Design apartament în culori luminoase: întruchiparea stilului modern

Fiecare proprietar de apartament vrea să aducă la viață o atmosferă familiară. Dar înainte de a face un proiect, merită gândit cu atenție stilul camerei și schema de culori. Fiecare persoană are propria sa idee de confort, dar mulți oameni sunt de acord să-și aleagă propriul colț în culori vii. Regulile dictate de tendințele moderne se schimbă în mod constant, dar tonurile albe și celelalte paturi își păstrează ferm pozițiile.

Caracteristici speciale

Lucrările de proiectare în această situație sunt limitate doar de imaginația dvs., deoarece dragostea experților în crearea de interioare pentru a juca cu alb este cunoscută. De asemenea, atunci când creați atmosfera, se folosesc în mod activ nuanțe bej, auriu, lăptos și cremă.

Chiar și cel mai mic apartament va arăta grozav în culori pastelate, pentru că:

 • luminile suplimentare vă vor umple camera;
 • vizual extinde spațiul mic;
 • culorile sunt foarte ușor combinate între ele;
 • accentele luminoase strălucitoare arată mai avantajos.

Nu vă fie teamă de faptul că tonul de lumină din apartament poate părea un gust neplăcut, dar, de fapt, este o opțiune câștigătoare în design. Înconjurate de lumina artificială creată, liniștea și liniștea de spirit sunt ușor de atins.

O astfel de atmosferă nu va fi niciodată suprasaturată cu plictiseală și plictisire. Și adăugarea detaliilor sale luminoase va fi o adevărată operă de artă.

Rețineți că iluminatul joacă un rol cheie în designul modern. Combinația dintre diferite metode de iluminare, diverse lămpi și alte elemente poate spori vizibil spațiul și aduce confort camerelor.

Este necesar să se ia în considerare natura iluminatului. Principala sursă de lumină este un candelabru. O varietate de spoturi, lămpi și lămpi de podea oferă un colț confortabil în sala mare a unui apartament cu trei camere. Imagini, nișe, anumite zone sunt accentuate de iluminatul decorativ și acest lucru este întotdeauna relevant în spațiul de locuit.

Multe tendințe moderne în interior utilizează culori albe și pastelate. Acestea includ stiluri scandinave și clasice. White desenează adesea zidurile de locuințe, proiectate în stilul high-tech, iar acest lucru demonstrează încă o dată versatilitatea utilizării nuanțelor pastelate și combinația lor reușită cu alte culori.

Tavanul în culoarea albă este adesea realizat folosind gips-carton sau tensiune de construcție, iar podea în acest caz este recomandat să emită în cafea sau umbra laptelui.

Pentru a crea accentul dorit pot fi folosite tigla, lemn vopsit sau parchet. Cei care doresc să obțină un confort suplimentar pot pune covorul pe podea, dar este important ca schema globală de culori să se suprapună cu culoarea sa.

În funcție de stilul ales pe pereți pot fi tapet, faianță sau vopsea. În ciuda faptului că culoarea albă pe pereți arată întotdeauna elegant, puteți recurge la utilizarea de gri deschis, auriu și bej.

Ușile și ramele de ferestre sunt aproape întotdeauna recomandate să fie executate în aceeași umbre și din același material. Dar nu uitați că nu trebuie să folosiți prea multe nuanțe într-o singură cameră pentru a menține armonie.

materiale

În designul modern al unui apartament de orice dimensiune și aspectul acestuia necesită utilizarea unor materiale practice practice și de înaltă calitate. Creșterea spațiului vizual este realizată cu ajutorul materialelor care finalizează culorile luminoase, precum și a iluminării adecvate.

O caracteristică specială a oricărei zone rezidențiale este o finisare practică. Sala și baia, decorate cu plăci ceramice, în majoritatea cazurilor arată interesant, mai ales dacă este căptușită cu modele pe podea și pe pereți. Dacă aveți nevoie de un fel de neoclasic, atunci această tehnică va fi potrivită.

Întotdeauna combinații relevante de contraste diferite. Imaginile de fundal lipite pentru pictura, vă permit să schimbați culoarea suprafeței.

paletă

O caracteristică a designului modern al oricărei camere, apartamente și case este folosirea nuanțelor neutre, coroborate cu tonuri mai luminoase.

Jocul de contrast se potrivește, de asemenea, bine cu orice interior și stil, fie că este clasic sau hi-tech. Tonurile de lumină sunt folosite mult mai des, deoarece oferă o creștere vizuală a spațiului. Camerele care au o zonă mică într-un apartament cu mai multe camere nu ar trebui să fie executate într-o culoare închisă.

Cel mai bine este să folosiți o paletă ușoară și să o diluați cu zone luminoase separate sau inserții "lemnoase". Exact datorită acestei game de culori, camera va apărea vizual mai mult.

Decorul într-o varietate de stiluri implică de asemenea suprafețe monocrome. De exemplu, stilul eco este făcut în alb, bej, maro deschis și alte culori calde. Pentru alte direcții de proiectare, se pot utiliza nuanțe de culoare gri deschis, albastru, verde.

Armonia obținută de nuanțele luminoase poate include mai multe tonuri neutre, de exemplu alb sau bej, care sunt completate de detalii strălucitoare.

bej

Desigur, culoarea albă este "regele", dar nu trebuie să neglijați utilizarea altor culori în proiectarea și crearea interiorului apartamentului / camerei. În paleta de culori, următorul după "rege" este bej. Este o bază excelentă pentru o atmosferă caldă și blândă. Datorită neutralității sale, este combinată cu o gamă largă de alte culori și nuanțe, ceea ce înseamnă că poate fi ușor de aplicat în orice combinație.

De exemplu, combinarea unei culori bej cu orice nuanțe contrastante, cum ar fi roșu, albastru, galben, negru, va avea succes.maro. Există o mare varietate de variații ideologice care nu pot fi realizate fără participarea sa.

gri

Următoarea culoare este gri. El merită atenție. În această culoare puteți decora cu îndrăzneală camerele în tonuri gri, începând cu tonuri mai ușoare și terminând cu combinarea cu restul accentelor aceluiași gri. În plus, poate fi combinat cu alb, negru, bej, galben. În general, este destul de compatibil cu majoritatea vopselelor.

Menționând accente, nu se poate menționa doar jocul de succes al incluziunilor multicolore. Principalul rol al culorilor strălucitoare este atragerea atenției. O altă opțiune este proiectarea fundalului în culori neutre.

Soluția cea mai comună este design-ul în stil alb-negru. Această compoziție este cel mai adesea aleasă de iubitorii de stil laconic. Accesoriile bine alese se încadrează cu succes în imaginea de ansamblu.

Decorarea podelelor și pereților

Mulți oameni nu își imaginează crearea de confort în apartament fără utilizarea de tapet. Și, de fapt, ele sunt aproape perfecte pentru orice stil. Varietatea de culori și texturi de tapet este astăzi extrem de largă.

Prin urmare, atunci când le alegeți, li se recomandă să respecte următoarele recomandări:

 • determină structura dorită a monitorului. De exemplu, pentru dormitor mai potrivită tapet de hârtie. Acest lucru se datorează gradului lor de etanșeitate și decorativ. Soluția cea mai de succes este un tapet de două straturi de hârtie de diferite tipuri;
 • să ia în considerare gama de culori, deoarece acesta trebuie să se potrivească imaginea de ansamblu a întregului cameră într-un proiect de design;
 • Designerii recomanda întregul perimetru al camerei desena în nuanțe pastel de același tip și de a efectua un perete cu un model;
 • alegeți adezivul, textura sa fiind potrivită doar pentru tapetul achiziționat;
 • dacă ați ales parietal sau tapet cu un model, este recomandat înainte de lipire, pliere model, marcați linia de tăiere prin comparație;
 • în cameră trebuie să fie temperatura aerului cald și nu permite prezența proiectelor și chiar mai mult de umiditate.

Idei pentru design

Pentru a realiza o armonie completă și echilibru, precum și pentru a crea o atmosferă caldă și confortabilă, realizare excelent luminos va plasare (fie în umbră de cafea) panouri luminoase pe tapet.Pentru iubitorii de peisaje, puteți crea o întreagă schemă (colaj) de picturi sau fotografii.

Alte elemente decorative diferite sunt de asemenea relevante:

 • oglinzi;
 • rafturile de cărți;
 • Lămpi cu LED-uri;
 • alte elemente.

Ele aduc confort oricarui apartament. Dar trebuie să țineți cont de faptul că totul ar trebui să fie în vigoare și să nu încalce armonia generală. Pentru un apartament cu trei camere, covoare confortabile cu un pui de somn lung, care pot fi plasate în camera de zi și cu același succes în dormitor, sunt o soluție populară.

Pentru un apartament cu o cameră mică sau Hrușciov, merită să luați elemente decorative practice și compacte, astfel încât să nu aglomereze mobilierul.

Designul de cafea și alb al spațiului de locuit clasic face posibilă crearea unui aspect neobișnuit de proaspăt și uniform, se poate spune, un aspect de stare. Panourile care formează o acoperitoare de podea în combinație cu un covor neutru vor completa perfect atmosfera luminată a camerei.

Folosind o paletă ușoară, camera poate părea friguroasă, deci designerii recomandă adăugarea unor momente "calde" (și anume mobilier din lemn, tablouri și panouri, o nuanță roșie de mobilier tapițat și, bineînțeles, plante, prezența cărora asigură prezența corespunzătoare a naturii).

Care ar trebui să fie mobila?

Deși mobilierul alb nu este adesea practic, este foarte frumos. Mobilierul utilizat în această soluție de culoare este selectat numai dacă stilul ales îl impune.

Pentru a umple apartamentul cu lumină suplimentară și pentru a evita transformarea acestuia într-un fel de salon de spital. Puteți utiliza următoarele trucuri:

 • Pentru a selecta o bucată de mobilier alb ca un "loc luminos" în decor, care poate fi făcut atât din textile cât și din piele.
 • Culoarea restului setului de mobilier merită să alegeți un ton mai întunecat față de fondul general, ceea ce va ajuta la ușurarea ușoară a tensiunii cauzate de alunecarea albului.
 • Este de dorit să creați un grup de accente luminoase și întunecate - un exemplu este scaunul, arunca perne, o masă sau un piept de sertare.
 • Dacă în interior cu culori luminoase pentru a elibera centrul camerei, aceasta va ajuta la realizarea unei expansiuni maxime vizual a spațiului.
 • Pentru a scăpa de simțul pierderii în spațiu, eliberând zona dorită, puteți să o amenajați cu mobilier modular sau colțar.

În activitatea lor, designerii nu se limitează la acest lucru. Acestea oferă recomandări privind adăugarea interioară cu detalii suplimentare: perdele, lămpi, picturi, obiecte decorative diferite.Ele aduc o anumită varietate și realizează proiectul cu succes.

Culorile luminoase din interior vor rămâne întotdeauna elegante și moderne. Acest interior nu necesită costuri inutile, nu prevede reguli stricte pentru proiectare.

Principala regulă a utilizării sale este de a combina cu succes nuanțele și culorile selectate.

Cu toate acestea, ar trebui să se țină cont de faptul că culorile luminoase fac posibilă o improvizație pe scară largă pe tema designului, deoarece acestea sunt bine combinate unul cu celălalt, pe care însă designerii le folosesc cu succes în proiectele lor. Un apartament cu o astfel de schemă de culoare este, de asemenea, potrivit pentru persoanele care iubesc libertatea care se simt confortabil numai într-un mediu luminat. Oriunde este o astfel de opțiune câștigă popularitate într-o varietate de decizii de stil, care se bazează pe culori pastelate și albe.

În stilul minimalismului, nu este în întregime potrivit să folosim mobilier de formă complexă sau cu un decor elaborat. Această direcție în proiectare include linii stricte. În același timp, este foarte preferabil să se transforme mobilierul. Acest format este foarte convenabil în apartamente mici, studiouri, "Hrușciov".

Alegerea produselor textile

În fiecare stil de interior există un element textil. Confortul în casă este creat cu ajutorul perdelelor, covoarelor, picturilor, pernelor, păturilor și altor detalii. Atunci când alegeți oricare dintre aceste părți, trebuie să acordați atenție stilului de design. Un apartament mic, decorat în stilul minimalismului, nu se potrivește cu o varietate de detalii textile, în timp ce perdelele ar trebui să pară cât mai simple și mai ușoare posibil.

Elementele textile cu dimensiuni mici vor ajuta la crearea unei atmosfere armonioase în apartament. De exemplu - nuanțele principale ale picturilor sau perdelelor pentru camera de zi sunt destul de potrivite pentru țesătura pernei de covor sau canapea. O varietate de decoruri textile este cea mai potrivită pentru un apartament spațios.

Perdelele au fost în orice moment un element decisiv în crearea confortului casnic, precum și asigurarea obstrucționării luminii în dormitor. Atunci când le alegeți, trebuie să porniți de la stilul general, combinația texturii și culorile altor tipuri de textile. Culorile cele mai potrivite pentru perdele într-o cameră luminoasă pentru dormit sunt albastru, lăptos, perlat, piersic, auriu.

O descoperire interesantă este decodarea ferestrelor cu tul întunecat. Pare neobișnuit și interesant.

Perdelele întunecate sau tonurile bogate bogate ar trebui folosite cu mare grijă, astfel încât să nu existe senzație de pete întunecate într-o cameră luminoasă. Nu trebuie să uităm că, cu un spațiu limitat, utilizarea lor este extrem de descurajată.

Exemple frumoase de interior

În realitățile moderne, planificarea proiectării unui apartament cu două camere, cu ajutorul principiilor generale de proiectare, este adesea cea mai bună soluție. Dezvoltarea oricărui proiect ar trebui să includă caracteristicile fiecărei camere luate. Totul este luat în considerare, începând cu forma camerei și înălțimea tavanului și terminând cu natura iluminatului.

Coridorul combină stilul și caracterul practic. În designul său folosește materiale de înaltă calitate și mobilier mic. Spațiile mici ar trebui decorate în culori deschise, iar pardoselile ar trebui să fie mai întunecate pentru practică. Stilul interior este caracterizat de două trăsături: calm și liniște. Dar, în același timp, nu încetează niciodată să fie familiară și confortabilă.

Dăm exemplul următor.

Imaginați-vă o familie medie de patru. Bugetul pentru aranjamentul camerei este mic. Din acest motiv, au fost utilizate mobilier bugetar și materiale de finisare. Coridorul împreună cu holul au fost executate în tonuri de bej ușor, cu elemente de nuanțe de culoare brună. Suprafața pereților a fost tratată cu tencuială decorativă și căptușeală pentru pictura. Direct, coridorul și zona de hol au fost împărțite printr-un alt podea: coridorul este acoperit cu dungi laminate, iar holul are dale cu un model interesant.

Pentru a spori cumva spațiul, există o oglindă la ușa de intrare, care confundă cu ușurință nu numai oaspeții, ci și proprietarii. Pentru a economisi spațiu, magazia a fost complet eliminată, este necesar să se planifice un sistem pentru depozitarea îmbrăcămintei și a încălțămintei exterioare (ca să nu mai vorbim de fleacuri).

Excelent este plasarea dulapurilor care vor fi construite în perete. Pentru a le evidenția în interiorul ar trebui să utilizeze modelul în nuanțe opuse culorii pereților. Puteți utiliza sticlă, decorată cu murale sau lemn. Și la intrarea în bucătărie ar trebui să fie instalat din lemn, se va potrivi perfect în imaginea de ansamblu.

Bucătăria este executată în conformitate cu schemele de planificare standard. Datorită dimensiunilor mici, pentru a mări spațiul vizual, ușile au fost abandonate. Culoarea principală a făcut alb și bej.

Aceste flori vor fi decorate:

 • plafon;
 • bucatarie fațadă;
 • mobilă parțial.

Pereții vor avea un caracter adiacent. Deoarece majoritatea au un ton de lumină, țigla va avea cea mai mare parte albă cu inserții luminoase sub forma unui model. Plafonul va repeta în mod organic imaginea de ansamblu. Va fi realizat din profil LDF, va avea grinzi false, aranjate pentru pictura.

Dormitorul va fi 2 in 1, adica living si dormitor intr-o singura camera.

În conformitate cu tradiția, în dormitor trebuie să utilizați un pat dublu mare și noptiere. Dar, în cazul nostru, o canapea mare de colț va fi utilizată în acest rol.

Partea vie a camerei va include un portal încadrat din streașină cu imitație de zidărie decorativă, iar un șemineu electric va fi amplasat pe fundalul acestuia. Spre el este un zid decorat cu imagini de fundal foto.

Un exemplu de design al unei camere de zi clasice în culori luminoase, vedeți următorul videoclip.

Prima cameră pentru copii pentru o fată oferă ocazia de a se arunca în lumea copiilor luminoși și colorați. Pentru ea, rolul principal este jucat de roz. Pe pereți sunt plasate tapetul "Fluturi". Partea principală a camerei este decorată în nuanțe roz, dar se pune un accent mai mare pe geometrie. Dulap este făcută la comandă pentru păstrarea acelorași linii și forme geometrice, dar cu adaos de nuanțe de albastru și verde.

În a doua grădiniță domnește, de asemenea, atmosfera de distracție și culoare. În cazul în care prima pepinieră este o cameră pentru o prințesă, atunci a doua este "găzduită" de personaje de desene animate. Din acest motiv, toate componentele luminoase sunt adecvate. Există cu siguranță un haos copilăresc.

Deoarece dimensiuni mici mobilier pentru toți copii, permutarea poate fi realizată pe o bază de zi cu zi, și este de remarcat faptul că aceasta poate fi realizată în camera direct gazda. În caz de sosire a oaspeților există un scaun, care se potrivește într-un mediu luminos.

Contrastul deciziei de stil a fost ales ca designul principal al băii și băii. Din această cauză, baia este decorată cu culori vii, iar baia pare a fi discretă și concisă.Materialul folosit este o faianță tradițională.

Un alt element luminos se referă la perdelele de baie, ceea ce aduce niște pompe. Baia este restrânsă. Culoarea principală este luată în albastru și alb. Motivul său principal este realizat cu o bandă geometrică pe țiglă, tapet alb și negru și obloane montate pe perete.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor