Opțiuni pentru proiectarea unei încăperi înguste cu o fereastră

 Opțiuni pentru proiectarea unei încăperi înguste cu o fereastră

Proiectarea unei încăperi înguste este o sarcină dificilă, deoarece este necesar nu numai să alegeți culorile potrivite și detaliile interioare, dar și zona de spațiu astfel încât să fie confortabil să fie în ea. Veți învăța despre caracteristicile de design ale unei astfel de camere și despre trucurile care sunt utilizate pentru a extinde spațiul din acest articol.

Caracteristici speciale

De regulă, în aproape toate apartamentele și casele există cel puțin o încăpere îngustă și lungă. De regulă, acesta este un living, care este situat între mai multe camere. Cu toate acestea, există și acest tip de bucătărie și dormitor. Echipați-vă în mod corespunzător, puteți oricare dintre premise.Și vei avea un loc funcțional în care vei fi atât plăcut cât și confortabil.

Pentru a extinde spațiul vizual și împinge ușor pereții, puteți folosi mai multe trucuri simultan. Una dintre cele mai ușoare este să folosești culorile potrivite și combinațiile lor. O altă mișcare interesantă este concentrarea atenției asupra zidurilor scurtate. Dacă le evidențiați în culori vii și în alte cazuri utilizați tonuri neutre, camera nu va părea atât de lungă.

De asemenea, puteți utiliza o sursă de lumină selectată corespunzător.

Împărțirea în zone

O cameră îngustă și lungă este o zonă dificil de împărțit în zone separate. Dar totuși se poate face cu ajutorul unor acoperiri de pereți colorate, partiții și rafturi.

Dacă împărțiți un dormitor pentru copii în zone, atunci puteți separa un loc de dormit de pe teritoriul în care copilul va juca. Și în dormitor pentru un adolescent sau un adult, în loc de o zonă de joc, puteți aranja un loc de muncă, de studiu sau alte activități care necesită concentrare. În acest caz, cel mai simplu mod de a alege culoarea potrivită. Pentru zona de dormit, acestea sunt mai ușoare, iar pentru camera de joacă sau la locul de muncă, ele sunt luminoase sau decorate cu orice tipar.

Discuțiile surzi într-o cameră îngustă nu sunt în întregime adecvate.Dacă alegeți doar o astfel de partiție de la tavan la podea, ambele zone se vor dovedi a fi inconfortabile și sumbre. Mai ales dacă nu există lumină atât de mică în cameră. Din același motiv, dulapurile cu surzi mari nu sunt recomandate.

În locul unei partiții atât de mari și întunecate, puteți utiliza fie o perdea subțire, fie un ecran confortabil translucid. Puteți, de asemenea, împărți spațiul cu ajutorul unei canapele mici și confortabile de culori deschise. Deci, nu numai că separați o zonă de alta, ci și un loc confortabil de relaxat.

interior

În plus față de toate tipurile de partiții, pentru a face o astfel de cameră mai confortabilă și frumoasă, veți fi ajutați de deciziile potrivite. Să ne uităm la mai multe opțiuni interioare care sunt perfecte pentru proiectarea unor astfel de camere non-standard.

Amestec de culori

Prima opțiune este o combinație de imagini de fundal monofonice și modelate în cameră. O astfel de mișcare vă permite să selectați pereți scurți și să faceți camera aproape de dimensiunea standard. Acoperirea de perete cu o imprimare expresivă trebuie utilizată pe pereții scurți.

Ele pot fi, de asemenea, decorate cu tapițerie, draperii sau perdele, dacă există ferestre.

Murală de perete

Un alt truc familiar este utilizarea tapetului foto împreună cu tapeturile tradiționale de perete. Ele pot fi plasate atât pe pereți scurți, cât și pe pereți lungi. Totul depinde de imaginea pe care o alegeți. Pentru un perete lung, orice imagine cu perspectivă se va potrivi. Poate fi o vedere a unei păduri misterioase sau a unei căi care părăsește distanța. O astfel de imagine va împinge vizual limitele.

Geometrie simplă

Este imposibil să ignorați o astfel de mișcare practică, cum ar fi utilizarea plăcilor de perete cu o imprimare geometrică. Cumpărați mai multe rulouri de tapet cu dungi orizontale și verticale. Modelul orizontal este potrivit pentru un perete scurt, iar vertical - pentru cele lungi. O asemenea mișcare ar echilibra lungimea tuturor zidurilor.

Ferestre și oglinzi

De asemenea, designerii spun că o cameră lungă va părea un pic mai scurtă dacă puneți un fel de barieră sau detaliu care atrage atenția la sfârșit. Adesea, la capătul camerei înguste este o fereastră. Dacă este în camera ta, atunci îndrăznește să-i concentrezi atenția. Alegeți draperii cu draperii interesante sau puneți-le câteva vase cu flori frumoase.

Un alt sfat este utilizarea de oglinzi. Acestea ar trebui instalate pe pereți lungi. Cu cât oglinda este mai înaltă și mai lată, cu atât mai bine. În loc de o oglindă simplă pe toată lungimea, puteți alege un dulap oglindit sau chiar puteți ridica tapetul de oglindă modern. Acest truc aparent simplu funcționează și vei fi plăcut surprins de cât de mult se va schimba camera ta dacă adaugi oglinzi la ea.

culoare

Acum este momentul să vorbim despre flori. După cum știți, ei sunt, de asemenea, capabili să extindă spațiul și să creeze efectul luminozității și al deschiderii în el. Designerii nu recomandă să lipiți peste toată camera cu o hârtie de perete, mai ales dacă sunt monofonice.

Este mai bine, dimpotrivă, să combinați tonurile contrastante. Pereții lungi ai camerei înguste ar trebui să fie mai ușori. Aici vin culori pastelate - nuante de cafea, bej sau nisip. Dar pereții scurți, dimpotrivă, este mai bine să evidențiați culoarea într-un ton mai întunecat sau să adăugați vopsea.

Sfaturi de proiectare

În plus față de tapet și partiții, aspectul camerei este influențat de alte lucruri - de exemplu, exact unde se află ușa sau ce fel de mobilier ați ales.

Dacă construiți o casă de la zero sau faceți o reamenajare, ar trebui să aranjați ferestrele și ușile pe peretele orizontal.Puteți alege cu ușurință ușile largi sau puteți decora arcul cu stuc sau cărămizi decorative. Acest lucru vă va aduce beneficii, deoarece acest decor va elimina spațiul în exces.

Chiar și podeaua într-o cameră îngustă joacă un rol important. Experții recomandă alegerea parchetului sau a dalelor cu un model dreptunghiular. Dacă faci redecorarea și nu intenționezi să demontezi vechea podea, poți să ridici pur și simplu un covor dreptunghiular. El vă va permite, de asemenea, să faceți față tuturor deficiențelor unei camere lungi și înguste. A pune un astfel de covor este astfel încât partea scurtă a fost îndreptată spre peretele lung al încăperii.

După ce v-ați ocupat de podele și de ușile, este timpul să alegeți mobilierul. Nu contează ce zonă are camera dvs. - 12 de metri pătrați. m sau 20 de metri, alegerea mobilierului potrivit, puteți crea o atmosferă confortabilă chiar și într-un Hrușciov incomod.

Profesioniștii sunt sfătuiți să aleagă mobilierul pe picioarele deschise, astfel încât încăperea să nu aibă mobilier care să preia spațiul liber de la podea la tavan. De asemenea, nu trebuie să aveți toate mobilierul într-un cerc, umplând zona de-a lungul tuturor zidurilor.

Va fi suficient să alegeți cele mai necesare și potrivite pentru cameră. De exemplu, pentru camera de zi vor fi destule canapele moi și o masă de cafea confortabilă în centrul camerei. Lângă peretele lung pot fi amplasate dulapuri sau dulapuri care nu interferează cu mișcarea liberă și fac ca camera să fie prea sumbră.

Și pentru bucătării există idei moderne interesante care vor face chiar și un astfel de spațiu inconfortabil funcțional și practic pentru orice hostess. Într-o bucătărie îngustă și lungă este ilogic să instalați o insulă largă sau un contor de baruri. Este suficient să plasați o bucătărie în apropierea unuia dintre pereții lungi și să găsiți un loc pentru o zonă de luat masa. Dacă aveți o bucătărie combinată cu un balcon, o puteți folosi în acest scop.

Sala nu este suficientă pentru a fi echipată în mod corespunzător. De asemenea, este necesar să alegeți iluminatul potrivit. Designerii nu sunt sfătuiți să folosească candelabruul central familiar într-o astfel de cameră. Este mai bine să alegeți câteva dispozitive alternative. Acestea pot fi lămpi de podea, lămpi de perete sau lămpi de masă Dacă le instalați de-a lungul pereților orizontali, obțineți efectul unui tunel evidențiat,ceea ce pare interesant și beneficiază de această cameră non-standard.

În cele din urmă, merită spus câteva cuvinte despre decolteurile decorative. Sau mai degrabă despre absența lor. Într-o cameră lungă și îngustă, decorul în exces ar trebui evitat, deoarece toate acestea vor supraîncărca în mod semnificativ camera, ceea ce va face să pară aglomerată. Limitați-vă la lucrurile cele mai preferate și necesare și, bineînțeles, nu uitați de oglinzi și de tot felul de suprafețe de oglindă.

Pentru informații despre cum să planificați în mod corespunzător o bucătărie îngustă, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor