Subtilitățile de a construi case din lemn

Mulți oameni vor să-și petreacă timpul în țară din primăvară până în toamnă, trăind într-o casă frumoasă confortabilă. Astăzi, toată lumea are o astfel de oportunitate datorită tehnologiei de construire a caselor din lemn.

Caracteristici speciale

Casele în formă de baruri câștigă popularitate, deci este important să înțelegem de ce acest material este atât de bun. În primul rând, se distinge prin disponibilitatea și prețul bugetului. Pentru a construi acest material ușor, nu este nevoie de echipament special, iar tu poți face față, fie singur, fie cu mai mulți asistenți.

Forma dreptunghiulară a secțiunii transversale permite pereții erecti, chiar gata pentru finisare.

Multe sunt atrase de aspectul spectaculos al cherestei construite pentru a se potrivi perfect în peisajul rural. Din astfel de case și suflă căldură, confort și liniște.Grinzile vă permit să aranjați camera în orice stil, dar în cele mai multe cazuri proprietarii preferă să admire frumusețea naturală a suprafețelor din lemn.

Alegerea este limitată numai de capacitățile materiale ale proprietarului. Lemnul din lemn stratificat constă din mai multe plăci interconectate. Construit din lemn masiv. Materialul profilat este obținut ca urmare a prelucrării tehnice speciale, iar versiunea neprofilată necesită reglaj în timpul construcției.

Atunci când alegeți un lemn, merită atenția la nivelul umidității, care determină gradul de contracție a structurii viitoare. De exemplu, o bară de umiditate naturală oferă o scădere de 3-5% în decursul a trei ani. Cherestea uscată prelucrată în cuptorul camerei conferă o contracție minimă - cu o rezistență de 1-2%. Dar, de asemenea costă mai mult decât o cherestea, care este uscată înainte de începerea lucrărilor de construcție.

La fel de important este alegerea lemnului. Pinul este puternic, durabil, este relativ ieftin și, prin urmare, este considerat liderul necontestat în construcția de case.

Modelul de molid nu este interesant, bradul nu este foarte puternic, zada este foarte grea, ceea ce face dificilă procesarea materialului.Clădirile de stejar și cedru sunt frumoase și durabile, dar prețul este prea "muscat".

Principalul dezavantaj este pericolul de incendiu al materialului, astfel încât lemnul este tratat cu atenție cu mijloace refractare. Cheresteaua este supusa putregaiului, pe ea se formeaza o ciuperca, iar soarecii se hranesc cu lemnul natural si ascuti insectele. Tratamentul regulat cu un antiseptic special îl ajută să îl protejeze.

Atunci când construiți o casă de țară, este important să se respecte forța maximă de aderență a fiecărui fascicul individual cu o suprafață laterală.

Acest lucru se poate face în mai multe moduri.

 • Suprafața de lucru a fasciculului din partea superioară și inferioară este prevăzută cu caneluri și proeminențe folosind o tăietură a mașinii, care permite conectarea părților laterale ale celor două fascicule. Apoi vine rândul de tije de oțel sau dibluri, cu care lemnul este fixat, acest lucru permite pereților și plafoanelor să supraviețuiască intacte și intacte până când clădirea este complet fixată.
 • Structura specială a lipiciului transformă un perete în formă de bar în panoul monolit.

În ciuda îngrijorării supărătoare, fanii clădirilor din lemn nu primesc mai puțin.

proiect

De multe ori, proprietarii recurg la serviciile companiilor de construcții pentru a achiziționa o casă de țară gata făcută dintr-o cherestea cu un plan întocmit în conformitate cu un design standard.

Pe de o parte - nici o individualitate, pe de altă parte - această opțiune are o serie de avantaje.

 • Un proiect tipic este implementat în 1.5-2 săptămâni după semnarea tuturor documentelor necesare.
 • Vizibilitatea proiectelor prezentate este atractivă: fiecare a fost comandat, iar noul client are posibilitatea de a comunica cu proprietarii unei structuri similare.
 • Costul unei cabine tipic de jurnal de pescari este mult mai mic decât individul. Economii suplimentare sunt obținute datorită soluțiilor unificate de proiectare care nu necesită instalarea de elemente ornamentate.

Proiectul casei pe care îl puteți face, ilustrând toate elementele constitutive: hol, bucătărie, cămară, cameră de zi, scări la etajul 2, cameră de oaspeți. Lista diferă în funcție de dimensiunile viitorului design. Apoi planul este transmis dezvoltatorilor care aduc ideea în minte. Cea mai bună opțiune este să faceți singur un desen din propria țară.

Pentru a face acest lucru, utilizați programe 3D pentru a vizualiza casa din toate părțile și pentru a pregăti un număr de documente:

 • alcătuiesc un desen al fundației, care indică tipul, adâncimea și materialele utilizate;
 • o schemă detaliată a dispozitivului de grinzi podele, pe care este instalată podeaua;
 • proiectarea tuturor etajelor casei, indicând amplasarea deschiderilor de ferestre, pereților despărțitori și a pereților, un șemineu și o sobă, precum și conectarea casei la diverse comunicații, cu determinarea precisă a dimensiunilor acestora;
 • desenul de perete indică elementele constitutive ale pereților, precum și dimensiunile, decupajele și deschiderile acestora;
 • specificarea părților unei case de țară dintr-o bară cu o indicație a mărimii geometrice a fiecărui element se realizează utilizând un program special;
 • pe planul acoperișului prezintă o construcție cu mai multe straturi cu materiale izolante;
 • desenul de construcție al grinzilor oferă o indicație a materialelor de la care sunt fabricate, precum și dimensiunile și elementele elementelor de fixare.

La elaborarea unui proiect trebuie să se acorde atenție calității lemnului, deoarece depinde de faptul că "vremea plăcută în casă" depinde. De exemplu, grinzile de 18-27,5 cm grosime sunt proiectate pentru a crea pereți exteriori și portanți. Pentru pereții despărțitori interiori se utilizează lemn de 9-17 cm grosime. Pentru a salva, puteți face pereții interiori ai ramei și le puteți acoperi cu panouri din lemn pentru a simula cherestea.

Instrumente necesare

Instrumentele trebuie să stocheze în avans, asigurând continuitatea lucrărilor de construcție. Trebuie să aveți grijă să aveți la dispoziție unelte și materiale de fixare. Cel mai bun loc pentru ei este dulapurile speciale, instalate într-una din grădini. Înainte ca instrumentul să aibă loc în cutii și pe rafturi, trebuie să îl sortați după tip și dimensiune.

Uneltele mari trebuie așezate de-a lungul pereților sau agățate de cârlige speciale. Magazinele moderne oferă o gamă largă de lucrări de construcție. Nu cumpărați totul - este mai bine să faceți o listă și să începeți cu cele mai necesare.

 • Cu o lopată, faceți săpături în straturile superioare ale solului și îndepărtați excedentul.
 • Tamper compacted soil. Puteți să-l cumpărați în magazin sau să-l faceți singur. Pentru a face acest lucru, ia o bară cu o secțiune transversală de 15 cm și o lungime de cel puțin 70 cm și taie capetele. Unghiul de tăiere trebuie să fie drept. Detașați șmirghel curat, rotind în același timp marginile ascuțite.
 • Setul de șurubelnițe include o sculă unică sau dublă și în formă de cruce.
 • Strângerea pieselor de construcție se realizează cu un viciu din oțel sau lemn.
 • Rolul Passatiazhim atribuit unui instrument destinat instalării, cablajului, precum și pentru lucrările de instalații sanitare. Pentru siguranță, cleștii sunt fie imediat cumpărați cu mânere din plastic, fie, dacă sunt din metal, sunt înfășurate cu bandă.
 • Dalta vă permite să lucrați pe piatră și metal. Mâinile protejate cu un tampon din cauciuc, purtat pe sculă.
 • Punchul vă permite să perforați găurile în tabla metalică și în peretele din beton. Este mai bine să obțineți un set de pumni de diferite diametre.
 • Zenzubel sau otbornik este un tip de mașină de ras destinată complet pentru tratarea suprafețelor.
 • Un faltsgebel sau un plan cu o bază în trepte este folosit pentru a reprocesa nișe de orice dimensiune.
 • Se prelevează o canelură a limbii. Limba este echipată cu o riglă, care vă permite să vă retrageți de pe marginea părții și să faceți un marcaj pe ea.
 • Grundul constă dintr-un tăietor tip cârlig și un șurub care atașează tăietorul. Se serveste pentru o extragere si curatare a canelurilor cu o sectiune trapezoidala.
 • Capsarea cu o margine de lucru semicirculară este proiectată pentru a rotunji piesele.
 • Gorbach este un tip de planificator,combinând două tampoane detașabile cu o lungime de 25 cm și o lățime de 6 cm. Potrivit pentru extrudarea elementelor puternic și slab concave.
 • O spatulă din oțel lustruit cu mâner din lemn sau plastic este numită măceșă (mistrie). Se aplică și se lipește soluția adezivă, precum și lucrările de tencuire.
 • Îmbinarea ajută la umplerea articulațiilor cu o soluție și, de asemenea, vă permite să acordați o privire curată la așezarea fundației.
 • O pickaxe, dacă este necesar, împarte o cărămidă în mai multe bucăți.
 • Capsatorul sau capsatorul de construcții vă permite să atașați materiale de film la elementele din lemn.
 • Bara de ascuțire cu suprafață fină și grosieră vă permite să ascuțiți în timp util uneltele de tăiere.

De asemenea, este necesar să aveți instrumente de tâmplărie.

 • Ferăstrău cu două mâini, care este o placă metalică cu dinți pe marginea de lucru, folosită pentru tăierea bustenilor groși. Nu este o coincidență faptul că este recunoscută ca cea mai eficientă mașină de văzut.
 • Hacksaw tăiat și tăiat toate tipurile de piese. Fiecare tip de instrument are scopuri specifice. De exemplu, un ferăstrău cu o lamă largă și ascuțirea dinților la un unghi de 45 de grade este folosit pentru tăiere transversală.Se folosește un ferăstrău îngust atunci când devine necesar să se taie foi de PAL sau plăci subțiri.
 • Planul îndepărtează straturile nedorite ale copacului și îi netezeste suprafața.
 • Șaibele produc șuruburi, precum și mănâncă marginile ascuțite ale pieselor, oferindu-le o formă rotunjită.
 • Dalta este destinată suprafeței de lemn din lemn.
 • Cu un topor, lemnul nu este doar tocat, tocat si taiat. Pentru construirea unei case, ar trebui folosite cel puțin trei tipuri de topor: drept - se taie și se taie lemnul, cu unghi ascuțit - se taie nodurile inutile, iar opțiunea de unghi stupid este folosită pentru tăierea lemnului.
 • Un bolț de lemn diferă de un ciocan printr-o forță de impact mai mică, ceea ce elimină deteriorarea pieselor.
 • Un burghiu mecanic sau manual, cu un set de burghie, este conceput pentru a realiza găuri în suprafețe de lemn pentru șuruburi și vârfuri.

În plus față de manual, trebuie să existe unelte electrice. Ele sunt mai scumpe, dar accelerează în mod semnificativ procesul de lucru.

 • Masina electrica permite perforarea suprafetei de beton, piatra sau caramida. Un burghiu mic, în formă de cilindru, este proiectat pentru găurirea găurilor mici, iar opțiunea de colț găsește zone greu accesibile.
 • Șuruburile, șuruburile, șuruburile, diblurile și alte dispozitive de fixare sunt realizate cu ajutorul unei șurubelnițe, fiecare element fiind fixat prin atașarea șurubelniței.
 • Tăierea buștenilor mari și a scândurilor, precum și a buștenilor și a plăcilor se efectuează cu un ferăstrău electric pe disc.

Este necesar să stocați un instrument pentru măsurare și marcare.

 • Plumb verificați corectitudinea verticalei. Acesta este un lucru indispensabil în construcția oricărui tip de clădiri, precum și instalarea de ferestre și uși. Se poate face manual cu un cablu puternic și o sarcină mică.
 • Banda de măsurare vă permite să determinați dimensiunea liniară a suprafețelor largi.
 • Metru pliabil convenabil pentru măsurarea elementelor și pieselor miniatură.
 • Folosirea unui pătrat de lemn sau metal va asigura că toate părțile structurii sunt în unghi de 90 de grade unul față de celălalt.
 • Nivelul hidraulic identifică reciprocitatea locației obiectelor față de planul orizontal.
 • Goniometrul de construcție măsoară nu numai unghiurile structurilor, ci și unghiurile elementelor relative la suprafață.
 • Gaura centrală, în centrul căreia este instalată mașina de găurit, este marcată cu un pumn central, care mărește considerabil acuratețea lucrării.
 • Caliperul este un instrument versatil.Scala sa principală de măsurare se numește tijă, iar auxiliarul - nonius. Ușurința în utilizare îl face preferată tâmplarilor și adulților.
 • Conul metalic este convenabil pentru a determina grosimea soluției de beton. O platformă din lemn sau plastic este așezată pe betonul pregătit, un con este așezat pe partea superioară a acestuia și presat cu picioarele. Apoi, ele sunt umplute cu trei straturi de masă de beton de 10 cm grosime, iau o baionetă de oțel și străpung fiecare strat cu el.

După aceea, este necesar să se taie stratul suplimentar de beton, eliberându-se treptat masa de beton și așteptați până se fixează. În etapa finală, conul este așezat lângă masa stabilită, șina este așezată pe vârful conului, iar distanța de la șină până la masa betonului este determinată cu o riglă sau cu o bandă - cu cât distanța față de beton este mai mare, cu atât soluția este mai subțire.

În timpul construcției, este util un mixer de beton electric sau de mână, iar orice alt container va funcționa, de exemplu, un jgheab vechi sau un butoi de fier tăiat.

După construirea casei de busteni trebuie să vă grăbiți, închizând toate golurile. Pereții de cărămidă ar trebui să utilizeze un ciocan de cauciuc, o bandă, precum și câteva lame, călițe de oțel de diferite mărimi.

Un buton de montare pe perete vă permite să instalați un dispozitiv de încălzire într-un mod tipărit, atunci când dintr-un întreg material este țesut un fir folosind un set de bucle. Apoi buclele sunt împinse în crăpăturile dintre grinzile așezate.

Un caulker de calitate îndeplinește următoarele cerințe:

 • partea de lucru a fierului de etanșare trebuie să fie din oțel de înaltă calitate;
 • este convenabil să țineți în mână un mâner din cauciuc sau din cauciuc netezit;
 • capătul mânerului este un capac cu un capac;
 • Grosimea optimă a lamei este de 5 mm.

Un cămilă poate fi făcută cu mâinile tale, tăind-o din lemn. Este de dorit ca lemnul să fie dur, în caz contrar călătorul va deveni inutilizabil după ce au trecut câțiva metri. Dacă maestrul lovește un cărucior cu un ciocan de lemn sau cu un ciocan din cauciuc, atunci este permis ca lama să fie complet confecționată din lemn. Dar dacă folosește un ciocan de fier, atunci este necesar să asiguri cămășul cu un mâner metalic.

Tehnologia construcțiilor

Dacă a fost elaborat un proiect detaliat al casei, cu un calcul precis al tuturor materialelor necesare și planificarea încăperilor, atunci este timpul să treceți la lucrările de construcție.

Fasciculul cântărește relativ puțin, tehnologia de montaj este simplă, dar este important să o executați corect. Procesul de construcție este tipic, deoarece pentru majoritatea clădirilor începe cu așezarea fundației și se termină cu amenajarea decorului pentru acoperiș și perete.

Mai jos este o instrucțiune pas cu pas privind construcția de case din lemn.

Există mai multe tipuri de fundații la domiciliu care sunt realiste pentru a fi construite, chiar dacă nu există experiență în astfel de lucrări.

Tehnologia creării și a caracteristicilor fundației monolitice.

 • Pentru fundația monolitară, ei scot un șanț corespunzător dimensiunilor construcției viitoare. Instalați un cofraj de lemn și pregătiți o soluție de beton, obținând o structură omogenă a compoziției. Armătura este așezată în groapă și se toarnă betonul, uscat timp de 20 de zile.
 • Fundația monolitică este puternică și durabilă. Chiar dacă se planifică demolarea casei vechi, atunci această fundație poate fi folosită pentru o nouă construcție, care a fost întărită anterior.

Singurul dezavantaj al fundației plăcii este costul său ridicat. Este așezat pe soluri argiloase, turbă, mlaștină și nisip, care sunt supuse umflăturilor și înghețurilor.Acest lucru este ideal pentru compresia neuniformă a solului.

 • O fundație monolitară nu poate fi construită în cazul în care există o diferență mare de înălțime pe baza acestei - aceasta va ajuta la evitarea riscului de deplasare a plăcii și distrugerea casei. Dacă situl are un nivel ridicat de apă subterană, merită să alegeți betonul rezistent la sulfat la substanțe agresive pentru fundație.
 • Pe un teren puternic, înlocuiți parțial solul cu pietriș sau pietriș, apoi treceți la construcția fundației. Aranjamentul fundației monolitice pe terenul stâncos este real, însă acest tip de sol în sine reprezintă o bază stabilă.

Următorul pe listă este fundația piloților.

 • De-a lungul perimetrului casei viitoare se sapă gropi la o distanță de un metru și jumătate unul de celălalt. Pietrișul, piatra sfărâmată sau nisipul sunt turnate în gropi și apoi sunt introduse grămezi de lemn sau metal (versiunile cu șurub sunt înșurubate). Sunt îngropați în pământ la cel puțin un metru și jumătate, impermeabili cu pâslă de acoperiș sau folie de plastic și apoi turnați cu beton.
 • Baza câștigă rezistență după aproximativ 30 de zile. După aceasta, ornamentul inferior este realizat din lemn sau țevi metalice, și numai atunci se ridică un cadru și se asamblează pereții viitoarei locuințe.
 • Fundația piloților este universală - este potrivită pentru orice sol.Și totuși, este necesar să se acorde prioritate unui material metalic, care nu poate avea grijă nici de umiditatea ridicată, nici de proximitatea apelor subterane.

Cea mai populară astăzi este o fundație de benzi, care este o cruce între o fundație monolit și o piatră.

 • Pentru ao instala, marcați zona din jurul perimetrului casei și indicați locația pereților portanți. Suprafețele sărate trebuie să fie cu aproximativ 10 cm mai largi decât pereții și nu mai puțin de 600 cm adâncime. Șanțurile sunt acoperite cu nisip și moloz (grosimea totală a stratului va fi de 20 cm) și apoi turnată cu un strat de beton de 5 cm.
 • Cofrajele sunt realizate dintr-o placă de 2,5 cm lățime și așezate în așa fel încât să se extindă la aproximativ 400 cm deasupra solului. Apoi se procedează la așezarea stratului de armare: tijele metalice sunt așezate de-a lungul și peste, iar îmbinările sunt fixate cu o sârmă puternică. Tijele, al căror diametru trebuie să fie de cel puțin 1 cm, sunt așezate în două straturi.
 • Raportul dintre nisip și ciment în soluția de beton trebuie să fie 1: 3. Soluția pregătită este turnată în tranșee. Pentru a evita bule, este necesar să presărați betonul necăjit cu apă.Câteva săptămâni mai târziu, fundația va fi solidă și vă va permite să treceți la următoarea fază de construcție.
 • Fundațiile cu fundul picioarelor sunt construite pe pământ pietros sau pietriș, precum și cu un nivel scăzut de apă subterană. Fundația îngropată este construită pe soluri nisipoase și argiloase - este potrivită pentru pământ de nisip și pământ, precum și pentru soluri stancoase.
 • Construcția oricărui tip de fundație este inacceptabilă, cu un nivel ridicat de apă subterană și o scădere puternică a înălțimii sitului. Este inadecvat să-l construim în zone umede sau în regiuni în care pământul îngheață cu mai mult de doi metri.

Când tencuiala se întărește, este acoperită cu bitum topit și se pune un strat de material de acoperire, care asigură impermeabilizarea. În același timp, materialul de acoperiș ar trebui să fie cu 300 cm mai mare decât fundația însăși.

Apoi, construiți prima coroană. Lemnul este impregnat cu soluții antiseptice, iar primul rând de lemn este așezat într-o metodă cu jumătate de lemn - în acest caz, partea superioară este tăiată într-o singură cherestea, iar partea inferioară în cealaltă.

Designul coroanei inferioare necesită reglarea atentă a lemnului. Pinuri de lemn pre-asamblate pentru a conecta rândurile de lemn cu găuri prefabricate. Pereții sunt amplasați strict orizontal, legându-i cu dibluri.Izolația este așezată între rânduri, iar verticala peretelui este calibrată utilizând un nivel al clădirii. Puterea puternică asigură folosirea unor spițe speciale.

Acoperisul casei, ca o parte importantă a acesteia, este proiectat în prealabil.

De exemplu, un acoperiș de vărsat este o suprapunere, a făcut o singură pantă, care economisește bani și economisește nervii. Un astfel de acoperis are o pantă mică, în absența completă a peretelui de mansardă. Aranjarea spațiului de la mansardă este imposibilă, iar casa însăși cu un astfel de acoperiș pare adesea primitivă, atât de mulți proprietari aleg opțiuni mai complexe.

De exemplu, un acoperiș gable sau gable este popular peste tot.

Pentru plafoane și grinzi, ar trebui să alegeți o secțiune de lemn de 15x20 cm și să o fixați în trepte de un metru - acest lucru va face ca podul să fie o zonă rezidențială. Apoi puteți începe să aranjați cadrul viitorului acoperiș.

Grinzile, care stau la baza acoperișului la un unghi de 35 de grade, sunt atașate la mauerlat, un fascicul de sprijin gros, plasat de-a lungul perimetrului clădirii.

Pentru a spori rezistența cadrului, trebuie să utilizați o coroană și un raft. După instalare, cadrul acoperișului este acoperit cu o izolație de vapori de înaltă calitate și se trece la montarea plăcii.

Pentru panoul de lambriuri ales de 150 mm lățime și 15-20 mm grosime. Distanța dintre ele depinde de materialul de acoperiș. Pentru placile de tigla adiere, facand o cutie continua.

Dacă intenționați să acoperiți acoperișul cu ardezie sau cu carton ondulat, trebuie să fixați panourile în trepte de 300 cm. Posibilitatea de a folosi orice material de acoperiș este un plus de necontestat al unui acoperiș gable.

Acoperișul de șold cu patru picioare este durabil, rezistent la vânturi puternice, frumos, fiabil și durabil. Nu este atât de ușor să o faci, iar proiectarea unui astfel de acoperiș este o plăcere scumpă, prin urmare, are puțini fani.

Pentru a realiza acest design, trebuie să urmați câteva recomandări.

De-a lungul perimetrului pereților lagărului de pe stratul de impermeabilizare este plasat și fixat mauerlatul, pe care sunt marcate fixările părților viitoare ale acoperișului. Este important ca semnele de pe ambele părți să coincidă, în caz contrar există riscul de a instala neuniform toate părțile structurii, inclusiv grinzile de podea, care sunt montate fie pe pereți, fie chiar sub pereți - pe o grindă fixă.După aceea, mauerlatul este fixat cu cravate și suprapunerile sunt închise cu o pardoseală pentru a asigura siguranța muncii.

Pe buzunarele și grinzile de podea se instalează rack-ul, fixat pe vârful grindinei. În plus, atașați picioarele centrale de la capătul laturilor șoldului acoperișului. După aceea, se montează șanțurile intermediare din panta frontală a acoperișului.

Apoi treceți la aranjamentul șanțurilor diagonale care leagă colțurile clădirii cu creasta. Lucrările la rama sunt completate cu instalarea de scări sau grinzi scurte. Dacă este necesar, structura acoperișului poate fi întărită cu ajutorul unui șanț, a unui spătar sau a unei grinzi eoliene. Lungimea grinzilor poate fi mărită cu ajutorul "pânzei" - bucăți de plăci care formează o tăietură de acoperiș.

Instalarea acoperișului este similară cu varianta de fațadă, numai între plăcile de cutii se plasează un izolator de căldură, peste care este amplasat un grilaj. În funcție de materialul de acoperiș, fie este înșurubat imediat la gratar, ca o placă de metal, fie sunt așezate plafoane de placaj sau OSB (sub acoperiș moale).

După aceasta, puteți trece la lucrările de finisare.Este important să luați în considerare următoarele: o casă construită dintr-o bară de uscare a camerei vă permite să mergeți direct la finisaj. Dacă clădirea este construită dintr-un alt material, va trebui să așteptați cel puțin șase luni până când se va micșora.

Magazinele moderne oferă o gamă largă de decorațiuni interioare și exterioare, dar este mai bine să descrie cele mai populare opțiuni.

Amplasarea cărămizilor vă permite să aplicați mai multe variații ale poziției acestui material, oferind un stil unic întregii structuri. Soluția originală pentru deschiderea ușilor și a ferestrelor, precum și pentru proiectarea streașinului va fi utilizarea cărămizilor rotunjite. Acest material nu numai că va îmbunătăți proprietățile de economisire a căldurii, dar va reduce și riscul de incendiu la domiciliu. Dezavantajul plăcilor de cărămidă este costul ridicat al acestora.

Siding este un panou de finisare din PVC cu grosimea de un milimetru. Suprafața de vinil protejează casa de efectele negative ale mediului, este rezistentă la radiații UV și ușor de întreținut. Panourile frontale din PVC imită o suprafață din cărămidă, marmură sau granit și sunt rezistente la substanțe chimice și stres mecanic.

Pentru pereții interiori, este permisă utilizarea plăcilor flexibile și pliabile de gips-carton. Înainte de placare, pereții de cherestea trebuie să fie placați și tratați cu agenți de protecție și apoi fixați pe bază. Cu toate acestea, experții recomandă atașarea foilor de ghips carton pe o cutie de lemn, permițându-vă să puneți un strat de izolație.

Pentru aceasta, urmați o serie de acțiuni secvențiale:

 • montați cutia pornind de la colțuri, atașând lamele la o distanță de 40-50 cm pe pereți și pe tavan;
 • așeza orice izolație;
 • foile de gips carton atașează nu mai puțin de nouă șuruburi;
 • tencuiala si cusatura;
 • procedați la decorarea finală - vopsirea sau tapetarea.

Finisare bordură - o opțiune interesantă, chiar înainte de utilizare este necesar să se proceseze cu agenți refractari de protecție. În cazul în care casa este construită din lemn stratificat laminat, atunci pereții ei sunt frumosi în sine - este suficient să le polonezi și să le procesezi cu un grund. Pentru un finisaj natural, puteți aplica un lemn fals care imită o suprafață din lemn.

Mai jos sunt câteva opțiuni pentru finisarea podelei.

 • Lacul protejează suprafața de deteriorare și îi conferă un aspect estetic.Înainte de aplicarea lacului, podeaua este spălată cu apă cu săpun, grunduită și apoi se aplică lac pe bază de apă.
 • Linoleumul, acoperirea laminată sau covoarele este permisă pe podeaua unei case de sat.
 • Panourile și foile de materiale polimerice vor reduce umiditatea, vor îmbunătăți izolarea termică și vor scurta timpul lucrărilor de finisare.

Sfaturi și trucuri

Construirea unei case de busteni nu este o sarcină ușoară, există multe nuanțe aici pe care le puteți da seama folosind sfaturile experților.

Dacă este necesar să faci dacha un loc de odihnă de vară și de iarnă, atunci este mai bine să alegi un material a cărui grosime corespunde condițiilor meteorologice din regiunea de reședință. Pentru iernile calde din sud este adecvat un lemn subțire, a cărui grosime nu depășește 100 mm.

Iernile reci de climă temperată necesită grosimea lemnului de la un centimetru. O bară cu o grosime de 200 mm va proteja împotriva înghețurilor severe. Nu trebuie să economisiți materialele termoizolante - rămâneți în casă veți fi confortabil în orice moment al anului.

Dacă nu există experiență în domeniul construcțiilor, atunci puteți utiliza truse gata de producție în fabrică pentru auto-asamblare. Acestea conțin tot ce aveți nevoie pentru construcție, inclusiv desene și o hartă a ansamblului casei.La ordinea unui set este prevăzut desenul bazei care este cel mai potrivit pentru condițiile climatice ale regiunii.

Atunci când construiți o casă de busteni este important să respectați etapa de lucru.

    În prima etapă, fundația este turnată și este construită o casă de lemn, se montează grătarele și se montează acoperișul. La al doilea - instalați ferestre și uși, așteptând contracția la domiciliu. Două etape pot fi combinate prin realizarea de tăieturi de deasupra ușilor și a deschiderilor de ferestre de dimensiuni de 4 cm - casa se va micșora cu aproximativ această înălțime.

    Dacă aveți nevoie pentru a face o verandă, vărsat sau orice altă extensie a casei, atunci trebuie să o faceți pe o fundație pile, a cărei proiectare nu trebuie să fie conectată cu cea existentă.

    Pentru a schimba design-ul casei, trebuie să certificați proiectul și să obțineți permisiunea.

    Exemple frumoase

    O casă mică, cu acoperiș arc, este o soluție excelentă pentru locuitorii de vară care vin pe site în sezonul cald. Această opțiune este cea mai bună soluție pentru proprietarii de zone mici.

    Casa spațioasă cu un acoperiș metalic va găzdui atât gospodăriile cât și oaspeții. În vreme rea, puteți să vă ascundeți în spatele zidurilor de lemn, iar o terasă largă trebuie să se întoarcă și să aibă discuții prietenoase.

    Clădirea compactă cu două etaje arată confortabilă și se potrivește bine cu peisajul rural. Este o opțiune excelentă pentru terenul de dimensiuni mici și mijlocii.

    Casa de lumini spațioasă, cu un acoperiș de gambol, seamănă cu o colibă ​​curată din Ucraina. "Highlight" -ul casei a devenit vii pline de viță de vie care au pornit la mansardă.

    O casă în formă de bar, cu un acoperiș ușor, este o casă plăcută, cu o terasă largă. Dimensiunile mici și culoarea inconspicuoasă sunt combinate organic cu verdeața din jur. Versiunea bugetară a clădirii este concepută pentru o odihnă confortabilă în cabana de vară.

    O clădire acoperită cu zăpadă, cu ferestre luminoase, seamănă cu cele mai bune povești. În interiorul unei astfel de structuri este caldă și confortabilă, iar în afara ei există o furtună frumoasă de iarnă, pentru care este atât de plăcut să priviți de pe terasa largă.

    Din bucătăria spațioasă, cu bucșărie, se dă o căldură familiară. Unitatea de stil este evidențiată de bucăți de mobilier, vase și rame de lemn. Acesta este un loc minunat de a aduna pentru micul dejun întreaga familie și de a discuta planurile pentru ziua următoare.

    Erori la construirea unei case dintr-o bară sunt prezentate în următorul videoclip.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor