Subtilități ale procesului de construcție a cărămizilor

Casa din caramida poate servi proprietarilor săi de la 100 la 150 de ani. Este datorită rezistenței și durabilității acestui material profită de piața construcțiilor. O varietate de culori și forme vă va permite să creați diverse lucrări arhitecturale și să transformați casa într-un palat.

Caracteristici speciale

Construcția este un proces minuțios, implicând o precizie în execuție. Pentru cărămizi, este important atât calitatea materialului cât și procesul de așezare.

Casa din cărămidă are argumente pro și contra:

 • Eficiența energetică. O casă de cărămidă cu pereți de 40 de centimetri fără materiale izolante termice este competitivă cu un perete de lemn de 1 metru. Acest indicator vă permite să trăiți în căldura iernii și să nu vă lăsați în urma căldurii vara.De asemenea, el se descurcă cu vântul și suflă căldura.
 • Durabilitate. Perioada minimă pentru caramida de cea mai mică calitate este de cel puțin 50 de ani. Această calitate vă va salva de la reparații continue și de înlocuire a elementelor, cum este cazul caselor din lemn.
 • Comoditate. Dimensiunile mici vă permit să creați structuri complexe - colțuri, arcade, pereți poligonali, loggii. Înăuntru poți face un șemineu din perete, aragaz.
 • Varietatea. Desenarea cărămizilor, gama de culori, forma - toate aceste calități vă vor face o clădire un individ și nu ca celelalte.
 • Absorbability. Caramida este un material poros. Împreună cu forța, absoarbe umezeala, ceea ce duce la distrugere. Soluția la această problemă este mortarul de tencuit cu un conținut ridicat de ciment.
 • Conductivitate termică scăzută. Această calitate poate fi un plus într-o casă cu încălzire constantă. Dar dacă aceasta este o cabană de vară și nu sunteți în mod constant acolo, atunci ar trebui să vă așteptați la o umiditate ridicată, și, ca rezultat, mucegai. Nu este posibilă încălzirea rapidă a unei astfel de case - va dura câteva zile pentru ca construcția să înceapă stocarea căldurii și răcirea înceată.
 • Severitatea.Caramida este un material greu în comparație cu omologii săi, de exemplu, betonul gazos. Prin urmare, aceasta necesită o fundație masivă și profundă. Cu toate acestea, există aici o salvare - caramida silicată cu o greutate relativ scăzută.
 • O cantitate mare de tencuială pentru exteriorul fațadei, dacă nu există zidărie sau, de exemplu, siding.

În prezent, piața construcțiilor oferă două tipuri de cărămizi pentru construcții:

 • Silicați. Material ușor, cu dimensiuni mari, care este important la calcularea încărcării fundației. Are o conductivitate termică scăzută. Este ușor de instalat și, datorită mărimii, se realizează rapid. Este ușor de tăiat. La instalare nu aveți nevoie de unelte și unelte speciale. Este important ca o astfel de cărămidă să aibă un preț rezonabil.
 • Ceramică. Puternic și puternic. Are un aspect frumos, de aceea este adesea folosit în căptușeală și nu necesită tencuială suplimentară. Caramida goală are o conductivitate termică scăzută. La rândul său, caramida ceramică este, de asemenea, împărțită în clădire și confecționate. Facand optiune are o structura frumoasa, pentru ca serveste ca un ornament si "shistovik" casa ta.Prețul cărămizilor ceramice, desigur, mai mare.
silicat
ceramică

Dintre cele două tipuri, silicatul este acceptabil. Cu costuri reduse și o mică cantitate de timp, chiar și un începător este capabil să construiască pereții unei case. În mod ideal, este mai bine să combine două tipuri - pentru a face ziduri silicate, dar căptușeală pentru a efectua caramida ceramica. Cu toate acestea, materialul de placare astăzi este diversă, astfel încât cărămidă cu care se confruntă are o mulțime de concurenți.

Această separare a speciilor este condiționată, deoarece materialele de construcție de astăzi au o mare varietate pentru orice portofel și gust. Pentru a vă satisface dorințele, trebuie să explorați toate opțiunile oferite.

proiecte

Cea mai importantă etapă pe care depinde întreaga construcție a casei și locația ei este, desigur, elaborarea unui plan. O mare parte din acest lucru este hotărât de SNiP (coduri de construcție și regulamente).

Profesioniștii și toți cei care se confruntă cu construcția de case din cărămidă sunt sfătuiți să utilizeze un proiect care a fost dezvoltat de oameni care cunosc detaliile procesului. Acest lucru va facilita procesul de construcție cu minimul de erori posibile și tot ceea ce este asociat cu înregistrarea și înregistrarea serviciilor cadastrale.Acest lucru nu înseamnă că nu vă puteți folosi planul. Doar aici trebuie să fii cât mai atent posibil. Apoi veți avea o casă care îndeplinește cel mai bine cerințele dumneavoastră.

Este necesar să se ia în considerare planificarea întregului teritoriu, deoarece ferma nu se termină cu o singură casă.

Luați în considerare amplasarea casei în raport cu casa vecinuluiși nu limitele care pentru casele de cărămidă sunt de cel puțin 6 metri. Dar, de la granița învecinată, casa ar trebui să fie situată la 3 metri distanță, dar dacă vecinii nu au plângeri, casa ar putea fi mai aproape. Din linia roșie (linia condiționată între site-ul dvs. și carosabil), casa nu trebuie să fie mai mică de 5 metri. Ignorați regulile nu ar trebui să fie, altfel veți fi amendat sau chiar demolare și cerința de a muta clădirea.

Planul unei case particulare ia în considerare toți pereții, ferestrele, deschiderile, podelele din lemn de esență tare. Standardul pentru construcție este o cărămidă silicată cu dimensiunile de 250x120x65 mm. Este sub el grosimea peretelui orientată. Într-o casă cu o reședință permanentă, grosimea peretelui trebuie să fie de cel puțin o jumătate de cărămidă. Opțiunea ideală, dar foarte costisitoare este de 2,5. Pentru casele de tara, unde traiul nu este obisnuit si nu prevede un sejur de iarna, grosimea zidului poate fi o caramida.

Este necesar să se determine peretele lagărului (trebuie să treacă peste întreaga clădire) și să se desemneze în plan, să se determine podelele și să se realizeze aspectul fiecăruia. Dimensiunea casei poate fi diferită. Pentru o casă cu un singur nivel, dimensiunile optime sunt de 8 până la 10 m, care adapostesc toate încăperile necesare. Casă cu două sau trei etaje poate fi mai mică și poate câștiga în detrimentul înălțimii - 8 - 8 m.

materiale

Următoarele materiale sunt necesare pentru construirea unei case de cărămidă:

 • materialul plăcii propuse;
 • ciment - marca M-400 va fi potrivita pentru constructii;
 • râu nisip;
 • var hidratat;
 • moloz sau pietriș;
 • placaj, placaj;
 • materiale de izolare termică;
 • accesorii;
 • podele din lemn;
 • ruberoid sau hidroizol;
 • plastifiant pentru a crește elasticitatea și plasticitatea soluției.

Lucrări pregătitoare

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să pregătiți suprafața, să ridicați suprafața, să îndepărtați tot excesul, gunoi, arbuști. În continuare începe structura site-ului sub fundație. Acesta ia în considerare pereții exteriori ai casei. Apoi, pe marcaj, puteți începe sapat tranșee.

Apoi alegeți tipul de fundație și zidărie.

Tipul fundației:

 • Panglica (cea mai populară).Trenurile sunt căptușite cu cărămidă sau bord și se toarnă pe un model de panglică. Este instalat sub pereți de lagăr. Consumul de beton în acest caz este mediu.
 • Slab. Pentru el, săpați gropi și turnați fundația sub forma unei plăci. Această fundație se va potrivi în case grele. Dar cu acest design aveți nevoie de o mulțime de beton.
 • Columnar. Suport pentru casa - piloni monolitici, care completează și corelează traducerile. Minus - contracție puternică.
 • Pile. Arborele face găuri și instalează grămezi. Pentru o astfel de structură complexă vor fi necesare echipamente speciale.

Cu cât casa este mai înaltă, cu atât este mai mare șanțul. Pentru casele cu două sau trei etaje, această cifră ar trebui să fie de cel puțin 1,5 metri.

Pereții din zidărie pot fi, de asemenea, diferiți:

 1. Standard - în 4 cărămizi.
 2. Cu plasă de metal. Acesta servește drept material suplimentar pentru legarea rândurilor. Pentru rigiditatea cerută este pusă pe 5-7 rânduri.
 3. Ei bine. Zidărie pentru a crește izolația. În interiorul zidăriei se lasă goluri care sunt umplute cu un anumit material - lut expandat, spumă, ciment. Nu numai că mărește izolația, dar reușește, de asemenea, să economisească pe cărămidă.
 4. Ușoare.Cu acest contur de zidărie este construit sub forma unui perete exterior din cărămidă și unul interior. Decalajul dintre ele este umplut cu o soluție.

În această etapă, calculul numărului de cărămizi. Pentru a face acest lucru, se calculează suprafața pereților lagărului (perimetrul trebuie înmulțit cu înălțimea). Apoi, scade zona de deschideri. Apoi, calculați numărul de cărămizi de care aveți nevoie pentru 1 metru pătrat de perete, luând în considerare tipul de zidărie ales. Această cifră este înmulțită cu cifra rezultată din pereții caroseriei. La cifra rezultată, adăugați 5-10% pentru o potrivire sau deșeu.

Înainte de construcție, obțineți un mixer pentru amestecarea betonului, rezervoarelor de amestecare, lopatelor, mistrii, nivelului, cordului, plumbului, ferăstrăului, șlefuitorului, îmbinării. Toate acestea vă vor permite să construiți rapid și corect pereții casei viitoare.

Cum se construiesc cu mainile tale?

După selectarea tipului de fundație și a zidăriei, puteți trece la construirea casei.

Când se instalează fundația la fundul șanțurilor, se toarnă piatra zdrobită (~ 5 cm). Deci design-ul va fi mai durabil. Apoi este instalată armătura pentru pachet. Pentru a economisi bani, puteți folosi doar elemente metalice, colțuri, profil, sârmă - toate acestea vor ajuta la legarea fundației și la întărirea acesteia. Rămâne să se umple și să se lase să se usuce.Durata minimă de maturare este de 1 lună. Unii lasă fundația să se întărească pentru un an și să înceapă activitatea anul viitor.

Acoperirea finisată este acoperită cu pâslă acoperită. Pentru ca fundația să vă servească timp de mulți ani și casa nu dă fisuri și deformări, este importantă impermeabilizarea fundației cu un film sau o compoziție specială.

Acest lucru va proteja împotriva umezelii, iar apele de primăvară topite și arse nu vor cădea în subsolul casei. La instalarea fundației, luați în considerare adâncimea subsolului, sistemul de canalizare, amplasarea toaletei și a băii. Pentru acces rapid la subsolul din subsol puteți face o ușă.

Următoarea etapă - construcția de pereți. Mortarul de ciment trebuie să fie bine amestecat pentru o capacitate de lipire mai mare și pentru a evita vărsarea ulterioară. Cantitatea soluției nu trebuie să depășească viteza comandantului, altfel se va întări și veți pierde materialul.

Înălțarea începe cu un colț. Soluția trebuie să umple întregul spațiu (lățime aproximativă 1,2 - 1,5 cm). Fiecare cărămidă este lovită pentru a evita excesul de aer în cusături și, ca urmare, distrugerea rapidă. Soluția excesivă poate fi îndepărtată cu o mistrie.Ei bine, dacă ultima cărămidă din serie va fi întreagă sau jumătate. Dar dacă acest lucru nu sa întâmplat și există un gol, atunci o cantitate mai mare de mortar sau o bucată de cărămidă va ajuta. Dacă lucrați cu o cărămidă de fațadă, atunci la final trebuie să efectuați îmbinarea exterioară - curățarea excesului de mortar și alinierea cusăturii. Dacă este un perete interior, atunci trebuie să lăsați o mică distanță între cusături pentru a fi umplute cu mortar din cărămizi vecine.

Astfel, rândurile sunt aliniate la diferitele deschideri - ușă, fereastră. Aici este necesar să se ia în considerare faptul că lungimea unui rând cu o deschidere se poate schimba de la sfârșitul unei cărămizi până la utilizarea doar a unei părți. Este ușor să o tăiați cu un șlefuitor. Acestea sunt goluri, înălțimea cărora este închisă prin armare - o căptușeală. Lățimea sa trebuie să corespundă grosimii pereților. Lungimea trebuie, desigur, să fie mai mare decât deschiderea cu 20-30 cm și să fie fixată pe rânduri. Munca continuă continuă ca de obicei. Apoi vine construcția pereților interiori. Trebuie să ieșiți din ziduri, dacă casa înseamnă ziduri de cărămidă.

Următoarea etapă este instalarea de podele (ancorare) - interfloor, acoperiș, mansardă.În rolul de suprapunere poate fi o placă, grinzi de lemn. Ele trebuie să fie încorporate în pereți. Ancorarea presupune interconectarea completă a tuturor elementelor structurale ale casei și vă permite să evitați deformările și "mersul" clădirii.

Tehnologia dispozitivului de acoperiș include grinzi - grinzi de lemn, cutie - ce va fi instalat material de acoperire, hidroizolare, acoperire, sistem de reținere a zăpezii, izolare termică.

Pereții mansarda pot fi făcuți din cărămizi sau din alte materiale pentru a economisi bani. Acest lucru se aplică, de asemenea, pe pereții casei - cărămizi cu fațade, siding, case de bloc, tencuieli și materiale similare.

Este important să construiți podeaua pentru a vă deplasa în continuare. Pentru început, poate fi o podea dură pe panourile de bord. Dacă nu doriți să cheltuiți bani în plus, puteți pune panouri direct pe teren. Apoi va trebui să stocați pe scări.

Dacă aceste etape sunt finalizate, atunci partea principală a încărcăturii de construcție a casei este finalizată. Acum puteți începe în siguranță amenajarea internă, instalarea ușilor, ferestrelor. Construcția casei include și instalarea de comunicații - încălzire, ventilație, cabluri.

Sfaturi și trucuri

 1. Verificați terenul. Este important să se studieze adâncimea apei subterane, nivelul de hidratare. La urma urmei, va depinde de acești factori dacă va juca casa dvs., dacă fundația va suferi o deformare.
 2. Documentația. Construcția poate începe numai cu un set complet de toate permisele, proiectul și planul.
 3. Fundatia hidroizolatie. Este mai bine să o faceți de două ori - între fundație și subsol și între subsol și pereții viitori. Nu salvați, asigurând astfel durabilitatea clădirii.
 4. Poziționarea fundației se realizează cel mai bine cu ajutorul unei frânghii sau a unui fir gros - aceasta este o garanție a acurateței.
 5. Asigurați-o o parte proeminentă a fundației cu stâlpi atunci când se toarnă, în caz contrar baza sa va fi mai mică decât partea superioară a stratului, care poate sparge complet plăcile cu greutatea lor.
 6. Tipul celei mai potrivite fundații pentru climatul și ușurarea noastră este banda. În cazul în care casa este planificată în mai multe etaje și o zonă mare, aveți nevoie pentru a face o fundație profundă. Luați în considerare faptul că trebuie să vă gândiți la cursul comunicațiilor, pentru a nu-l distruge mai târziu.
 7. Calitate. Cu cât materialul este mai bun, cu atât mai mult va rămâne construcția. Alegeți cărămizi fără crăpături și chipsuri, cu linii clare de colțuri și chiar și culori.Luați în considerare și puterea, care este indicat pe fiecare marcă de caramida. M50, de exemplu, poate rezista la 50 de sezoane de congelare și decongelare, respectiv.
 8. Pentru mai multă căldură, utilizați materiale izolante în zidărie. Deși este posibilă realizarea unei izolații termice din interiorul pereților.
 9. Îndepărtați imediat soluția excesivă, în caz contrar se va îngroșa și în fața dumneavoastră va apărea o casă "murdară". După întărire, va fi dificil să scapi de acest lucru.
 10. Pentru a menține pereții drepți, caramida pentru cărămidă, trageți frânghia sau firul dintr-un colț în altul.
 11. După ce pereții sunt ridicați, este necesară o pauză de aproximativ șase luni. În acest timp, pereții se vor stabili și vor fi stabiliți pe loc. Pentru a evita intrarea în exces de umiditate, acoperiți ultimul rând de cărămizi cu hârtie sau film de acoperiș.
 12. Dacă parcela nu este electrificată, cumpărați un generator.
 13. Steaua de cărămidă a acoperișului viitor se instalează înaintea instalării raftului. Pentru ca aceasta să nu se răsucească și să fie rezistentă la vânt, avem nevoie de un suport suplimentar sub formă de zidărie sau pilaștri transversali.
 14. Pentru a menține strâns peretele adiacent, faceți un pachet la fiecare 2-3 rânduri. Deci, peretele nu se mișcă,Așezați o nișă în mașina de ștanțat cu cărămidă la înălțimea elementului de legătură.

Exemple frumoase

Caramida roșie clasică arată întotdeauna minunat. El arată demn și concis. Și dacă textura cărămizii are o decorare, atunci casa va decora site-ul dvs. Prezentare drăguță și combinație de texturi, caramida decorativă suplimentară.

Este interesant să te uiți acasă, decorată cu cărămidă colorată - albastră, turcoaz, maro, portocaliu. Cool și interesant.

Casele cu două etaje pot face o zonă mică, dar destul de înaltă. Poti sa iei mansarda.

Punctul culminant al casei dvs. va fi o formă nestandardă - proeminențe, poligoane, colțuri rotunjite.

O altă opțiune luminată - jocul cu culoare. Combinația de culori diferite revigorează aspectul casei, atrage atenția.

Frumos privirea acasă cu geamuri. Pentru climatul țării noastre, aceasta ar părea o decizie ciudată. Cu toate acestea, materialele de construcție de astăzi pot menține în mod adecvat căldura și pot da o cantitate mare de lumină casei.

     Balconul din casă va fi un loc confortabil pentru vacanțe de vară. Puteți obține niște aer proaspăt și puteți privi apusul soarelui.

     Caramida - fiabilitate și durabilitate.Aceste calități merită toate costurile de instalare. Instalarea ușoară atrage și permite unui începător să facă față acestei sarcini. O astfel de casă va reuni întreaga familie și va servi mai mult de o generație.

     Sfaturi pentru construirea unei case de cărămidă - în următorul videoclip.

     Comentarii
      autor
     Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

     Sala de intrare

     Camera de zi

     dormitor