Proiectare toaletă în "Hrușciov": idei de design

 Proiectare toaletă în Hrușciov: idei de design

Aranjarea unei băi într-un apartament mic constă adesea în plasarea tuturor materialelor sanitare necesare pe spate, fără nici un indiciu de creativitate și stil. Cu toate acestea, astăzi experții sunt încrezători că proiectarea de toaletă în "Hrușciov" este în măsură să surprindă și încânta proprietarii lor.

Caracteristici ale planificării

Zona "Hrușciov" este renumită pentru parametrii săi mici. Mai ales în acest aspect suferă bucătărie, coridor și baie. Cel mai adesea, cota de baie este alocată doar 4 sau 3 metri pătrați. Inițial, toaleta și baia în astfel de încăperi erau separate și, prin urmare, toaleta era situată într-o încăpere îngustă, asemănătoare cu o cutie de chibrituri.

Astăzi, ideea unei băi combinate a pătruns aproape în toate casele, iar designerii consideră că aceasta este soluția cea mai optimă.

Deci, dacă toaleta este combinată cu o baie, puteți trece la transformarea imediată a spațiului cu ajutorul materialelor de finisare și selectarea și plasarea corectă a instalațiilor sanitare. În cazul unei băi separate, merită să ne gândim la reamenajare cu permisiunea inspecției locuinței.

Când se combină demontarea:

 • instalatii sanitare;
 • dispozitive de iluminat;
 • țevi (în unele cazuri).

Costurile de timp și de numerar pentru astfel de reparații cresc, cu toate acestea, camera în același timp câștigă în practică și design. Sunt de acord cu 2 pătrat. m într-o toaletă separată este dificil de a recrea ceva elegant și la modă, în timp ce spațiul combinat de 4 metri pătrați. m oferă o mulțime de imaginație.

Alegerea materialelor pentru finisare

Aranjarea unei încăperi mici se poate face folosind orice materiale care sunt rezistente la umiditate. Este important să ne amintim că condensul se va colecta aici și, prin urmare, toate produsele trebuie să îndeplinească cerințele specificate.

În efectuarea reparațiilor, oferă materiale populare precum:

 • dale;
 • din plastic;
 • mozaic;
 • tapet lichid;
 • Wallpaper.

țiglă

Tigla este o soluție clasică și standard atunci când proiectați o cameră de toaletă. În ciuda utilizării acestui material ca finisaj, țigla nu și-a pierdut relevanța, deoarece pereții și podeaua cu ea arată foarte bine și servesc mai mult de un deceniu. În plus, diverse dimensiuni, texturi, idei de design și o combinație cu frize vă permit să creați suprafețe unice.

Cu toate acestea, plăcile din ceramică au dezavantaje în complexitatea procedurilor de reparație.

Peretele pentru decorare ar trebui să fie:

 • nivelat cu chit;
 • amorsate.
undercoat
chit

În plus, toate comunicațiile de proiectare ar trebui mascate atent la etapa "pereților goi". De regulă, ele sunt ascunse cu ajutorul plăcilor de ghips, pe care se plasează ulterior plăcile. Principala condiție pentru finisarea plăcilor - suprafața ideală netedă.

Placa cu factura lucioasă care reflectă suprafețele netede este ideală pentru camera mică și, prin urmare, extinde spațiul vizual. De asemenea, merită să ne amintim că țiglele pentru podea și pereți diferă în funcție de grosime și densitate și, prin urmare, este important să le folosiți strict în scopul dorit.

Panouri din plastic

Interesant în design și panouri PVC, afișând o varietate de texturi, imită tot felul de arbori sau printuri tematice.

Avantajele utilizării panourilor din plastic:

 • durată de viață îndelungată;
 • usor de ingrijit si curat;
 • suprafețele lucioase extind spațiul;
 • gamă largă de dimensiuni ale panourilor;
 • previn mucegaiul și mucegaiul dintre perete și panoul din PVC.

Printre deficiențele de aici se poate identifica o rezistență scăzută la deteriorarea mecanică. Plasticul este ușor de rupt și, prin urmare, există plăci subțiri de până la 8 mm. Cu toate acestea, într-un apartament mic, plasticul arată ușor și organic și, prin urmare, ar trebui să vă uitați atent la acest tip de finisaj.

vopsea

Toaletele de dimensiuni mici sunt deseori pictate. O astfel de acoperire simplă astăzi poate arăta, de asemenea, avantajoasă, deoarece diferitele texturi ale emailurilor, utilizarea modelelor și șabloanelor, combinația de culori poate transforma pereții într-o creație uimitoare. Aici puteți crea desenele tematice în nuanțe contrastante, puteți învinge instalațiile sanitare și puteți face exclusiv interiorul dvs.

În plus, pentru aplicarea de vopsea nu necesită spațiu suplimentar. Nu are nevoie de blaturi și construcții de gips-carton, deci zidurile rămân complet libere. Designul cu pereți vopsite este supus stereotipului că, odată cu timpul și sub acțiunea umezelii, vopseaua va începe să se desprindă. Merită să spunem că utilizarea tencuielilor pe pereți, pornirea și finisarea chitului poate reduce această problemă la nimic.

Alte idei

Locațiile mici pot prelua organic mozaicul de finisare. Potrivit caracteristicilor sale, se aseamănă cu faianta, totuși, datorită dimensiunii reduse a pieselor, este posibil să se utilizeze pe pereți cu unele erori și nereguli. Și totuși, mozaicul poate fi folosit în cele mai diverse stiluri, din moment ce este vorba de etno-motive și se încheie cu un high-tech laconic.

Puteți utiliza și tapet rezistent la umiditate. Cu toate acestea, aici merită să ne amintim despre combinația și să dotăm zona lângă chiuvetă și baie cu materiale de finisare mai rezistente. Imaginile de fundal din fibră de sticlă sunt considerate, astăzi, ideale pentru baie, însă costul lor ridicat devine din anumite motive un eșec.Trebuie remarcat faptul că tapetul lichid, în ciuda bugetului său, poate fi o opțiune bună pentru finisarea suprafețelor care nu sunt direct în contact cu apa.

Poate că singurul material care nu se poate încadra în interiorul "Hrușciov", puteți numi piatră naturală.

Cresterea, greutatea, luxul si frumusetea sublinierilor naturale necesita un spatiu suficient pentru evaluare. Chiar și după reamenajare, clădirile vechi nu pot oferi o astfel de libertate.

Instalare de instalații sanitare

Plasarea tuturor instalațiilor sanitare necesare devine o problemă pentru o cameră mică.

Aici este necesar să se ia în considerare următorii indicatori:

 • spațiu liber între baie sau duș și chiuvetă - 70 cm;
 • zonă liberă la mașina de spălat - 90 cm;
 • decalajul dintre aparatele sanitare - 25 cm.

Măsurătorile prezentate sunt minime și, dacă este posibil, pot fi mărite, totuși, dacă sunt observate, spațiul și confortul vor predomina în baie.

În aranjament, puteți utiliza algoritmul de acțiune, în funcție de lungimea peretelui și de grupurile de dispozitive. Deci, dacă ușa de intrare este situată pe un perete scurt, în fața acesteia se află o baie sau un duș.Dacă ușa este pe un perete lung, o toaletă și o chiuvetă sunt poziționate cu succes. Interiorul mașinii de spălat necesită așezarea ei pe un perete lung.

Vorbind despre instalatiile sanitare, cele mai bune solutii vor fi:

 • toaletă suspendată;
 • baie de baie;
 • duș compact;
 • o chiuvetă mică situată la marginea îngustă a băii în formă de picătură.

Astfel de variante ale instalațiilor sanitare moderne încântă cu versatilitatea, precum și ușurința și confortul.

Caracteristici de design

Când începeți o reparație, merită luați în considerare unele caracteristici ale culorii viitoarei camere renovate. Astfel, designul lui "Hrușciov" acceptă o paletă ușoară, extinzând vizual pereții de presiune din această zonă. Nu este absolut necesar să creați o rutină decolorată, pentru că puteți culori întotdeauna culoarea albă, lăptoasă sau bej universală, cu nuanțe suculente, fie că este galben, portocaliu, var sau visiniu. Acest lucru este deosebit de ușor de făcut atunci când asamblați o compoziție de țiglă.

În plus, nu uitați de oglinzi. Ele măresc spațiul din orice cameră și, prin urmare, prezența lor este obligatorie. Cea mai bună opțiune ar fi amplasarea oglinzilor de diferite dimensiuni una față de cealaltă.

Soluția corectă ar fi folosirea unor forme neobișnuite de plumb sanitar. Acest lucru va ajuta la transformarea baie "Hrușciov" într-un obiect de design interesant, demn de atenție. Saturația și culoarea vor adăuga panouri din mozaic.

Opțiuni interesante

Designul în stilul minimalismului se caracterizează prin concis și restrângere în tot. Simplu instalații sanitare, duș compact și chiuveta confortabilă nu alternează spațiul. Combinația inteligentă de plăci pe podea și pe pereți adaugă accente strălucitoare camerei.

Interiorul luxos al băii cu gresie de două culori clarifică foarte clar spațiul în zone. Țevile rotunjite netezește toate colțurile camerei.

Localizarea mașinii de spălat sub un panou cu chiuveta reduce semnificativ spațiul, eliberând unul dintre pereți.

Dușul compact vă permite să faceți zidul cât mai funcțional posibil. Astfel, economisind spațiu în plasarea unei băi întregi, peretele lung este completat cu rafturi de sticlă pentru obiecte mici și o mașină de spălat mic.

Design de toaletă alb-albastru în "Hrușciov" cuceri aspectul modern.Luminile accente sub forma de textile roșii și benzi de pe o faianță vopsele în cameră, și o toaletă atârnătoare, o baie mică și nișe care servesc ca rafturi de economisire a spațiului.

Cu privire la modul de a face reparația originală în toaletă și pentru a preveni greșelile, veți învăța din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor