Camere de design în diferite stiluri de moda

Înainte de a începe să terminați camera, este necesar să determinați stilul spațiului de înregistrare. Pentru a crea un interior estetic, aveți nevoie de o combinație armonioasă de elemente diferite. Decorarea zidurilor, tavanelor, pardoselilor, mobilierului, perdelelor, articolelor decorative este mai bine să reziste într-un anumit stil, va contribui la crearea unui aspect real și frumos al casei.

Varietate de opțiuni

Ce fel de cameră de design pentru a alege o cameră va fi determinată de caracteristicile funcționale ale camerei: un tânăr, o familie mare sau o singură bătrână va locui în această cameră. O cameră mică într-un apartament mic sau într-un spațiu mare de transformare influențează, de asemenea, alegerea stilului. În fiecare caz, puteți alege cel mai potrivit finisaj.

7 fotografie

Designerii oferă o varietate de opțiuni pentru soluțiile stilistice, iar producătorii - o paletă imensă de materiale de finisare și mobilier în orice direcție de proiectare.

Interiorul real și la modă poate fi obținut prin decorarea camerei într-un stil clasic, și în ultra-modern. Astăzi, designerii sunt destul de liberali, cu interioare clasice în stil englez, lux baroc, farmec chic sau modern, futurist high-tech, loft tehnic și stil minimalist scandinav. Provence și Art Deco sunt încă la modă. Pentru fanii destinațiilor etnice cea mai bună alegere ar fi țara, stilul rusesc sau oriental. Luați în considerare principalele caracteristici ale fiecărei direcții stilistice.

pod

Atitudinea utilitaristă față de lumea înconjurătoare a modelat stilul actual și modern de mansardă până în prezent. Acest design utilizează elemente structurale ale clădirii în decorarea interioară. Acest stil industrial a apărut atunci când clădirile industriale au început să fie utilizate ca locuințe pentru lucrători. Masoneria, pardoseala din beton, grinzi metalice ruginite, planificare gratuita, baie si toaleta din spatele cortinei,lămpi simple, fără aburi, un minim de decor, tonuri gri și maronii au devenit treptat semnele distinctive ale unui coridor tehnic și au dobândit o culoare de elită.

Interiorul a început să decoreze cărămizi prăbușite, texturi din beton în pardoseală, în decorarea grinzilor plafoane sunt distins în mod deliberat.

Pentru iluminat, lămpile stilizate sunt utilizate sub formă de lămpi cu incandescență uriașe sau spoturi cu lumină direcțională pentru camerele de zonare. Cablajul electric se blochează în mod special pe pereți și pe tavan. Țevi de încălzire nu se ascund, stilizate sub metal și sunt un fel de decor interior.

Usa de intrare duce de obicei la un singur spatiu in care bucataria este separata printr-o margine de beton, un fascicul de tavan masiv poate sa impartaseasca vizual dormitorul si camera de zi, o baie metalica eleganta poate decora interiorul fara sa se ascunda, precum si toaleta. Pentru singurătate, uneori este folosit un ecran portabil. Acesta poate fi un accent luminos în paleta gri a interiorului.

Deschiderile ferestrelor sunt oarecum mai mari sau mult mai mici decât cele standard, de multe ori ele sunt echipate cu lămpi de plafon pentru iluminare, dacă este o cameră de mansardă, perdelele sunt cele mai simple și mai bune blind-uri.Mobilierul este preferat pe structuri metalice, blaturi din sticlă sau oțel, tapițate în piele simplă sau imitație de piele.

Acest design necesită plafoane înalte și spațiu suficient.

Adesea aranja al doilea nivel pentru dormitor sau birou. Pașii și balustradele fac desene simple.

Stilul loft are trei ramuri:

  • Bohemian sau boho-loft păstrează stilul fabricii din camera principală, mobilierul are semne evidente de uzură, care sunt create artificial sau, fiind o raritate, sunt achiziționate pentru o mulțime de bani, situația este completată de obiecte de artă vechi, casete vechi sau sculpturi afectate de timp.
  • Grădina bogată: o culoare dramatică și unele mobilier elegante se adaugă la gama gri-maro.
  • Dulapul industrial este o decorație interioară de bază cu toate atributele unei podele din fabrică.

Tehnologie înaltă

Un alt stil interior interior este de înaltă tehnologie. A luat naștere în anii '60 ai secolului trecut, când a început epoca tehnologiei spațiale. Explorarea spațială, studiul lumilor îndepărtate a inspirat crearea unui design futurist.Acest stil ține pasul cu dezvoltarea progresului, folosește cele mai recente realizări ale artei inginerești în decorare. Această opțiune de design îi place, de asemenea plan deschis, geometrie strictă și mobilier minim.

Decorul folosește o paletă de culori monocromă cu unul sau două accente luminoase.

Constructivismul, materialele de finisare din crom și plastic, metalul și sticla sunt binevenite. Mobilierul este selectat doar necesar pentru a îndeplini funcțiile vitale. Ei bine, dacă mobilierul are diferite mecanisme complexe de transformare. Aici nu veți întâlni otomani, boutonnieres, stuc și sculptură. Dimpotrivă, designul neobișnuit al mobilierului, care copiază geometria cosmică cu liniile sale, face acest stil unic.

Organizația specială de iluminat este o altă caracteristică în stilul high-tech. Lustre și lămpi au o formă neobișnuită și sunt simple tavan în formă de con în formă de conuri, cu o direcție punctată de iluminare, de exemplu, pe masa de masă. Astfel de lămpi pot fi formate într-un grup de mai multe lămpi, în timp ce designul oferă posibilitatea de a transforma fiecare plafon în direcția cea bună.

Sau candelabre de forma fantastica de zeci si sute de becuri LED. Astfel de candelabre poate ocupa spațiul central al camerei și poate fi un element arhitectural independent.

Pentru zonare, iluminatul ascuns este folosit nu numai pentru diferite niveluri ale tavanului, ci și pentru pereți, creând o atmosferă cu adevărat cosmică.

modern

Începând cu sfârșitul secolului al XIX-lea, stilul Art Nouveau a înlocuit luxul palatului, este astăzi foarte popular. Sofisticarea interiorului, în combinație cu motive florale, cu design curbat și neted ferestre, usi, ferestre arcuite atrag cu efectul lor decorativ. De la materialele de finisaj de preferință lemn natural și elemente metalice forjate cu ornamente florale.

Acesta este unul dintre cele mai scumpe stiluri, deoarece necesită materiale naturale și decorațiuni artistice ale interiorului. Astfel de decor sunt vitralii. Ele pot fi făcute din sticlă colorată sau simple transparente. Important aici prezența ornamentului floral sau a unei teme florale într-o interpretare modernă.

Numai un designer profesionist, cu implicarea specialiștilor în prelucrarea lemnului, a sticlei și a metalului, poate proiecta interiorul în stil modern.

Valoarea mare a decorului și a decorului nu face ca modernul să fie cea mai bună alegere pentru familiile cu copii mici.

Provence

Stilul mai democratic și mai cald de finisare Provence are mulți fani. Acest stil a provenit din provincia franceză și a câștigat popularitate în întreaga lume. Farmecul și eleganța decorului, imprimarea florală pe tapet și perdele, culorile ușor decolorate ale mobilierului vopsit reprezintă caracteristicile sale distinctive.

Multe piese vechi de mobilier pot fi pur și simplu vopsite în culorile albastru, verde pal, roz, lăptoase, permit straturilor inferioare să strălucească prin partea superioară, să decoreze vase simple cu flori de câmp, să atârne perdele din simple țesături de in, sau chintz pastel gamă cu flori mici pe ferestre. Această setare este o vacanță de vară confortabilă și relaxată. Va fi plăcut să încălziți gospodăriile adunate la masa de masă. Pereții sunt adesea pur și simplu tencuiți și vopsite, decorați cu picturi cu teme florale.

Muzică country

Tema rustică în designul interior continuă stilul țării. Ea a provenit din America și este diferită. luminozitatea culorilor din lemn natural, textilele colorate. Mobilierul este o formă simplă de lemn.Deseori folosit pentru decorarea piei de animale și simbolurile de vânătoare.

În decorarea interioară elementele structurale nu sunt decorate, grinzile de tavan fac parte din decorul camerei. Organic aici arata ca un șemineu în formă de simplu, cu scaune sau o canapea în fața lui. Aici nu veți găsi lămpi ultra-moderne sau suprafețe cromate, apropierea maximă de formele naturale este marcă comercială a acestei direcții.

Stilul etnic are propriile caracteristici în fiecare țară.

În Grecia se obișnuiește pur și simplu să se vadă zidurile în interiorul și în exteriorul camerei, podeaua fiind așezată cu plăci ceramice de nisip natural, decorul este folosit sub formă de vase de lut, vase sau reliefuri artistice. Stilul mediteranean nu există multicolor, ca în muzica de țară americană.

Stil rusesc, poate mai aproape de american. Dar are propriile sale atribute - prezența unui aragaz pentru gătit și încălzire, în loc de scaune și canapele, bănci, bănci sau scaune. Decorul a folosit ziduri de lemn, o mulțime de sculptură din lemn, podele de lemn. Decorul este dominat de covoare țesute, draperii simple colorate și fețe de masă brodate.Această setare dă un sentiment de căldură și securitate.

scandinav

La vârful popularității de azi este stilul scandinav. Acesta este cel mai concis și simplu în designul interiorului. Țările nordice, datorită climatului lor, au o lipsă de lumină solară, astfel că se pune accentul în principal pe acestea utilizarea maximă a culorilor alb și bej.

Pereții sunt tencuite cu tapet de lumină, este posibil, cu un model geometric, inconspicuos, să fie tencuite suficient de texturate pentru a aplica vopsea albă mată sau acoperită cu plăci. Structurile de pereți și grinzile de tavan se disting prin pete naturale sau vopsea de tonuri naturale. Podeaua este finisată cu o placă de parchet mare de culoare naturală pentru a se potrivi cu grinzile sau parchet aproape alb pentru a se potrivi pereților.

O caracteristică distinctivă a stilului scandinav a fost o cantitate mică de mobilier, geometrie simplă a interiorului, culori naturale, decorul laconic al ferestrelor.

În unele camere ale primului etaj, pereții pot fi căptușiți cu piatră, iar podeaua este tăiată cu un parchet de parchet care este maturat până la negru. Apoi, interiorul dobândește caracteristici rustice. Mobilierul este selectat corespunzător - un set mare de lemn de culoare închisă, un covor cu un model geometric de gamă alb-maro sau alb-negru.

baroc

Opusul direct al stilurilor utilitare moderne este baroc. Este stil aristocratic de lux, care a apărut în secolul al XVIII-lea pentru a da o decorare magnifică palatelor din noblețea societății înalte și dinastii de guvernământ.

Deseori, în acest stil, se face holul și sala principală pentru recepții în case și vile private. Pereții sunt acoperite cu tapet cu un fir metalizat țesut într-un model cu monograme de finisaj de aur sau argint. Uneori, acestea sunt imprimate cu marmură naturală de culoare roz sau alb, tavanul este susținut de coloane decorate cu aceeași marmură sau altă piatră prețioasă - malachit, chihlimbar și altele.

Tavanul este decorat cu stucuri și rozetă în jurul unui candelabru magnific, cu detalii de cristal, pentru a crea un joc de lumină pe suprafețe. Tavanul poate fi vopsit cu o murală cu un complot biblic, militar sau romantic. Podelele sunt realizate din parchet cu inserții artistice.

Perdelele cu draperii complexe de brocart sau satinat pe ferestrele înalte întăresc înălțimea compozițională a spațiului. Paleta de culori este formată din culori regale: vernis, alb, albastru, bogat în culori verzi și maro.Panglica de aur sau argint, ciucuri cu perii, bumbacurile împodobesc draperiile.

Chebbi chic

Designul de familie nostalgic, în stilul anilor șaizeci - chebbi-chic, își găsește din ce în ce mai mult admiratorii.

Numele în sine ("chebbi" - vechi) implică prezența mobilierului acelor ani și decor, care aparține generației trecute.

Mobila este achiziționată în magazine antice sau în vârstă artificială. Vopsirea și lustruirea ar trebui să aibă crăpături frumoase, mobilierul - ștergerea artistică. În general, interiorul are o notă de șic. Acest design nu este ieftin. Este foarte subtil combinată antichitate și sofisticare.

Interiorul chic-ului chebbi este plin de linii moi și culori pastelate. Albul, fildeșul, rozul pal, verde pal, alcătuiesc paleta principală de culori. Principalul accent se pune pe ornamentul floral. Abundența de textile, maneci și bibelouri în decor sunt un ornament și completează decorul. Tema trandafirilor predomină în toate. Pereții sunt acoperite cu tapet alb sau floral. Culoarea fundalului de mentă este preferată. Lustre - alb, cu aur și abajururi, va fi accentul de decor plafon.

clasic

Interiorul frumos poate fi creat într-un stil clasic și fără ajutorul unui designer profesionist. Această opțiune de proiectare a fost încorporată caracteristici respectabile ale stilurilor palatului fără prea mult lux.

Parchetul artistic natural și podelele din marmură sunt adecvate. În decorarea pereților și a plafoanelor utilizate modele, stucco stricte simplificate, prize pentru candelabre. Puteți folosi elemente ale arhitecturii templelor grecești, coloane albe sau jumătăți de coloane pentru accentele pereților și ușilor. Culori de finisare - scări albe sau bej liniștite. Mobilierul este ales din gama naturala maro.

Țesăturile pentru perdele și tapițerii de mobilier tapițat sunt catifea preferată sau mătasea. Gilding-ul va fi un extraordinar plus al decorului.

engleză

Simplitatea Puritanului de decorare este compensată de decorarea obiectelor valoroase din India, Africa sau Australia. Din punct de vedere istoric, aceste țări erau colonii ale Angliei, obiecte de uz casnic au fost aduse din excursii. Acestea se încadrează în interiorul decorului victorian și conferă culoare și valoare interiorului - tapet în dungi sau panouri din lemn, tavanul este cusut cu nuanțe de același lemn, mobilier destul de simplu de culori plictisitoare, o gamă calmă de culori pastelate de decorare.

Podeaua este finisată cu parchet în hering.Și pe fundalul acestei serii de clipuri calme, un obiect neobișnuit, făcut de maeștrii indieni sau adus din Africa, revigorează imediat camera, îi dă sofisticare și un anumit mister.

minimalismul

Minimalismul a apărut ca o cerință a modernității - o persoană care se confruntă cu fluxul de informații are nevoie de odihnă psihologică. Aproape atmosfera laconică goală a camerei nu va elimina fundalul emoțional. Confortul și lipsa detaliilor stau la baza acestui stil.

Principalul obiectiv aici este un dispozitiv de iluminat de confort. Se utilizează o paletă de două culori, finisaj monocrom al suprafețelor pereților, podelei și tavanului.

est

Orientările orientale orientale sunt aproape de o astfel de organizare a spațiului. Stilul japonez se caracterizează prin lipsa aproape completă a mobilierului, utilizarea materialelor naturale pentru decorarea paietei și a bambusului. Culorile sunt galbene, maro și alb.

Stilul chinezesc este înviat de obiecte de cult cu simbolism roșu și verde stralucitor.

mare

Imaginea originală și exclusivă a camerei poate fi dată decorând-o într-un stil nautic. Acest proiect nu se aplică clasificării arhitecturale. Se bazează pe decorarea încăperilor cu accesorii marine - tapet alb, tapițerie albastră și albă de tapițerie de mobilier, uneori o bandă de accent roșu și diverse elemente de viață a navei: ancora, frânghia, volanul, pieptul, decorarea cadrului oglinzii cu scoici sau nisip marin. Pe pereți atârnă diverse peisaje marine. Aceasta este o soluție excelentă pentru o cameră de adolescenți.

Cum de a alege un design?

Fiecare persoană va potrivi ceva "lui":

  • Satisfăcătoarele săli de ceremonial de lux, potrivite pentru stilul palatului sau stilul clasic al palatului.
  • O doamnă în vârstă va arăta decentă în interiorul engleză.
  • Fata va fi aspectul drăguț și modern într-un cadru modern.
  • Energetic hi-tech sau mansardă este indispensabilă pentru un tânăr.
  • Apartament în Provence sau în stil mediteranean va fi cea mai bună alegere pentru o familie de tineri cu copii.
  • Un birou în stil scandinav vă va permite să vă concentrați asupra muncii într-o atmosferă relaxată.

Exemple în interior

Asigurați-vă întotdeauna interior elegant, în culoarea alb-negru, indiferent de stilul arhitectural.

Dacă nu sunteți sigur dacă trebuie să actualizați interiorul apartamentului, următorul videoclip vă va ajuta să rezolvați această dilemă.Vedeți primele 10 semne de interior învechite, compilate de un designer profesionist.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor