Casă cu două etaje, cu mansardă: alegerea materialelor și exemple de proiecte

Este o dorință naturală a fiecărei persoane de a se strădui să înnobileze casa, pentru că este locul în care petrecem majoritatea timpului. Amintirile plăcute ale confortului familiei sunt asociate cu casa. Cu toate acestea, odată cu creșterea numărului de membri ai familiei, spațiul poate fi deja ratat și este nevoie de extinderea spațiului de locuit. Adesea, spații suplimentare, cum ar fi un mansardă, sunt atașate la o casă de țară în acest scop.

Caracteristici speciale

Clădirile cu două etaje, cu mansardă, au devenit recent foarte populare, deoarece oferă proprietarilor lor o suprafață suplimentară de metri pătrați, ceea ce, după cum știm, nu se întâmplă prea mult. Primul etaj este de obicei alocat camerelor utilitare și unei camere de zi, iar la al doilea nivel sunt dormitoare.

Când vine vorba de birou, atelier de creație sau spațiu de locuit liber, proprietarii folosesc spațiul de mansardă pentru aceste scopuri. O casă cu podea de mansardă asigură astfel o structură semnificativă în ceea ce privește parametrii și suprafața acesteia, pe care locuitorii pot să o echipeze în orice mod.

Pro și contra

Clădirile cu podea mansardă sunt destul de populare deoarece au multe avantaje care răspund nevoilor cheie ale clienților.

Utilizarea spațiului de la mansardă este una dintre cele mai avantajoase modalități de extindere și creștere a spațiului unei case.deoarece mansarda este multifuncțională. Acolo puteți să dotați o altă zonă rezidențială sau să învingeți spațiul, de exemplu, echipând podul sub birou, un loc de odihnă, o sală de biliard sau un studio de creație.

În plus, mansarda este o soluție arhitecturală neobișnuită pentru o cameră standard. Designul tavanului înclinat permite ferestrele să fie aranjate nettrivial - chiar pe panta acoperișului. Aceasta oferă spațiile cu un nivel ridicat de insolare, adică ușoare. Acest factor este de o importanță fundamentală, mai ales dacă este planificată o sufragerie la mansardă.Cu toate acestea, această decizie este asociată cu unul dintre deficiențele semnificative, și anume costul ridicat al lucrărilor de instalare atunci când se instalează ferestre de acoperiș într-un acoperiș înclinat. Deseori, prețul lor este de două sau trei ori mai scump decât de obicei.

În ciuda acestui fapt, poate argumentul principal în favoarea construirii podului este eficiența economică a construcției sale. În comparație cu construcția obișnuită a unui pod standard, podul reduce în mod semnificativ costul construcției sale. Acest lucru se datorează particularităților structurii acoperișului: cu cât este mai mare planul de acoperiș, cu atât costurile mansardei sunt mai mici.

Mansarda are un rol important în arhitectură și stilistică., deoarece formează o anumită imagine a exteriorului casei. Datorită mansardei, clădirea dobândește un aspect compozit complet și, de asemenea, face structura mai atractivă și mai prezentă.

Împreună cu caracteristicile pozitive, există și dezavantaje, care nu pot fi menționate. Acestea includ izolarea termică: mansarda, fiind chiar sub acoperișul propriu-zis, este foarte sensibilă la modificările schimbărilor meteorologice și ale temperaturii.Odată cu abordarea corectă a saturației ingineriale a podului, acest dezavantaj poate fi transformat într-un beneficiu, adică reducerea pierderilor de căldură prin partea superioară a casei în general și, în special, a acoperișului. Pentru a face acest lucru, ar trebui să luați foarte mult în considerare utilizarea tuturor materialelor necesare. De exemplu, trebuie să încălziți spațiul sub acoperiș și între ghiare. Astfel de tehnici de inginerie vor face camera imuna la orice fenomen atmosferic.

Ce materiale este mai bine de ales?

Casele cu un mansardă sunt considerate întruchiparea unei vieți confortabile, construcția unei astfel de structuri oferă libertatea de a alege și de a folosi materialele de construcție. Ca principal, și poate cel mai popular poate fi numit gips-carton. Este destul de durabil, dar în același timp foarte ușor. Datorită acestor proprietăți, nu există presiune suplimentară asupra pereților portanți și a bazei casei.

Recent, construcția de cadre a fost deosebit de populară.care este, de asemenea, potrivit pentru construirea de clădiri cu podea mansardă. Ele pot fi construite independent, dar puteți cumpăra echipe, adică gata.

În plus, casele din spumă de beton sunt, de asemenea, de interes pentru clienți.Astfel de clădiri sunt foarte fiabile și durabile, arată modern și vă permit să bateți orice decizie de proiectare. Suprafețele pot fi ușor tencuite, folosind diferite tipuri de finisaje exterioare. Un plus frumos este prețul blocurilor de case: acestea sunt mult mai ieftine decât caramida, deși nu sunt inferioare în caracteristicile lor. Datorită utilizării blocurilor de spumă, puteți reduce nu numai costurile de construcție, ci și timpul pentru a construi o clădire.

Indiferent de materialul folosit, baza podului este executată întotdeauna de la bară.Un astfel de cadru din lemn poate fi ulterior acoperit cu placaj sau așa-numita placă OSB - o foaie multiplă de așchii lipite împreună. Este important să rețineți că toate materialele de construcție ar trebui să fie destinate numai locuințelor, să fie ecologice. În caz contrar, va încălca standardele sanitare și va afecta negativ situația proprietarilor.

Prezentare generală a proiectelor moderne

Pe piața imobiliară, casele cu un mansardă sunt în mare cerere, fiind considerate a fi probabil cele mai spațioase și confortabile. În acest sens, au fost elaborate o serie întreagă de propuneri de proiectare cu încăperi mansardate. La clădirile cu zone metrice diferite de mansarde vor fi discutate mai jos.

Menționând o casă cu o zonă mică, observăm următorul proiect. Este prezentată în culori de lumină neutră, care arată excelent în orice moment al anului. De exemplu, în timpul iernii se va încadra în atmosfera de zapada, iar vara se va remarca favorabil, creând vizual o nuanta rece pe fundalul naturii. Elementele contrastante acționează ca accente, subliniind contururile rigide, geometrice ale clădirii.

Atunci când construiți o casă cu o zonă mică, trebuie acordată o atenție deosebită acoperișului. Ar trebui să fie suficient de ascuțită, iar pantele ei - cât mai abrupte posibil. Această abordare vă va ajuta să faceți din punct de vedere vizual o casă mai înaltă și mai spațioasă, în plus, forma simplă a acoperișului va salva clienții de la cheltuieli suplimentare și va permite extinderea zonei de mansardă din interior. După cum se poate vedea în Figura 3, în pod se află mai multe dormitoare și o baie spațioasă.

Deseori puteți găsi lofts rezidential cu un balcon, aceasta este una dintre tehnicile arhitecturale care vă permit să creați volum suplimentar în afara casei. La urma urmei, vorbind, balconul formează o anumită zonă de golf pentru etajul inferior. Acest lucru vă permite să "jucați" cu zona clădirii datorită creșterii acesteia.

Pentru o familie mare, aveți nevoie de o locuință de dimensiuni adecvate, de exemplu, o casă de țară cu un pod de 10x10. La mansardă puteți amenaja camere spațioase și camere pentru copii. Ne întoarcem la proiect. La prima vedere, casa pare mică, dar oferă un spațiu amplu pentru a acomoda toți membrii familiei și pentru a-și satisface nevoile.

Deci, planul arată că primul etaj este complet rezervat camerelor de utilitate și unei camere de zi, iar camera de la mansardă include trei dormitoare spațioase, o baie și o baie spațioasă. Această propunere de proiect arată clar modul în care metrele pătrat pot fi utilizate în mod eficient, astfel încât nu există "zone moarte" în casă. Această tehnică vă permite să creați un interior complicat, elegant și original.

Exemple frumoase pentru inspirație.

Abordarea de proiectare a transformării podului are un impact semnificativ asupra modului în care vor simți proprietarii casei. Din acest motiv este necesar să comparăm scopul camerei cu componenta sa stilistică.

Tonurile calde de lumină sunt potrivite pentru dormitor și grădiniță, ceea ce va crea o atmosferă plăcută în cameră și va contribui la relaxarea persoanei în ea.

Pentru birou, o opțiune excelentă este utilizarea de nuanțe reci - se umple cu energie și ajută să se concentreze asupra muncii.

În același timp, nu trebuie să uităm deciziile stilistice: de exemplu, folosirea mai multor culori într-un interior nu numai că va adăuga accente vizuale, ci va contribui și la zonarea spațiului. Acest lucru va contribui, de asemenea, la utilizarea diferitelor grinzi, căpriori și nișe între ele. Cu toate acestea, merită să ne amintim că acest lucru este recomandabil să faceți în cazul în care podul este mare și nu este nevoie să-l extinde vizual.

Clădirile cu spațiu mansardat rezidențial reprezintă o abordare interesantă a construcției unei case particulare. Nu numai că va arăta exterioară modernă și solidă, dar va oferi și alte metri pătrați la un preț rezonabil. Asemenea practicitate în combinație de preț și calitate a determinat tendința de construcție a casei de țară.

Proiectul unei case mici cu mansardă, vezi mai jos în videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor