Case prefabricate și panouri CIP: ce modele sunt mai bune?

Întrebarea principală care apare înainte ca cineva care a decis să își construiască propria casă este ceea ce va fi. În primul rând, casa ar trebui să fie confortabilă și caldă. Recent, a existat o creștere evidentă a cererii de case de locuit și de construcție a panourilor CIP. Acestea sunt două tehnologii de construcție radical diferite. Este necesar să examinați cu atenție toate nuanțele fiecăruia înainte de a trece la construirea casei visurilor tale.

Casă cu cadre
Casa panourilor Vulture

Tehnologie de montaj

Structura cadrului

Există un alt nume pentru o astfel de casă - cadru. Această tehnologie de construcție a fost dezvoltată în Canada și aparține deja categoriei clasice. Primul pas în construcția fundației este turnat. Cel mai adesea în această tehnologie se folosește baza coloanei, deoarece este ideală pentru casele de cadre.Imediat ce fundația este gata, începe construcția cadrului viitorului locuință.

La baza ramei se utilizează cherestea de diferite grosimi, în funcție de locurile încărcării intenționate. După construirea de cadru ar trebui să-l instalați pe fundație, materiale de placare selectate pentru construcții și izolare.

Construirea de panouri sandwich

Panoul SIP (panou de tip sandwich) este două panouri orientate, dintre care există un strat de izolație (spumă, polistiren spumant). Casa panourilor SIP este construită pe baza unei tehnologii de protecție a cadrelor (cadru-cadru). Un exemplu clasic de construcție a casei panourilor CIP poate servi ca asamblare a designerului. Este literalmente asamblată din panouri prin legarea lor în concordanță cu principiul ghimpului. Fundația în astfel de clădiri este predominant banda.

Dacă ne uităm la aceasta în comparație, principala diferență dintre casele din panourile CIP este mai ieftină și acesta este principalul lor avantaj. Dacă comparați recenziile, puteți vedea că acest material este mult mai pozitiv.

Materiale utilizate în construcții

Construcția oricărei clădiri începe cu turnarea fundației.Aceasta este baza casei, astfel încât materialul pentru ea ar trebui să fie de cea mai înaltă calitate și durabil. În mod tradițional, fundația necesită următoarele materiale:

 • fundații de fundație;
 • moloz sau pietriș;
 • ciment;
 • armături de construcție;
 • fire de tricotat;
 • nisip.

  Dacă zona în care este planificată realizarea construcției este mlaștină sau dacă apa subterană se află la un nivel mai mare decât media, atunci fundația casei de rame trebuie așezată pe grămezi. În cazuri rare, atunci când solul de la locul de muncă este deosebit de instabil, o placă de beton armat este așezată la baza fundației. Dacă doriți, în subsolul casei puteți aranja parterul. În acest caz, vor fi necesare materiale suplimentare. Cum ar fi impermeabilizarea, de exemplu.

  Rama poate fi din lemn, metal sau beton armat. Pentru rame din lemn utilizate:

  • bord;
  • lemn masiv;
  • lemn laminat lipit;
  • lemn din lemn de I (lemn + OSB + lemn).

  Cadrul metalic este construit dintr-un profil metalic. Aici profilul în sine poate fi diferit:

  • galvanizat;
  • pictat.

  Rezistența cadrului este, de asemenea, afectată de grosimea profilului utilizat.

  Ramă din beton armat (monolit) este cea mai durabilă, dar și cea mai costisitoare și mai costisitoare. Pentru construcția sa sunt necesare:

  • Accesorii pentru fier;
  • beton.

    Pentru montarea pereților cu tehnologie de cadru, este necesară instalarea suplimentară a izolației termice, a parbrizului, a panourilor de perete din panouri fibrolemnoase și panourile exterioare.

    Atunci când construiește o casă de panouri CIP, nevoia de astfel de materiale de construcție dispare. Panoul SIP este fabricat din fabrică. Deja în panou în sine este pus și un izolator de căldură, și ornament. Maximul materialului necesar pentru construirea unei case de panouri CIP cade pe baza turnării.

    Viteza de construcție

    Dacă vorbim despre momentul construcției de case și case din panouri CIP, atunci acesta câștigă. Construcția cadrului și tunderea ulterioară a acestuia este un proces destul de lung, de la 5 săptămâni și mai mult față de construcția minimă de două săptămâni a structurii din panourile CIP. Viteza de construcție este adesea afectată de fundație, care poate fi creată pentru o casă din panouri CIP în doar câteva zile.

    În cazul în care construcția unei case de cadru nu se poate face fără tot felul de potrivire,tăierea și nivelarea lemnului, atunci orice structură de panouri CIP poate fi comandată literalmente în fabrică în funcție de mărimea necesară. După ce panourile sunt pregătite, purtați-le pur și simplu pe șantier și asamblați-le. Cu toate mașinile și echipamentele necesare, acesta este un proces destul de rapid.

    Costul pentru

    Prețul este un argument important care poate depăși cântarul în direcția construcției și în favoarea abandonării acesteia. Prețul casei depinde în mod direct de materialele din care va fi construită.

    Structura profilului metalic va costa cu siguranta mai mult. Diferența cu un cadru din lemn poate fi de până la 30%. Plus la prețul casei de cadru este o utilizare suplimentară de materiale pentru o acoperire a casei, încălzitoare și un siding.

    În plus față de costul materialelor, costul total al construirii unei case de cadre trebuie să includă costul serviciilor diferitelor tipuri de specialiști, fără de care cu greu poate fi eliminată. Construcția unei tehnologii durabile de cadru pentru locuințe necesită respectarea numeroaselor nuanțe tehnice pe care constructorii obișnuiți ar putea să nu le cunoască.

    Casa pentru cadre necesită o finisare secundară destul de scumpă. Acesta este un film termic, supramembranar, materiale de panou. Construcția panourilor CIP practic nu necesită alte materiale suplimentare, cu excepția celor care au fost deja prevăzute în baza panourilor. În consecință, acest lucru face ca prețul acestor case să fie mai atractiv.

    Cu toate acestea, banii care pot fi economisiți la achiziționarea de materiale, vor merge să plătească pentru constructorii angajați. Este imposibilă construirea unei clădiri de la panourile SIP fără ajutorul echipamentului și a unei brigăzi de muncitori.

    Un alt moment care afectează stabilirea prețurilor este transportul panourilor CIP. În cazul casei cu cadru, toate lucrările se desfășoară direct pe locul de construcție. Panourile CIP trebuie livrate de la locul lor de producție pe șantier. Având în vedere greutatea considerabilă și numărul de panouri, sunt necesare echipamente speciale pentru transport, costul cărora trebuie să fie adăugate la costul total al construcției.

    putere

    Vorbind despre acest indicator, trebuie să vă bazați pe doi factori: durata de viață și capacitatea viitoarei clădiri de a rezista încărcăturilor mecanice. În casa cadrelor, toată povara principală cade pe grinzile podelei.Până când arborele însuși se descompune, întreaga temelie a clădirii va avea suficientă rezistență și durabilitate. Aici rolul principal este jucat de alegerea lemnului pentru cadru.

    Dezavantajul este că toate elemente de fixare de bază intră pe unghii, șuruburi și șuruburi pentru lemn. Acest lucru reduce foarte mult rigiditatea cadrului.

    Panourile SIP, chiar dacă sunt instalate fără cadru, sunt cuplate ferm între ele prin caneluri. Panourile însele, testate de un camion care trece prin panouri, demonstrează o rezistență excelentă.

    Placa aproximată, care stă la baza oricărui panou CIP, nu este în sine capabilă să suporte cele mai mici deteriorări mecanice. Cu toate acestea, la consolidarea a două plăci cu un "strat intermediar" de material special, panoul poate rezista la o încărcare verticală de 10 tone pe metru. Cu o sarcină orizontală este de ordinul unei tone pe 1 metru pătrat.

    Durata de viață a unei case de cadre este de 25 de ani, după care poate fi necesar să se înlocuiască barele principale ale cadrului. Din nou, cu alegerea corectă a lemnului de înaltă calitate și conformitatea cu tehnologia sistemului, o astfel de structură poate funcționa mult mai mult.Conform standardelor oficiale, durata de viață a unei case de cadre este de 75 de ani.

    Durata de viață a panourilor CIP depinde de materialul de fabricație. Astfel, panourile care utilizează polistirenul vor dura 40 de ani, iar plăcile de magnezită pot prelungi această perioadă la 100 de ani.

    Caracteristici de design

    Designul și aspectul casei de cadre pot fi oricare. Un alt punct important: poate fi reconstruit în orice moment. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să scoateți carcasa pentru a înlocui anumite părți din ea. Cadrul în acest caz va rămâne intact.

    Ce se poate spune despre casa panourilor CIP, care nu pot fi reconstruite fără să o dezasambleze la pământ. Apoi nu va mai fi vorba despre reamenajare, ci despre construcția completă a locuințelor noi. În plus, datorită faptului că toate panourile pentru casa viitoare sunt făcute în avans, atunci nu există atât de multe opțiuni pentru planificarea locuințelor din panourile CIP.

    Protecția mediului

    Pentru cei care sunt preocupați de prietenia cu mediul înconjurător din casele lor, este preferată opțiunea unei case de cadre. Panourile SIP conțin o componentă chimică sub forma unui "strat" ​​între plăci. De la tipul de panouri de umplere, pericolele pentru sănătate pot varia.Casele din panouri CIP nu se ridică la nici o concurență ecologică cu clădiri din lemn pur.

    În caz de incendiu, componenta chimică a panourilor se va simți simțită sub formă de produse de ardere periculoase pentru viața și sănătatea oamenilor.

    Izolație termică și fonică

    Casele din panouri CIP sunt adesea numite "termos" datorită caracteristicilor lor în ceea ce privește stocarea căldurii. Ei au o capacitate uimitoare de a se menține cald înăuntru, dar practic nu lasă aerul să treacă. O astfel de casă necesită instalarea unui sistem de ventilație bun.

    Orice casă de cadre poate fi aproape perfectă în ceea ce privește stocarea căldurii. Este suficient să petreceți timp și bani pe garnituri de calitate superioară ale acestora cu materiale izolante.

    Atât casa, cât și casa din panourile VULTURE nu diferă în ceea ce privește izolația fonică bună. Aceasta este o problemă comună pentru clădirile de acest tip.

    Asigurați-vă că un nivel suficient de izolare fonică este posibil numai cu ajutorul placării bune cu materiale speciale.

    Pentru a afla cum să construiți o casă corect din panourile CIP, consultați următorul videoclip.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor