Cum de a construi o casă de cioplitor bloc?

Mulți dintre cei care doresc să construiască o casă durabilă și sigură, aleg un bloc de ciment ca material principal al pereților. Astfel de materii prime sunt renumite pentru caracteristicile lor de rezistență și flexibilitate în muncă. Astăzi ne vom familiariza cu trăsăturile, avantajele și dezavantajele caselor construite din blocuri de granule.

Caracteristici speciale

Nu este un secret faptul că gama actuală de materiale de construcție este plină de diversitatea sa. Pentru construirea unei clădiri rezidențiale este posibil să se utilizeze nu numai lemn sau cărămidă, ci și elemente de bloc practic. Acestea sunt fabricate folosind tehnologii diferite și au caracteristici de performanță diferite. Dintr-un număr de astfel de produse ar trebui să se distingă blocuri de ciment.

Acest material este o piatră specială pentru construcții.

Producția sa se face în forme speciale.Componenta de legare a blocurilor de ciment este betonată. Pentru umplere sunt folosite diverse componente - pot fi zgură extinsă, zgură, cărămizi și alte elemente similare ecologice.

Casele din caramida sunt caracterizate de o durată lungă de viață. Astfel de clădiri pot sta cu ușurință de mulți ani. În același timp, o astfel de locuință nu va trebui să fie întreținută în mod regulat, cum ar fi, de exemplu, clădirile din lemn natural.

Casele Slagblock sunt adesea construite de proprietarii înșiși, fără implicarea meșterilor cu experiență. Experții spun că chiar și un utilizator neexperimentat care nu a întâlnit anterior procese similare poate face față acestei activități. Desigur, dacă o persoană se îndoiește de puterea sa sau se teme să facă greșeli serioase, este mai bine pentru el să cheme profesioniști.

Unii oameni fac blocuri de ciment acasă. Acest lucru se face de obicei folosind materii prime ieftine și accesibile. Pentru a produce materiale de înaltă calitate și rezistente ca rezultat al producției, este foarte important să aderați la toate proporțiile necesare. Gândiți-vă că este imposibil să construiți o casă din blocuri fragile și de joasă calitate, deoarece aceasta va afecta durabilitatea și calitatea întregii clădiri în ansamblu.

Acest material este foarte versatil. Este adesea apelat la fabricarea diferitelor componente ale site-ului, cum ar fi un foișor, o extensie mică, un pat de flori sau un gard. De asemenea, din blocul de piatră, faceți diverse anexe pentru uz casnic. Astfel de desene sau modele sunt făcute ușor și rapid, astfel încât să facă față cu desfășurarea de astfel de muncă nu este dificil.

Pro și contra

Casele Slagblock se găsesc cu o frecvență de invidiat. Ele sunt dificil de confundat cu orice alte clădiri, deoarece acestea se disting prin aspectul lor robust, care vorbește despre durabilitatea și fiabilitatea lor. Cu toate acestea, dacă vă decideți să construiți o casă de blocuri de ciment, trebuie să vă familiarizați cu avantajele și dezavantajele sale.

În zilele noastre, mulți utilizatori opresc alegerea lor pe blocurile de zgură, deoarece sunt recunoscute ca ignifuge, ceea ce este foarte important pentru orice casă particulară. Blocurile de zgură nu numai că nu provoacă apariția unei flăcări, dar nu susțin și arderea care a apărut deja.

Clădirile de blocuri de granule se pot bucura de o durată lungă de viață. Ei nu suferă de vânturi puternice sau de uragane.Desigur, astfel de caracteristici utile ar trebui să fie susținute de materiale de înaltă calitate de armare.

De obicei, în acest caz se întorc la tije de oțel, care sunt capabile să facă structura mai rezistentă la uzură.

Clădirile de blocuri de grindă sunt reparate fără probleme, după cum reiese din feedback-ul de la proprietarii acestor structuri. De exemplu, puteți repara cu ușurință fisuri neașteptate. Pentru a efectua o astfel de muncă nu va trebui să-și petreacă mult efort, timp și bani.

Casele din blocuri de ciment sunt construite foarte repede. Acest lucru rezultă din faptul că astfel de materiale de construcție diferă în dimensiunile impresionante. După cum sa menționat mai sus, chiar și un maestru neexperimentat, care nu are studii speciale, poate construi o casă din astfel de blocuri. Principalul lucru este să urmați instrucțiunile și să nu neglijați niciunul din pașii de lucru.

Nu trebuie să vă gândiți că va fi posibil să construiți din blocul de cioplită numai structuri de tip unic și stereotip, care nu au nici o dorință. De fapt, puteți construi o structură foarte originală a unei configurații non-standard. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să vă arătați puțină imaginație și să vă adresați oamenilor cu experiență în aceste chestiuni.

Efectuarea lucrărilor de construcții prin utilizarea blocurilor de granule nu va costa proprietarii costisitori. Acest fapt este remarcat de mulți consumatori care au economisit în mod semnificativ prin alegerea acestui material ca bază. Puțini oameni știu că pietrele de zgură sunt făcute nu numai cu ajutorul zgurii. Astăzi, există produse care au componente diferite. Din acest motiv, va fi posibil să alegeți materii prime potrivite pentru orice condiții.

Maeștrii spun că în timpul construirii unei case de blocuri de ciment, se scoate destulă cantitate de ciment, ceea ce reduce, de asemenea, costul procesului.

În ciuda dimensiunii sale, blocul de ciment, de regulă, are o greutate foarte mică. Acest lucru se explică prin faptul că un astfel de material este inferior cărămizii din punct de vedere al densității. Datorită acestei proprietăți, blocurile pot fi folosite dacă construiți o casă pe o fundație ușoară.

Unitatea de zgură este un produs care nu atrage rozătoarele sau insectele. Astfel de structuri nu trebuie tratate cu soluții de protecție și antiseptice, deoarece nu sunt susceptibile la formarea de mucegai sau ciuperci. Astfel de clădiri rezidențiale nu se tem de valori scăzute ale temperaturii, ceea ce indică rezistența la îngheț de pietre de zgură.

Este posibil să se transporte blocuri nu numai cu utilizarea de paleți. Aceste materiale pot fi ușor depozitate într-un camion / remorcă.

Casele acestora au caracteristici bune de izolare a zgomotului. De obicei, ei nu aud sunete enervante de pe stradă.

Blocurile de zgură sunt materiale absorbante de căldură.

Din nefericire, clădirile din blocurile de pietre au unele dezavantaje. De exemplu, unele tipuri de blocuri de granule sunt grele. Vânzările de astăzi și variantele de greutate greu de manevrat. În multe cazuri, cu materiale similare de lucru, recurgerea la utilizarea de echipamente speciale.

Înainte de a începe să construiți o casă, este important să rețineți că clădirile neterminate din blocuri nu arată foarte atrăgătoare. Dacă nu ați achiziționat un material decorativ special, atunci va trebui să tăiați locuința pentru ao face mai plăcută din punct de vedere estetic.

Dacă alegeți un bloc de ciment pentru a construi o casă, atunci trebuie să fiți pregătiți pentru faptul că instalarea țevilor și a cablurilor nu va fi cea mai ușoară. Din acest motiv, meseriașii trebuie adesea să utilizeze dispozitive speciale în timpul construcției pentru a facilita această sarcină.

Dacă utilizați un bloc de goluri în timpul construcției, atunci va trebui să-l umpleți cu zgură.pentru a asigura performanțe ridicate de izolare termică. O astfel de muncă este considerată dificilă. În plus, de-a lungul timpului, o astfel de umplere se poate rezolva și golurile vor apărea din nou în materiale.

Din acest material nu va fi posibilă construirea unei carcase înalte. Acest lucru se datorează faptului că structurile prea grele pot reduce densitatea și rezistența materialelor.

Nu este necesar să decorați pereții blocului de lut cu tencuială simplă. Apelul la un astfel de design poate duce la faptul că materialul pierde pur și simplu densitatea stratului superior și că va cădea.

Pe lângă blocurile de spumă, blocurile de granule nu au cea mai corectă geometrie. Din acest motiv, în timpul construcției, trebuie să se depună și să se macină pentru a forma suprafețe netede.

Minusurile caselor din blocurile de lut sunt încă mai puțin decât avantajele. Multe probleme pot fi evitate prin aderarea la tehnologia potrivită, precum și prin utilizarea unor materiale / instrumente de calitate (și adecvate).

Tipuri de materiale

Așa cum am menționat mai devreme, un material cum ar fi un bloc de ciment are mai multe soiuri, fiecare având propriile caracteristici și reguli de aplicare.Să ne familiarizăm mai mult cu astfel de produse.

Hollow și corpulent

Ambele blocuri de opțiuni sunt foarte solicitate. De exemplu, soiurile comune comune sunt cele mai des folosite în construcția de structuri de fundație, coloane de diverse modificări și fundații ale lagărelor. În plus, blocurile goale sunt foarte bune pentru formarea subsolurilor.

Materialele de mai sus sunt caracterizate de caracteristici remarcabile de rezistență și pot rezista la sarcini mai severe decât la versiuni goale.

În ceea ce privește blocurile goale, ele sunt de obicei achiziționate pentru construcția de pereți despărțitori și pereți. Ei au o greutate modestă, astfel încât să nu cântărească deloc baza comună a locuinței.

Corp plin
gol

decorativ

Aceste materiale de căptușire și-au ocupat nișa pe piață destul de recent. Acestea sunt completate de o acoperire decorativă specială, care poate fi amplasată atât pe o parte, cât și pe ambele părți ale blocului. Acest strat suplimentar poate repeta tot felul de texturi (de exemplu, piatră sau tencuială). În plus, în acest fel, este posibil să se protejeze blocurile înseși de factori negativi, cum ar fi umiditatea și umiditatea.Dacă ați ales pentru construirea de materiale decorative, atunci din exteriorul clădirii pot fi abandonate.

perete despărțitor

Dacă v-ați mutat la construirea pereților despărțitori într-o casă, atunci trebuie să aplicați tipurile de materiale specificate. Asemenea specimene se disting prin faptul că pot fi construite chiar și pereți îngrijiți din ele, în timp ce economisesc soluția. Trebuie de asemenea remarcat faptul că pietrele de zgură de separare sunt ușoare, iar instalarea lor este rapidă și ușoară.

fundație

Blocurile de tip de bază sunt numite în mod diferit piatră de construcție. Aceste materiale au o înaltă rezistență și durabilitate. De-a lungul timpului, astfel de blocuri nu provoacă contracție serioasă și, de asemenea, nu se prăbușesc, ceea ce indică creșterea fiabilității acestora. Dacă sunteți de stabilire a blocurilor de briza pe o bază destul de puternică și stabilă, atunci ar trebui să vă amintiți despre necesitatea de a utiliza banda de beton armat. Stratul său trebuie să fie de cel puțin 1,5 cm.

Experții recomandă să se acorde atenție faptului că pereții structurilor de fundare ale blocului de lut trebuie să fie neapărat izolați termic și cu abur cu materiale speciale.

Cioplit și zdrențuit

Nu cu mult timp în urmă, piața materialelor de construcție a fost completată cu blocuri de zgură originale care au o suprafață decorativă cu imitație de cărămizi sfărâmate / zdrobite. Aceste opțiuni sunt cel mai adesea folosite la finisarea diferitelor clădiri și garduri.

culoare

Există o variantă de culoare a blocului de pește. Din materiale similare, cel mai adesea se construiesc garduri, pedimente sau coloane. Nuanța necesară a acestui material este realizată în stadiul fabricării acestuia.

De obicei, pentru acest scop, se amestecă așchii de cărămidă roșie sau cretă de diferite culori.

Blocurile de zgură diferă una de alta și de componentele principale ale acestora.

Bazat pe zgură

Proprietățile și caracteristicile acestor blocuri, în primul rând, depind de proprietățile materiei prime. Acest lucru se referă în principal la siguranța mediului înconjurător a materialelor (adică prezența substanțelor toxice în compoziția lor). Acest parametru trebuie luat în considerare la alegerea unităților de zgură.

Aceste materiale se disting prin calități ridicate de izolare termică. În ceea ce privește durata de viață, este aceeași cu cea a cărămizii. Dar aici este necesar să construim pe materialul de umplutură prezent în material.Blocurile pe bază de blocuri de zgură vor dura o perioadă foarte lungă de timp și nu vor cauza probleme dacă sunt corect așezate și terminate.

lemn-beton

Blocurile bazate pe blocurile Arbolit sunt astăzi foarte solicitate. Aceste materiale sunt foarte solicitate deoarece au caracteristici de izolare termică remarcabile. Cu toate acestea, astfel de produse au un dezavantaj grav - nu se pot lăuda cu o durată de viață suficient de lungă. Desigur, în procesul de fabricare a blocurilor arbolite se poate face mai durabil, dar prietenia cu mediul lor de obicei suferă de acest lucru. Astfel de modificări negative se datorează faptului că substanțele speciale se adaugă la compoziția obișnuită, care nu se poate lăuda de originea naturală.

argilă expandată

Cele mai sigure și mai ecologice unități sunt recunoscute ca fiind bazate pe lut expandat. Astfel de produse sunt renumite pentru calitățile excelente de izolare termică și durabilitate.

Este necesar să se țină cont de faptul că popularitatea acestor blocuri este explicată nu numai de fundația lor ecologică curată. Aceste soiuri sunt ușoare și există mai multe goluri în structura lor.Majoritatea experților recomandă utilizarea unor astfel de tipuri de blocuri pentru construcția casei. În prezent, mai mult de 50% din locuințele din Europa sunt alcătuite din elemente similare.

desen

Nu este un secret pentru nimeni că elaborarea competentă a unui proiect la domiciliu este o etapă foarte importantă, care nu poate fi exclusă. Pentru a face acest lucru, este recomandat să contactați specialiștii. Dacă sunteți limitat în buget, puteți încerca să faceți acest lucru singur.

Proiectul trebuie să reflecte în mod necesar:

 • parametrii dimensionali ai viitoarei locuințe;
 • numărul și dimensiunile ferestrelor / ușilor și a altor componente similare.

Din păcate, prezența unui astfel de proiect nu vă va permite să faceți schimbări în planificare, care sunt adesea abordate de proprietarii viitoarei locuințe.

Dar va fi mai ușor și mai convenabil pentru dvs. să calculați volumul și tipul specific de materiale, precum și să calculați cât de mult va dura construcția unei case de blocuri de lut.

calcul

Este imposibil să se procedeze la construirea unei case fără a se calcula cantitatea necesară de materiale.

Pentru a determina cât de mult aveți nevoie de ele, trebuie să respectați următorul algoritm:

 • trebuie să luați parametrii dimensionali ai înălțimii și lungimii peretelui și să îi înmulțiți;
 • scădea din valoarea rezultată suprafața ferestrelor și a ușilor;
 • se efectuează calcule identice pentru pereții rămași ai locuinței blocului de lut.

Apoi trebuie să determinați corect grosimea pereților. Această valoare va fi determinată de metoda specifică de amplasare a blocurilor și de climatul din regiunea în care se vor desfășura lucrările. În zonele în care iernile sunt destul de dure, pereții nu trebuie să aibă o grosime mai mică de 60 cm, iar în regiunile unde predomină temperaturile moderate, este acceptabil să se construiască pereți mai puțin groși.

După aceea, trebuie să procedați la calcularea zonei blocului de usturoi utilizat (implică marginea exterioară a elementelor).

Materialul de construcție produs la uzină are următoarele dimensiuni (standard):

 • lățime - 190 mm;
 • lungime - 390 mm;
 • înălțime - 188 mm.

  Dacă doriți să așezați blocuri de șifon cu o jumătate mai mare spre exterior, atunci suprafața elementelor individuale va fi de 0.0741 metri pătrați. m (trebuie să înmulțiți 190 cu 390). Dacă materialele sunt planificate să fie plasate pe partea îngustă, atunci valoarea necesară ar trebui calculată diferit - se înmulțește 190 cu 188.Rezultatul este zona necesară pentru construcția pietrei - 0,03572 de metri pătrați. m.

  Apoi, ar trebui să determinați câte blocuri vor fi necesare pentru a instala 1 m2 de perete. Pentru aceasta, este necesar să împărțiți zona site-ului cu suprafața blocului calculată anterior. Ca rezultat, obținem valoarea de care avem nevoie. Calculele finale vor fi ușoare, deoarece veți cunoaște absolut toate valorile structurii și numărul de blocuri de zgură pentru zidurile clădirii.

  construcție

  Clădirea cu blocuri de zgură poate fi construită manual. Pentru aceasta, nu este necesar să fii un maestru experimentat. Principalul lucru este să urmați instrucțiunile pas cu pas. Luați în considerare în etape cum să construiți o astfel de casă.

  Înainte de a trece la lucrările de construcție, va trebui să stocați un număr de instrumente necesare:

  • mistrie;
  • nivel;
  • o linie plumb;
  • o cada
  • lopata;
  • târnăcopul;
  • o găleată;
  • trotinere speciale;
  • echipament de protecție (respirator, mănuși etc.).

  Dacă ați achiziționat toate accesoriile necesare, puteți trece în siguranță la construirea unei case de blocuri de șemineu.

  Principalele etape:

  • Primele vor fi terasamente. Veți avea nevoie pentru a nivel de zonă pe care construcția planificată a casei.
  • Va lua o fundație. În majoritatea cazurilor, oamenii construiesc o versiune de panglică, deoarece este făcută cu ușurință, dar se dovedește a fi puternică și fiabilă.
  • După turnare, trebuie să dați betonului o soluție. De obicei durează aproximativ 4 săptămâni. După această perioadă, puteți continua lucrările de construcție.
  • Când fundația a atins nivelul necesar de rezistență, puteți pune blocuri de zgură pe ea. Începe de stabilire ar trebui să fie din colțuri - singura modalitate de a obține ziduri netede.
  • Puneți blocurile în colțuri și le poziționați folosind o linie plumb și un nivel.
  • Apoi, trageți șirul dintre colțuri, care ar trebui să fie amplasat pe colțul exterior al blocurilor.
  • Dacă puneți piese noi, trebuie să fiți atenți la faptul că nu se mișcă șirul, altfel pereții nu vor fi netedi.
  • Pentru a lega blocurile de zgură separate unul cu celălalt, este necesar să se utilizeze mortar de ciment. Când se pune, grosimea sa trebuie să fie de 1,5 până la 2 cm. Dacă puneți straturi mai groase, pereții vor fi reci, deoarece se vor forma "poduri" reci.
  • Atunci când puneți blocurile, ar trebui să utilizați un ciocan sau un ciocan de cauciuc.Cu ajutorul acestor dispozitive puteți tăia ușor și fără probleme elementele deja așezate.
  • Când ajungi la ferestrele și deschiderile ușilor, va trebui să folosiți folii speciale din beton armat. Ele sunt caracterizate de înaltă rezistență și funcționează bine pentru îndoire, astfel încât pereții cu ele sunt destul de puternice.
  • După finalizarea montajului structurilor de perete, trebuie să le acoperiți cu un agent special de impermeabilizare pentru a proteja împotriva umezelii și umezelii. După aceasta, puteți trece la proiectarea acoperișului.

  recomandări

  Pentru blocurile de acoperiș sunt de obicei folosite aceleași elemente de fixare ca și pentru beton. Cu toate acestea, meșterii cei mai experimentați recomandă utilizarea unei ancore chimice speciale. Este mai scump decât diblul obișnuit, însă va asigura o fixare mai sigură a materialelor.

  Efectuând instalarea blocurilor de pământ, este important să se asigure că îmbinările dintre ele nu sunt prea mari, deoarece prin ele căldura va părăsi ulterior casa din afară.

  Suprafețele exterioare ale pereților blocului de lut trebuie să fie acoperite cu materiale rezistente la umiditate și termoizolante.

  Nu neglija aceste lucrări.

  Luați în considerare faptul că blocurile de ciment de origine, deși sunt mai ieftine, se pot "comporta" mai târziu complet imprevizibile, deci este mai bine să cumpărați materiale fabricate la fabrica.

  Punerea în blocuri de granule, ar trebui acordată o atenție deosebită primului rând. Calitatea și uniformitatea rândurilor ulterioare vor depinde de aceasta.

  Mulți utilizatori sunt interesați de ce materiale pot fi folosite pentru a finaliza pereții exteriori ai cărămidarilor. Este permisă montarea panourilor de siding, a cărămizilor, a pietrelor decorative sau a lemnului pe o astfel de bază.

  Exemple de succes

  Din blocul de ciment puteți construi o cabană chic cu două sau trei etaje, cu un acoperiș unghiular ridicat, care are mai multe pante. Este permisă decorarea unei astfel de structuri cu o combinație de cărămizi roșii și albe și utilizarea ca acoperis a șindrilelor gri închise.

  De la astfel de blocuri veți obține o casă spectaculoasă de o înălțime în formă de L, cu un izvor de lemn sau cărămizi de lemn. Pe acoperiș, puteți așeza un acoperiș moale contrastant, iar partea inferioară a casei este decorată cu panouri albe.

  Caramida nefinisată cu două etaje va arăta elegant dacă o acoperiți cu un acoperiș în formă de con înalt de o nuanță închisă,a pus geamuri mari cu rame negre, iar pe gazon înainte de construcție a pus lămpi de stradă în stil gotic.

   Cum să faci un bloc de ciment la domiciliu, vezi următorul videoclip.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor