Decorul de Anul Nou: ideile de design și procesul de fabricare a bijuteriilor

 Decorul de Anul Nou: ideile de design și procesul de fabricare a bijuteriilor

Decorați frumos casa dvs. în vacanțele de Anul Nou toată lumea poate. Tot ce aveți nevoie este dorința și un timp liber. Am pregătit mai multe idei originale pentru decorarea camerei pentru vacanța iubită de ruși.

Materiale și tipuri de bijuterii

Dacă nu doriți să supraîncărcați camera cu decor de Anul Nou, este suficient să decorați camera cu atributul principal al vacanței - un pom de Crăciun. Dacă o parte din jucăriile vechi au rupt sau au dobândit un aspect nereprezentabil, puteți restaura decorurile cu propriile mâini sau puteți crea altele noi.Un astfel de pom de Crăciun cu jucării de producție proprie poate fi instalat în fiecare cameră, atunci atmosfera festivă va umple imediat locuința. Nu este necesar ca pomii de Crăciun să fie verzi, cu ramuri reale sau artificiale. Arborii originali pot fi fabricați din materiale uzate:

 • imagini;
 • margele;
 • conuri de hârtie;
 • bomboane;
 • luminile electrice;
 • paste;
 • fire de tricotat;
 • conuri.

Pomii de Crăciun pot varia în funcție de formă, culoare, dimensiune și de instalare. (nu numai opțiuni de podea, dar și perete). Zăpada artificială sau vata de bumbac simplu pot fi folosite ca decorațiuni pentru frumusețile pufoase. Jucăriile pot fi așezate pe copac în orice ordine, haotice sau strict gândite (în diagonală, pe verticală, merg de la mai mari la mai mici). Arborele de Anul Nou decorat cu o singură culoare, de exemplu, roșu, va arăta foarte elegant.

Molidul în orice design stilistic va arăta mai organic dacă ați pune statuile Moș Crăciun și Snow Maiden la bază, împrăștiați conuri, mici bile de plastic strălucitoare și figurine de iarnă tăiate din pâslă.Pentru restaurarea vechilor bile de Crăciun, puteți folosi textile, fire, pâslă sculptată figurat, vopsele acrilice, conuri. Dacă jucăriile sunt re-create, acestea pot fi bazate pe o minge din plastic sau spumă. Va fi interesant să căutați cookie-uri, decorațiuni sub formă de figuri de animale sau stele (cum ar fi "Gingerbread").

De asemenea, util pentru fabricarea ornamentelor decorative:

 • hârtie;
 • elemente textile;
 • vata de vata;
 • butoane;
 • carton;
 • lumânări;
 • păduri de lemn;
 • umflaturi;
 • sprigs de ace.

stil

Dacă nu ați fost niciodată în Franța, dar doriți să mergeți acolo, aranjați-vă casa în stilul Provence pentru Anul Nou, iar apoi Franța va fi la tine acasă. Apropo, adevărații francezi folosesc nu numai lumini electrice obișnuite, ci și lumânări reale pentru decorarea apartamentelor. Această metodă de decoruri arată foarte impresionant în interior. Cel mai bine este să începeți decorarea camerei de la ușa din față. Stilul obligă să aleagă materiale naturale. Deci, în afara ușii pot fi decorate cu ramuri de brad cu panglici, pandantive și conuri atârnate pe ele. Ramurile de molid și mirosul pe care îl exudă creează o atmosferă specială de căldură și liniște.

În interiorul ușii, de regulă, utilizarea de coroane de flori. Cu toate acestea, această tradiție este mai tipică pentru Anul Nou European, astfel că în țara noastră fructe roșii, ramuri de brad, conuri sau alte materiale acceptabile care sunt la îndemână sunt folosite pentru a decora interiorul ușii. Camera însăși este decorată cu ghirlande de trandafiri, figuri originale din lemn, piatră sau lut. Pentru Provence nu sunt atât de caracteristice culori saturate. Toate culorile trebuie să fie discrete, iar orice detalii decorative necesită o selecție și o instalare scrupuloasă.

Particularitatea stilului este utilizarea de jucării realizate independent și alte accesorii în proiectarea camerei. Cel mai adesea, aceste produse sunt fabricate din materiale textile. Principalul lucru nu este să exagerăm cu cantitatea, deoarece 2-3 jucării pentru o cameră vor fi destul de suficiente. Pervaze și o masă (dacă este prezentă în cameră) trebuie să conțină și suveniruri sau jucării realizate automat.

Ei bine, dacă în dulap se păstrează lucruri vechi, cu care sunt asociate amintiri plăcutepentru că Anul Nou este un moment pentru a rezuma unele rezultate, să vă amintiți tot ce a fost bun și rău în ultimul an. Dacă s-au găsit astfel de obiecte, ele trebuie, de asemenea, să fie plasate în locuri proeminente: o mese și ferestre. O parte integrantă a interiorului noului an în stilul Provence sunt lumanari. Ele pot fi o singură lumânare sau pot crea o compoziție întreagă de "buchet". Poate că achiziționarea de sfeșnice sub formă de casă sau herringbone, în interiorul căreia puteți lumina o lumânare. Datorită unor astfel de lucruri evazive, este creat un stil unic.

Pentru cei care decid să-și decoreze casa de Anul Nou în stil scandinav, Trebuie să cunoașteți câteva reguli importante care vor ajuta la recrearea atmosferei acestei țări la domiciliu.

 • Detalii simple.
 • Materiale naturale (lemn).
 • Tonul rezervat (majoritatea alb). Pentru un decor festiv a permis o combinație de alb și roșu.
 • Prezența în interior a ornamentelor de plante și a imaginilor de animale (caprioare).
 • Atributele sezonului de iarnă: pălării, eșarfe, mănuși, patine și altele.
 • Decoratiuni din materiale naturale: conuri, crengi cu fructe de padure, coroane de conifere.

Stilul rustic de decorare de Craciun este mai potrivit pentru reședințe de țară, cu toate acestea, dacă doriți, puteți recrea caracteristicile acestui stil într-un apartament oraș standard. Pentru aceasta trebuie să folosiți bijuterii care se disting prin simplitatea formei și a bazei naturale: crengi, conuri, bușteni, sfoară. Urmând tendințele acestui stil, se recomandă să decorați ușa din față cu cizme decorative și să faceți ghirlande de sac, conuri și arcuri.

Stilul de țară implică utilizarea materiilor prime în designul camereiuzate și îmbătrânite. O altă caracteristică este o mulțime de textile elegante în interior: perne de diferite dimensiuni, covoare, care sunt decorate cu canapele și scaune.

Pentru decorarea noului an în stil loft, se recomandă alegerea a trei culori de bază: roșu, auriu, verde. Interesant va arăta lumânările de masă montate pe un sfeșnic din lemn sau din beton. Molidul poate fi făcut din scânduri din lemn, țevi metalice, bucăți de carton sau pur și simplu ilustrate pe o bucată de pânză. Mobilierul din cameră poate fi, de asemenea, realizat din materiale neobișnuite: o masă de la un baston, un scaun dintr-un palet,lampa este de la o ghirlandă electrică.

Decorarea într-un stil fabulos combină tendințele direcțiilor anterioare. Aici există un confort din direcția țării, motivele magice scandinave, sofisticarea Provencei și simplitatea rustică a rusticului. Atmosfera specială a magiei adaugă prezența în interiorul personajelor și accesoriilor de poveste, sugestii ale viitoarelor surprize.

Intervalul de culori

Decorarea de Crăciun a camerei ar trebui să fie armonioasă cu stilul general al camerei și să-i dea o lucioasă festivă solemnă. Atributul esențial al sărbătorii este oasele de hering, ceea ce înseamnă o nuanță verde. Pentru a aduce o varietate și luminozitate în cameră, este necesar să adăugați doar trei accente contrastante. Este mai bine dacă va fi auriu, argintiu și roșu. Arata bine nuante de albastru, aqua si violet.

Puteți prefera opțiunea îndrăzneață - să țineți întreaga cameră într-o singură umbră, va arăta elegantă și originală. Dar aici trebuie să țineți cont de o nuanță: argintul este potrivit pentru o cameră în culori reci, iar pentru camerele luminoase este mai bine să alegeți aur sau roșu bogat ca contrast.

Pentru camere diferite

Una dintre cele mai importante părți ale casei este ferestrele și ușa din față. Văzând ferestrele, trecătorii își fac ideea de proprietar al apartamentului. Ușa de intrare ar trebui să semnaleze cele primite că vor fi binevenite aici. Pentru a decora ferestrele, puteți folosi jucării strălucitoare de Crăciun în formă de minge, ikebana de lumânări, conuri și ramuri de molid, ghirlande de hârtie, fulgi de zăpadă din plastic sau hârtie, pădurea de iarnă, șosete de Crăciun. Toate aceste atribute festive pot fi plasate sau pur și simplu frumos așezate pe pervazul ferestrei.

Frumos pe ferestrele va arata decoratiuni agățat-vytynanka. Aceasta poate fi o imagine a caselor, fulgilor de zăpadă, a păsărilor și a altor obiecte pe o temă de iarnă. Puteți decora sticla cu ajutorul aplicațiilor sub formă de arbori de Crăciun sau stele. Pentru personalitățile creative, puteți recomanda paste și șablon. Dacă doriți ceva mai strălucitor, utilizați benzi LED. Puteți alege un decor sub formă de gheață care se încadrează sau lumini irizat, care sunt de obicei plasate în jurul perimetrului ferestrei.

Ușa din față este cel mai adesea decorată cu o coroană de flori. Pentru ao crea, poți folosi absolut totul:

 • margele;
 • mandarină uscată sau coaja portocalie;
 • muguri de flori vii;
 • boabe (afine, cenușă de munte);
 • muguri de molid;
 • blocaje de trafic;
 • bandă;
 • beteala;
 • bastoane de bomboane;
 • arcuri;
 • luminile electrice

Dar pentru a decora acest atributul de Anul Nou nu poate doar ușa din față. Un astfel de accesoriu va fi adecvat pentru plasarea pe perete, plafon (ca un pandantiv pe un candelabru), ferestre sau produse de mobilier cu proeminențe (mânere). Într-o casă privată, trebuie așezate și decorațiuni pe balustrada scărilor. Acestea pot fi lumini electrice. Pereții de-a lungul scărilor și a tavanului pot fi decorați cu benzi LED irizate și pandantive cu mai multe culori.

Proprietarii casei proprii sunt sfătuiți să nu se limiteze la decorarea interioară a casei., și de a crea o stare de spirit festivă și în întreaga zonă. Este obișnuit să îmbrăcați ușa de la intrare (cu ghirlande de casă, bătrâni, luciuri strălucitoare lucioase și alte accesorii), porți, acoperișuri, copaci și tufișuri, alei, statui de grădină. Pentru ca decorul de Anul Nou să arate frumos și pe timp de noapte, trebuie să cumpărați lumini LED.

În sufragerie, cea mai mare atenție în timpul creării unei atmosfere festive ar trebui să fie acordată setării mesei și a iluminării interesante. Un atribut esențial al Anului Nou este lumânările, cu atât mai mult cu atât mai bine. Poți umple camera cu ei în diferite moduri, pe baza imaginației tale.

Navele transparente (borcane, vase, cupe) vor arăta confortabil acasă cu produse de ceară de culoare albă sau colorată, decorate cu 1/3 fructe de pădure de iarna (afine, cenușă de munte) și sare mare de mare. Din exterior, compoziția este completată cu crengi de molid și bastoane de scorțișoară. Lumanari luminate sunt cel mai bine plasate în centrul mesei de Anul Nou (deși o astfel de compoziție ar fi potrivită în fiecare colț al camerei).

Nu este atât de important dacă veți sărbători Anul Nou cu o companie modestă în bucătărie, la masa de masă obișnuită sau în sufragerie, la masa de pliere mare pentru 10 persoane. Regula principală de deservire - conformitatea cu schema de culori care predomină în camera selectată. Asigurați-vă că prezentați o față de masă de lux, de preferință nouă, cu adăugarea de teme de Anul Nou și de elemente strălucitoare. Placa fiecărui oaspete poate fi decorată cu un brad de Crăciun de hârtie cu inițiale sau o carte poștală cu salutări de Anul Nou.Meniul este compilat și proiectat în funcție de preferințele dvs. Cu toate acestea, bucătarii experimentați recomandă fiecărui fel de mâncare să reproducă cel puțin o asociere îndepărtată cu simbolul anului care vine.

Simbolurile patronului de animale din anul următor trebuie să fie prezente în interiorul apartamentului. Pot fi figurine din jucării din porțelan sau pâslă pentru pomul de Crăciun, ghirlande de legume decorative și figuri de ciocolată. În proiectarea generală a camerelor ar trebui să fie nuanțe de rosu, aur și galben. Dacă credeți că accentele prea accente ale culorilor enumerate vor adăuga frivolitatea și gustul neplăcut la decorul general al camerei, adăugați paiete de aur la decorurile festive create și pictați câteva decorațiuni de Crăciun în roșu.

Cum să o faceți singur?

Instrumente și materiale de bază necesare pentru a se pregăti pentru crearea decoratiunilor de Craciun:

 • PVA;
 • foarfece;
 • simplu creion;
 • fir;
 • vopsele acrilice;
 • ace;
 • bandă scotch;
 • paiete;
 • margele;
 • paiete;
 • lac multi-colorat.

  Cele mai multe ori, decoratiunile de Craciun sunt facute din hartie. Este ușor să lucrați cu el, prin urmare, este posibil să realizăm ideile cele mai originale.Cu toate acestea, acest material are un dezavantaj semnificativ - produsele din hârtie sunt puternic deformate, deformate și rapid devenite inutilizabile. Prin urmare, astfel de decorațiuni vor dura doar în timpul unei vacanțe de iarnă, iar anul viitor vor trebui să le facă din nou.

  Afară din hârtie

  Nu pierdeți decorațiile de relevanță sub formă de fulgi de zăpadă de hârtie. Puteți crea o ghirlandă cu sisal, ace și un număr mare de fulgi de zăpadă. Dacă faceți mai multe ghirlande decorative, acestea pot fi folosite ca decor de tavan sau pentru decorarea ferestrelor. Hârtia poate realiza lanțuri multicolore colorate. Acest lucru va necesita mai multe fâșii de 15-20 cm lungime și 1 cm lățime. Pentru a obține o ghirlandă, fâșiile sunt formate în legături, unde un capăt este trecut prin legătura anterioară și lipit pe cel de-al doilea. Pentru o astfel de ghirlandă pot fi lipite în plus stele de hârtie, felinare, pomi de Crăciun.

  Din lumânări

  Vor fi necesare cateva lumanari, variind in dimensiuni. Pentru a crea o compoziție de Anul Nou, marginea inferioară a lumânărilor trebuie să fie cântată, astfel încât să se topească puțin și să se aplece bine spre farfurie. Apoi decorați lumanari cu ghirlande verzi, crengi artificiale sau naturale de molid, bile colorate, conuri strălucitoare.Pentru a păstra bine compoziția, toate elementele pot fi etanșate împreună cu câteva picături de topitură fierbinte.

  Poți să faci o altă compoziție de Crăciun. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o lumânare destul de groasă și scorțișoară de scorțișoară (nu trebuie să fie mai lungă decât elementul principal de ceară al buchetului). Stick de scorțișoară unul câte unul pentru a se apleca de lumânare și se fixează cu pâslă. Buchetul de Anul Nou va adăuga o atmosferă plăcută camerei și o umple cu o aromă plăcută și încântătoare.

  Conuri

  Pentru a crea bijuterii, veți avea nevoie de:

  • arma de foc;
  • vopsele acrilice;
  • guașă;
  • lovituri mari;
  • lac;
  • paiete.

  Una dintre cele mai usor de facut decoratiuni de Craciun - pomul de Craciun realizat din conuricare vor arata foarte originale pe masa de vacanta. Conurile acoperă cu vopsea verde sau albă de zăpadă, lăsați-o uscată. Aplicați un lac incolor și stropiți cu paiete. Realizate conuri frumos plasate într-o vase mici. Conuri și ca bază pentru o coroană de crăciun sau un copac de blană se vor apropia. Se recomandă să le lipiți împreună cu ajutorul lipiciului topit.

  Din ramuri

  Pentru ca materialul, luat ca bază, să nu se deformeze în continuare, este necesar să îl vopsiți înainte de a începe să creați bijuterii.Datorită capacității ramurilor de a fi flexibile, ele pot fi țesute în decorațiuni interesante - coroane festive, standuri decorative, figurine de animale și altele. Pietrele de lemn de dimensiuni compacte pot fi folosite ca sfeșnici pentru lumanari comprimate, iar ramuri mari pot fi așezate într-un vas de podea, luate, decorate cu bile din plastic spumant și o ghirlandă electrică.

  Din textile

  Bilele de Crăciun exclusiv pot fi făcute și în mod independent. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de resturi de materiale. Bilele de spumă trebuie ambalate cu materiale textile și legate cu o panglică din satin. Puteți decora o jucărie cu margele, paiete, figuri simțite. Pentru a da o viață nouă jucăriilor vechi va ajuta margele. Adezivul este aplicat pe suprafața întregii mingi. Margelele de croșetat sunt suprapuse pe jucărie în orice ordine. După ce jucăriile se usucă, elementele care nu sunt blocate, trebuie să vă agitați. O tehnică similară se poate aplica întregului decor sau oricărei părți a acestuia.

  Idei originale în interior

  O idee interesantă ar fi decorarea unei mese festive sub formă de oameni de zăpadă din accesorii improvizate: plăci, linguri, furci, cuțite și șervețele.Butoanele și ochii pot fi făcute din coacăze negre, iar nasul morcovilor.

  Atmosfera de intimitate cu natura va ajuta la crearea figurilor animalelor montate pe masă: cerb, și în placa fiecărui oaspete - o pasăre pe o ramură. Animalele trebuie să fie făcute în culori vii, să aibă o suprafață moale plăcută și să fie ușor pulverizate cu zăpadă - atunci atmosfera necesară va fi complet recreată.

  Dacă nu există suficient spațiu în cameră, puteți face o versiune de perete a pomului de Crăciun. Bazele sale: fotografii mici în cadre, jucării textile de casă, figuri colorate de animale. Gnomii fermecători, care sunt situați convenabil pe cadrul ferestrei, vor ajuta să aducă o atmosferă fantastică în cameră.

  Pentru ca hostessul din bucătărie să poată menține o stare de spirit festivă, poți așeza o coroană frumoasă de Anul Nou direct deasupra plita. O metodă simplă, dar foarte eficientă de a crea atmosfera de Anul Nou este decorarea șervețelului din sala de mese. Va fi nevoie doar de o figură simțită, cu o gaură pentru un șir și o mică bucată de molid artificial. Figurina de pom de Crăciun este atașată la șervețel cu o bandă, iar acele sunt împinse sub fir.

  Pentru informații despre cum să faceți un decor de Anul Nou cu propriile mâini, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor