Redesenarea "Hrușciov": frumoase opțiuni de design

Așa-numitul "Hrușciov" - este un apartament în case construite în anii '60 ai secolului trecut. Ele au fost construite pe principiul "rapid și mult". Ei au tot ce aveți nevoie pentru existență, dar sunt mici și nu întotdeauna convenabili pentru viață. Prin urmare, mulți îndrăznesc să le redezvolte.

Caracteristici speciale

În mod obișnuit, în stilul lui Hrușciov sunt camere mici, adesea adiacente, toaletă și baie combinate, o mică bucătărie de 6 metri, tavane joase. Adesea, în astfel de apartamente există coridoare incomode, cămine, camere întunecate, mezaninuri, unde se păstrează gunoi. Incomod ca locația sediului în Hrușciov. Este imposibil să aranjați mobilierul în sălile de trecere, deoarece este necesar să lăsați spațiu pentru trecerea în altă cameră.În hol și coridor există spațiu neutilizat unde nu se poate amplasa niciun mobilier.

Nu este surprinzător faptul că proprietarii de astfel de apartamente se gândesc la schimbări care ar putea să le ajute să crească zona apartamentului fără a cumpăra suplimentare de metri. În acest caz, o idee bună ar putea fi reamenajarea.

La reamenajare, ele îndepărtează o parte din pereți, combinând, spre exemplu, o bucătărie cu o cameră mare sau extinderea unei băi printr-un coridor. Puteți să vă mutați sau să extindeți ușa, să încălziți loggia și să o atașați în camera de zi, să faceți toaletă separată și baie. Uneori, proprietarii de apartamente demola complet despărțitoarele interioare, și se dovedește apartament studio.

Atunci când se decide asupra reamenajării lui Hrușciov, este important să cunoaștem câteva nuanțe.

Reguli de bază

43 de pătrate nu se vor transforma niciodată în 70 sau în cel puțin 50. Cu toate acestea, redistribuirea competentă a zonelor ajută la simțirea confortabilă chiar și într-o zonă mică.

Una dintre soluțiile populare este combinarea mai multor camere într-una. Apartamentul cu 2 camere se poate transforma într-o cameră sau un studio. Camera se extinde din cauza dispariției partițiilor interioare.Acest lucru vă permite să puneți mobilierul necesar, precum și să scăpați de presiunea exercitată asupra unei persoane într-o cameră mică. Spațiul de locuit poate fi extins prin coridor, hol, bucătărie sau bucătărie.

În camera comună, este convenabil să se folosească zonarea pentru a distinge locurile de muncă, odihna, gătitul și mâncarea, precum și spații separate pentru fiecare persoană care locuiește în acest apartament.

O altă modalitate de a schimba un apartament mic este să îl măriți vizual utilizând anumite culori, partiții și materiale.

Când reabilitarea trebuie să ia în considerare câteva puncte.

 • Nici un zid nu poate fi demolat.. Pereții zidului, a căror grosime este de 22-32 cm, formează cadrul casei și nu le puteți atinge. Dar partițiile interioare cu o grosime de 7-9 cm pot fi îndepărtate, mutate sau ușa în ele într-un loc convenabil. Din nefericire, într-o casă de cărămidă aproape toți pereții sunt încărcați, în pereții despărțitori panourile sunt realizate din ciment de gips sau gipscarton și pot fi demolate.
 • Bucătăria nu poate fi inclusă în camera de zidacă este echipat cu un aragaz, o coloană sau un cazan.Punerea unui contor de bara intre bucatarie si camera nu va functiona, dar puteti face o partitie usoara. Sau puteți instala o sobă electrică în bucătărie, este mai sigură și nu provoacă obiecții din partea ITO. În ceea ce privește încălzitorul de apă, acesta, dacă este disponibil, este mutat în baie.
 • Bucătăria nu poate fi atașată de partea din camera de zi.. Cu toate acestea, bucătăria poate fi extinsă utilizând o parte din coridor sau hol.
 • Faceți partea de baie a camerei sau să o crească în detrimentul camerei, de asemenea, nu va funcționa.
 • Nu este permisă blocarea accesului la comunicațiile centrale., transferați sau demontați arborii de ventilație.
 • Este imposibilă distrugerea totală sau parțială a punților de podea, dacă apartamentele adiacente sunt situate una deasupra celeilalte.
 • De asemenea, nu este supus unui perete complet de demolare între balcon și camera principală.

Unde și cum să legalizați?

Dacă se iau în considerare aceste cerințe, puteți trece la procedura de întocmire a proiectului de reabilitare. Astfel de documente sunt necesare, deoarece orice acțiune legată de un apartament este imposibilă fără un plan de apartament real. Dacă se descoperă modificarea neautorizată a unui apartament, proprietarul său va trebui să plătească o amendă și să facă modificări planului sau să returneze apartamentul în forma sa originală.

Deci, permisiunea pentru reamenajare este emisă în BTI - Bureau of Inventory Technical. Pentru a obține permisiunea, trebuie să pregătiți următoarele documente:

 • titlu de titlu;
 • proiectul de reabilitare, care arată schimbările;
 • raportul tehnic privind siguranța lucrărilor de reparații, care este comandat într-o organizație specializată;
 • planul de inaltime ITO, pașaport tehnic;
 • consimțământul tuturor rezidenților sau proprietarilor de case (scrise în formă liberă);
 • o declarație cu detalii de reabilitare (completat în inspecție de locuințe).

De asemenea, va trebui să plătiți o taxă pentru documente.

Documentele pentru reamenajare se fac în termen de o lună și jumătate. După aceea, în termen de trei zile, se eliberează solicitantului un document certificat și puteți începe reparația.

Opțiuni de dispunere

Există mai multe opțiuni pentru reamenajarea Hrușciov, ele variază în funcție de numărul de camere și de planificare.

studio

Apartamentul cu o cameră este adesea transformat într-un apartament studio. Pentru aceasta, o singură cameră este combinată cu o bucătărie, pentru a obține o cameră mai mare. De asemenea, camera poate fi mărită printr-un hol sau coridor.

O alta idee este sa incalzesti balconul sau loggia si sa le folosesti ca un birou, un loc de odihna sau sa le faci parte dintr-o bucatarie sau camera. Un arc frumos care separă loggia de restul camerei și le conectează în același timp va arăta ușor și original.

Pe plan, vedem că, după modificare, apartamentul cu o cameră a devenit un apartament studio. Zidul dintre bucătărie și cameră a fost înlăturat, spațiul de locuit a fost extins prin conectarea balconului la cameră. Era un pat separat. Dulapurile sunt instalate în nișe, ceea ce contribuie la menținerea volumului camerei și la cea mai eficientă utilizare a zonei apartamentului.

În cazul în care crearea unui studio este nedorită, puteți crește camera, bucătăria sau baia, deplasând partițiile în consecință. Mutarea zidurilor, vom obține o baie, în care există un spațiu pentru aparatele de uz casnic moderne sau o bucătărie mai mare.

În cameră puteți obține spațiu suplimentar, scăpând din cămară sau dulap. Acest loc poate fi folosit ca loc de dormit sau loc de muncă.

Două cameră

Hrușciov dvushka este mai spațios decât un apartament cu o cameră, dar cel mai adesea are un aspect incomod.Bucătăria și baia sunt mici, coridorul și holul ocupă mult spațiu, camerele sunt incomode.

În acest caz, schimbarea locației pereților interiori ajută.

 • Pe de o parte, puteți adăuga partiții suplimentare. Camerele adiacente, care au vedere la un "tramvai" în ceea ce privește și care au vedere la ferestre din diferite părți ale casei, pot fi împărțite printr-un coridor. Într-un astfel de coridor, puteți pune un dulap, iar în camere se va face loc, care a fost folosit anterior pentru dulapuri și pereți. Dacă doriți, puteți obține un apartament cu trei camere, construind o structură din gips-carton.
 • Pe de altă parte, peretele dintre camere poate fi înlăturat și veți obține o cameră spațioasă. Diferitele zone pot fi distingate prin aranjarea mobilierului, rafturilor, partițiilor portabile sau prin delimitarea zonelor cu culori.

În multe uși Hrușciov la camere și bucătărie sunt situate incomod. Locul în fața lor, precum și trecerea la ele, nu pot fi blocate. Există "zone moarte" - spațiu liber, care nu va funcționa. Această problemă este ușor de rezolvat prin mutarea ușilor într-un loc mai convenabil. Uneori este posibil să faceți una separată de camera de trecere prin mutarea ușii în altă cameră.

Ușile glisante sau ușile acordeonului economisesc și spațiu.O soluție interesantă de proiectare este înclinarea pereților, amplasarea lor la un unghi, ceea ce permite utilizarea fiecărui centimetru de zonă.

Iată un exemplu de reconstrucție într-un apartament de tip tramvai. Aici, două camere adiacente sunt separate printr-un coridor. Astfel, una dintre camere a încetat să mai fie trecută. În plus, un loc pentru o cămară. În camera lungă a apărut o partiție separând dormitorul de camera de zi. Acum acest apartament a devenit o cameră cu trei camere.

BRS

Hrușciov cu trei camere se confruntă, de asemenea, cu problema utilizării celei mai raționale a spațiului. Aici puteți mări camerele prin conectarea la ele a unui coridor sau a unei părți a holului.

Amenajarea acestui apartament a suferit schimbări majore. Camera întinsă din centrul apartamentului sa transformat într-un confortabil dormitor compact. Spațiul vacant este folosit pentru a mări camera de zi, care pentru confort este împărțită în două zone. Baia ocupă o parte din coridor, iar coridorul se deplasează acolo unde erau camerele utilitare.

Acest apartament a folosit o mișcare de design interesantă. Camera de zi este conectată la hol printr-un coridor înclinat. O parte din zona fostului hol a mers la baie și camera pentru copii,care a înlocuit clădirile. Apartamentul este reconstruit pentru nevoile de a trăi în el.

Cum să extindeți spațiul?

Există și un alt mod de a face un apartament mai mare - extindeți-i vizibil granițele. Pentru aceasta, sunt folosite diferite trucuri și trucuri.

Unul dintre ele - alegerea de mobilier pentru apartament. Mobilierul mic este potrivit pentru un apartament mic. Economisiți spațiu canapele extensibile, mese culisante, scaune pliante. În schema de aspect, astfel de elemente de mobilier ocupă mai puțin spațiu.

Pentru un apartament mic, este important să alegeți mobilier multifuncțional care poate fi utilizat în diferite moduri. Canapea cu un mecanism de ridicare, bănci și otomani cu un capac articulat pot fi folosite ca spațiu suplimentar de depozitare pentru lucruri.

De asemenea, economisiți spațiu ajuta pliante pat de dormit sau loft pat, în care există un loc de lucru. O opțiune interesantă este patul de transformare, care este pliat în timpul zilei și ocupă mult mai puțin spațiu.

Extindeți vizibil camera utilizând suprafețe transparente și oglinzi. Mobilierul transparent este invizibil, dar își îndeplinește funcția.O partiție transparentă transmite culoarea, nu dezordinează încăperea, dar în același timp separă o "cameră" de alta.

Oglinzile pe pereți sau dulapuri reflectă camera, adăugând adâncime și îmbunătățind-o vizibil. Vizibil "ridica" plafonul scăzut va ajuta tavanul, reflectând spațiul sub el.

O altă modalitate de a face camera pare mai mare este utilizarea anumitor culori în interior. O cameră dintr-o privire devine mai spațioasă dacă există imagini de fundal ușoare în ea. Dungile orizontale de pe tapet vor ajuta la extinderea vizuală a camerei.

Pentru camere mici, tapet adecvat, cu un model mic.

Într-o cameră mică este un iluminat foarte important. O cameră pare mai mare dacă nu are colțuri întunecate. Și aici pentru iluminare este necesar utilizați dispozitive de iluminat care nu ocupă mult spațiu - lămpi de masă și de perete, lumini de fundal cu led, surse de lumină încorporate.

Într-o cameră mică mică, rafturi, rafturi și dulapuri înalte vă vor ajuta să ridicați vizual tavanul. În plus, acestea vă permit să maximizați utilizarea spațiului de perete.

Camera de trecere este ușor de făcut vizual mai spațios, dacă scoateți ușa din ea. Adesea, aceste uși nu se închid oricum. Dar un arc frumos mare va extinde spațiul.

În această cameră, mobilierul ușor și suprafețele orizontale de pe perete extinde spațiul. O hârtie fotografică pe un perete, cu imaginea câmpului care lasă să se retragă, se adaugă, de asemenea, într-o încăpere de volum.

Aceasta este o cameră obișnuită într-un apartament mic, dar pare mai spațioasă decât este de fapt. Toate tehnicile menționate mai sus sunt folosite aici: pereți ușori și mobilier, rafturi lungi și noptieră, o masă transparentă. Camera este plină de aer și lumină.

Sfaturi și trucuri utile

Când ne gândim la reamenajare, este important să includeți în proiect un spațiu personal pentru fiecare membru al familiei. Acesta poate fi separat printr-o partiție ușoară, un ecran sau evidențiată în culori.

Bucătăria este, de obicei, alocată zonei de lucru și de luat masa. Limita dintre ele poate servi drept bar, canapea sau arc. Zona de lucru poate fi transferată pe perete cu o fereastră, unde gazda va fi ușoară și confortabilă pentru gătit. O opțiune interesantă este transferul zonei de lucru într-un balcon sau în loggie. În acest caz, trebuie să mutați comunicarea acolo.. De asemenea, puteți lua o zonă pentru depozitarea alimentelor și ustensile de bucătărie. Bucătăria reproiectată face loc pentru o zonă de luat masa, unde puteți pune o masă, o canapea pe colț, atârnă un televizor pe perete - și această zonă se va transforma, de asemenea, într-o zonă de agrement.

În Hrușciov crește adesea zona de living în detrimentul dormitorului, lăsând loc doar pentru paturi și noptiere. Acest lucru este convenabil dacă proprietarul dormitorului petrece mult timp în camera de zi. Trebuie doar să lăsați un loc în fața patului, astfel încât o persoană să se poată ridica.

Separarea dormitorului de restul camerei poate fi perdele grele sau nișă. Dacă puneți patul pe podium, aranjați-l în fundal, acest design va arăta elegant și modern. În podium, puteți aloca un loc pentru a stoca lucruri, va ajuta să scape de dulapuri suplimentare în apartament.

O atenție deosebită trebuie acordată zonei de locuit, deoarece acesta este locul în care o persoană își petrece timpul liber, se întâlnește cu prietenii, comunică cu familia. Este important ca livingul să nu fie aglomerat de lucruri, era în interesul proprietarilor. Convenabil, atunci când camera de zi este situată în centrul apartamentului și are acces la restul incaperilor.

Când aranjați mobilierul în camera de zi, acordați atenție amplasării televizorului. Dacă este localizat direct în fața ferestrei, strălucirea va interfera cu programele de vizionare.

Televizorul trebuie să fie plasat la dreapta sau la stânga persoanei care stă.

Exemple frumoase

Să ne uităm la cele mai bune opțiuni pentru proiectarea apartamentelor convertite.

Acest apartament este decorat în stil modern. Interiorul arată elegant datorită acelorași culori în designul bucătăriei și zonei de recreere. Această zonă este separată de bucătărie printr-o partiție și este evidențiată de o culoare diferită a podelei. De interes deosebit sunt partițiile semicirculare care continuă să circule pe podea. Datorită acestei decizii, zona de agrement vă invită să vă retrageți, în timp ce aveți o legătură cu un singur spațiu al apartamentului.

Aici, frontiera dintre bucătărie și sufragerie este indicată de o perete despărțitor în formă de curbată, de iluminat pe tavan și de un model special în bucătărie. Culorile alese pentru partiție și mobilier sunt calde și calme.

Dar un exemplu neobișnuit de amenajare economică a mobilierului. Dormitorul ocupă foarte puțin spațiu, de fapt este doar un pat pe podiumul la care conduc scările. Utilizarea maximă a spațiului sub canapea - lucrurile sunt stocate acolo.Compartimentul dintre camere este un raft. Toate mobilierul este multifuncțional și compact.

Iată o altă opțiune pentru cei care nu doresc să facă o bucătărie separată. În acest apartament, la marginea bucătăriei și a camerei de zi, există o masă transparentă luminoasă care unește ideile de mâncare și odihnă. Bucătăria este făcută în culori strălucitoare. Dungile orizontale de pe panourile din camera de zi rezonează cu culorile verticalelor bucătăriei.

Oglinda situată pe peretele de deasupra mesei extinde vizual bucătăria și completează ferestrele. În general, apartamentul arată modern și spre deosebire de Hrușciov.

În această fotografie trebuie să fiți atenți la proiectarea cu succes a partițiilor dintre camere. Un raft și o lampă irizată separă coridorul și camera de zi. Alunecarea mată alunecă spațiul privat al dormitorului. O astfel de partiție nu ocupă mult spațiu, dar pare foarte impresionantă.

Cu privire la modul de a face reamenajarea "Hrușciov", a se vedea următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor