Proiect de casă cu o dimensiune de 8 x 6 m: opțiuni pentru machete

 Proiect de casă cu o dimensiune de 8 x 6 m: opțiuni pentru machete

Casele de 6x8 metri sunt considerate cele mai populare tipuri de clădiri în construcții moderne. Proiectele cu astfel de dimensiuni sunt foarte populare pentru dezvoltatori, deoarece permit salvarea suprafeței terenurilor și oferă o oportunitate de a crea locuințe confortabile, cu o planificare excelentă. Aceste clădiri sunt potrivite pentru zone mici și înguste, pot fi folosite ca o cabană, ca o opțiune rezidențială deplină.

Pentru construirea unor astfel de case se folosesc diferite materiale de construcție și, datorită unui plan corect întocmit, nu numai o sufragerie, mai multe dormitoare, o bucătărie sunt ușor de a fi cazate în clădiri miniatură, dar și spațiu suficient pentru amenajarea unei săli de boilere, dressing și baie.

Caracteristici de design

Cladire cu un singur etaj

Proiectul unei case de 8 până la 6 metri cu un etaj este cel mai adesea ales de cupluri sau de familii mici, pentru a căror ședere nu este nevoie de o mulțime de spațiu. Cel mai adesea în astfel de clădiri există încăperi principale, o baie și o încăpere de boilere.

Mulți proprietari le termină, de asemenea, să construiască o terasă sau o verandă separat, ca urmare a obținerii unui loc elegant pentru o vacanță de vară.

Casa cu o singură etapă este foarte populară, având numeroase avantaje printre care:

  • Aspect frumos.
  • Proces rapid de construcție.
  • Posibilitatea de a instala clădirea pe pământ.
  • Salvarea terenului.
  • Costuri reduse de încălzire.

Pentru a îmbunătăți izolarea clădirilor și pentru a spori iluminarea, se recomandă amplasarea tuturor camerelor spre sud. Dacă clădirea se află în zona eoliană, atunci trebuie să plantați plantații groase și să reduceți numărul de ferestre. Același lucru este valabil și pentru terasă, cel mai bine este să vă luați un loc în partea de sud, iar pentru baie și bucătărie să se potrivească locația estică sau nordică.

Structura internă depinde în întregime de numărul de persoane care trăiesc în casă.

În mod tradițional, un proiect poate arăta astfel:

  • Camera de zi. Ea nu are mai mult de 10 m2. Pentru a utiliza rațional zona, se recomandă să combinați camera de zi cu bucătăria, după care veți obține o cameră cu o suprafață de 20-25 metri pătrați. m.
  • Baie. O opțiune bună ar fi o cameră combinată cu toaletă și baie. Acest lucru va simplifica aranjamentul, va economisi la finisarea lucrărilor.
  • Dormitorul. Dacă planificați o cameră, atunci poate fi făcută mare până la 15 m2, pentru un proiect cu două dormitoare va trebui să alocați două camere de câte 9 m2 fiecare.
  • Sala cazanelor. Acesta este de obicei instalat lângă toaletă sau bucătărie. Sala cazanului poate ocupa până la 2 metri pătrați. m.
  • Coridorul. Deoarece casa este mică, lungimea și lățimea acestei încăperi vor fi reduse.

Pentru a mări dimensiunea curată a clădirii, pereții trebuie izolați în exterior. În același timp, izolarea termică și hidrotermică ar trebui să se efectueze fără probleme, fără a fi necesară o aliniere suplimentară, ceea ce va reduce suprafața efectivă. Adesea, pentru a extinde spațiul, fac proiecte de case fără coridor. În acest spectacol, intrarea în clădire se desfășoară direct în bucătărie sau cameră de zi. În ceea ce privește hol, apoi poate fi alocat un loc mic și situat în apropiere de ușă.

Casă cu două etaje

Familiile care locuiesc în afara orașului preferă să aleagă proiecte de clădiri cu două etaje. Pentru a organiza în mod corespunzător o zonă de 8x6 m, se utilizează aspectul obișnuit, în care camera de zi, bucătăria și toaleta sunt situate la primul etaj, iar al doilea e folosit ca dormitor, studiu și baie. În plus, clădirea poate fi echipată cu un balcon.

Arată frumos casa de 2 etaje de la un bar, poate avea atât aspectul, cât și aspectul imprimat. În același timp, o casă din lemn va încânta nu numai estetica arhitecturală, ci și o bună izolare termică a încăperilor.

Planificarea unor asemenea clădiri nu are, de asemenea, un coridor, datorită căruia se obține mai mult spațiu liber, iar zonarea spațiului este simplificată. În mod convențional, clădirea este împărțită într-o zonă activă și pasivă: se află bucătăria și holul activ, iar pasivul este destinat băii și dormitorului.

Prin urmare, la primul etaj se recomandă aranjarea unui loc de odihnă, a unei camere de zi și a unei mese, aici puteți întâlni oaspeții confortabil și puteți organiza evenimente speciale.

În ceea ce privește etajul al doilea, este potrivit pentru organizarea spațiului personal, deci este adesea folosit pentru a găzdui unul sau mai multe dormitoare.

În timpul planificării camerelor, este important să se asigure o locație convenabilă a băii, aceasta ar trebui să fie accesibilă atât de la etajul 1 cât și de la etajul al doilea. Sufrageria, bucătăria și camera de zi pot fi combinate într-o singură cameră, efectuând zonarea vizuală cu ajutorul mobilierului și a diferitelor materiale de finisare. Astfel, se va crea o iluzie a spațiului mare. În același timp, este de dorit să așezați bucătăria aproape de baie, datorită căreia este posibil să se utilizeze aceleași comunicații în două încăperi.

Decorul principal al clădirii va servi drept scară.prin urmare, pentru al distinge în plus față de fundalul general al interiorului, se recomandă instalarea structurii lângă hol. La etajul al doilea, în plus față de dormitoare, puteți plasa și o pepinieră.

În cazul în care familia este alcătuită numai din adulți, în loc de o grădiniță, se recomandă amenajarea unei săli de studiu.

La etajul al doilea va fi o izolare fonică bună, care vă va permite să lucrați calm și să vă relaxați complet.

La mansardă

O casă privată de 8x6 metri cu mansardă este considerată nu numai o opțiune de locuit excelentă, care poate fi amenajată inițial, ci și un exemplu de tip economic de construcție, care permite economii semnificative în ceea ce privește costurile de construcție și de finisare.Spațiul de mansardă în astfel de clădiri poate fi folosit ca o cameră de zi, datorită căreia posibilitățile de planificare cresc.

De obicei, la primul etaj există o cameră de zi mare de bucătărie și o sală, iar în al doilea - un dormitor. Proiectul unei case de 8 până la 6 m2 este bun, deoarece oferă un număr mare de camere de zi, o sală frumoasă cu scară și un etaj suplimentar. În cazul în care camera superioară nu este utilizată în timpul iernii, atunci aceasta ar trebui separată cu o ușă etanșă care va proteja fiabil clădirea de fluxurile de aer rece.

Există multe proiecte ale unei case cu mansardă, dar în fiecare dintre ele camera principală este considerată o sală, acționează ca o cameră centrală din care puteți ajunge în orice zonă de construcție. Adesea, sala este conectată la camera de zi, rezultând o cameră spațioasă și spațioasă.

Această opțiune este potrivită pentru familiile care vin adesea să viziteze.

În plus, acest aspect este foarte convenabil: familia se adună la o masă mare și apoi fiecare dintre locuitori se poate relaxa confortabil în camera lui.

De obicei, în astfel de case se fac două intrări și puteți intra în bucătărie printr-o scară laterală. Acest lucru face mai ușoară curățarea, deoarece toată murdăria de pe stradă rămâne într-o singură încăpere. Un proiect bine adaptat, cu o intrare separată la bucătărie și pentru proprietarii care doresc să cultive verde și legume în grădină, astfel, toate produsele proaspete merg direct la masa de tăiere. Pentru familiile tinere care planifică să aibă copii în viitor, este necesar să se asigure în casă nu numai prezența unui dormitor, ci și o cameră pentru copii, joacă colțuri. Nu durează nici o mică zonă sportivă.

Casele de 8x6 metri pot fi prevăzute cu cutii mici, iar dacă instalați un balcon francez, acesta va deveni o parte originală a camerei de zi. Camera de sub vestiar din clădire este alocată la discreția proprietarilor, de regulă, zona casei vă permite să o amenajați cu o suprafață de până la 2 m2, în cazul în care mobilierul cabinetului cel mai necesar este situat convenabil. Proiectul unei astfel de locuințe pentru o familie format din trei persoane prevede disponibilitatea obligatorie a unei bucătării, a unei săli și a unei camere de zi. În acest caz, toate camerele de mai sus pot fi zonate în continuare. Pentru a oferi casei un aspect confortabil, se recomandă atașarea unei mici verande.

Diferite proiecte de case cu mansardă pot fi vizualizate în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor