Proiecte de case cu subsol și mansardă

Casa proprie este un vis real pentru mulți oameni. Dacă se află pe calea punerii sale în aplicare și construcția ar trebui să aibă loc în curând, atunci merită luată o abordare responsabilă în alegerea unui plan de construcție. O clădire cu mansardă și un subsol este o soluție originală, o opțiune destul de populară, care devine din ce în ce mai populară în construcția suburbană.

Caracteristici speciale

Proiectarea unor astfel de structuri trebuie să fie realizată de profesioniști. Dar alegerea structurii casei depinde numai de viitorul proprietar. Unele sfaturi care iau în considerare caracteristicile acestui proiect vor ajuta la distribuirea spațiului în casă cât mai eficient posibil.

Podelele de la mansarda sunt cele mai logice pentru a fi utilizate pentru a găzdui un dormitor. Acest spațiu va fi cel mai ușor în clădire, în afară de întregul complex de camere, este ventilat cel mai eficient. Punctul important de aranjare: nu se recomandă plasarea obiectelor grele la cel mai înalt nivel.

Subsolul va fi un loc minunat pentru amplasarea camerelor de utilitate tehnică sau a camerelor pentru divertisment, distracție activă. Opțiuni bune: garaj, saună, sală de gimnastică. Nu este de dorit să se organizeze sufragerii în subsol, deoarece cantitatea necesară de lumină naturală nu este disponibilă în camera de la subsol. Cu toate acestea, în partea de jos a casei puteți echipa bucătăria pentru a delimita zonele de gătit și de a mânca. Dacă posibilitățile financiare permit, ele echipează o piscină, o grădină de iarnă sau o sală de biliard.

La primul etaj al clădirii (dacă este planificată construirea a două etaje), livingul și sufrageria sunt ideale. Acest lucru va facilita accesul la sediu și va scuti proprietarii și oaspeții săi de la utilizarea scărilor.

Chiar înainte de începerea construcției, este important să se țină seama de acești factori:

 • Clădirea nu ar trebui să aibă prea mult spațiu, deoarece după construcție menținerea unui spațiu imens va necesita cheltuieli considerabile.
 • Casa nu ar trebui să fie prea mică.Subsolul poate fi ridicat numai atunci când planificați mai mult de 150 m2.
 • Înainte de construcție, este necesar să se verifice nivelul apei subterane: dacă acestea sunt prea mari, atunci planurile vor trebui abandonate.
 • Atunci când amenajați podul, este important să vă amintiți despre necesitatea unei izolații îmbunătățite a încăperii, deoarece în realitate este un pod.
 • Un mic truc în construcția podului: să crească suprafața utilizabilă prin utilizarea locurilor sub pante de acoperiș pentru aranjarea depozitelor.
 • Spațiul de la subsol necesită iluminare suplimentară, impermeabilizare, ventilație și încălzire.
 • Baza este recomandată pentru a planifica în cazul în care parcela are o pantă a suprafeței.
 • Pentru case cu subsol, construcția de scări interioare. Când planificați construcția sa, luați în considerare parametrii atunci când calculați lățimea panzei și înălțimea treptelor.

Pro-urile proiectului

Proiectele de case cu mansardă și soclu oferă posibilitatea unei mari creșteri a spațiilor. Astfel de clădiri au o mulțime de avantaje față de tehnologiile de construcție standard.

Este demn de remarcat cele mai importante avantaje:

 • Fiecare podea următoare mărește greutatea casei, iar aceasta, la rândul său, implică necesitatea de a îngroșa pereții și fundația. Consolidarea este necesară pentru creșterea rezistenței structurii și extinderea duratei de viață a acesteia. Mansarda nu este o podea deplină, ci o mansardă rezidențială și, prin urmare, sarcina asupra fundației scade semnificativ.
 • Subsolul este la o adâncime mai mică decât subsolul standard. Acest lucru reduce nevoia de lucrări de construcție pe scară largă. În plus, razele soarelui pătrund în subsol într-un mod natural, în timp ce în subsol este necesar să se organizeze iluminatul artificial.
 • Costul de construcție pe această tehnologie este semnificativ redus. Acest lucru se datorează faptului că schema de proiectare este cât se poate de simplă: podul este construit pe baza podului, iar podeaua inferioară se formează în timpul construcției sub forma unui subsol înalt al casei.

De asemenea, subsolul și podul măresc suprafața totală cu mai mult de 50%, ceea ce înseamnă că acestea permit economisirea construcției de extensii suplimentare, de exemplu, același garaj sau atelier. În cele din urmă, subsolul este o sursă de câștig de căldură naturală, ceea ce permite economisirea și în cazul aparatelor de încălzire. Aerul din casă va fi întotdeauna cald și proaspăt datorită ventilației și încălzirii naturale.

 • Absența unor prelungiri adiționale la clădire reduce nu numai estimările pentru construcții, ci și economisește spațiu pe amplasament, ceea ce este important dacă există o zonă limitată în jurul clădirii.
 • Datorită greutății ușoare a structurii, nevoia de reparații frecvente și, prin urmare, costul de funcționare este redus.

contra

Unele dezavantaje ale casei cu subsol și mansardă provin din caracteristicile de design:

 • Mansarda are un tavan în formă de spart, după cum urmează liniile acoperișului. Este imposibil să repari acest minus.
 • Subsolul ridicat al clădirii o ridică, prin urmare, un aranjament obligatoriu al scărilor este necesar la intrarea în casă.

proiecte

Un proiect bine conceput garantează conformitatea maximă a rezultatului final cu dorințele individuale ale viitorilor proprietari. Puteți alege un aspect al clădirii cu o singură etapă sau două etaje, ambele opțiuni având propriile caracteristici:

Etaj unic

O astfel de clădire combină toate facilitățile unei clădiri cu o singură etapă, în timp ce suprafața utilă efectivă va fi egală cu o casă cu două etaje, cu spațiu suplimentar în subsol. Dar zona nu ar trebui să fie prea mareîn caz contrar va fi necesar să se construiască mai multe coridoare. Acest lucru este irațional, deoarece spațiul este consumat fără a îndeplini funcții utile.

Prezența unui mansardă reduce pierderile de căldură, ceea ce, în cazul construcției unei locuințe obișnuite cu o singură etapă, va fi semnificativă. În plus, un mansardă echipată reduce și costurile de construire a celui de-al doilea etaj. Puteți decora o clădire cu o singură etapă, cu ajutorul a numeroase soluții de design variate.

Proiectul unei case cu un singur nivel, cu mansardă și subsol, se găsește în videoclipul de mai jos.

Cameră dublă

Clădirile cu două etaje se vor potrivi perfect chiar și pe cea mai îngustă secțiune, având dimensiuni mai mici, pe lângă faptul că permit reducerea lungimii comunicațiilor. Prezența unui mansardă face dintr-o casă cu două etaje, pe trei nivele, permițându-vă, astfel, să ocoliți legea care interzice construcția a mai mult de 2 etaje pe un teren privat.

Casa cu două etaje se încălzește bine datorită sursei naturale de căldură. de la subsol și mansardă, păstrând căldură. Într-o clădire cu o singură clădire, sunt necesare costuri ridicate de energie electrică, deoarece este necesară iluminarea mai multor coridoare.

Exemple frumoase

Există o mulțime de proiecte frumoase care vor fi cea mai bună soluție pentru punerea în practică a oricărei idei arhitecturale sau vor ajuta să vă inspirați să creați o capodoperă unică. În detaliu pentru a lua în considerare exemple de astfel de clădiri pot fi pe imaginile prezentate mai jos.

  Este important, totuși, să rețineți că, după alegerea unui proiect adecvat, este imperativ să solicitați ajutor profesional din partea constructorilor. Oamenii, special instruiți în acest scop, își iubesc slujba, au experiență, în cooperare cu clienții lor, sunt întotdeauna indispensabili în aranjarea viitoarei case, oricare ar fi ea. Ele pot aduce la perfecție intențiile voastre, chiar și cele mai modeste.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor