Diferite stiluri în interior

Cu doar câteva decenii în urmă, nu toți oamenii își puteau permite să-și aranjeze o casă la propriul gust. O parte din țară trăia în apartamente comunale, parte din case pentru doi proprietari, iar restul - în "Hrușciov", unde uneori era dificil să se întoarcă. De-a lungul timpului, situația sa schimbat, iar astăzi toată lumea are ocazia să decoreze apartamentul sau casa în aproape orice direcție stilistică. Despre caracteristicile stilurilor vor fi discutate în articolul nostru.

Caracteristici speciale

Astăzi, datorită abundenței de bunuri din magazinele de hardware, oricine își poate permite să decoreze interiorul în stilul pe care îl place. Unele idei pot fi găsite pe Internet, unele în programe de televiziune speciale.Desigur, în unele regiuni, alegerea materialelor este destul de modestă, însă puteți ieși din această situație prin comanda tapetului, a laminatului sau a vopselei prin magazine online din alte zone, inclusiv capitala.

La urma urmei, nu este nici un secret pentru nimeni că moda începe în orașe mari, și numai atunci prin salturi și limite se întâmplă în jurul valorii de țară.

Ce creează stilul în cameră?

După ce reparația a fost finalizată, camera se află într-un final. Dacă era posibil să-și realizeze planurile, atunci, în plus față de satisfacție, proprietarul camerei primește și o serie de avantaje. Printre acestea - o locație convenabilă a lucrurilor, iluminarea, zona de recreere, zona de lucru și zona de somn.

Dar asta nu e tot. Materialele de constructie potrivite pentru anumite stiluri au aplicatii practice. Tapetul, pardoselile, ferestrele din plastic au proprietăți de absorbție a zgomotului, păstrează camera caldă. După finisarea suprafeței pereților cu un grund, nu apar mucegaiuri mucegai și microorganisme. Aceasta înseamnă că atât cei care suferă de alergii, cât și copiii mici pot fi în siguranță în cameră.

Există camere în care există cornișe, nișe și pereți asimetrici.Și tocmai direcțiile stilului fac posibil să batăm camera, să ne concentrăm atenția, să traducem conurile în profesioniști. Chiar și comunicarea poate fi "introdusă" în interior, iar oamenii ignoranți o vor percepe ca parte a designului.

Direcțiile principale ale stilului

Diferite stiluri inventate de omenire de-a lungul anilor existenței sale și le-au dat nume. Unele dintre ele se găsesc în case europene și americane. Unele stiluri au fost inventate special pentru consumatorul intern.

Lista stilurilor poate fi împărțită în următoarele grupuri:

Înainte de a efectua reparații în cameră, pentru a vă educa, este foarte important să studiați direcțiile existente astăzi.

clasic

Domenii principale:

 • Stilul Art Nouveau este unul dintre reprezentanții acestui grup. A apărut în Europa la sfârșitul secolului al XIX-lea, fiind cauzată de un salt rapid în progresul tehnologic. Noile tehnologii au căutat să "vândă" în mod corect, pentru care aveau nevoie de un stil nou. Persoanele foarte bogate au devenit primii proprietari de spații în stil Art Nouveau, deoarece toate noutățile erau mereu costisitoare și doar câteva le puteau permite.

Mobilierul scump și materialele de construcție au înstrăinat foarte mult acest stil de la oamenii obișnuiți, astfel încât rezultatul logic a fost că, în anii douăsprezece ai secolului trecut, stilul modern a ieșit din modă. De-a lungul anilor existenței sale, stilul modern a devenit popular nu numai în America, ci și în țările europene. Fiecare țară a căutat să aducă ceva nou, propriu.

Impresia rusă și-a lăsat amprenta asupra istoriei.

Deci, care este stilul modern? În primul rând, desigur, un număr mare de mobilier din lemn și decor. Doar produsele din materiale naturale, despre orice material plastic, nu pot vorbi.

Arborele ar trebui să fie peste tot - pe podea, pe pereți, pe tavan și în decor. Arborele nu ar trebui să aibă urme de vopsea, textura sa ar trebui pronunțată. Pentru a face acest lucru, folosiți adesea lemn de esență tare de stejar sau fag.

Acest stil nu oferă linii și colțuri, doar tranziții ușoare. Predominarea temelor naturale - copaci, plante și insecte a fost obligatorie la începutul apariției stilului, astăzi abandonată. Mobilă, inclusiv moale, ar trebui să fie fără colțuri, scaune cu spatele ondulat. Simplitatea nu este despre stilul modern, formele rotunde neobișnuite sunt mai potrivite pentru el.

Blocurile de balcoane și ușile de interior sunt realizate pe sistemul vitraliu. Ele trebuie să se suprapună pe deplin cu designul principal, să o completeze. Ferestrele și ușile pot fi atât dreptunghiulare, cât și arcuite.

Într-o casă de țară, scările trebuie să fie decorate cu inserții de forfecare. Acesta este un fel de referință la secolul trecut. O atenție deosebită trebuie acordată iluminării: lămpile cu inserții de sticlă sau plastic care imită un candelabru se vor potrivi perfect.

Dacă într-o cabană de țară există unde să se întoarcă, atunci într-un apartament oraș modernitatea va fi "înghesuită". Cel mai adesea, acest designer de stil sfătuiește pentru apartamentele de studio, în timp ce nu are nevoie să "aglomereze" camera, ar trebui să rămână spațioasă. Este necesar să excludem orice partiție.

Designul de culoare implică nuanțe pastelate și liniștitoare. Puteți utiliza, de asemenea, scorțișoară, bej și negru. Decorul poate fi completat cu perle și argint, este de dorit să alegeți și tapet de aceste nuante. În același timp, culorile ar trebui să se completeze reciproc, să fie tovarăși.

Ar trebui să ridice "evidenția" și deja orice altceva. Să presupunem că camera este mobilier scump, și, prin urmare, să se concentreze pe plafon în orice caz imposibil.Și dacă doriți să evidențiați designul afișajului, atunci mobilierul nu trebuie să se declare cu voce tare.

De exemplu, pe coridor se recomandă hârțirea pereților din partea superioară, iar partea inferioară a peretelui este decorată cu panouri din lemn.

Tavanul în acest stil este decorat cu ipsos sau lemn. Iluminatul este oprit, montat în interior, cu incluziuni de aur. Perdele din materiale naturale grele, ideale pentru interior. O podea dintr-un copac natural, un laminat sau o placă de parchet nu va împovăra camera și să se concentreze atenția asupra ei înșiși.

Aurul și modelele sunt parte integrantă a stilului. Ele sunt disponibile pe perdele, mobilier, tapet. Să presupunem că decorul de porțelan, sticlă, bronz. Semineul poate fi o parte integrantă a stilului modern. Dar amintiți-vă că versiunea clasică cu detalii din fier forjat se vor potrivi camerei.

 • Stilul baroc este un alt reprezentant al grupului clasic. Poate fi descris într-un singur cuvânt - lux. La urma urmei, implică materiale de finisaj de lux și mobilier scump. La mijlocul secolului al XVII-lea, palatele împăraților și regi au fost decorate în direcția stilistică a barocului.

Din forme geometrice, el "transferă" atât un oval, cât și un dreptunghi. Camera trebuie să fie de dimensiuni mari, un apartament oraș obișnuit nu va funcționa. Tavanele înalte sunt decorate cu coloane, stuc și candelabru de cristal. Atunci când zonarea lămpilor de podea și a lămpilor sunt instalate în zonele de odihnă și somn.

Este posibil să se distingă culorile virgulă, maro și albastru, dar culorile alb și auriu sunt considerate cele mai importante. Este permisă atârnarea oglinzilor și utilizarea muchiilor pentru a ascunde tranzițiile.

Imaginile de fundal sunt selectate cu monograme, serigrafie.

La instalarea podelei se utilizează parchet sau laminat. Este posibilă utilizarea plăcilor ceramice și a marmurei. Amintiți-vă că marmura sau granitul rece trebuie acoperite cu covoare naturale.

Mobilierul obișnuit din cameră, făcut în stil baroc, nu va funcționa. Trebuie să fie mobilier realizat manual, cu sculpturi și inserții aurii. Va adăuga un perdele interioare și dense de materiale scumpe.

 • Stilul de epocă implică includerea mobilierului antic într-un interior modern. Prin urmare, locul principal este dedicat antichităților și mobilierului care imită produsele din trecut și secolul al XIX-lea.

Tavanul în acest stil poate fi vopsit în vopsea albă sau pur și simplu tencuit. Pe pereți sunt lipite tapet obișnuit fără monograme, suficiente benzi. La instalarea podelei, experții recomandă utilizarea parchetului. Accentul ar trebui să se concentreze asupra mobilierului propriu-zis.

Designul color trebuie să includă alb, bej și albastru deschis. Pentru înregistrare în stilul feminin folosind culori roz și verde, dar întotdeauna pastelate. Becurile, lămpile de podea și lămpile de masă din secolele trecute sunt perfecte pentru iluminare. Acestea subliniază mobilierul antic, defectele sale, inclusiv zgârieturile și scuffurile. Pentru defecte de stil vintage - principalul avantaj.

Din mobilier putem recomanda o masă de toaletă, bufet, dresser și bufet. Un piept cu un scaun balansoar își va găsi și locul în interior. Dar amintiți-vă, mobilierul ar trebui să se refere la o perioadă de timp. Decorul care se potrivește acestui stil este realizat din cupru, lemn și ceramică. Ceasurile antique, fețele de masă, perdelele tricotate și fotografiile din anii trecuți îl completează.

Vintage este mai potrivit pentru oameni de artă - artiști, artiști, muzicieni. Camera, realizată în design vintage, ușor, confortabil și confortabil, cu niște note de nostalgie.

 • Imperiul lui Stalin a reușit să absoarbă mai multe stiluri, inclusiv cele menționate mai devreme. Lux, pompă și grandoare au fost demonstrate pentru prima oară în timpul construcției zgârie-noriilor lui Stalin.

Premisele din aceste case au inclus în mod necesar stuc, marmură, bronz și parchet. Podeaua era acoperită cu covoare din materiale naturale, preferând culorile roșii. Toate detaliile interioare nu erau doar mari, ci uriașe. Uși de interior culorile alb includ inserții din sticlă, a subliniat candelabre de iluminat și de lumini de perete de cristal.

mobilier masiv lăcuit, decorat cu sculpturi de copaci de culoare închisă și lemn de esență tare, cum ar fi nuc sau stejar - componenta constanta Stalin Empire. Mobilier cu insertii de sticla si manere placate cu aur, un ceas bunic, o măsuță de cafea completat nu numai de viață, dar, de asemenea, dormitor. Deoarece decorarea peretelui este întotdeauna realizată în culori calde și luminoase, este o plăcere să vă relaxați în astfel de camere.

Experții decor recomanda porțelan, figuri din alamă, o față de masă pe o masă rotundă, în special pentru zona de luat masa.Articolele din argint, vasele de cristal și perdelele din țesături naturale dense vor completa camera, realizată în stilul imperiului Stalin.

 • Stilul retro - o combinație de mobilier, decor și culori provin din a doua jumătate a secolului trecut. Dar acestea sunt vremurile tinereții noastre, tineretul părinților și bunicilor noștri. Aceasta este o poveste la care puteți ajunge ". Și probabil, în orice familie există elemente de interior din acea epocă.

Proiectul de mobilier trebuie să fie în mod obligatoriu format din blaturi, dulapuri și dulapuri, dar culorile originale. Principalul accent ar trebui să fie acordat originalității. Mobila mobila cu suprafata lustruita este acceptabila.

După zborul primului om în spațiu, tema spațiului a fost folosită pe scară largă, poate fi transferată și în stilul retro. Acestea ar putea fi figuri geometrice pe perete, un cer înstelat, fotografii ale astronauților.

În anii de după război, designerii au încercat să aducă culori strălucitoare vieții poporului sovietic simplu, prin urmare culorile retro sunt specifice culorilor exotice. Un număr mare de culori roșu, albastru, verde. O abundență de negru și portocaliu.

Ca și în anii sovietici, este suficient să albiți tavanul sau să îl vopsiți în alb, tapetul trebuie să fie selectat ca de obicei, monocromatic sau cu mici pielițe de culori, cu geometrie. Linoleum este potrivit pentru podea, la primul etaj se poate pune parchet, deasupra căruia există un covor sau covor natural.

Lămpile de podea și abajururile sunt recomandate ca iluminare artificială. Radiotelefonele moderne ar trebui înlocuite cu dispozitive de disc, sticlă de cristal și vase de porțelan se vor încadra în decor. Amintiți-vă că nu este necesar să abandonați aparatele moderne de uz casnic, este important să o bateți corect în vechiul anturaj.

 • Stilul gotic cunoscută lumii mai mult de un secol. În prezent, este adesea folosit pentru decorarea hotelurilor și a restaurantelor. Acest lucru se datorează faptului că pentru scara gotică a camerei este importantă - tavane înalte și ferestre. Din păcate, în cadrul unui apartament în oraș sau al unei case de țară mici, este aproape imposibil să ne realizăm planurile.

Stilul gotic implică nuanțe întunecate - negru, violet și visiniu. Magenta, mov și albastru sunt folosite ca supliment. Plafoanele, podelele și pereții trebuie finisate cu materiale naturale.Acestea includ marmură, piatră și lemn. Nu sunt excluse inserțiile din metal și din sticlă.

Pentru camere decorate în stil gotic, specii de lemn masiv adecvate - stejar, fag și cedru. Pentru designul modern este folosit, inclusiv zada, arin și ienupăr.

În cazul în care cabana de țară are grinzi, le puteți bate frumos. Nu uitați de stuc. Ușile interioare sunt cel mai bine executate din lemn cu inserții sculptate. Pentru gotic se recomandă și decorarea vitraliilor.

Deoarece culorile întunecate predomină în stilul gotic, este foarte important să se acorde atenție iluminatului. Principalul va fi, desigur, candelabrul central. Ar trebui să fie mare și forțată. Iluminatul suplimentar poate servi drept șemineu.

Mobilierul ar trebui să fie ales din lemn, cu picioare forjate, de preferință alb sau negru. Oglinzi, figurine de bronz sau de aur, lămpi care imită iluminarea în castele sunt perfecte pentru decorare.

 • Ultimul reprezentant al grupului clasic este direcția Rococo. Rococo este o continuare a stilului baroc. De vârf a popularității sale, Rococo a primit la mijlocul secolului al XVIII-lea, palate și temple europene au fost realizate în acest stil.

Se caracterizează prin bucle, culori pastelate cu predominanță de culoare albă, stuc. Mobilierul cu picioare curbate va fi cu siguranță manual, arătând bogat în orice cameră.

Temele orientale ocupă un loc special în Rococo, astfel încât porțelanul chinez este o parte integrantă a acestei direcții.

Pentru acest design stilistic nu sunt necesare tavane înalte și dimensiuni mari ale camerei. În apartamentele urbane pot aranja camere de zi, dormitoare și băi. Este necesar să se evite decorarea muzeului, pentru aceasta elementele decorului ar trebui să fie echidistant unul față de celălalt, este de dorit să se completeze pereții și tavanul cu lucruri din acea epocă - candelabre, oglinzi. Mobila trebuie să fie neapărat cu desene, modele pot fi transferate pe pereți.

Paleta de culori ar trebui să fie, în mod ideal, alcătuită din alb, auriu, albastru. Poate o combinație de nuanțe de lumină - roz, verde, bej și nisip. În trecut, rococo a fost o parte integrantă a temei dragostei, astfel încât imaginile de pe pereți și tavan au inclus nori, îngeri și un cer senin.

Pentru a salva, experții recomandă utilizarea materialelor de construcție moderne, sunt ușor de instalat și sunt mai ieftine.Pentru podea, puteți alege parchet sau laminat, pentru tavan - stuc de poliuretan. Mobilierul, decorul și textilele din modelele Rococo aproape repetau și culorile în direcția barocului, deci nu ar trebui să vă ocupați în detaliu de acest lucru.

modern

 • direcție art deco a apărut la începutul anilor '20 ai secolului trecut, într-un moment în care ruina, deficitul și economia au domnit în Europa pentru tot, inclusiv materialele de construcție. Reprezentanții unor imobile care locuiau la acel moment în hoteluri scumpe au contribuit la apariția unui nou stil.

În prezent, această direcție este aleasă pentru decorarea încăperilor în care există personalități celebre și celebre. De aceea se folosesc materiale de construcție scumpe - mobilier din piele crocodilă, chihlimbar și fildeș. Picturile originale ale artiștilor din ultimii ani sunt atârnate pe pereți, camera fiind adesea decorată prin combinarea culorilor alb-negru.

O întrebare rezonabilă poate apărea: cum a ajuns stilul, care a apărut cu aproape o sută de ani în urmă, în grupul modern? De fapt, direcția Art Deco a primit cel de-al doilea vânt doar la sfârșitul ultimului mileniu.Ramura modernă a acestui stil permite cele mai noi inovații în domeniul electronicii și mobilierului de primă clasă. Dar, acum o suta de ani, art deco are un model zig-zag sau rotund care accentueaza peretii, tavanul si mobila.

Mobila, apropo, este făcută din lemn scump și acoperită în piele de șarpe sau crocodil. În compoziția sa pot fi metale scumpe, inclusiv aur și platină. Covorul este realizat din piei de animale rare.

Schema de culori este acordată o atenție deosebită. Art Deco preferă nuanțele albe, negre și maro. Sunt posibile culori violete, aurite și roșii. Exponatele candelabre și lămpi subliniază această direcție. Pentru a reflecta lumina utilizate suprafețe lăcuite, oglinzi.

 • Chebbi chic - Aceasta este direcția care se potrivește mobilierului vechi și scump. Și este de dorit ca ea să fie zgâriată și zgâriată. În ciuda abundenței lucrurilor vechi, disconfortul într-o astfel de cameră nu se produce.

Această zonă are doar vreo treizeci de ani. Shabby-chic din Statele Unite ale Americii. Și fundalul apariției acestui stil este după cum urmează: Rachel Asheville a cumpărat antichități, inclusiv mobilier, pe care le-a decorat acasă.Primele exemplare au fost stocate într-o cameră mică, iar mai târziu a început să primească ordine de la prieteni și oameni aleatorii. Astfel, stilul chebbi-chic a intrat în casele din întreaga lume, Internetul a jucat un rol semnificativ în distribuție.

Acest stil este perfect pentru decorarea dormitoarelor și camerelor de zi în care trăiesc oameni creativi. Din păcate, o persoană care lucrează în profesii nu apreciază mobilierul scump. Apropo, restul interiorului este jucat, pornind de la cabinetul de mobilier. Acest design de culoare, și decor, printre care pot fi decantere, cutii și seturi.

Culoarea cheie în această direcție este roz. Adițional - alb, bej și verde deschis. În ciuda mobilierului luxos și decorului elegant, totul în această cameră ar trebui să arate ca acasă.

 • Stilul ecologic a devenit populară la sfârșitul secolului trecut. Aceasta nu este doar o direcție întreagă în pictura și în interior, ci și pentru cineva sensul vieții. Oamenii care sunt obosiți de agitația zilnică a orașului, tind să recreeze o insulă a naturii în apartamentul lor.

Numai materialele naturale sunt folosite în proiectarea camerei, pot fi lemn, bambus sau ceramică. Numai imagini de fundal din hârtie "respirație" sunt lipite pe pereți, materiale textile naturale sunt utilizate pentru perdele.Pentru un stil ecologic, chiar și o placă obișnuită de cutii poate servi drept material de construcție. Dar, în același timp, nu există chimie și sintetice.

Culorile naturale, cum ar fi verde, maro, albastru, sunt potrivite pentru designul de culori. Experții recomandă folosirea culorilor alb, galben și marshmallow. Este foarte important să implementăm un anumit concept. Dacă sarcina este de a crea o temă stâncoasă sau un râu, atunci ar trebui să se realizeze designul de culoare, pornind de la aceasta.

Mobilierul pentru stilul ecologic este selectat din materiale naturale, nu se poate vorbi de nicio plăci aglomerate. În plus, produsele ieftine pot elibera formaldehidele - substanțe periculoase pentru sănătatea umană.

 • avangardădeoarece direcția de stil a apărut relativ recent, se caracterizează prin contrast, dinamism și paletă de culori strălucitoare. Designul de culori include culori cum ar fi roșu, galben și verde. Culorile întunecate, cum ar fi albastrul și negrul, sunt combinate cu o nuanță albă.

O caracteristică distinctivă a avangardei este absența părților mici în decor și liniile clare. Utilizarea partițiilor este permisă.Dar, pentru realizarea planului va necesita suprafețe mari, astfel încât pentru un apartament oraș această direcție nu este potrivit.

 • Pentru camerele realizate în alb-negru, industriale stilul hi-tech. Se caracterizează printr-o componentă geometrică strictă și spațiu liber. Deci, a face mobila inutilă în cameră nu merită.

Combină perfect tehnologiile moderne cu materialele de construcție, liniile drepte și mobilierul cu mânere metalice sau cromate. Conform designului său, această direcție "se dezlănțuie" cu frig, de aceea este foarte important să se utilizeze iluminatul artificial.

etnic

Soiurile grupului:

 • Țara americană a apărut cu trei secole în urmă, fondatorii ei au fost imigranți din țările europene. Europenii, obișnuiți cu anumite lucruri, au încercat să recreeze asemenea în noua lor patrie.

Minalismul rustic este specific acestei tendințe, deoarece coloniștii nu aveau mobilier sau elemente decorative împreună cu ele. Camera era doar cea mai necesară - un pat, un dulap, o masă. Numai culorile naturale, materialele naturale și obiectele de artizanat sunt potrivite pentru el.Designerii recomandă mobilierul în interiorul celor mai necomplicate forme - rotunde, dreptunghiulare sau pătrate.

 • Stilul englezesc - această direcție, care este întotdeauna în afara timpului. Dar, în același timp, este foarte important să alegeți mobilierul și materialele de construcție din secolul trecut când decorați o cameră în acest stil. Colectorii și deținătorii unei biblioteci extinse vor aprecia designul și stilul de viață în limba engleză. Va avea această tendință pentru sufletul și iubitorii clasicii.

Accentul principal se pune pe mobilierul din lemn masiv. Parchetul de bord sau laminatul lucios este potrivit pentru podea. Iluminatul artificial - sconturile și lămpile, în combinație cu un șemineu fac interiorul confortabil interior.

Paleta de culori include culori de scorțișoară și auriu. Acceptabile nuanțe de bej și nisip. Imaginile de fundal trebuie să fie din materiale naturale.

 • În designul oriental are propriile caracteristici naționale. Astfel, spațiile, dotate în stil chinezesc sau japonez, nu subliniază viabilitatea proprietarului, ci atitudinea față de natură. Prin urmare, există minimalism în interior: numai cele mai necesare mobilier care pot fi ușor de transportat.

În Japonia, casele au fost construite în conformitate cu principiul constructorului, astfel încât, în caz de cutremur, casa putea fi usor dezasamblată.

Curentul modern permite utilizarea nuanțelor, materialelor de construcție naturale sau imitațiilor de înaltă calitate. Mobilierul japonez este de obicei scăzut, datorită dorinței japonezilor de a face spațiul liber atât în ​​înălțime cât și înălțime. Apropo, ușile în stil japonez nu ar trebui să ia mult spațiu, așa că este obișnuit să folosiți un sistem de alunecare. Preferința este dată lumina mai naturală.

În ultimii ani, nu numai europenii, ci și locuitorii altor continente, și-au manifestat interesul pentru stilul chinezesc. Apreciați-o pentru simplitate și subliniați cele mai importante. Multe detalii au ceva în comun cu stilul japonez, în special mobilierul pe picioarele mici, ușile glisante.

La înregistrare se utilizează numai tapet din lemn sau hârtie. Imaginile joacă un rol important în stilul chinezesc. Fiecare dintre ele este vorba despre ceva, ca, întâmplător, și despre culoare. Reprezentanții acestei țări consideră că combinația de culori roșii, negre și aurii aduce noroc, pace și liniște casei.

Se preferă bambusul și mătasea.

Ca decor, chinezii preferă china, vase și figurine mici. Furnizați camera conform tradițiilor vechi, nimic extra în cameră. Un loc special este ocupat de un ecran pliabil. Puteți adăuga lămpi de podea și abajururi la lumina naturală, în partea centrală a camerei un candelabru în stil oriental arata grozav.

La un cost democratic se află stilul mediteranean. Acesta are nuanțe marine și decor într-o temă marină. Mobilierul ar trebui să fie funcțional și nu neapărat costisitor.

Această zonă are o ramură specială, inclusiv în Grecia, Algeria și Egipt. Există un stil francez, ei cunosc în lume atât italian cât și marocan. În ciuda diferențelor locale, acuratețea și o anumită regularitate sunt inerente acestei direcții stilistice. Stilul mediteranean este adesea folosit în băi.

Schema de culori include nuanțe galbene, albastre și turcoaz. Stilul italian este caracterizat de nuanțe de cărămidă și brună, iar culorile greco-alb și negru. În sucursala europeană, în special italiană și franceză, plafonul este făcut din lemn,în alte cazuri, este permisă pictura în alb.

În plus față de iluminatul natural, utilizarea spoturilor, lămpilor de perete și a candelabrelor este foarte importantă. Cu cât lumina artificică este mai bună. La urma urmei, lumina accentuează interiorul și un anumit stil.

 • Cabana stil originar din Franța, această țară este renumită pentru stațiunile sale montane. Prin urmare, în acest stil sunt adesea făcute case de munte. Pentru a menține caldura și confortul acestei zone sunt materiale naturale naturale de construcție inerente, în principal lemnul, precum și covoarele de blană și un șemineu.

În apartamentele urbane, acest stil nu este încă atât de popular, dar printre proprietarii de case de țară și hoteluri mici, acesta este liderul absolut. Pentru economie, experții recomandă selectarea materialelor care imită lemn și piatră. Iar accentul principal se pune pe iluminat.

 • Stilul rusesc Ea merge bine cu materiale ecologice, tradiții populare și confortul casei. Din cele mai vechi timpuri, casele rusesti au fost dominate de mobilier din lemn, piatra si manual. Toate aceste puncte sunt luate în considerare în prezent.

În cazul în care europenii au un loc central cu un șemineu, atunci în stil rusesc este o sobă.Decorul este o față de masă de dantelă pe masă și perdele pe ferestre. Cu un design adecvat, puteți introduce și electronice moderne și lămpi frumoase.

 • Finala din acest grup este Stilul Provence. Culorile pastelate sunt inerente, pereții sunt susținuți într-o singură culoare și, de regulă, sunt tencuite direct pe zidărie. Podelele sunt așezate din lemn sau din lemn masiv. Mobilierul ar trebui să fie combinat cu decorațiuni, iar decorul trebuie folosit în mod corespunzător.

Stilul Provence este potrivit pentru mobilierul în vârstă, cu vopsea murdară și cu inserții forjate. O anumită aromă este introdusă de obiecte vechi și obiecte de interior. Camerele cu pereți neuniformi sunt ideale pentru această zonă.

hibrid

Domenii principale:

 • Stilul de fuziune originară din America la sfârșitul secolului trecut. Acest lucru a fost facilitat de căderea Zidului Berlinului, de deschiderea frontierelor și de interacțiunea diferitelor culturi. O anumită influență asupra acestui stil a fost făcută de culturile chineze și africane.

În termeni simpli, acest stil a încorporat tot ce este mai bun în alte direcții. Uneori se pare că designerul pur și simplu a decis să experimenteze și să adauge pete luminoase într-un anumit stil.

De cele mai multe ori se folosesc culori albe, gri și ciocolată, iar camerele sunt realizate în culoarea mării. Nuanțele suplimentare pot fi orice tonuri rămase. Stilul este combinat cu figuri geometrice, cu zig-zag, cu modele, cu dungi și cu imprimare foto. Nu există o limitare specială pentru materialele de construcție.

 • Stilul contemporan bazat pe confort și simplitate, îi lipsește un anumit cadru în ceea ce privește culorile și decorul. Oamenii moderni cumpără mobilierul pe care îl doresc, fără să se gândească dacă se potrivește culorii tapetului sau nu, ceea ce înseamnă că fără să știe, ele aranjează o cameră în acest stil.

Proeminențele, nișele turnatelor din stuc nu sunt toate inerente în această direcție, în ritmul modern al vieții nu există timp pentru a fi distras de astfel de lucruri, astfel încât să puteți utiliza laminat cu tavane întinse sau vopsea obișnuită cu pictura. Pentru că în fruntea stilului stilului contemporan este spațiul liber, ceea ce înseamnă că este imposibil să "agitați" camera.

Mobilierul trebuie să fie simplu, confortabil, funcțional și ușor dezasamblat.

 • Stilul de grunge inerente în camere spațioase cu o abundență de lumină naturală.Mobilierul este necesar numai, camera este decorată cu materiale de finisaj natural - cărămidă, lemn sau piatră. Acest lucru se aplică și în cazul designului textil: perdelele și covoarele pot fi confecționate din lână, bumbac și mătase. Paleta de culori trebuie să includă bej, maro, alb și negru.
 • eclectism Potrivit pentru persoanele care doresc să combine caracteristicile de neegalat. Deoarece este posibil să se utilizeze simultan până la trei stiluri, decorate în aceeași schemă de culori și într-o anumită temă.

Exemple de apartamente de design interior

Placi în baie este folosit cel mai adesea și, de regulă, albastru. Dar dacă vă arătați imaginație, puteți să bateți în baie și în alb.

Pentru un design elegant, tipic de 24 de metri patrati. m (dimensiunea apartamentului studio), puteți folosi stilul modern de înaltă tehnologie. Aceasta va separa zona de luat masa de zona de relaxare.

12 fotografie

Descrierea și caracteristicile caracteristice ale stilurilor de interior, vezi videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor