este simțit dacă mobilierul are diferite texturi, dimensiuni, culori și, eventual, epoci diferite. Când zonați o cameră, trebuie să păstrați o temă generală de design. Stilul este ales pe baza preferințelor gustului.

Stilul modern sugerează austeritate și concis, mobilier de forme clare, pereți în culori înfundate, cu un minim de decor. Puteți lăsa accente luminoase. Stilul modern este foarte potrivit pentru studiouri cu o zonă mică, unde un interior simplu arată mai bine. Mobilierul este selectat funcțional și restrâns, care corespunde ritmului modern al vieții.

Stilul Loft a fost folosit inițial pentru ateliere industriale. În America, în timpul Marii Depresiuni, au fost construite camere de locuit. Astăzi, acest stil este iubit de locuitorii orașelor mari. Este bine pentru cei care iubesc elementele de decor industrial.

Acest stil necesită plafoane înalte, datorită cărora se stabilește al doilea nivel. De exemplu, un pat poate fi ridicat prin plasarea lui pe o bază de zăbrele și conducând o scară metalică la el. În acest stil, o tehnică preferată este aproape întotdeauna utilizată - un perete care a fost lustruit în zidărie.

Pentru cei care iubesc confortul tradițional calm cu perdele și rusuri, stilul Provence din sudul Franței va face. Se caracterizează prin mobilier din fier forjat, fețe de masă cu modele, flori în vaze și căptușețe tricotate. Provence saturează camera cu mobilier: vestiare, noptiere, otomani - totul se potrivește. Acest stil este bun pentru naturi romantice.

Tehnologia înaltă este unul dintre stilurile moderne, opusul complet al Provence. Arată simplu, recunoaște mobilierul drept și colțurile ascuțite. Pereții pot fi din plastic sau din sticlă. Metalul și luciul sunt preferate. Interiorul seamănă cu un desen, mai degrabă decât cu un living.

Alegerea unui stil pentru un studio trebuie să țineți cont de caracteristicile sale arhitecturale, de stilul de viață și de numărul de persoane care trăiesc. Dacă totul se face corect, va fi plăcut să trăiți într-o astfel de cameră și veți dori întotdeauna să vă întoarceți acasă

Cu privire la modul de a evita 10 greșeli comune în proiectarea unui apartament studio, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor