Cum se face o extensie a cadrului în casă?

 Cum se face o extensie a cadrului în casă?

Construirea unei extensii a cadrului la o casă privată este o modalitate rapidă și economică de a mări zona locuinței dumneavoastră. În prezent, structurile de acest tip încep să fie foarte solicitate, deoarece construcția lor nu necesită abilități speciale, iar materialele de construcție pot fi achiziționate la orice magazin de materiale de construcții. Dacă aderați cu exactitate la tehnologia de construcție și calculați corect fiecare componentă a prelungirii, atunci aceasta va servi timp de mulți ani fără a necesita reparații majore.

Caracteristici speciale

Extinderea casei are caracteristici proprii, care depind de scopul acesteia, deoarece bucătăria, veranda, baia și sufrageria suplimentară au cerințe diferite. În special, extinderea unei alte locuințe poate fi comparată în complexitate cu construcția unei case mici.

Există cerințe speciale pentru fundație, protecție termică a pereților, podelei și tavanului. Odată cu construirea unei terase de vară este mult mai ușor, pentru că este o structură de lumină neîncălzită, pentru construcția de care nu este nevoie de o fundație puternică. În termeni generali, designul terasei este limitat la construcția de pereți, acoperiș și podea. Deși unii proprietari preferă o verandă de sticlă. Principalul lucru este că extensia nu trebuie să iasă în evidență de stilul general al casei.

Problemele apar cu bucătăria și băile, mai ales atunci când sistemul de alimentare cu apă al casei este deja conectat și va fi necesar să se efectueze comunicări suplimentare către spațiile noi. Pot apărea probleme cu sistemul de încălzire. Ar trebui să vă gândiți la comunicări cu privire la construcția fundației, astfel încât să puteți economisi bani și timp în viitor.În cel mai rău caz, trebuie să dați echipamentul sau cel puțin să identificați punctele de ieșire ale conductelor de apă și de încălzire. Indiferent de ceea ce va fi atașat casei, acest proces include pași standard cum ar fi:

 • proiectare;
 • construcția fundației;
 • construcția cadrului de perete și a căptușelii acestuia;
 • dispozitiv de acoperiș.

Se pare că extinderea camerei suplimentare în casă cu propriile mâini nu diferă de construcția oricărei alte structuri. Iar puterea întregii structuri va fi determinată de calitatea fundației.

proiecte

Lucrările de instalare a încăperilor suplimentare sub forma unei anexe includ procedura de proiectare, alegerea materialelor, pregătirea estimărilor, distribuția comunicațiilor, dispozitivul de comunicare cu casa, amenajarea spațiului.

Crearea unui proiect și a desenului, precum și calcularea prelungirii oricărei case (vechi sau nou construit, jurnal, vară, scut, cărămidă, lemn și altele) începe după ce se determină tipul clădirii și mărimea acesteia.

La rândul său, atunci când alegeți o cameră suplimentară, puteți opta pentru cum ar fi: o verandă, o terasă, o bucătărie de vară, un living, un garaj, o verandă, o fereastră de golf și copertine.În același timp, este important să se prevadă starea pereților adiacenți și, dacă este necesar, să se înlocuiască zonele putredite. Trebuie să adere la un singur stil.

Dimensiunile extensiei cadrului nu trebuie să depășească 2/3 din suprafața casei. De exemplu, zona verandei, de regulă, este de aproximativ 20% din suprafața casei. Principalul lucru - nu deranjați exteriorul fațadei. Pentru schimbările în structura unei locuințe, este necesară permisiunea Comitetului de Arhitectură și Urbanism. Sunt pregătite toate desenele necesare.

Este dificil să folosim proiectele standard pregătite, deoarece trebuie să ne angajăm la structura existentă a casei și la starea solului. Acestea sunt luate ca bază, făcând schimbări de grade diferite de complexitate în funcție de nevoile clientului, rezultând astfel o soluție extraordinară.

Construcția de bricolaj

Construcția extensiei de cadru poate fi implementată de dvs. însuși, principalul lucru este să urmați sfatul specialiștilor în această chestiune. Odată pregătit pentru un proiect detaliat al construcției viitoare, puteți continua construcția. Acest proces include câțiva pași importanți care vor fi urmați de instrucțiuni pas cu pas.

Pregătirea amplasamentului și turnarea fundației

Înainte de construirea cadrului va avea nevoie de o fundație. Poate fi ușor, coloană sau bandă, dar în majoritatea cazurilor, ca bază alegeți fundația banda de tip monolit, care este cea mai fiabilă și durabilă.

Pentru a crea fundația, trebuie să efectuați acțiuni precum:

 • trebuie să marcați complotul. În colțurile viitoarei clădiri, ar trebui să conduceți în cârlige mici, legând un cablu (linia de pescuit) la ele. Acest lucru vă va permite să vedeți în mod clar forma viitoarei fundații;
 • este necesar să se sapă un șanț (șanț). Adâncimea sa depinde de dimensiunile bazei casei principale. Lățimea șanțului trebuie să fie cu 150-170 mm mai mare decât viitoarele pereți de prelungire;
 • fundul trebuie să fie acoperit cu pietriș sau nisip fin cu un strat de până la 15 cm, tamponându-l cu atenție;
 • direct pe o pernă de moloz sau nisip, trebuie să puneți un strat de impermeabilizare;
 • pe partea superioară a stratului de impermeabilizare trebuie să aranjați o plasă de armare pentru a crește rezistența betonului;
 • trebuie să umpleți stratul de armare cu 1/3 din soluția de beton, așteptați până când mortarul se fixează și apoi turnați un alt mortar la 1/2 din adâncimea șanțului;
 • cofrajul trebuie instalat.Ca material pentru crearea de forme pentru așezarea betonului, puteți utiliza lemn, metal, plastic sau combinații ale acestora;
 • este necesar să se toarnă partea superioară a fundației și să se usuce betonul. În funcție de vreme, acest lucru va dura aproximativ 14 zile;
 • după ce soluția este complet uscată, merită îndepărtată cofrarea și efectuați impermeabilizarea exterioară cu material de cauciuc sau acoperiș.

Important: fundația structurii principale și a anexei ar trebui să fie comune, deci înainte de etapa de turnare a soluției concrete este necesară determinarea metodei de andocare. Dacă construcția se desfășoară pe soluri instabile, de exemplu, în vrac sau argilă, este necesar să se acorde un timp pentru a se contracta fundația.

Articulația extensiei cadrului cu structura principală

Indiferent de calitatea fundației, datorită diferenței de amploare a încărcăturii din care casa și extensia influențează solul, este încă probabil ca în timp să se schimbe unul față de celălalt. Ghidat de aceasta, experții nu recomandă foarte greu să atașați o extensie la casa principală.

Este mai rațional să folosiți joncțiunea, similară în principiu cu tipul de pieptene.Pentru dispozitivul său pe peretele de construcție de capital, aveți nevoie pentru a fixa două grinzi, și între ele pune un fascicul vertical, care este o componentă a atașament cadru de perete. Această metodă de joncțiune va crea condiții pentru nivelarea mișcărilor reciproce. Desigur, este posibil să se utilizeze un cadru metalic în locul lemnului, în acest caz toate elementele încorporate trebuie să fie de asemenea metalice. În caz contrar, trebuie să faceți o pivotare pe șuruburi.

Construcții de pereți

După nivelarea finală a suprafeței părții de la sol, puteți trece la construirea pereților extensiei de cadru. Ele se bazează pe bare de lemn tratate cu componente de protecție.

Procesul de construire a pereților este reprezentat de următorul algoritm:

 • necesitatea de a face partea de jos. Este posibil să se conecteze cherestea în mai multe moduri, dar mai des se utilizează o articulație sub pantă sau se folosește metoda de demipensiune. Închidem golurile dintre bară și subsol cu ​​polistiren expandat;
 • pentru a conferi îmbinărilor colțurilor suplimentare de rezistență trebuie să fie fixate cu ancore sau știfturi. La baza cherestea este fixată în găurile făcute în avans;
 • plăcile de podea sunt fixate la banda de fund în incremente de 60-70 cm, sunt cel mai bine fixate folosind unghii sau șuruburi lichide;
 • rack-urile pentru pereți trebuie fixate pe colțurile și șuruburile metalice. Acestea trebuie plasate la o distanță puțin mai mică decât lățimea izolației termice;
 • Este de dorit să se construiască elementul de sus numai după montarea tuturor rafturilor de perete, astfel încât structura să aibă o rigiditate suficientă în acest moment. Suprafața superioară trebuie montată similar cu partea inferioară;
 • pentru a consolida cadrul, puteți pune barele diagonale.

După terminarea construcției pereților, este necesar să instalați cutia de podea pe lagărele pregătite ale bazei inferioare. Pentru aceasta, este mai bine să se utilizeze plăci obișnuite cu o înălțime de 40 mm. Finisarea podelei (finisaj) este cel mai bine pentru a aranja numai după ce se confruntă cu pereții și acoperisuri.

Important: atunci când se construiește o bază de cadru, este necesar să se aplice un nivel al clădirii, deoarece chiar și o ușoară rostogolire poate provoca deformarea întregii structuri.

acoperiș

Chiar și în cazul montării pe perete, este necesar să așezați plafoanele de tavan la fiecare 60-70 mm și să le fixați pe tavanul superior folosind colțurile metalice.În același timp, puteți coase tavanul cu foi de placaj gros sau plăci, ceea ce va conferi cadrului și mai multă rigiditate. După aceea, trebuie să se pună un strat de izolație pe construcția aspră a pânzei.

Dacă intenționați să utilizați un material flexibil pentru acoperiș, atunci pe căpriori trebuie să montați un alt strat de căptușeală pentru bariera de vapori a dispozitivului.

Izolarea și finisarea

După instalarea tuturor elementelor de construcție a cadrului, puteți trece la izolarea extensiei. Ca încălzire, de regulă, folosiți vată minerală, spumă de polistiren sau ecowool. Plăcile de izolare sunt plasate în mai multe rânduri între suporturile de cadru. O atenție deosebită trebuie acordată punctelor de împerechere ale plăcilor pentru a evita fisurile. Pentru aceasta, izolația este deplasată în diferite straturi unul față de celălalt.

În mod similar, realizați izolarea între plafoane și podea. Pentru prelungiri, este de dorit să efectuați izolarea în exterior. Nu reduce zona utilă a încăperii și păstrează bine căldura. Imediat ce izolația termică este așezată pe întreaga suprafață a anexei, este posibilă o izolare cu aburi și umiditate.Materialul trebuie poziționat strict în direcția învelișului, iar partea netedă - pe suprafața izolației. Pentru a proteja împotriva vânturilor, extensia este acoperită în exterior cu un film sau un acoperiș.

Pereții extensiei trebuie să fie izolați nu numai în exterior, ci și în interior. Pentru aceasta, se folosește o membrană de superdifuzie (film), material folie și izolație. Super membrana de difuzie este un material modern "respirație" izolant. Pentru a economisi bani, în loc de aceasta, este practicată folie de plastic, însă acest material acumulează umiditate, ca rezultat al mucegaiului pe pereții casei.

Materialele împrăștiate sunt aplicate pe perete cu partea de aluminiu suprapusă și fixată cu lamele obișnuite. În etapa finală, pereții sunt tavite cu placaj, OSB sau gipscarton. Cu respectarea tuturor tehnologiilor de utilizare a materialelor potrivite, prelungirea manuală a cadrului va servi proprietarului timp de mai mulți ani.

Exemple frumoase

Veranda clasică este o structură de cadru acoperită de acoperiș, construită pe o fundație coloană sau benzi. Acesta poate fi reprezentat prin pereți din sticlă sau parțială.Explicațiile că veranda trebuie construită din aceleași materiale ca și casa principală, odată cu apariția celor mai noi stiluri și tendințe de modă în arhitectură, și-a pierdut relevanța.

  În această mică verandă confortabilă sa dovedit a amenaja un mic salon cu o zonă de lectură. Elementele de decorare interioară în stilul rural, în acest caz, s-au dovedit a fi în vigoare.

  Cum se face o extensie de cadru, vedeți următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor