"Hi-tech" - un stil modern de noi tehnologii în interior

Viața megacitelor dictează propriile reguli, punând practică și funcționalitate pe primul loc. Stilul modern de înaltă tehnologie îi întrupează într-un interior elegant, care încorporează tehnologie înaltă.

Un pic de istorie

Mijloacele hi-tech străine au venit la noi din Anglia. În anii 1980, popularitatea literaturii de știință ficțiune era la vârf. La început, acest lucru sa reflectat în arhitectura, unde a apărut o nouă direcție neobișnuită.

Apoi, datorită arhitectului Norman Foster, tendințele viitorului au ajuns la proiectul premiselor. Claritatea liniilor, strălucirea rece a metalului, proporțiile ideale și ergonomia maximă au atras imediat atenția publicului.

Acum, hi-tech-ul este unul dintre cele mai populare stiluri.El este deosebit de aproape de cei care își prețuiește timpul, iubesc confortul, o mulțime de lumină și spațiu. Tehnologia high-tech este ideală pentru proprietarii de apartamente studio și alte locuințe mici. Cu asta el este bun și în vile mari de țară. Accentul pus pe cele mai noi tehnologii și materialele moderne accentuează statutul, arată elegant și chiar în mod propriu luxos.

trăsături caracteristice

Principala caracteristică a acestui stil este salvarea spațiului datorită aranjamentului său rațional cu ajutorul mijloacelor tehnice moderne. Hi-tech nu tolerează neglijența. Stilistica trebuie să fie respectată în toate privințele:

  • Simplitatea și claritatea geometriei în organizarea spațiului;
  • Abundența de metal cromat, sticlă clară și mată, elemente din plastic;
  • Utilizarea mobilierului transformat și încorporat cu iluminat;
  • Lipsa părților inutile, decorarea camerei cu elemente decorative avangardiste în cantități mici;
  • Utilizarea ușilor glisante, adesea realizate din sticlă.

Rezultatul este un interior minimalist foarte simplu, dar în același timp elegant. Pentru unii, rigurozitatea și coerența stilului pare prea de afaceri,iar apartamentul, proiectat în acest fel, seamănă cu un birou.

Nu există elemente cu modele, perdele deschise și o abundență de decor. Prin urmare, iubitorii de motive naturale, suveniruri aproape de inimă și tulburări creative într-o astfel de cameră vor fi inconfortabile.

Cei care apreciază funcționalitatea, preferă culorile pure monocrome, luciul strălucitor și texturile transparente, tehnicile de înaltă tehnologie se potrivesc perfect.

Alegerea materialelor pentru decorare și reparații

Atunci când creați un proiect de design în stil de înaltă tehnologie, este necesar să decideți ce materiale vor fi necesare pentru reparații.

Pereții camerei într-un astfel de stil sunt de obicei acoperite cu vopsea mată sau lucioasă. Uneori se utilizează inserții din plastic, aluminiu, piatră flexibilă. Se permite, de asemenea, utilizarea plăcilor cu imitație de metal sau panouri de perete din sticlă.

Finisarea podelei poate fi efectuată prin diferite metode. Poate fi granit, laminat sau parchet. În sala spațioasă puteți realiza un podium cu iluminare cu LED. De asemenea, podele autonivelante populare. Opțiunile cu efect 3D vă permit să implementați idei foarte interesante.

Plafonul poate fi întins sau suspendat. De multe ori se utilizează design multi-nivel.În acest caz, este important să nu uităm de sistemul de iluminare, care va sublinia originalitatea designului.

Principiul de alegere a materialelor pentru stilul de înaltă tehnologie se bazează pe fiabilitatea, durabilitatea, rezistența la efecte chimice, fizice și mecanice. Nu este potrivit pentru o astfel de tapet interior, stuc, panouri din lemn natural.

Combinări de culori în design

Stilul de înaltă tehnologie se bazează pe gama clasică alb-negru. De asemenea, sunt folosite tonuri gri și argint.

Pe lângă culorile reci, sunt permise nuanțe bej și maro. Acestea pot fi folosite de cei care sunt incomod printre strălucirea gheață a metalului și restrângerea tonurilor gri.

Selecția altor nuanțe în stilul high-tech nu este asociată cu nuanțe, ci cu un contrast izbitoare. Prin urmare, culorile luminoase "deschise" sunt folosite ca accente. Roșu, portocaliu, galben, turcoaz, albastru sunt cele mai populare opțiuni.

Combinările expresive de culori compensă absența oricăror modele și amprente. Deși este de remarcat faptul că în dormitor luminos elementele sunt de obicei absente. Acest lucru se datorează logicii elementare, deoarece nuanțele suculente nu contribuie la relaxare și odihnă adecvată.

Utilizarea iluminatului

Pentru a spori efectul de spațiu și armonie, culorile camerei în stilul high-tech sunt bine iluminate. Numeroase lămpi din apartament pot avea o formă diferită.

Camera de zi poate fi decorată cu un candelabru de design futurist. În dormitor sunt sconturile laconice. Toate tipurile de iluminat, lămpi cu halogen, lămpi cu led împărțesc vizual spațiul în zone separate și subliniază modernitatea situației.

Mobilier potrivit

Mobila de înaltă tehnologie este confortabilă și funcțională. Se remarcă prin designul său concis, liniile clare și ușurința designului. Astfel de elemente interioare nu aglomera spațiul, oferind libertate de mișcare în interiorul camerei și mărind vizual zona.

În loc de pereți în camera de zi sunt folosite obiecte separate pentru depozitare (podea și agățat). Rafturile închise, dulapurile și rafturile sunt de obicei sub formă de dreptunghi sau pătrat. Uneori, designul este completat de inserții din sticlă întunecată și iluminare din spate.

Cabinetele, de regulă, au un design încorporat. A practicat utilizarea mobilierului transformat cu telecomanda.Tabelele din sticlă transparentă adaugă lumină la setare. Fațada lucioasă și oglindită a obiectelor interioare reflectă lumina, extinzând vizual camera. Elementele de oțel cromate sunt folosite ca decorațiuni.

Confortul camerei este creat de șemineele electrice moderne. Canapele din piele de design laconic sunt de obicei utilizate ca mobilier tapițat, uneori camera este decorată cu scaune de o formă neobișnuită "spațială".

Bucătăria este, de asemenea, dominată de metal, plastic și sticlă. Seturile de bucătărie laconice adesea nu au mânere vizibile, reprezentând un design minimalist elegant. Toate aparatele trebuie construite.

În cazul în care dimensiunea camerei permite, bucătăria este echipată cu un bar cu scaune de bar din metal. Masa poate fi făcută din metal în combinație cu plastic sau sticlă. Nu sunt permise fețe de masă, pânze de ulei, șervețele decorative.

Scaunele metalice sau din plastic cu design neobișnuit completează designul zonei de luat masa. Dacă această opțiune de mobilier pentru ședințe nu vă pare suficient de convenabilă, puteți pune pe masă o canapea mică sau scaune moi cu tapițerie din piele.

Dormitorul are o regulă nerostită cu privire la numărul de bucăți de mobilier. Nu ar trebui să fie mai mult de cinci. De obicei este un pat, noptieră, TV, lampă, garderobă încorporată. O altă combinație este posibilă.

Într-un astfel de interior sunt adesea găsite modele de paturi cu efect de creștere și iluminare mai mică. Patul pare să stea în aer, consolidând atmosfera viitoarelor tehnologii.

În apartamentele de studio, se folosesc deseori paturi de transformare pliabile, care sunt curățate într-un dulap sau perete în timpul zilei. Acest lucru economisește spațiu în cameră și acceptă conceptul de stil.

Elemente de decor și textile

Decorul principal al camerei în stilul high-tech este tehnologia modernă și toate tipurile de gadget-uri. Acest lucru subliniază caracteristicile de design ale stilului și vorbește despre nivelul ridicat de viață al proprietarilor casei, deoarece echipamentele "inteligente" fac viața cât se poate de confortabilă.

Vasele originale din sticlă transparentă sau mată, picturile abstracte în alb-negru, figurinele avangardiste pot servi drept elemente secundare ale decorului.

Un element interesant care poate surprinde oaspeții și vă rog pe proprietari poate fi un acvariu mare, construit în perete.

În plus față de plăcerea de frumusețe și estetică, aceasta va oferi liniște, promova relaxare și relaxare.

Lămpile de masă și lămpile de podea de înaltă performanță realizează simultan două funcții - practice și decorative. De obicei, ele sunt amplasate lângă mobilierul tapițat, oferind o acoperire suplimentară atunci când citesc cărți sau reviste.

Textile în acest stil sunt aproape absente. Singurele excepții sunt perdelele și pernele de canapea.. Jaluzele sau obloane cu telecomandă pot fi folosite pentru ferestre. Perdelele de țesătură pe cornișorul electric sunt, de asemenea, acceptabile.

Culoarea produselor este selectată în culori calme. Spre deosebire de alte stiluri, în cazul în care perdelele sunt decorarea care ar trebui să stea în fața pereților, în acest caz, contrariul este adevărat. Materialul ar trebui să fie monoton, potrivirea cu o atingere de pereți sau mobilierul este binevenit.

În ceea ce privește pernele, dimpotrivă, ele sunt o modalitate foarte bună de a aduce o luminozitate în interior. Roșu, portocaliu, albastru sau perucă turcoaz sunt plasate pe o canapea albă sau neagră, creând un contrast izbitor și atrăgând atenția asupra zonei de ședere.

Dacă camera utilizează deja o culoare strălucitoare (sub formă de panouri de perete, o lampă sau un fel de element interior), atunci culoarea pernei se potrivește cu ele. Raznotsvetie excesivă în acest stil este inacceptabilă. Pe fundalul unei scări neutre, nu mai pot exista mai mult de două nuanțe suculente.

Uneori pereții sunt decorați cu picturi moderne sau fotografii alb-negru în sticlă, în rame metalice sau fără ele. Poate fi o panoramă a orașului, un fel de fotografie artistică sau imagini ale membrilor familiei tale. Ultima opțiune poate face camera mai confortabilă.

O altă modalitate de a oferi un confort și o căldură familiară unui interior modern rece este de a pune un covor cu o grămadă plină de culoare pe podea. Desenele de aici sunt, de asemenea, inadecvate. Culoarea produsului trebuie să fie monotonă și neutră. De obicei este alb, negru, gri, maro.

Idei în interior

Sala spațioasă cu mobilier moale alb este transformată de panourile decorative roșii. Camera are imediat un aspect dinamic și o personalitate strălucitoare. Pernele perne sunt combinate cu succes cu schema de culori selectată, completând ideea de design.

Accenturile turcoaz în interiorul alb-negru sunt o soluție excelentă.Camera devine vizuală mai spațioasă și ca și cum ar fi umplută cu oxigen, deoarece turcoazul, combinat cu albul, creează un sentiment plăcut de prospețime.

Combinația neașteptată de culori turcoaz și roșu într-o cameră, în acest caz, arată foarte bine. Nivelele luminoase împart vizibil spațiul în zone diferite, iar culoarea albă care le unește face interiorul calm și armonios.

Cei care preferă culorile calde nu abandonează neapărat designul interior modern. Bej și maro, de asemenea, se potrivesc bine în acest stil. Principalul lucru - coerența formelor și organizarea adecvată a spațiului.

Un pat pe podium cu lumină este o alegere excelentă pentru un dormitor. Un televizor, o noptieră și un raft mic constituie elementul optim de elemente pentru un sejur confortabil. Geamurile panoramice se încadrează perfect în conceptul de stil high-tech, în care sunt primite o abundență de lumină și un sentiment de spațiu.

Baia în acest stil este, de asemenea, echipată cu cea mai recentă tehnologie. Duș modern, baie cu masaj și alte moduri, chiuvete cu efect de înălțare completate de televizor ultra-subțire.Acest lucru nu poate fi găsit în alte stiluri, dar acest lucru are avantajele sale. Este atât de frumos, situată într-o baie cu spumă parfumată, bucurați-vă de un film sau de un program interesant.

Dar un exemplu de design de casă, dovedind că tehnologia high-tech este potrivită nu numai pentru clădirile cu apartamente. Spațiul de zonare este prevăzut cu tonuri întunecate și ușoare, iar elementele decorative creează o atmosferă specială.

O soluție interesantă de design interior în stilul "Hi-tech" este prezentată în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor