Fațada casei: ce este, tipurile și opțiunile de proiectare

 Fațada casei: ce este, tipurile și opțiunile de proiectare

Dorința de a actualiza fațada casei sale, mai devreme sau mai târziu apare la fiecare proprietar. Nu este dificil să faceți acest lucru - gama de materiale de finisare prezentate pe piața construcțiilor este destul de largă. Cu toate acestea, această varietate de materiale a devenit o problemă - alegerea este atât de mare încât este destul de dificil să se reziste la una dintre ele.

Ce este?

Conceptul de "fațadă" vine de la cuvântul italian "faccia", care se traduce ca "față". Fațada casei este pereții exteriori, decorați cu elemente decorative și tavite cu un strat elegant.Termenul exterior este considerat sinonim pentru acest termen. Primele structuri realizate de om au fost acoperite fără griji de piei mari de animale sălbatice - în epoca paleolitică a apărut un "material de fațadă" similar. Cu toate acestea, după un timp - în mesolit, casele erau căptușite cu lut.

Creșterea serioasă a ideii arhitecturale cade în zilele antichitățiiclădirile au devenit mai clare, iar arhitectura mai rafinată și ordonată. Toate tehnicile stilistice utilizate pe scară largă în epoca respectivă, mai târziu încorporate în arhitectura barocului, rococo și clasicismul timpuriu.

Apoi au fost inventate coloanele cu capitale rafinate, basoreliefuri complexe de stuc, tot felul de frize și veneți elegante, care acum sunt repetate universal de către arhitecți folosind materiale mai sofisticate.

Cel mai mare decor de drenare din față a ajuns în timpul epocii barocului. Exteriorul exterioar a fost apoi complex și complex, toate barierele aveau multe mici detalii, iar clădirile însele aveau forme rotunjite. Gothicul medieval a adus soluții arhitecturale destul de interesante - decorul a fost foarte complicat, dar copleșitor,și clădirile s-au grăbit să-și arate blestemul omului comun în fața Domnului.

La începutul secolului al XIX-lea, antichitatea a fost înlocuită cu decizii în modernitate. Fatadele au devenit mult mai simple, dar cu toate acestea, au fost decorate cu elemente originale de design - modele florale, vitralii multi-colorate și configurații complicate.

Toate cele mai recente direcții de arhitectură erau mai înclinate spre coerența fațadelor și reținere.

Clădirile moderne sunt din ce în ce mai des terminate într-un decor minimalist (high-tech sau loft), acestea fiind evidențiate pe o suprafață netedă, fără elemente decorative. În designul modern, domnește o geometrie clară și se utilizează materiale simple - siding, panouri compozite și pachete de economisire a energiei cu dimensiunea unui perete întreg.

Caracteristici speciale

Exteriorul clădirii rezolvă o serie de sarcini:

 • permite aerului să circule liber, astfel încât clădirea "respira", din interior se elimină toată umiditatea excesivă;
 • protejează clădirea de intrarea ploii și a zăpezii în interior;
 • asigură o bună izolare termică și fonică;
 • contribuie la formarea unui climat interior sanatos,iarna păstrează camera caldă, iar vara - rece;
 • formează imaginea casei, accentuează stilul și designul arhitectural al clădirii.

Este necesar să se înțeleagă faptul că orice fațadă are o încărcătură funcțională mare. Prin urmare, lucrările de reamenajare a acesteia ar trebui să fie efectuate cu mare grijă, astfel încât să nu distrugă în nici un fel forța și integritatea plafoanelor și să reducă probabilitatea situațiilor de urgență.

În cazul în care se confruntă cu pereții unei clădiri, este extrem de important să se respecte toate caracteristicile tehnice și de inginerie, deoarece orice, chiar și o eroare minoră implică o redistribuire inegală a presiunii și poate duce la deformarea structurii și distrugerea ei ulterioară. O altă caracteristică a fațadelor este că ele nu sunt veșnice, oricât de mult ne-ar plăcea.

Cumpărarea unei case vechi, a cărei vârstă este mai mare de 20 de ani, ar trebui să verificați starea exterioară. Orice clădire, de regulă, este proiectată pentru 30 de ani de utilizare, dar din moment ce cererea de bunuri imobiliare crește mult mai repede decât se ridică, clădirile funcționează mult mai mult.

Nu fiecare casă particulară poate suporta jumătate de secol de exploatare. fără a aduce atingere aspectului și funcționalității elementelor individuale. De aceea, fațada trebuie periodic reparată, chiar dacă a fost construită din materiale scumpe de înaltă calitate. Nu neglija această problemă, deoarece nu numai aspectul casei, ci și forța celorlalte elemente depind de integritatea exteriorului.

specie

În funcție de locație, se disting fațadele următoarelor tipuri:

 • șef;
 • laterale;
 • spate;
 • stradă;
 • curte.

Cea mai mare atenție este acordată exterioară exterioară, deoarece această parte a casei este întâlnită de oaspeți în primul rând și este pentru ea care, în multe privințe, formează impresia proprietarilor casei.

În funcție de caracteristicile de design, fațadele pot avea și propriile caracteristici tehnice:

 • ele pot fi cu piatră sau zidărie;
 • baza este concretă sau monolită;
 • există fațade cu o bază translucidă.

Opțiunile articulate și ventilate pot avea o varietate largă de finisaje. În cele mai multe cazuri, utilizarea de siding, precum și alte tipuri de panouri, fibre ciment, porțelan sau chit este, de asemenea, în cerere.

Cel mai modern și tehnologic exterior este fațada media. Acest design este o combinație a unui număr mare de ecrane, astfel încât întreaga clădire arata ca un ecran imens. Este foarte estetică, elegantă și ultramodernă. Separat merită să stați pe fațade ventilate și ne-ventilate.

Primul implică formarea unui mic spațiu de ventilație între perete și materialul cu care se confruntă. Se instalează imediat deasupra barierului de vapori. Această opțiune vă permite să protejați casa de distrugerea prematură, deoarece circulația aerului vă permite să scoateți excesul de umiditate și de umiditate care apar ca urmare a proceselor de condensare. În același timp, stratul de finisare estetic decorează casa și protejează pereții de efectele adverse ale factorilor atmosferici externi.

Sistemele ne-ventilate sunt utilizate atunci când nu există nici un sistem de încălzire necesar. Cel mai adesea, în acest caz, utilizați o cărămidă clinker. Această opțiune este inacceptabilă pentru casele din lemn, deoarece lemnul este un material respirabil, iar aspectul său ar trebui să fie adecvat.

Dacă instalați fațada fără un spațiu liber pentru ventilație liberă, atunci după un timp destul de scurt, pereții vor începe să putrezească și să se prăbușească.

În arhitectură există și o "fațadă umedă" - acesta este un tip de exterior, pentru care se utilizează amestecuri de clădiri, de aceea ele sunt acoperite cu pietre, tencuite sau căptușite cu piatră. Dar "fațadele uscate" sugerează aranjamentul cu ajutorul sistemului de montare și sistem de prindere de tip cadru. Acestea includ diferite finisaje cu ciment fibros și panouri PVC, precum și siding, clapboard și bloc de case.

Materiale de finisare

Atunci când alegeți un material pentru acoperirea fațadei cu criterii de bază, acesta este considerat practic, fiabil, atractiv în aspect și accesibil.

Nu vă concentrați pe opțiunea cea mai ieftină - adesea, aceste economii sunt în detrimentul calității materialelor. Este important să ne amintim că orice căptușeală nu este numai frumusețe și stil, este, în primul rând, protecția pereților. Acesta este motivul pentru care materialul utilizat pentru finisare trebuie să fie rezistent la umiditate, temperaturi extreme, îngheț și căldură, soluții bazate pe acizi și radiații UV directe.Nu orice acoperire poate rezista prea mult sau, dimpotrivă, temperaturile mai scăzute ale regiunilor individuale. Prin urmare, primul pas este selectarea unui material care să fie rezistent și durabil într-o anumită zonă climatică.

Nu va funcționa o fațadă destul de mare, dar este destul de realist să alegeți cea mai bună opțiune de căptușire cu parametri fizici și tehnici buni, astfel încât să aibă un preț relativ scăzut. Alegerea parametrilor pe care se bazează nu numai că poate ajuta la reducerea costurilor de achiziționare a materialelor, ci și identifică în mod clar avantajele și dezavantajele finisajului inerent al fațadelor de diferite tipuri.

Experții recomandă să faceți un mic tur al plimbărilor pe străzile vecine și să acordeți atenție situației fațadelor caselor care "depășesc" cel puțin 2-3 ani. Probabil, acesta este exact ceea ce vă va ajuta să decideți definitiv opțiunea de finisare sau invers, pentru a refuza absolut să utilizați anumite opțiuni. Este întotdeauna mai bine să înveți din greșelile altora!

Primul lucru pe care oamenii îl acordă o atenție la selectarea unui material este efectul extern. Aici fiecare proprietar se bazează numai pe propria sa gust,dar ar trebui acordată o atenție sporită principalelor cerințe operaționale.

Cheia pentru exterior sunt:

 • rezistență la ardere;
 • rezistența și rezistența căptușelii;
 • tendință spre estompare;
 • capacitatea de a rezista temperaturilor ridicate și scăzute;
 • capacitatea de fabricare a instalației, disponibilitatea componentelor;
 • costul materialelor.
7 fotografie

Caseta frontală

Material modern și practic care este utilizat pentru amenajarea fațadelor ventilate, finisat cu oțel zincat, cu o acoperire polimerică deosebit de durabilă.

Producătorii produc casete într-o gamă largă de culori. Este un material practic și durabil, cu o tehnică de instalare simplă și clară.

ghips

Un tip foarte popular de finisare, deoarece tencuiala nu numai că decorează, ci și încălzește clădirea și vă permite să faceți și suprafețe texturate. Baza de acoperire de acest tip este o varietate de amestecuri de var, ghips și nisipo-ciment. Avantajele acestui strat de acoperire includ rezistența la umiditate, proprietățile bune de izolare termică și termică, precum și prețul scăzut.

Din minus se poate observa probabilitatea crăpării sub influența temperaturilor ridicate.

siding

O altă opțiune utilizată pe scară largă pentru finisarea pereților caselor. Această acoperire permite realizarea oricăror decizii arhitecturale și, de asemenea, protejează pereții împotriva influențelor atmosferice adverse.

Avantajele siding-ului sunt rezistența la ravagiile factorilor externi., operare ușoară, precum și costuri reduse. Acest material poate fi spălat dacă devine colorat din anumite motive în timpul utilizării. Dintre aceste deficiențe, este posibilă desemnarea complexității instalației, rămânând decalaje între panourile individuale, ceea ce contribuie la "așezarea" în interiorul fațadei insectelor. Ei bine, pe langa faptul ca siding este destul de fragil, nu este rezistent la daune mecanice.

piatră

Piatra este foarte des utilizată pentru placarea exterioară. Este un material durabil și foarte atractiv. De regulă, confruntarea este efectuată complet sau selectiv. În orice caz, este foarte laborios și costisitor, dar rezultatul depășește toate așteptările!

Avantajele pietrelor naturale sau artificiale sunt izolarea termică ridicată, protecția eficientă a pereților de factorii naturali distructivi și efectele mecanice, durabilitatea și designul elegant.Singurul dezavantaj este prețul foarte ridicat al materialului însuși și al lucrărilor de instalare.

Porțelan din sticlă

În ultimii ani, granit ceramic a devenit un material de finisare foarte popular, datorită căruia casa este transformată în fața ochilor noștri. Aspectul general al fațadei după căptușeală devine nobil și scump, iar prezența cadrului-cadru împiedică deformările datorate contracției casei.

Panouri de tip sandwich

Un alt material modern și practic care oferă clădirii o bună izolare termică. Din punct de vedere tehnic, acest material este alcătuit din 2 foi metalice care sunt lipite una de alta utilizând un strat de izolație. Rezistența acoperirii se datorează presării, în timp ce partea exterioară a panoului poate fi decorativă sau netedă.

cărămidă

Faceți imediat o rezervare că caramida folosit în decorațiune și cărămidă clădire - acest lucru nu este același lucru. Materialul de acoperire este produs sub presiune înaltă, nu interferează cu circulația aerului, prezintă rezistență la foc și păstrează fiabil căldura. Casa cu cărămidă nu necesită întreținere suplimentară, iar aspectul general al clădirii este foarte atractiv.Cu toate acestea, există un singur minus - costul ridicat al materialului și lucrările de instalare.

Dacă nici una dintre opțiuni nu a apărut, atunci puteți utiliza un panou de perete sau bloc de case. Aceste acoperiri naturale dau casei un aspect plin de viață, dar în același timp sofisticat, ascund bine defectele pereților și, dacă vă îngrijiți corespunzător pentru astfel de acoperiri, acestea pot dura mulți ani.

Unii consumatori preferă DSP sau utilizează profiluri. Unele echipează sticlă sau fațadă combinată.

desen

Casă construită sau renovată, cu toate facilitățile necesare, pare încă neterminată, dacă nu a realizat finisajul exterior de înaltă calitate.

Creând exteriorul clădirii ar trebui să aflați ce stiluri puteți utiliza. Acest lucru va ajuta să batăți favorabil toate virtuțile acasă, să arătați bunul dvs. gust și să atrageți interesul vecinilor.

Este important ca clădirea să nu se evidențieze față de numărul total de case înconjurătoare. Sunt de acord că castelul gotic va arăta ridicol pe fondul caselor din lemn. Ei bine, și în plus, decorarea ar trebui să corespundă condițiilor naturale și climatice, de exemplu, stilul grecesc cu terase deschise și abundența de balcoane nu ar fi în întregime adecvate în regiunile cu un climat aspră.

Rolul decisiv va fi jucat de materialul principal utilizat în decor. Deci, stilul de cabana este cel mai adesea bazat pe utilizarea lemnului și a sticlei, pentru țară combinația de lemn și piatră naturală este bună, dar decorul englez presupune o abundență de cărămizi.

Luați în considerare cele mai populare tipuri de design și caracteristicile lor distinctive.

Stilul englezesc

O caracteristică caracteristică a acestui design este o reținere laconică, rigiditate și utilizarea materialelor scumpe de finisare. De regulă, exteriorul este finisat cu o cărămidă sau o țiglă care imită o suprafață de cărămidă, acoperișul fiind făcut din plăci metalice de nuanțe rezervate. În stilul englez desenează clădiri directe cu două etaje. Veranda este de obicei mică, completată de mici semi-coloane. Aceste case au un pod, iar în curte există o grădină mică.

Clădirile în limba engleză sunt notabile pentru ușurința de proiectare, ele corespund cornișelor simetrice și altor elemente, există linii clare și geometrie laconică.

Provence

Acesta este un stil francez popular, în care se folosesc cel mai des nuanțe albe și alte tonuri de lumină rece.Datorită cărămizii care iese din fiecare perete, se creează efectul unei neglijențe ușoare. În masa de utilizare a materialelor naturale: piatră robustă, ceramică practică sau lemn natural. Sunt arcade semicirculare așezate, care sunt combinate cu deschideri de ferestre dreptunghiulare. Apropo, simetria dintre ferestre nu este observată - ambele deschideri mari și mici pot fi localizate simultan pe aceeași suprafață.

Provence folosește tonuri moi de amestecare de la o nuanță de bej la alta. Elementele decorative din lemn sunt cel mai adesea pictate în fildeș. Exteriorul este decorat suplimentar cu elemente aplicate și pictat pe pereții laterali. Stilul este optim pentru clădirile cu o singură clădire.

scandinav

Scandinavă stilul cu câțiva ani în urmă literalmente a rupt în design și arhitectura rezidentiala. În acest design, se preferă lemnul, iar lemnul nu este vopsit, ci pur și simplu umbrit și vernisat. Vopselele sunt folosite numai pentru a crea accente strălucitoare de tonuri de ton roșu și bogat.

Case cu jumătate de lemn

Această direcție provine din Germania, unde casele sunt echipate în funcție de tipul de designer.Motivele lor principale sunt grinzi de lemn, plasate în toate direcțiile. Sunt vopsite sau vopsite în maro, în timp ce materialul de finisare de bază se distinge prin tonuri de bej ușor. Acoperisurile în astfel de clădiri sunt acoperite cu un singur ton cu grinzi.

Aceste case arata foarte frumos din punct de vedere estetic si stilat. Cu toate acestea, durata de viață a acestor fascicule este mică - la fiecare 20-25 ani este necesară actualizarea fatadei și înlocuirea grinzilor cu altele noi.

germană

O altă versiune germană a designului casei, caracteristicile caracteristice ale cărora sunt considerate a fi limitate și concis, combinate cu practic și confort. Astfel de case au forme clare pătrate sau dreptunghiulare cu ferestre arcuite. Atribut obligatoriu - obloane din lemn.

Subsolul este tuns cu piatră, pereții sunt decorați cu tencuială texturată, iar ușile sunt vopsite cu o culoare care contrastează cu baza.

baroc

Stilul pompos și luxos. Astfel de case amintesc de palate - au coloane masive, cupole stivuite, stuc și ferestre de dimensiuni enorme. Această opțiune este potrivită doar pentru cabane mari cu aspect original. Exteriorul baroc costă numai cele mai scumpe materiale: marmură,lemn sau cupru, iar nuanțele de argint și aur predomină în schema de culori; deseori se face pictura artistică.

modern

Stilul supranatural modern, ale cărui trăsături caracteristice sunt:

 • elemente elegante arhitecturale;
 • absența totală a oricăror detalii brute;
 • utilizarea ornamentelor florale și florale;
 • utilizarea lemnului natural, a pietrei sau a cărămizilor în finisaj;
 • nu sistem de culoare izbitoare;
 • abundență de stuc.

Amplasarea unor astfel de case este asimetrică, acoperișul este adesea dublu, triplu sau chiar înălțat și fereastra pe podea, adesea sub formă de vitralii.

clasic

Acesta este stilul cel mai comun în decorarea fațadelor. Este larg răspândită datorită simplității și esteticii sale. Astfel de case coexista armonios cu cladirile decorate in orice alt stil, dar in acelasi timp isi pastreaza farmecul individual. Principala caracteristică este simetria: ferestrele și ușile au aceeași dimensiune și sunt aliniate. Semicolumnele, balustradele și sculpturile acționează ca elemente decorative, totuși, toate fără pompă și pretenție excesivă.

Astfel, există doar trei parametri de bază pentru o selecție adecvată a stilului:

 • tradițiile de decorare într-o anumită zonă;
 • condiții geografice;
 • gust propriu.

Fatadele ar trebui să fie echipate în funcție de capacitățile și preferințele lor - numai atunci casa va fi conceptuală, iar designul său va oferi doar cele mai bune impresii.

Auto-încadrare

Casa dvs. de vis este un concept care nu se aruncă în jos la o structură competentă de camere de zi și reparații bune, este, de asemenea, un aspect estetic original. Potrivit faimosului arhitect Kolkhas, orice clădire există în două realități fundamentale - prima în capul creatorului ei și a doua în forma sa practică și nu pot fi niciodată asemănătoare între ele.

Din fericire, în zilele noastre, piața construcțiilor oferă o varietate de soluții pentru exterior, că realitățile se vor intersecta, iar fațada va deveni exact așa cum își imaginează proprietarii casei.

Ce este necesar?

Mai intai trebuie sa iti faci un proiect exterior. Designerii sfătuiesc să evidențieze astfel de elemente care vor fi ușor de decolare cu garnituri de înaltă calitate. Poate fi ferestre sau subsol, precum și balcoane și terase.Pentru fiecare dintre ele puteți veni cu o varietate de tipuri de finisaje, care, în general, conferă întregii case un aspect strălucitor.

Desigur, puteți face un proiect pe hârtie, folosind doar imaginația voastră. Dar ar fi mai corect să folosiți modele 3D. Acestea vă permit să creați diverse opțiuni pentru deciziile de proiectare, să le discutați cu familia și prietenii și să alegeți alegerea finală.

Pentru a crea aceste modele, de regulă, adresați-vă profesioniștilor care au experiență în programele principale de proiectare. Și, foarte des, specialistul nu poate prinde imediat toate nuanțele dorințelor clientului, sau acesta din urmă nu poate articula în mod clar ce vrea exact să vadă în cele din urmă. Prin urmare, trebuie să aveți fie răbdare și timp, fie să vă pregătiți pentru compromisuri. Efectuarea fiecărui model unul plătit și simularea tuturor opțiunilor posibile pentru alegerea celei mai bune poate fi destul de costisitoare.

Pentru a utiliza programul, trebuie doar să setați parametrii de bază ai casei: dimensiunile, dimensiunile și înălțimea ferestrelor și ușilor, numărul lor, caracteristicile de configurare etc. Pe baza acestor date se compilează un model 3D.Aici puteți alege culoarea optimă a clădirii în sine, precum și ușile și jgheaburile.

Opțiunile preferate pot fi tipărite și puse la dispoziția specialiștilor.

așezări

A doua etapă foarte importantă de pregătire pentru lucrările de finisare este calculul materialelor necesare.

În primul rând, trebuie să clarificați aria totală de acoperire. Cantitatea necesară de consumabile va depinde în mare măsură de acest lucru. Precizia calculelor este foarte importantă, deoarece lipsa unui singur element al sistemului exterior poate provoca o întârziere în aranjarea fațadei sau poate schimba conceptul de cel planificat.

Formula pentru calcule este destul de ușoară - suprafața fațadei este egală cu suma suprafeței pereților și toate barele de lemn reduse de zona ușii și ferestrelor.

În mod consecvent, va fi vorba despre acest lucru - pentru început, măsurați lungimea tuturor laturilor clădirii și împăcați-le împreună, obținând perimetrul total al casei. Acest lucru este foarte convenabil pentru a face dacă desenați un plan de casă și indicați toate dimensiunile de bază ale desenului. Să presupunem că clădirea are o formă dreptunghiulară de 6x5, în acest caz perimetrul va corespunde la 22 m.Apoi, valoarea rezultată trebuie să fie înmulțită cu înălțimea clădirii.

În cazul în care construcția dispune de geamuri care necesită izolare termică, atunci trebuie să întindeți memoria și să rețineți cursul de geometrie. Cel mai ușor este să se determine zona fiecărui trotuar triunghiular, care se află sub aceleași pante, pentru care lățimea lor este înmulțită cu înălțimea acoperișului și împărțită la două. Nu există dificultăți în calcularea suprafeței ferestrelor și ușilor. Pentru a face acest lucru, înălțimea fiecărui element este înmulțită cu lățimea sa și apoi toate rezultatele sunt adăugate.

O atenție deosebită ar trebui acordată materialelor termoizolante, deoarece izolația este punctul de bază al construirii unei fațade eficiente. Dacă neglijezi aceste lucrări, fațada se va dovedi frumoasă, dar scurtă și nefuncțională.

Tipul de izolație trebuie luat în considerare și selectat în prealabil. Va fi optimă utilizarea materialelor necombustibile cu un grad înalt de siguranță a mediului. Acestea includ vată minerală pe bază de fibre de bazalt. În plus, izolația ar trebui să aibă o anumită densitate și o rezistență la rupere a straturilor, numai în acest caz, exteriorul va servi cu credință timp de câteva decenii.

Pentru a calcula grosimea necesară a stratului de izolație, este necesar să se bazeze pe zona naturală a regiunii în care se află clădirea și caracteristicile sale de bază. În acest scop, sunt disponibile gratuit numeroase calculatoare, cu ajutorul cărora puteți obține recomandări pe baza parametrilor introduși (regiune, tipuri de fațade, materiale utilizate și dimensiuni de perete).

De exemplu, pentru clădirile din cărămidă din "2 cărămizi", adică grosime de 51 cm, grosimea necesară a izolației va fi:

 • în Chelyabinsk - 13 cm;
 • la Moscova - 12 cm;
 • în Kemerovo - 14 cm;
 • în Rostov-pe-Don - 9 cm.

Astfel, pentru regiunile din Rusia, este necesar un încălzitor cu un strat de 9-14 cm, însă dacă locuința este construită conform standardelor europene, atunci izolația ar trebui să fie mai groasă. Desigur, acest lucru va necesita costuri suplimentare pentru aranjamentul său, dar în prima iarnă costurile vor fi plătite pentru ele însele datorită unei reduceri considerabile a costurilor de încălzire.

Cantitatea totală de materiale utilizate este direct legată de tipurile de materiale. Prin urmare, considerăm cele mai populare. O gamă largă de culori diferite ale panourilor și ușurința instalării lor au devenit motivul pentru popularitatea mare a materialului în decorarea caselor din Rusia.Această tehnică implică montarea plăcilor de placare pe un cadru special din lemn sau metal. În același timp, se formează un mic spațiu între pereții cu izolație și materialul de finisare propriu-zis, care este responsabil pentru îndepărtarea excesului de condens în exterior.

Lăzile sunt montate în incremente egale cu lungimea materialelor termoizolante, totuși, aplicarea vatei minerale în proporție de 100% continuă să se deterioreze - deșeurile vor rămâne, deci atunci când achiziționați materialul de care aveți nevoie pentru a obține aproximativ 10% din rezervă și dacă clădirea are un număr mare de deschideri, 15%.

Din motive similare, siding propriu-zis este achiziționat cu o marjă, adică suprafața totală a materialului ar trebui să fie cu 15-20% mai mare decât suprafața totală calculată a fațadei. Însă filmul ventilat, elastic, utilizat pentru a proteja stratul de izolație, este obținut pe baza raportului de 1,11 m2 pe metru pătrat, deoarece acest material este suprapus.

Calculul materialelor pentru finisarea tencuielii se face diferit. Această tehnologie este mult mai complicată și mult mai scumpă, însă o astfel de acoperire arată de multe ori mai estetică și oferă un anumit farmec european.Conform acestei metode, o placă este atașată pereților - plăcile termoizolante sunt lipite pe pereți cu adeziv, iar pentru o rezistență mai mare ele sunt fixate cu ancore speciale de fațadă. Deasupra acestuia, rețeaua armată rămâne în interior, mai există un strat de grund și, în sfârșit, o acoperire de finisare de bază.

Particularitatea acestei tehnologii este că izolația trebuie să fie densă, cel mai adesea să utilizeze spumă. Prin urmare, aplicarea sa non-deșeuri nu este posibilă - panourile sunt tăiate aproape de toate deschiderile, împiedicând formarea unei acoperiri izolatoare în colțuri.

Consumul aproximativ al componentelor de bază ale decorului în acest caz va fi de un metru pătrat:

 • lipici pentru plăci izolatoare - 6 kg;
 • tencuiala de constructie - 6 kg;
 • ancora anterioară - 7 buc;
 • plasă de întărire - 1,4 metri pătrați. m;
 • finisaj decorativ - 3,5 kg;
 • compoziția solului - 0,15 l;
 • vopsea - 0,25 l.

Acestea sunt cifre aproximative. Calcule mai precise se fac pe baza caracteristicilor tehnice ale tipurilor de mortare și smalțuri utilizate. În general, efectuarea de lucrări de fațadă pe casă, este necesar să ia în considerare nu numai costul lor, dar și durabilitatea, precum și posibilele economii prin reducerea costurilor de încălzire.

Cel mai mic cost de finalizare în câțiva ani va necesita investiții pentru reparații, iar cu materiale mai scumpe, puteți să uitați în siguranță pentru actualizarea exteriorului timp de câteva decenii.

Secvența de lucru

Metoda de lucru asociată cu amenajarea căptușelii casei cu propriile sale mâini este, de asemenea, în mare parte datorată materialelor utilizate.

Pentru un exterior "umed", aveți nevoie de o suprapunere de trei straturi principale.

 • Izolarea termică și etanșarea. Materialul este atașat la perete cu adeziv. Componentele de polimer-ciment, caracterizate prin aderența excelentă la suprafață și toate tipurile de izolații, sunt de obicei potrivite pentru fațadele umede.
 • Stratul de bază. Formează un strat solid care va proteja izolația de orice tip de stres mecanic. De regulă, în acest scop, sunt luate grile de fibră de sticlă întărite impregnate cu soluții care protejează acoperirea de expunerea la soluții bazate pe acizi.
 • Finisaj decorativ. În "fațadele umede" este cel mai adesea tencuiala. Este aplicat în mod tradițional, care este similar cu metoda de chituire internă a clădirilor.

Pentru a efectua în mod eficient toate lucrările de instalare, trebuie să aveți grijă de achiziționarea instrumentelor și materialelor necesare:

 • izolator de căldură - cel mai popular este spuma sau vata minerala;
 • dungi ciuperci - la o rată de 5-9 bucăți pe pătrat. m placare;
 • un teanc de fibră de sticlă - 1,35 m2 în termeni de pătrat. m fațadă;
 • profile;
 • grund;
 • finisând direct materialul.

Odată ce materialele sunt pregătite, puteți trece direct la lucrările de instalare.

De-a lungul liniei de la care începe izolarea termică a pereților, este necesar să se respingă cu grijă întregul orizont și să se fixeze ferm materialul pentru finisarea subsolului. Curățați zidul de praf și murdărie, apoi acoperiți cu un grund. Acest lucru este important pentru îmbunătățirea aderenței sale la compozițiile adezive, deoarece cu cât este mai mare aderența cu adezivul, cu atât este mai cald și mai favorabil microclimatul din casă.

Apoi, potriviți un strat de izolație. Puteți începe lucrul din orice unghi, în timp ce adezivul este aplicat la 45-50% din suprafața materialului. Asigurați-vă că promazyvaetsya marginile sale și punctul central al acoperirii. La trei zile după ce adezivul "captează", izolația este fixată suplimentar cu "ciuperci".

Apoi, efectuați armarea.Pentru a face acest lucru, adezivul este din nou aplicat pe stratul exterior al izolației și o grătare de greutăți de sticlă este presată în el cu o spatulă, apoi este de asemenea acoperită cu o soluție adezivă. În mod ideal, grila nu ar trebui să fie vizibilă din lateral. Tencuiala de baza este aplicata pe o suprafata bine uscata.

La etapa de finisare, se realizează o finisare decorativă a stratului de acoperire, colorarea acestuia. Experții recomandă aplicarea a cel puțin două straturi folosind mișcări orizontale, verticale și oblice ale pulverizatorului, ceea ce asigură o structură uniformă de acoperire și determină eficiența și atractivitatea locuințelor. Lucrări puțin diferite se realizează cu privire la instalarea siding.

În primul rând, trebuie să menționăm pe fundație acele locuri în care va avea loc andocarea ramei cu panourile - este necesar ca șuruburile să fie înșurubate, ceea ce va asigura o conexiune mai puternică. Este foarte important să se asigure că panourile sunt așezate cu un mic spațiu de la nivelul solului.

În plus față de instalarea standard a panourilor, este util să se utilizeze profilele de finisare și de pornire, ceea ce va face designul mai stabil, deoarece panourile se vor angaja în mod fiabil cu fundația și între ele.

Instalarea panourilor se face în sens ascendent. Este foarte important să se acorde o atenție deosebită colțurilor deschiderilor - pentru proiectarea lor se folosesc colțuri de plastic care trebuie reglate în timp și apoi fixate cu șuruburi speciale pe cadrul.

Sfat: siding ar trebui să fie făcut fără stres, materialul trebuie să fie așezat în mod natural, în nici un caz să nu se deformeze, să se îndoaie sau să se întindă. Panourile nu pot fi fixate unul pe celălalt strâns, trebuie să lăsați întotdeauna mici deschideri - aceasta va proteja materialul de deformare în timpul expansiunii termice a materialelor. După instalarea fiecărui al cincilea rând, trebuie să verificați uniformitatea și corectitudinea fixării cu ajutorul unui nivel.

Lucrările pot fi efectuate atât în ​​timpul verii, cât și în timpul iernii, dar tăierea elementelor se face numai la temperaturi de peste -10 grade. Dacă este mai mică, atunci formarea de semifabricate este mai bine de făcut în interior.

Sfaturi utile de la profesioniști

Indiferent de tipul de material de finisare și tipul de căptușeală pe care o preferați, trebuie să vă pregătiți bine pereții. In aceasta se afla cheia principala a succesului unui echipament de acoperire spectaculos si elegant.Pereții sunt curățiți folosind detergenți speciali cu componente acide și alcaline: prima va îndepărta fiabil reziduurile de sare și vopsea, iar cea de-a doua - din biogir.

Alegerea finală a unei acoperiri de finisare ar trebui efectuată ținând cont de preferințele personale și de conceptul general de stilistic al unui decor interior și exterior.

Experții observă că crearea unui aspect nobil și ușor aristocratic este posibilă cu utilizarea pietrei naturale. Mai ieftin, dar mai puțin elegant, va fi omologul său artificial.

Cele mai obișnuite materiale de finisare sunt clincherul și cărămizile, iar cele mai populare sunt opțiunile prin utilizarea panourilor sandwich.

Exteriorul poate fi realizat dintr-o varietate de materiale., fiecare dintre acestea având avantajele și dezavantajele sale, merită totuși să calculați în prealabil nivelul general al costurilor și să vă gândiți dacă o astfel de căptușeală este potrivită în mod special pentru casa dvs. Cu toate caracteristicile tehnologice ale instalării de fațade, aceștia vor multumi proprietarii casei de mulți ani cu designul lor decorativ și caracteristicile de înaltă performanță.

Exemple spectaculoase pentru inspirație

 • Cele mai comune opțiuni de design pentru fațade este un stil clasic.
 • Primul și elegantul aspect acasă în stil englezesc.
 • O atingere de romantism rustic, dar in acelasi timp rafinat va aduce dispozitivul fatadei in stilul Provence.
 • Clădiri cu aspect elegant în stilul german.
 • Tema japoneză va atrage întotdeauna atenția celorlalți.

În următorul videoclip veți găsi încălzirea fațadei casei de beton gazos cu vată minerală cu adeziv.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor