Construim o casă de blocuri de argilă

 Construim o casă de blocuri de argilă

Atunci când construiți o casă, este important să alegeți un material de calitate care să aibă nu numai durabilitate, ci și caracteristici de performanță impecabile. Până în prezent, blocurile keramzite-beton sunt foarte populare pentru dezvoltatori. Ele vă permit să costați rapid o clădire, sunt accesibile și oferă camere cu izolație termică excelentă.

Caracteristici speciale

Blocurile de argilă extinse sunt un material de construcție versatil, care este realizat din nisip, ciment și argilă expandată zdrobită. Rezistența blocurilor depinde de fracțiunea de haydită inclusă în compoziția lor. Cu cât este mai mare, cu atât este mai puțin calitativ produsul, deoarece pierde proprietățile conductivității termice și rezistența la influențe externe.

Blocurile de argilă sunt produse în conformitate cu standardele GOST 613399 și sunt împărțite în următoarele grupe:

 • pentru construcția structurilor de susținere care au dimensiuni de 188 × 190 × 390 mm;
 • pentru construcția de pereți despărțitori, ale căror dimensiuni sunt de 188 × 90 × 390 mm.

În plus, materialul poate fi cu prezența golurilor, corpului plin, facial și obișnuit. Blocurile faciale, de regulă, sunt folosite pentru structuri care nu necesită garnituri suplimentare, iar cele obișnuite trebuie să fie decorate cu finisaje. Produsele goale sunt alese în cazurile în care este necesară reducerea greutății structurii.

Spre deosebire de cele goale corporale, există deschideri speciale care măresc proprietățile izolante ale materialului, dar a doua opțiune are o rezistență scăzută și nu rezistă încărcăturii. Caracteristica principală a acestor blocuri este aceea că ele au deseori dimensiuni incorecte, însă astfel de deviații sunt permise în construcții, dacă lungimea, înălțimea și lățimea valorii diferă de la 10 la 20 mm.

Înainte de a construi o casă de blocuri de argilă-beton, este important să alegeți densitatea potrivită a materialului, deoarece va depinde nu doar de fiabilitatea întregii structuri, ci și de indicatori acustici și de economisire a căldurii.În mod tipic, densitatea blocurilor variază între 500 și 1800 kg / m3, iar greutatea lor poate varia de la 10 la 23 kg.

Realizarea lucrărilor de construcție cu acest produs nu este practic diferită de construirea unei case din cărămidă. Pentru a obține o structură caldă și stabilă, grosimea pereților este făcută la 0,65 m și trebuie aplicat un strat impermeabil.

În unele cazuri, în jurul perimetrului casei se întinde armarea, ceea ce mărește rezistența structurii. Pentru clădirile cu un singur nivel se utilizează blocuri mai ușoare cu izolație termică, iar pentru clădirile cu mai multe etaje sunt preferate produsele cu o densitate de până la 1200 kg / m3. Un punct la fel de important pentru casele din blocuri de lut expandat este alegerea unei fundații fiabile, care este adâncită cu 1,2 metri pentru a proteja împotriva precipitațiilor inegale ale solului și apariția crăpăturilor în pereți.

Pro și contra

Argila extinsă, care face parte din blocuri, este un material ușor, care este produs din materii prime ecologice fără adăugarea de componente dăunătoare, deci este adesea folosit pentru construcția de case.

Principalele avantaje ale produsului pot fi, de asemenea, atribuite.

 • Mica higroscopicitate. În ciuda faptului că cimentul este considerat componenta principală a betonului expandat, blocurile au o rezistență ridicată la umiditate.
 • Rezistența la îngheț Acest indicator poate fi diferit.În funcție de tipul de unitate, numărul ciclurilor de congelare și dezghețare este de la 15 la 200.
 • Rezistență și densitate ridicată. Construcțiile de lut expandat, de regulă, funcționează până la 65 de ani.
 • Siguranța împotriva incendiilor.
 • Rezistența la procesele de dezintegrare, efectele rozătoarelor și insectelor.
 • Conductivitate termică scăzută. Casele din astfel de blocuri devin calde.
 • Bună permeabilitate la vapori. Materialul "respira", prin urmare, asigură structura cu un microclimat optim.
 • Ușurința de construcție. Toate lucrările de construcție a structurilor pot fi efectuate independent, fără ajutorul experților.
 • Greutatea redusă a produsului. Datorită acestei contracții nu se observă.
 • Costuri rezonabile și economii de soluții. Pentru blocuri de fixare, este necesar de două ori mai puțin amestec de beton decât în ​​construcția de clădiri din cărămidă.

În ceea ce privește neajunsurile, ele sunt puține.

 • Construcția de structuri se realizează pe o bază solidă. Că baza era fiabilă, este imposibil să o salvezi.
 • În timpul montării blocurilor se pot forma punți (cusături) reci. Acestea trebuie să fie încorporate și pereți izolați suplimentar.

proiecte

Construcția casei începe cu redactarea proiectului, pentru care mai întâi trebuie să vă gândiți la aspectul clădirii și să pregătiți documentația relevantă.În primul rând, ei acordă atenție părții arhitecturale și determină numărul de etaje ale clădirii, desenează desene și schițe ale aranjamentului fațadei. Apoi desenează schema de fundație, podele și blocuri de zidărie. În acest stadiu este de asemenea necesar să se includă în desene realizarea unor astfel de comunicații, cum ar fi canalizarea, alimentarea cu apă, cablarea electrică și alimentarea cu gaz. Proiectul este completat de calculul estimării, care ține cont de costul tuturor materialelor de construcție.

Casele cu o singură etapă sunt considerate cele mai economice, deci proiectele lor sunt foarte populare. Datorită planificării competente a blocurilor de argilă, puteți crea o locuință confortabilă, confortabilă și accesibilă. Pentru a construi o astfel de clădire nu necesită echipamente speciale de construcție, iar costul materialului va fi mic.

De regulă, clădirile cu o singură etapă au o suprafață totală de până la 81,5 m2, este suficient să se planifice rațional un spațiu de locuit de 60 m2. De obicei, astfel de proiecte includ un studio de bucătărie, un living spațios și trei dormitoare. Această opțiune versatilă este potrivită pentru o viață confortabilă a unei familii mari.

Casele cu o singură etapă pot fi, de asemenea, dotate suplimentar cu o mică terasă și o terasă. In interiorul zidurilor este recomandat să tăiați de lemn sau gips carton si placari exterioare este cel mai bine de a folosi ipsos. Arată atractiv și nu necesită cheltuieli mari. Dacă posibilitățile financiare permit, atunci puteți opta pentru un proiect de cabana cu două etaje. Datorită suprafeței mari de oportunitate deschisă unică de a dota spațiul, folosind versiuni moderne ale stilului. Planificarea, în acest caz, poate consta din mai multe dormitoare, un living spatios, bucatarie, baie si pepinieră. În plus, într-o astfel de casă este ușor de a aloca spațiu pentru o bibliotecă, un birou și o sală de biliard. "Highlight" de locuințe va fi, de asemenea, o piscină chic.

Ca un material pentru pardoseli pot fi folosite grinzi de lemn, dar cel mai bine este să acorde prioritate betonului, deoarece acestea sunt mult mai puternice. În ceea ce privește baza, pentru clădiri cu mai multe etaje este considerat a fi ideale alegere fin încastrate fundație benzi, este ieftin și de încredere.

Decorarea interioară se poate face pentru fiecare gust, iar în exterior casa este bine căptușită cu ipsos sau acoperită cu siding.

Alegerea unei fundații

Recent, majoritatea dezvoltatorilor construiesc case din blocuri de beton expandat, deoarece acestea se caracterizează prin costuri reduse și fiabilitate. Pentru a îmbunătăți caracteristicile de performanță ale unor astfel de clădiri, este important să alegeți fundația corect și să o puneți într-o manieră de înaltă calitate, deoarece cea mai mică greșeală poate duce la proiectarea casei, astfel că pe pereți vor apărea deformări și fisuri.

Baza structurilor agregate ușoare trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • au o capacitate mare de fixare;
 • au rezistență la apă;
 • asigură pierderi reduse de căldură în clădire.

Astăzi, cel mai adesea, utilizați următoarele tipuri de bază.

 • Belt. Alegerea bazei monolitice este potrivită pentru proiectele de case cu subsol. Acest tip de fundație este așezat pe suprafețe plate cu pământ dens. Baza trebuie să fie dotată cu căldură și impermeabilizare. În unele cazuri, este de asemenea realizată o fundație de benzi prefabricate, structura acesteia fiind similară celei monolitice, iar blocurile sunt așezate direct pe ciment.
 • Piloți cu grilă.Poate fi instalat pe terenuri cu orice tip de sol, deoarece sunt utilizate piloți plictisiți cu grilă adâncă. O astfel de fundație este durabilă, economică și fiabilă. Singurul lucru pe care fundațiile piloților nu le recomandă pentru construirea clădirilor din blocuri ușoare.
 • Slab. Nu există restricții privind tipul de sol și greutatea structurii. Această fundație este fiabilă, dar este costisitoare și nu este potrivită pentru clădiri cu terenuri complexe.
 • Columnar. Este o combinație de coloane din cărămidă, piatră sau beton. Acesta este, de obicei, prevăzut pentru structuri ușoare așezate pe soluri de ardere. Nu există minusuri la bază, deoarece combină un preț accesibil și o calitate înaltă.

construcție

Este ușor de a construi o casă de lut expandat cu mâinile tale, principalul lucru este să respecte anumite reguli ale lucrărilor de construcție, care includ următoarele etape:

 • construcția fundației;
 • pereți de zidărie din argilă;
 • amenajarea acoperișului;
 • izolație;
 • placare.

Instrucțiunile pas-cu-pas vor ajuta la început masterat în acest. În primul rând, fundația este pusă, tehnologia acesteia depinde de compoziția și structura solului,precum și nivelul apei subterane. După o analiză detaliată a solului, se selectează un tip mai potrivit de fundație.

De cele mai multe ori turnat banda de bază. Pentru aceasta, suprafața platformei de lucru este pregătită, vegetația mică este îndepărtată și se efectuează dezrădăcinarea arbuștilor sau arborilor. Apoi, baza este marcată cu un coardă și cu cârlige.

Pentru ca clădirea să stea pe o fundație solidă, se sapă un șanț, a cărui adâncime ar trebui să depășească nivelul înghețării solului. Fundul și pereții șanțului sunt atent calibrate și pregătite pentru cofrajele de placaj sau plăci tăiate. După aceea, se umple un amestec de nisip și moloz, grosimea acestuia fiind uniform distribuită și înfipt. De asemenea, este necesar să se asambleze un cadru de armare, pentru care tijele sunt fixate împreună prin intermediul firelor de tricotat sau prin sudare.

În continuare se pregătește un amestec de beton. Consumul de soluție pe 1 m3 este determinat în funcție de volumul de lucru. Compoziția finită este turnată într-o șanț, astfel încât să nu apară bule de aer. Suprafața este bine curbată și acoperită cu folie de plastic pentru a păstra umiditatea.Când procesul de întărire este finalizat, cofrajele sunt îndepărtate, acum trebuie să puneți impermeabilizarea și izolarea.

Următorul pas va fi de a pune blocurile și de a forma caseta la domiciliu. Experții recomandă atașarea materialului la o compoziție adezivă specială. Pentru a efectua corect așezarea primului rând, lucrarea începe din zona colțului, exercitând un control orizontal din interior folosind un nivel.

Următorul rând este ușor deplasat cu 1/2 sau 1/3 din grosimea blocului. Fiecare 3-4 rânduri trebuie să fie armate plasă de armare.

Când pereții sunt gata, puteți trece la amenajarea acoperișului. Înainte de aceasta, un material adecvat este selectat pentru ao acoperi. Trebuie să fie puternic, rezistent la influența mediului extern și durabil. În plus față de materialul de acoperiș, va fi necesară și o bară din lemn cu o secțiune de 150 × 150 mm, o placă tăiată, un diblu și un material pentru fixare. Mai întâi de toate, cutia este pregătită, căpriorii sunt atașați de ea, materialul este pus. Apoi, facem încălzirea casei. Pentru ca microclimatul de confort să fie menținut constant în incintă, izolația termică este pusă atât în ​​exterior, cât și în interiorul clădirii. În aceste scopuri, vata minerală, placa din plastic sau plăcile de placare sunt cele mai potrivite.Amenajarea exterioară se realizează în funcție de preferințele personale, principala fiind că casa se încadrează armonios în designul peisagistic al sitului.

Cea mai ieftină și mai ușoară cale este considerată a acoperi fațada cu blocuri de spumă de polistiren, acestea fiind realizate până la 50 cm grosime și, prin urmare, pot încălzi bine clădirea. Blocurile sunt așezate pe o soluție specială și fixate cu dibluri. După aceea, se instalează o plasă armată și se pune ciment din polimeri. În acest caz, finisajele pot fi fie plăci de fațadă sau tencuieli decorative.

Excelente fațete inovatoare "ventilate". Asemenea lucrări de instalare sunt dificile și costisitoare. Mai întâi, o barieră de vapori sub formă de folie de aluminiu este aplicată la baza pereților, apoi ghidajele sunt montate și vata minerală este fixată pe ele. Acoperirea exterioară este efectuată, de obicei, cu panouri de aluminiu sau siding.

recomandări

Înainte de a începe construirea unei case din beton argiloase, este important nu numai să elaborați corect un proiect, ci și să studiați feedback-ul de la proprietarii acestor locuințe.Blocul de argilă este un material ecologic, dar uneori în timpul funcționării poate dezvălui probleme ascunse. Prin urmare, cele mai bune blocuri de cumpărare de la producătorii bine-dovedit, oferind certificate de calitate pentru produse. Veți primi o garanție că materialul nu este periculos pentru sănătatea umană.

În timpul construcției merită luate în considerare următoarele recomandări ale experților.

 • După ce fundația se micșorează, suprafața sa poate deveni curbată. Pentru a elimina acest lucru, este necesar să se realizeze o soluție de nivelare, care să controleze nivelul planeității.
 • Pentru a crește durata de viață a casei va ajuta la hidroizolarea de înaltă calitate. Prin urmare, după ce betonul sa întărit pe fundație, se plasează mai multe straturi de material de acoperire și se plasează o mastică între ele.
 • Blocul de argilă (ca și blocul de spumă) este așezat mai întâi din colț, formând primul rând. Apoi au așezat următoarele rânduri, verificând planeitatea zidurilor.
 • Dacă sunt ridicate pereți dubliți, atunci două rânduri de blocuri sunt așezate simultan, făcând un pachet între ele din mortar de nisip și ciment.
 • Când se construiește o clădire cu două etaje, pereții primului etaj trebuie să fie întăriți cu centuri de întărire.Datorită acestui fapt, încărcăturile în greutate sunt distribuite uniform pe blocuri atât din partea pereților celui de-al doilea etaj cât și din podele. O astfel de bandă este realizată din blocuri sau cărămizi din beton armat. Centura de întărire trebuie încălzită în continuare.

În următorul videoclip veți găsi un zid de zidărie din blocuri de argilă-beton.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor