Stilul de "minimalism" în interiorul apartamentului: rafinament și austeritate

 Stilul minimalismului din interiorul apartamentului: rafinament și austeritate

Unul dintre stilurile moderne populare este minimalismul. El captează ochiul cu simplitatea și precizia sa, el este ales pentru diferite tipuri de premise, atât homebodies și oameni cu un program ocupat găsi plăcere în el. Înainte de a face o cameră în acest stil, trebuie să vă familiarizați cu toate caracteristicile sale în detaliu.

Caracteristici de stil

Baza pentru formarea acestei direcții a fost constructivismul, care a înflorit în prima jumătate a secolului al XX-lea. Datorită dezvoltării multor tendințe în domeniul modei și progresului tehnologic, a existat o schimbare a diferitelor stiluri, înainte ca minimalismul să fie la vârful popularității.

Din moment ce stilul a început să se dezvolte în anii 70 ai secolului XX, el a înlocuit o astfel de tendință ca arta pop. Acestea din urmă au fost caracterizate de culori strălucitoare, iar minimalismul se caracterizează prin restrângerea tonurilor. El a cucerit pe toți cu prospețime și blândețe de nuanțe.

Apartament sau cameră în stil minimalist are o serie de caracteristici specifice.

 • Pentru că direcția este caracterizată de linii clare. Multe mobilier au o formă strictă și contururi elegante. Forme rectangulare, care pot fi văzute în siluete de mobilier, sunt deosebit de populare pentru stil;
 • Stilul este inseparabil de lumina buna. Camera poate conține un întreg grup de lumini de plafon, uneori suplimentat cu lămpi de podea și lămpi de masă. Contribuie la abundența de lumină va ajuta ferestre mari pătrat. În plus față de iluminatul tradițional în minimalism, există și un nivel multiplu, care se realizează prin plasarea luminilor pe diferite nivele ale peretelui;
 • Un element important al minimalismului este spațiul deschis. Camera nu trebuie supraîncărcată cu mobilier;
 • Camera într-un stil restrâns nu ar trebui să fie aglomerată cu accesorii. Abundența lor va rupe conceptul de interior,prin urmare, doar două sau trei elemente decorative sunt suficiente pentru un design bun;
 • Stilul este caracterizat de nuanțe mai ales de lumină. Uneori, acestea sunt diluate cu accente mai luminoase, dar majoritatea lucrurilor din cameră sunt realizate în culori discrete. Pe pereți nu sunt niciodată imprimate și modele, sunt alese vopsea sau tapet simplu;
 • În direcția utilizării unui număr mare de materiale diferite. Poate fi materii prime din plastic, lemn, sticlă și chiar cărămizi.

Design de camere diferite

Minimalismul modern este popular pentru case și apartamente de orice dimensiune și aspect. Apartamentele cu trei camere, cu două camere și cu o cameră sunt combinate cu acest concept în felul lor.

Primele două tipuri de apartamente se caracterizează prin utilizarea stilului în camere cu un scop specific. În fiecare dintre ele, designul minimalist este întruchipat într-un mod original și face mediul confortabil.

bucătărie

Bucătăria care utilizează stilul minimalismului este de obicei împărțită în două zone. O zonă este o zonă de lucru. Pentru aceasta, nu utilizați culori prea luminoase, deoarece va face poluarea foarte vizibilă pe suprafața setului cu cască.Cele mai ecologice mobilier din plastic cu mânere compacte. Cu ajutorul panoului de mobilier, puteți sublinia simplitatea și eleganța camerei.

Zona de luat masa este separată de zona funcțională printr-un bar sau arc. Locul pentru o masă poate fi făcut în culori mai deschise, masa este adesea plasată lângă fereastră. Pentru a face atmosfera mai confortabilă, scaunele colorate sunt selectate pentru o nuanță neutră a mesei.

Bucătăria, realizată într-un concept similar, adesea conține caracteristici de stil de înaltă tehnologie, mai ales dacă este decorată în nuanțe gri.

dormitor

O cameră de dormit într-o direcție minimalistă implică prezența unei dulapuri mari și, de preferință, a unei dulapuri încorporate. El va scapa de lucruri și va elibera spațiu în cameră. Dacă nu este posibil să instalați mobilier încorporat, puteți alege modelul de caz realizat prin tehnologie modulară.

Patul este central pentru cameră, este un design simplu care poate fi pe un podium scăzut sau poate fi echipat cu un baldachin. Rolul unui strat de pat în stil este important - acesta, întotdeauna uniform, joacă adesea un rol de accent,dacă se face într-o schemă de culoare luminos. Pe peretele de la cap puteți vedea fotografii sau iluminat.

Uneori, întreaga cameră este făcută în culori vii și, uneori, se bazează pe contrastul textilului și al mobilierului. În majoritatea cazurilor, perdele simple cu un design modest și o siluetă dreaptă sunt atârnate pe ferestre. În culori, ele sunt combinate cu un văl și uneori pot fi drapate.

În colțul dormitorului se poate amplasa zona de lucru. Această zonă poate fi decorată cu elemente de interior, cum ar fi o masă, un scaun elegant cu rotile, o bibliotecă combinată cu un set de dormitoare, un geam secular sau un leagăn dacă familia are un copil mic.

hol

Camera de zi minimalistă este de obicei foarte luminoasă și spațioasă. Setul este adesea încorporat în perete și reprezintă o serie de rafturi și dulapuri din lemn în tonuri joase.

Mijloace suplimentare de sporire a spațiului și de umplere a acestuia cu lumină sunt ferestrele panoramice și o pardoseală ușoară, suprafața căreia se află aproape de canapea este adesea decorată cu un covor dreptunghiular simplu.

Pentru ca mai multă lumină să pătrundă în hol, fie perdelele nu sunt atârnate pe ferestre, fie perdelele sunt fabricate din material transparent.

Sofa - un atribut important al unei direcții minimaliste.Este alcătuită din perne dreptunghiulare sau pătrate, din punct de vedere vizual, destul de moale și confortabilă. În unele camere de locuit este plasată o structură unghiulară, în alte cazuri, două canapele sunt situate unul față de celălalt, în timp ce al treilea este plasat perpendicular pe ele. O masă de cafea din plastic, lemn sau sticlă poate fi văzută adesea în centrul construcției.

baie

Finalizarea baie în conceptul de minimalism implică o suprafață destul de mare a camerei. Cel mai convenabil într-un stil similar de a face baie într-o casă privată sau un apartament de ansamblu.

Baia, ca și alte părți sanitare, este de obicei albă. Acesta poate avea nu numai forme rectangulare, ci și ovale și chiar alungite. Dacă preferați dușuri, atunci este de dorit ca acestea să fie din sticlă transparentă.

Pereții din baie au adesea o nuanță de lumină mată. Dar în proiectarea opțiunii este acceptabilă atunci când există un contrast între pereți - unele suprafețe sunt realizate într-o culoare întunecată sau strălucitoare.

O oglindă orizontală mare, sau un dulap de perete cu uși cu o suprafață oglindită, este situat, de obicei, deasupra chiuvetei.Pentru a aduce un aspect de prospețime în interiorul camerei, ca accesoriu puteți utiliza plante situate pe podea sau pe piedestal, în funcție de dimensiune.

O opțiune interesantă ar fi proiectarea băii în tonuri de bej. Într-o astfel de cameră, suprafața pereților adesea imită panouri din lemn. În acest exemplu de realizare, pot fi, de asemenea, decorate cu dulapuri și rafturi.

Sala de intrare

Proiectul coridorului în stilul minimalismului depinde de aspectul acestuia. Pe baza cât de îngust este coridorul, culoarea este aleasă pentru pereți.

Într-o cameră lungă și îngustă, pereții trebuie să fie luminați.

În partea de sus a zidurilor sunt mici lămpi care ajută la extinderea spațiului.

În holul de formă pătrată sau dreptunghiulară, culorile mai întunecate în proiectarea pereților sunt, de asemenea, permise.

Mobilierul este un dulap încorporat. De multe ori puteți vedea o bancă inferioară sau otomanii. Pe unul dintre pereți pot fi niște rafturi mici și o oglindă. Cea mai mare parte a spațiului rămâne liberă.

Când vine vorba de adaptarea stilului minimalismului într-un apartament de studio, este important să țineți cont de factori precum distribuția zonală.Acest stil implică o tranziție discretă de la o zonă la alta. În mod obișnuit, piesele de mobilier formează limitele dintre secțiuni. De regulă, o canapea, o partiție decorativă sau perdele separă de obicei zona de living.

Înainte de a efectua reparații într-o astfel de cameră, trebuie să alegeți o culoare care să lege toate zonele. Poate fi prezent pe articole de mobilier, accesorii și textile.

Puteți afla despre toate subtilitățile și secretele stilului minimalism urmărind următorul videoclip:

Exemple reale în interior

Pentru a face designul minimal să arate prea plictisitor, puteți recurge la soluțiile originale oferite de designeri:

 • Contrastul alb-negru arată uimitor în camera de zi. O umbră ușoară necesită mai mult spațiu, iar negrul sau culoarea închisă este întruchipată în mobilier și textile;
 • Pentru a economisi spațiu într-o cameră mică, puteți crea o nișă specială în perete și puteți încorpora un televizor acolo;
 • Pentru a "dilua" designul minimalist, pe unul din pereții camerei, puteți plasa tapetul sau panoul. Cu acest design, o cameră mică va apărea mai mare;
 • Dacă aveți de gând să faceți un tavan în cameră, poate fi interesant să-l întruci în stilul minimalismului. Partea suspendată este realizată în culori contraste cu cea principală și are o formă asimetrică;
 • Pentru a nu aglomera spațiul cu rafturi diferite, compartimentele pentru obiecte mici și accesorii pot fi construite chiar în perete. Furnizând aceste zone cu iluminare, veți transforma inițial interiorul apartamentului;
 • Semineul pentru direcția minimalistă nu poate fi încorporat în aspectul tradițional. Are o formă mai plată, uneori textura sa netedă este lucioasă;
 • Conceptul permite prezentarea în interior a detaliilor accentului sub formă de sculpturi de formă neobișnuită. Ele pot fi slabe, dar au un design non-standard;
 • Pentru mobilier sau tavan se folosesc uneori lumini care creează o atmosferă specială în cameră.

Minimalismul este o tendință interesantă care nu a ieșit din modă de mult timp. Nu veți regreta dacă vă proiectați apartamentul în acest stil. Cu ajutorul frumuseții și a scurtcircuitării sale, el vă va oferi plăcere estetică, confort psihologic și bună dispoziție.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor