Cum să faci rafturile în dulap cu propriile mâini?

 Cum să faci rafturile în dulap cu propriile mâini?

O cameră de depozitare este un vis al multor oameni și, dacă proprietarii de case particulare își pot permite luxul unei încăperi separate pentru a stoca și a organiza diverse lucruri, locuința în apartamente trebuie să fie mulțumită doar cu o cameră mică în cel mai bun caz. Acest lucru se întâmplă dacă în timpul planificării apartamentului este echipat cu un loc separat, foarte mic, complet echipat cu rafturi din lemn. Uneori nu există o astfel de cameră, dar în timpul reparațiilor se poate face independent, îndeplinind astfel visul tău prețuit.

Se întâmplă că camera de cămară este prevăzută, dar nu este echipată în interior. În astfel de cazuri, există două opțiuni: prima presupune apelarea comandantului și a face rafturi la comandă, iar al doilea - aranjarea camerei cu mâinile tale.În acest articol vom examina în detaliu algoritmul de acțiuni pentru crearea independentă a unui suport pentru cămară.

desen

Există doar câteva opțiuni pentru a crea un raft în cămară, sunt doar două dintre ele: faceți o dulap separat sau atașați rafturi direct la perete. După alegerea uneia dintre cele două opțiuni enumerate mai sus, este necesar, în primul rând, efectuarea măsurătorilor camerei și reproducerea pe hârtie a proiectului detaliat al camerei de depozitare viitoare. Este necesar să se ia în considerare unele dintre nuanțele de a utiliza rafturile a fost convenabil. De exemplu, este important să aranjați rafturile astfel încât să vă ajute să vă aflați în interior, luând lucrurile necesare.

Asigurați-vă că ați luat în considerare locația corectă a rafturilor: de la lat până la îngust. Firește, laturile ar trebui să fie în partea de jos pentru a păstra acolo cele mai grele și mai mari obiecte care sunt greu de împăiat și de îndepărtat de acolo. De asemenea, trebuie să vă gândiți la distanța dintre rafturi. Verificați în prealabil lucrurile pe care le puneți acolo și determinați locurile pentru a pune totul la distanță.

Mai mult, este necesar să se determine locația rafturilor, de regulă se construiește în formă de U sau în formă de L. Aceste opțiuni sunt cele mai practice și convenabile.Suporturile metalice sunt optime pentru fixare, sunt cele mai rezistente și pot rezista încărcăturii maxime.

materiale

După ce toate etapele de mai sus sunt finalizate, trebuie să continuați cu selecția materialelor. Există o opțiune economică, datorită căreia puteți economisi o sumă bună. Dacă aveți un vechi piept de sertare, noptiere sau un raft mic la domiciliu, le puteți dezasambla și puteți face din ele părți bune și în același timp rafturi libere.

A doua opțiune implică achiziționarea de plăci din lemn sau din alte materiale., determinându-le în prealabil lățimea, grosimea și cantitatea lor. Într-adevăr, în funcție de gravitatea articolelor stocate, rafturile ar trebui să fie mai largi sau mai înguste.

Unele utilizează plăci din placaj, dar această opțiune este valabilă numai dacă nu veți pune obiecte grele pe acest raft. În cel mai bun caz, cu o încărcătură puternică, se poate sparge și se poate îndoi treptat, în cel mai rău caz, se va rupe brusc și va aduce tot ce o ține jos. Prin urmare, pentru cămară se recomandă utilizarea materialelor mai dense pentru a fi siguri de puterea și calitatea acestora.

În principiu, materialul poate fi nu numai din lemn, este posibil să se utilizeze structuri metalice, dacă sunt suficient de puternice pentru a menține sarcina dorită. De asemenea, trebuie să vă gândiți la dispozitivele de fixare care să țină placa și alte consumabile.

instrumente

Luați în considerare instrumentele necesare pentru a lucra. În principiu, dacă aveți la dispoziție plăci de dimensiuni gata și potrivite, nu veți avea nevoie de prea multe dintre ele. Dacă materialul nu este gata și trebuie să fie personalizat în mărime și formă, atunci veți avea nevoie de un jigsaw și un avion pentru a efectua acțiunile necesare. În acest caz, este necesar să aveți un șmirghel pentru prelucrarea marginilor tăieturii și a întregului raft în ansamblul său, pentru a oferi o imagine completă.

Atunci când rafturile sunt gata, este nevoie doar de un instrument de perforare.pentru a face găuri în pereți și a fixa parantezele, precum și șurubelnița, dacă este necesar, pentru a uni piesele împreună. Este imperativ să se folosească în timpul activității ruletei pentru a asigura precizia măsurării, nivelul de construcție, astfel încât rafturile să fie uniforme și un creion sau cretă simplă pentru marcajele de perete.

Selectarea locației

Prima etapă a demarării lucrărilor este alegerea unui loc pentru rafturi. Nu le puteți atașa la perete așa cum doriți, este foarte important să țineți cont de anumiți factori, astfel că, la finalizarea procesului, sunteți mulțumiți de rezultat și depozitul dumneavoastră vă va servi de mai mulți ani. Peretele destinat fixării trebuie să fie în mod obligatoriu, deoarece pereții despărțitori obișnuiți nu pot suporta sarcini mari și toate rafturile zboară pur și simplu în jos.

Locul de amplasare trebuie să fie pregătit în avans: ar trebui să fie slefuit, șlefuit și, dacă este necesar și dorit, tencuit. Acest lucru este necesar pentru ca rafturile să se ridice ușor și nu există probleme cu instalarea lor.

Și, desigur, este important să vă gândiți la iluminarea adecvată a încăperii de depozitare pentru confortul dvs. Acest lucru trebuie făcut înainte de a instala rafturile.

Procesul de instalare

După toate măsurătorile, pregătirea materialelor și instrumentelor necesare, precum și punerea în aplicare a tuturor acțiunilor de mai sus pentru a selecta site-ul și pregătirea acestuia, puteți să vă ocupați.

Primii pași pentru a traduce visul tău mic într-o cameră de depozitare în viață:

  • În primul rând, marcajul trebuie aplicat pe pereți cu ajutorul unei măsuri de bandă și a unui nivel de construcție. Acest lucru vă va ajuta să ușurați sarcina în timpul atașării și să asigurați uniformitatea rafturilor.
  • Apoi, trebuie să faceți găuri în perete cu ajutorul unui perforator, apoi fixați cuiele de fixare în aceste locuri pe baza brațelor. Distanța dintre ele depinde de înălțimea rafturilor viitoare.
  • După efectuarea acestor acțiuni, cadrul de depozitare viitor este asamblat și sunt instalate paranteze.
  • Următoarea etapă se aplică numai celor care nu au plăci gata făcute și trebuie să le taie singure. După verificarea corectitudinii dimensiunilor (doar în caz), trebuie să tăiați rafturile necesare cu un ferăstrău sau cu ferăstrău și apoi tratați cu atenție marginile acestora cu o hârtie de șmirghel pentru a face suprafața să arate atractivă.
  • Când se efectuează lucrarea principală, va fi necesară numai punerea rafturilor la loc și fixarea acestora cu o șurubelniță și dispozitive de fixare.
  • Pasul final va fi curățarea și curățarea camerei de rumegușul inutil, părțile inutile și alte lucruri de care aveți nevoie la locul de muncă.

Sala dvs. de depozitare pentru organizarea și depozitarea obiectelor inutile din viața de zi cu zi este gata.Puteți aduce lucrurile acolo și vă puteți bucura de spațiul liber din apartament.

Cum de a face un rack în cămară, puteți vedea în următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor