Apartamente în stil loft: neglijență și ascetism stilat în interior

Interiorul stilului Loft este asociat studiourilor cu lumină liberă undeva în New York. Dar mulți dintre noi încă mai doresc să transfere această atmosferă în case și apartamente. Se pare că acest lucru nu este posibil doar, dar foarte ușor de făcut. Și pentru asta nu va trebui să vă mutați în America sau într-o cameră abandonată. Cum să recreezi atmosfera stilului loft va fi discutată în acest articol.

Istoria

Stilul Loft a apărut relativ recent, dar a câștigat imediat popularitate în rândul tinerilor creativi. Pentru prima dată această direcție a apărut în America aproximativ la mijlocul secolului trecut. Tinerii nu aveau suficienți bani pentru a închiria apartamente scumpe, așa că trebuiau să închirieze un spațiu industrial sau depozit ieftin pe care proprietarii de locuințe le-au adaptat.

Firește, astfel de apartamente au fost puțin reminiscente de case de țară confortabile.

În loc de tapet drăguț cu flori, erau pereți goi de cărămidă sau pereți subțiri de ipsos. Adesea întâlnite "decor" sub formă de țevi metalice ruginite sau candelabre pe lanțuri lungi.

Și mobilierul obișnuit trebuia să fie înlocuit cu sertare sau să transforme o masă simplă într-un lucru multifuncțional, în care era posibil să depozitezi simultan jumătate din bunurile lor.

Dar, în ciuda tuturor acestor defecte minore, stilul mansardei a fost apreciat și iubit.

Camerele spațioase au fost o pânză neagră pentru tinerii artiști și designeri, iar ferestrele mari au dat multă lumină.

În plus, fiind în astfel de apartamente, se poate simți ca o parte a lumii moderne, în care totul se schimbă și se dezvoltă.

De-a lungul timpului, problema locuințelor a fost rezolvată, dar stilul loft nu a fost uitat, doar ușor înnobilat. În plus, s-a răspândit dincolo de America. Apartamente în stil loft se găsesc în întreaga lume. Este adevărat, este demn de remarcat faptul că o cameră mică cu ferestre mici este puțin probabil să arate exact la fel ca un studio real din Brooklyn. Dar, în același timp, atmosfera acestui stil răzvrătit vă puteți aduce acasă.

trăsături caracteristice

Mulți oameni numesc stilul mansardă cu adevărat masculin. Adevărul este că îl asociem cu apartamente în care trăiesc bărbați brutale singuri și nu au suficient timp și dorință de a se angaja în designul interior. De aceea, apartamentele și studiourile în stil loft rămân pe jumătate goale și decorate într-un stil atât de neobișnuit.

De fapt, mansarda este un stil pentru toata lumea. Dar caracteristici precum minimalismul în design, brutalitate și abandonarea deliberată sunt încă prezente în el.

Această tendință în lumea designului permite economii semnificative pentru materialele de finisare. Un apartament decorat în acest stil poate să arate elegant și să fie considerat foarte luxos, în ciuda faptului că pereții despărțitori interiori nu sunt decorați cu ipsos, iar pereții arată tuturor celor care vin în fiecare caramida proprie. Lipsa de acoperitoare de perete decorează doar o astfel de cameră.

Apropo, puteți economisi timp nu numai pe perete decor cu tapet, dar, de asemenea, pe cabluri.

În mod surprinzător, în acest stil modern, chiar cablarea poate deveni parte a decorului. Principalul lucru este să vă protejați, mai ales dacă aveți animale sau copii acasă.

A doua caracteristică caracteristică a stilului loft, după caracterul natural, este minimalismul. Când intri într-o astfel de cameră, imediat te simți liber. Chiar și o cameră mică pare mai spațioasă, dacă nu plină de lucruri inutile din obișnuință. Stilul Loft oferă o astfel de abordare - selectați doar ceea ce aveți cu adevărat nevoie pentru existență și scoateți restul din casă.

Într-o cameră bine amenajată, nimic nu vă împiedică să vă mișcați liber și, dacă doriți, puteți chiar să jucați sport sau să dansați. Puneți numai dulapurile, canapelele sau paturile necesare și ascundeți toate lucrurile mici decorative și obiectele importante de uz casnic în sertare sau piedestaluri.

Ca un decor într-un apartament în stil loft, nu numai o colecție de figurine, un teanc de cărți sau o colecție de jucării moi pot fi folosite. Designerii promovează în mod activ tot felul de detalii ale culturii industriale moderne ca decorațiuni. Pe perete puteți agăța o chitară sau o bicicletă, iar ușa poate fi decorată cu un semn cu o inscripție interesantă, ca în cea mai apropiată cafenea. Stilul Loft este o tendință în design care se potrivește oamenilor creativi moderni care trăiesc fără stereotipuri.

Materiale recomandate pentru finisare

Pentru a termina apartamentul în acest stil se recomandă utilizarea numai a materialelor naturale. Cel mai bun dintre toate, dacă este o cărămidă, roșu sau alb, tencuit, lemn natural sau beton simplu.

Din materialele artificiale merită atenție la metal și la sticlă. Dar plastic ieftin este mai bine pentru a evita.

Reparatia in apartament incepe cu designul podelei, tavanului si peretilor. Pereții pot fi lăsați cărămizi sau, dimpotrivă, pot fi acoperite cu tapet, stilizate ca zidărie, dacă faceți reparații într-o casă simplă în stil Hrușciov. Geamurile arată cel mai bine cadrele din lemn sau din metal. În ceea ce privește podeaua, există două opțiuni de bază: puteți lăsa pardoseala cu beton sau o puteți acoperi cu parchet de calitate superioară.

Plafonul poate fi lăsat gol sau pur și simplu cu vopsea. A doua opțiune este potrivită pentru apartamente cu tavane joase. Faptul este că culoarea albă ajută la ridicarea pereților, ceea ce face ca încăperea să pară mai mare, mai înaltă și mai spațioasă.

Pentru a stiliza un apartament într-un studio modern american, mulți demolează niște pereți și combină mai multe camere împreună.Partițiile simple de sticlă vă pot ajuta să împărțiți o cameră în mai multe zone sau pur și simplu să împărțiți spațiul cu mobilier sau flori.

Culori și combinații în interior

Un rol important în interior îl joacă culorile alese corect. Starea foarte industrială, care este atât de importantă pentru această direcție, ajută la transmiterea culorii gri. Are multe nuanțe diferite. Le puteți folosi în designul interior. De la gri deschis la ardezie sau umbra asfaltului umed.

A doua cea mai populară culoare este albă. Aici este vorba de faptul că orice cameră decorată în culori strălucitoare ne pare a fi vizual mai mare și mai ușoară. Acesta este exact ceea ce este necesar pentru camere moderne în stil loft. Alături de alb, toate culorile luminoase sunt populare: cafea, bej, lapte și așa mai departe.

De asemenea, nu uitați de culorile care se potrivesc cu materialele folosite - maro, teracotă sau cafea. Toate acestea sunt perfect combinate unul cu altul și creează atmosfera potrivită.

Alegerea luminilor

În ceea ce privește utilizarea culorilor luminoase, iluminarea selectată în mod corespunzător vă permite să extindeți spațiul.Într-un apartament sau cameră în stil loft ar trebui să fie luminos în orice moment al zilei, și nu numai atunci când lumina zilei intră în cameră. Pentru a face acest lucru, trebuie să alegeți numărul corect de lămpi și să le aranjați corect.

Cele mai multe interioare se concentrează pe candelabru masiv de tavan din centrul camerei. Imediat astfel de candelabre ar trebui să fie evitate sau completate cu spoturi, lămpi de perete sau lămpi de podea.

În ceea ce privește aspectul, lămpile nu ar trebui să fie prea fanteziste. Gustoasele candelabre de cristal și sfeșnicele din bronz sunt cel mai bine lăsate de fanii clasicilor și rococo. Pentru stilul loft, formele simple și utilizarea materialelor grosiere - metal, lemn și așa mai departe - sunt mai relevante. Becurile seamănă cu părți industriale - niște benzi de diode, candelabre pe circuite care se găsesc numai în fabrici sau ceva asemănător.

Becurile vă vor ajuta, de asemenea, să efectuați în mod corespunzător zonarea spațiului.

De exemplu, în centrul unei încăperi puteți plasa un candelabru de tavan mic într-un plafon metalic laconic și o lampă de birou lângă pat, pe un piedestal sau masă.

Lămpile cu diode simple vă vor ajuta să evidențiați accesoriile de perete sau alte elemente de decor mici. Astfel de lămpi punct poate fi orice număr - totul depinde de dorințele dumneavoastră și de dimensiunea camerei.

Ce mobilier să alegeți?

Alegerea mobilierului pentru un apartament în stilul mansardei joacă, de asemenea, un rol foarte important. De fapt, alegerea este mică - toate lucrurile trebuie să corespundă exact unui subiect dat și să fie combinate între ele.

În astfel de locații este necesar să se gestioneze cu cantitatea minimă de lucruri. De exemplu, în camera de zi nu trebuie decât să instalați o canapea și o pereche de pungi de fasole, completând compoziția cu un televizor cu perete sau cu un sistem muzical. Și în dormitor va fi suficient să ai un pat și un dulap confortabil pentru a-ți păstra toate bunurile.

Designerii sfătuiesc să acorde atenție transformatoarelor de mobilier.

O canapea pliantă, o masă plată în loc de o masă completă, scaune pliante confortabile și alte modele practice de designeri moderni vă vor economisi mult spațiu liber. Și saciurile de fasole sau saltelele gonflabile pot fi înlăturate întotdeauna dacă este necesar. Există o mulțime de astfel de idei acum, puteți să le priviți și să luați ceva potrivit.

În plus, în stilul loft există un loc pentru tot felul de detalii interioare neobișnuite care nu se găsesc în case simple. De exemplu, o parte din camera de zi în acest stil poate fi considerată un atelier de creație sau un loc de relaxare pentru marile companii.

În cel de-al doilea caz, aveți nevoie de un contor de bare. Acest element este adesea găsit în apartamente moderne în stil loft. Dacă aranjați rack-ul corect, îl puteți transforma într-un mini-bar real, cu un loc unde puteți stoca alcoolul. Stâlpul poate fi din lemn sau din metal, iar înălțimea și lățimea acestuia depind de camera în care îl pui și de spațiul pe care îl poți aloca pentru el.

Puteți, de asemenea, aduce în siguranță în casă toate lucrurile pentru hobby-urile voastre. Chiar dacă vă place să mergeți cu bicicleta sau să jucați violoncel în timpul liber. Toate aceste lucruri pot fi atârnate în siguranță în zid sau puse sub el.

Nuanțe importante de design

Detaliile corect selectate vă vor ajuta să transmiteți atmosfera creativității și iubirii libertății. Decorul poate fi achiziționat nu numai în magazine mari cum ar fi Ikea, dar și în piața de purici sau chiar chiar tu.

Veți potrivi perne elegante, pături moi și alte produse textile. Ele pot fi accente luminoase într-un apartament modern. De asemenea, mulți vor dori flori proaspete în vase simple de lemn. Acestea pot fi instalate pe pervazurile ferestrelor în bucătărie, în apropierea canapelelor sau noptierelor.

Tot în interiorul modern există un loc pentru semne, semne rutiere și alte detalii. Puteți să cumpărați un semn real sau să comandați o fotografie specială cu imaginea sau fraza de care aveți nevoie.

Idei pentru design interior

Chiar dacă urmați toate sfaturile, nu veți putea să transmiteți în totalitate atmosfera stilului mansardei. Dar încă, apartamentul sau camera ta va fi transformată.

Dacă doriți să modificați aspectul unuia sau mai multor camere, puteți încerca să creați singur un proiect sau să îl comandați de la profesioniști. În cel de-al doilea caz, puteți fi siguri că totul se va face sub apartamentul dvs.

De exemplu, dacă aveați un apartament pe două nivele sau doar o cameră cu tavane înalte, atunci scările confortabile sub pereți vă vor fi de folos. Acestea pot fi folosite atât în ​​scopul lor, cât și ca element decorativ.

Dacă aveți un apartament destul de spațios cu trei camere, dar nu utilizați toate aceste camere, atunci puteți combina două dintre camere într-o singură cameră.Acest proces este cel mai bine lăsat de profesioniști, mai ales dacă aveți de-a face cu pereți portanți. Două camere combinate pot fi folosite ca o cameră de zi sau într-un loc unde să întâlniți prieteni.

Dar proprietarii de apartamente mici de 50 de metri pătrați. m probleme complet diferite. Cameră tipică de 55 de metri pătrați. m, dimpotrivă, trebuie să fie împărțite în zone. Acest lucru se face fie pentru ca mai multe persoane să poată locui în aceeași cameră, fie pentru ca a doua parte a camerei să poată fi folosită pentru odihnă sau pentru odihnă mai activă.

Chiar și într-un apartament cu o cameră mică vă puteți găsi în confort. De exemplu, puteți conecta bucătăria cu camera principală și separați zona de dormit cu o partiție. O perete de sticlă sau un ecran din lemn vă va oferi un sentiment de confort și vă va ajuta să vă relaxați în mod corespunzător. Și bucătăria și restul camerei pot fi folosite pentru aranjarea sala de mese și a spațiului de gătit.

Exemple în interior

Pentru a înțelege cum să recreezi stilul unui mansardă într-un apartament obișnuit, uită-te doar la fotografiile camerelor reale, peste care au lucrat designerii. Să ne uităm la camerele principale care se găsesc în apartamente, precum și exemple de stilul lor sub direcția mansardei.

Camera de zi

Majoritatea designerilor susțin că un apartament în stil loft nu ar trebui împărțit în mai multe camere separate. Este necesar să se izoleze numai bucătăria și baia, iar restul încăperilor este recomandat să fie conectat, dimpotrivă, cu ajutorul arcilor.

Pentru a decora camera de zi perfectă în stil loft, veți avea nevoie de o canapea. Că va fi centrul interiorului și al fundalului dvs., sub care sunt selectate restul detaliilor.

Cele mai bune canapele din piele cu tapițerie de piele de înaltă calitate. Puteți să-l adăugați cu perne luminoase sau cu un covor sub formă de piei de animale, de exemplu. Pentru a vă face convenabil să vă păstrați toate bunurile, utilizați rafturi agățate sau picioare mici.

bucătărie

O altă cameră importantă din punct de vedere strategic, fără care este imposibil să faci într-un apartament - aceasta este bucătăria. Acum cele mai populare camere cu piese metalice sau de sticlă. Interesant în bucătăria modernă arată o sobă elegantă din fontă, care a fost folosită cu câteva decenii în urmă. Acesta va completa rafturile de sticlă îngrijită și o masă metalică pe picioarele îndoite.

De asemenea, în bucătărie puteți găsi un loc pentru un bar elegant.Dacă îl puneți lângă pervazul ferestrei, veți obține spațiu suplimentar pentru stocarea dispozitivelor și a lucrurilor de care aveți nevoie pentru a vă face cocktailurile preferate.

Dacă aveți o bucătărie combinată cu o cameră de zi, atunci este mai bine să plasați un loc pentru prânz și cină departe de blatul de lucru.

dormitor

Chiar și un dormitor în stil loft ar trebui să fie elegant și minimalist. Pereții simpli din cărămidă, câteva picturi pe ele, un pat mare și un dulap sunt tot ce aveți nevoie pentru a crea un interior perfect într-un stil loft.

Apropo, dacă ridici un dulap cu uși glisante în oglindă, camera va ieși mai vizibil.

baie

În cele din urmă, merită să vă uitați în baia unui apartament ideal în stil loft. Poate fi aceiași pereți goi de cărămidă.

Țevi de la instalații sanitare nu ar trebui să fie ascunse - acestea vor fi elementul decorativ perfect.

În ceea ce privește instalațiile sanitare, puteți alege fie suprafețe ceramice albe sau metal. Atât cei cât și ceilalți reflectă bine lumina și se potrivesc într-o temă dată. Nu uitați de oglinzile care nu sunt mai puțin relevante în baie decât în ​​dormitor sau cameră de zi.

Stilul loft modern inspiră mulți băieți și fete moderne pentru a-și proiecta apartamentele perfecte.O astfel de cameră este perfectă pentru indivizii creativi și pentru cei care preferă simplitatea și originalitatea pretențiosului. Dacă ați dorit mult timp să experimentați sau să trăiți puțin într-un apartament modern din New York, atunci camera în stil loft vă va ajuta să realizați ambele vise.

Vedeți mai multe interioare în stil loft în acest videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor