Idei de design ideale de zona de 18 de metri pătrați. m

Când spațiul camerei este limitat, este necesar să se utilizeze subtilitățile tehnicilor de design decorativ pentru a schimba vizual percepția estetică a spațiului disponibil. În cele mai multe cazuri, cea mai mare cameră dintr-un apartament sau casă este holul. Pentru a face să arate elegant, potriviți statutul proprietarilor casei și preferințele lor gust, mobilierul ar trebui să fie confortabil și aspectul general este familial. Aranjăm spațiul halei cu o suprafață de 18 mp. m, având în vedere ideile originale de design, înțelegerea școlii de stil.

Caracteristici speciale

Camera de zi în 18 mp m este un spațiu tipic al majorității apartamentelor din perioada sovietică, inclusiv faimosul Hrușciov. Practic, este un aspect dreptunghiular cu unul sau două ferestre și o ușă standard.În alte cazuri, camera poate fi o plimbare, zona are o perspectivă spartă, ceea ce complică în mod semnificativ aranjamentul camerei. Acest lucru ne obligă să folosim tehnici de zonare în proiectare sau schimbări mai semnificative asociate cu o creștere a ușilor, punerea în aplicare a arcurilor, extinderea ferestrelor.

Ei bine, dacă ferestrele sunt situate pe laturile adiacente: în astfel de camere mai multă lumină.

În cazul în care camera are proiecții, nișe, pereți înclinați, acest lucru afectează aranjamentul armonios al mobilierului, definind în mod clar un loc specific pentru fiecare piesă de mobilier. Mai puține ori în astfel de camere există ferestre de bay, sunt executate podiumuri sau camera are o conexiune cu o loggie sau balcon.

Proiectul de proiectare al acestei încăperi, fie într-o casă de panel sau într-o clădire privată, ia în considerare o serie de sarcini de a juca în jurul caracteristicilor de design ale spațiului.

În zona de sala de 18 metri patrati. m important:

 • umpleți spațiul cu spațiu și adâncime;
 • pentru a aduce lumina maximă în cameră;
 • folosiți caracteristici de design, oferindu-le aspectul unor detalii funcționale importante ale situației;
 • face plafonul vizual mai mare, ușile - mai largi, ferestrele - mai mult;
 • demonstra unicitatea stilului ales;
 • nu supraîncărcați interiorul cu o abundență de detalii despre situație;
 • echiparea funcțională a fiecărei zone a încăperii;
 • a face spațiul un sentiment de confort la domiciliu.

stil

Stilul unei săli mici de apartamente poate fi proiectat în diferite direcții de proiectare. Un clasic moderat este binevenit, dar în direcții clasice (neoclasic, stil italian și clasicism) merită limitat abundența solemnității palatului și pompei.

Este important să se reducă cantitatea de aur în decorarea mobilierului. și abundența de cristal în candelabrul pandantiv, pentru a minimiza stucul de tencuială al tavanului și masivitatea mobilierului zonei oaspete. În spațiul de 18 de metri pătrați nu poate exista o abundență de lux și pretenție, mai ales dacă camera este îngustă sau are o fereastră mică.

Stilele moderne care pun accentul pe funcționalitate sunt o soluție excelentă pentru decorarea unui living mic. Minimalismul, modernul, bionica, arta deco, brutalismul pot schimba perceptia camerei. Aceste zone sunt binevenite în utilizarea materialelor moderne, a suprafețelor metalice și a sticlei.Datorită acestui fapt, mobilierul combină armonios cu sistemul stereo și video, colțurile spațiului de lucru cu echipamentele informatice, formând un ansamblu compozit cu el (dacă sala este singura cameră de zi a apartamentului).

Ideile de design etnice și creative sunt potrivite în proiectarea unei săli de 18 metri pătrați. În primul caz, accentul se pune adesea pe materialele naturale și tonurile naturale ale paletei de culori. În același timp, mese neobișnuite cu picior de piatră și o masă de sticlă, mobilier din răchită și accesorii din lemn devin adesea accente ale interiorului.

Indicațiile în spiritul loft și grunge în sensul obișnuit nu sunt potrivite aici.dar stilizarea lor este destul de potrivită: în unele locuri, proeminențe mici, ornamentate cu imitație de cărămidă sau elemente de suprafețe aspre în spiritul obiectelor industriale, adaugă individualitate interiorului. Acest lucru amintește de un apartament studio.

decorare

Decorul unui living mic de formă dreptunghiulară, pătrată, colț sau altă perspectivă poate fi diferit de elemente de design.

Cele mai interesante metode de decorare cerute astăzi de către profesioniștii de interior includ:

 • pictura artistica a picturilor, abstractie, fotografii in cadre mici laconice;
 • figurine originale, figurine din sticlă sau din porțelan;
 • combinarea tapetului cu diferite culori, modele, texturi, amestecare cu alte materiale de acoperit;
 • iluminarea compozită a anumitor zone funcționale (rafturi, rafturi, pereți, plafoane);
 • combinarea halei cu un balcon sau loggie, oferindu-i aspectul unei ferestre;
 • utilizarea pereților despărțitori de sticlă;
 • utilizați în interior aurite, argint, nuanțe metalice;
 • colorarea tapetului (ștanțare, placare cu aur) și decorarea acestora cu autocolante speciale;
 • evidențiind locurile accentului cu teme de fotografie cu tema necesară;
 • adăugând la stilul de accesorii funcționale scumpe (ceasuri, lămpi de podea);
 • folosirea de textile frumoase în tapițeria mobilierului, capacele de canapea, capacele, pufurile, perdelele.

Mobila unei încăperi mici nu ar trebui să fie masivă: compactitatea și lipsa de pretenție sunt binevenite. În acest caz, picioarele mobilierului tapițat pot fi curbate, sculptate. Pentru o astfel de cameră de zi se potrivesc canapele mici liniar și colț, scaune compacte, taburete și mese îngrijite.

Astăzi, accentul se pune pe accesorii: pe astfel de mese puteți plasa un set minim de lucruri necesare, armonizează cu fundalul spațiului general, sunt accesorii funcționale și în unele modele implică o transformare, care este deosebit de convenabilă dacă trebuie să primiți oaspeții după ceai.

Fotolii și canapelele de transformare se potrivesc cu ele: dacă camera de zi este o cameră singură a unui apartament, noaptea canapeaua va organiza un loc de dormit confortabil și confortabil.

Priveste frumos în interiorul rafturilor camerei de zi și dulapuri înguste cu fațade din sticlă sau oglindă. Cu ajutorul lor, puteți mări spațiul vizual, a face camera mai mare și mai ușoară. Pentru ca camera să nu pară aglomerată, este mai bine să cumpărați produse cu un mezanin, înlăturând cât mai multe obiecte posibil: aceasta va contribui la crearea unei compoziții interioare spațioase.

Este mai bine să achiziționați un sistem video într-o dimensiune standard prin încorporarea acestuia într-un perete și decorarea lui cu dispozitive acustice laconice pe ambele părți.

pereți

Cu o suprafață de 18 metri pătrați. m pot fi căptușite cu tapet, panouri din plastic, laminat, imitație parțială de piatră și zidărie.decorație receptie excelenta este o tencuiala decorativa planuri verticale decorația cu vizibilitate frotiurilor haotice de perie mare sau un alt model aplicat manual.

Când abordare armonioasă combinarea materialelor poate stabili cu zonarea, în care porțiunea de perete în formă sub forma unui panou de fund (plastic și laminat) sau accentuating zona oaspete (cărămidă sau imitație hârtie perete decorativ ton gri alb, lumina). În cazul în care acoperirea pereților este nedorită și pare a fi consumatoare de timp, puteți decora pereții cu tapet texturat diferit.

În alegerea materialului tapet ar trebui să acorde prioritate soiuri de scumpe: prioritatea non-țesute și opțiuni de textile, materii prime cu serigrafie, pentru vopsire, lichid si fibra de sticla. Hârtie cu care se confruntă cu un singur strat de tip simplifica peretii interiori stabili tonul pentru întreaga situație, trebuie să se concentreze pe prima și factura originală (de pluș, catifelată, aspră).

Merită alegerea materialelor cu ușurință de îngrijire. (permițând curățarea suprafețelor), lipirea și prezența unui efect suplimentar (ignifug, ecologic, anti-umiditate, anti-bacterian).Materialul cu o suprafață lucioasă nu este de dorit: de preferință o versiune cu un fundal mat și un luciu matasos, prin care puteți transmite frumusețea modelului și seta starea de spirit dorită a interiorului.

Paul

Materialele de podea reale pentru crearea interiorului original al unei săli mici sunt:

 • parchet;
 • podele;
 • linoleum;
 • linoleum;
 • parchet laminat;
 • etajul vrac.

Unicitatea materialelor este că ele pot fi combinate unul cu altul, permițându-vă să plasați spațiul din hol. Astfel puteți selecta un oaspete, o zonă de lucru sau un spațiu de luat masa. Folosind o combinație de acoperiri de finisare diferite, posibilitatea de a vă îndrepta spre podea, luând în considerare diferite grade de teren și umiditate.

Decorarea podelelor poate fi o varietate de linii curl., imitații de covoare, modele abstracte. În unele cazuri, o umplere mică, cu efect 3D, care umple camera cu o atmosferă specială, necesită totuși moderarea subiectul desenului și a dimensiunii zonei de accent (dacă există o mulțime de astfel de umpleri, interiorul camerei poate fi supraîncărcat).

plafon

Cu un spațiu mic, este preferabil să nu supraîncărcați suprafața tavanului, deși elementele simple de decor în cantități și dimensiuni moderate sunt binevenite. Pentru a face ca acesta să pară mai înalt, este desenat în alb. Iluminatul joacă un rol major în crearea atmosferei potrivite. Ar trebui să fie compozit, aproape de suprafață, zonate, constă în lumină centrală și iluminare suplimentară. O singură sursă de lumină nu este suficientă: aveți nevoie de un candelabru principal și spoturi auxiliare pe diode cu o temperatură caldă a fluxului.

Dacă în cameră nu este suficientă lumină, camera este îngustă, împărțită în zone, în loc de un candelabru veți avea nevoie de două. În același timp, ele nu ar trebui să fie masive, deși sunt permise eclectismul ușor și un aspect diferit, menținând atmosfera potrivită pentru fiecare zonă funcțională a sălii, având în vedere scopul său. De exemplu, pentru o zonă de oaspeți, un dispozitiv de iluminare poate fi mai mare, mai colorat, pentru o sală de mese cu un model destul de concis, cu un baldachin închis, sau cu diode punctuale în două rânduri în jurul zonei de tavan din această zonă.

Soluții de culoare

Alegerea culorii situației este un factor cheie în interiorul sălii. Acidul și tonurile agresive sunt inacceptabile.Designul monocrom în stil alb și negru este nedorit: este lipsit de veselie, este necesar să se adauge tonuri de culoare la acest design, altfel va fi inconfortabil să fii în cameră. Indiferent de tonul de bază, trebuie să utilizați culoarea albă (în căptușeala tavanului, perdele textile, rame de ferestre și multe altele).

Armonioasele nuanțe populare, potrivite în stilul original al designului camerei de zi, astăzi sunt combinațiile:

 • alb + bej + ciocolată + wenge ușoară;
 • alb + coral ușor + cremă + wenge;
 • alb + bej + cafea + maro;
 • cremă + chihlimbar + alb + portocaliu;
 • gri deschis + wenge + cărămidă + alb;
 • măsline + alb + cremă;
 • verde deschis + cremă + roz + alb;
 • alb + turcoaz albite + nisip ușor + chihlimbar;
 • teracotă + wenge + maro + alb.

Combinații populare de tonuri de bej lumină și gamă maro, cu adăugarea de nuanță maro-lila moale. Vinul și culoarea albastră schimbă percepția camerei, astfel de tonuri sunt bune în desenarea produselor textile, dar cu abundență ele lipsesc interiorul atmosferei de confort. Culoarea turcoaz este astăzi în centrul atenției, mai ales dacă contrastează cu nisipul rece sau cu o sugestie de cafea cu lapte.

Combinația de camere

Pentru a face camera de zi mai spațioasă și spațioasă, iar interiorul nu este limitat în proiectare, în unele cazuri este permisă combinarea încăperilor. Dacă nu respectă reglementările stabilite prin lege, este permisă conectarea halei cu un balcon, o bucătărie, un coridor, un hol și un dressing. În fiecare caz, se dovedește a aduce spațiu în cameră, pentru a aranja mobilierul în mod neobișnuit, fără a bloca libertatea de mișcare în jurul camerei. Combinația vă permite să faceți loc în alte camere.

Folosind spațiul de pe coridor, puteți echipa o mică zonă de luat masafără a reduce locul pentru a merge în alte camere. În același timp, camera de zi va părea mai confortabilă și confortabilă. Conectarea camerei cu un balcon, îi puteți da aspectul zonei de lucru, un loc pentru relaxare, citire de cărți sau somn. Opțiunile economice oferă o soluție parțială de combinare (extinderea ușilor)

Exemple frumoase de design interior

Aranjamentul halei nu depinde de faptul că este o casă privată, un apartament cu o cameră, două camere sau mai multe: frumusețea poate fi amenajată pretutindeni.

Printre exemplele frumoase ale stilului halei există o mulțime de idei originale care pot fi luate ca bază, adaptându-vă la preferințele dvs.:

 • o camera pătrată în culori de nisip alb, cu un tavan alb întins, o canapea de colț cu un ton similar care stă pe un perete contrastant, având suportul pentru un ton nisipos al feței de pe partea opusă, subliniind sistemul video și raftul cu sertare;
 • prin mărirea lățimii ușii, puteți conecta camera de zi cu o cameră învecinată, făcând în același timp o zonă funcțională separată în fiecare colț: o zonă de luat masa, o cameră de oaspeți și o zonă de gătit, delimitându-le cu nuanțe diferite ale paletei de culori;
 • spațiul poate fi aranjat în mod diferit: pentru a da pervazului fereastra aspectul unui birou, adăugând două scaune la zona de lucru, separând o fereastră specială de șanț cu ecranele textile, o zonă de oaspeți ar trebui să fie desemnată cu o canapea unghiulară pentru a se potrivi ecranelor, să adauge mobilierul în spațiul dintre acustică deschidere - și o cameră ospitalieră cu un design original este gata);
 • interiorul unei încăperi înguste poate fi bătut cu lumină prin plasarea unei lămpi centrale de tip apropiat de suprafață cu nuanțe închise în centrul halei pe un tavan întins, decorând o lumină auxiliară pe două pereți opuși decorați cu picturi originale în cadre laconice;
 • Colțarul de imitație arată grozav cu zidurile de cărămidă în locul zonei oaspete și se opune ca un panou pentru televizor, în timp ce plafonul și elementele de comunicare sunt adăugate inițial stilului, completate de lămpi elegante de design dorit.

Pentru a afla cum să creați o cameră cu propriile mâini, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor