Corturi pentru terasă: alegerea designului

Pentru a vă odihni pe terasă a fost cât se poate de confortabilă, această clădire astăzi asigură prezența marchizului. Pe piața rusă, aceste modele au apărut relativ recent, dar câștigă popularitate în mod confident, fiind nu doar o acoperire pentru terasă, ci și un element de design elegant. Alegerea marquezei trebuie să fie deliberată, ceea ce este imposibil fără o înțelegere a argumentelor pro și contra ale speciilor individuale.

numire

Terasa este o anexă închisă închisă la clădirea principală, care este o platformă pentru recreere. Marquise-ul pentru ea nu este altceva decât un baldachin, prezentat în diferite variante. Scopul acestui proiect este de a proteja terasa de la razele soarelui și de a oferi un microclimat confortabil.Nu poate proteja terasa în aer liber de furtuni, zăpadă, vânt.

În plus față de funcția de protecție solară, marcajul este un element elegant al decorului arhitectural al terasei. Caracteristica sa distinctivă de la copertine este posibilitatea dezmembrării structurii dacă este necesar. Marquis îi datorează numele marchizului venețian Francisco Borgio, care pentru prima dată a creat un astfel de design pentru iubitul său să se relaxeze confortabil, acoperind restul zonei cu textile.

Caracteristici speciale

Marquise-ul este considerat condiționat doar ca un baldachin. Adesea, nu închide complet terasa, spre deosebire de baldachin. În același timp, volumul zonei care trebuie închis poate fi reglat după cum doriți. Forma sa este întotdeauna rigidă și bine fixată, în ciuda faptului că materialul principal al modelului este țesătura. În funcție de model, poate include ajustarea unghiului de înclinare și a deschiderii.

Dacă doriți să reglați deschiderea, nu este necesar să dezasamblați deloc. Proiectul are un sistem automat de funcții necesare. Spre deosebire de un baldachin convențional, într-un astfel de sistem nu este nevoie de un cadru suplimentar pentru instalare.Fixarea sa se efectuează în principal în detrimentul unei părți a extensiei.

demnitate

Aceste dispozitive au mai multe avantaje:

 • Corturile pentru terase sunt ușor de instalat. Instalați-le singur nu este dificil. Nu necesită ajutorul unui specialist. Această abordare va salva bugetul familiei.
 • Textile sunt respirabile și protejează împotriva căldurii. Datorită acestor proprietăți de a fi pe terasa în căldură va fi confortabil. În acest caz, designul este în majoritatea cazurilor caracterizat prin simplitate și practică.
 • Aceste sisteme sunt fabricate din textile cu impregnare antiseptică, astfel încât materialul este protejat de formarea mediului înconjurător pentru apariția fungilor și a mucegaiului.
 • Majoritatea structurilor retractabile de astăzi sunt automatizate. Sistemele sunt echipate cu senzori speciali care asigură închiderea dispozitivului în funcție de situația specifică.
 • Datorită impregnării cu poliuretan, textilele nu sunt rupte sub tensiune. Impregnarea cu teflon împiedică murdăria de diferite tipuri să rămână pe suprafața pânzei.
 • Când sunt îndoite, structurile glisante nu ocupă mult spațiu și nici nu sunt supuse unor rafale de vânt.
 • Aceste produse au o selecție bogată de culori. Acest lucru vă permite să dați terasei un aspect unic și o armonie completă a compoziției interioare.
 • În cazul în care copertinele închid ferestrele de la razele soarelui, acest lucru oferă răcire suplimentară în casă.

Corturile sunt decorarea teraselor. Ele fac spatiul deschis special, se adapteaza la atmosfera dorita, face restul confortabil. Adesea, în legătură cu aceasta, ei încearcă să ridice în ton cu mobila existentă și să le cumpere într-un mod care să corespundă unui anumit stil. Ușurința în construcție contribuie la o percepție plăcută a terasei. Deci prelungirea casei arată bine îngrijită. Adesea, pentru o decorare mai mare a terasei, proprietarii casei primesc accesorii suplimentare în acest spațiu, în conformitate cu textura marquis.

Selectarea materialelor

Această construcție articulată pentru prelungiri terasate ale locuinței principale poate fi realizată din diferite materiale și componente. Pentru pânză folosind o țesătură diferită.

Luați în considerare principalele sale tipuri.

 • Acrilice. Acest material are caracteristici de înaltă calitate, un astfel de baldachin elimină formarea de strălucire a soarelui.Este impermeabil, rezistent, poate avea o lățime diferită, este vândut într-un sortiment mare, diferă într-o gamă bogată de culori.
 • Poliester. Acest material textil este un material de origine artificială cu utilizarea impregnărilor impermeabile la apă. O caracteristică caracteristică a materialului este rezistența la lumina soarelui și durabilitatea, asigurând astfel durabilitatea acestuia.
 • Clorură de polivinil Această țesătură este populară datorită rezistenței la schimbări de temperatură. Această caracteristică vă permite să nu îndepărtați textilele de protecție din clădiri în sezonul rece: plafonul PVC de acest tip este capabil să reziste la zăpadă și diferite încărcături mecanice.

Acest material este un material specializat pentru perdele de stradă. Compoziția și impregnarea acesteia diferă de țesăturile vândute în magazinele obișnuite. Nu este un material transparent, ci vopsit, care este folosit pentru copertine pentru mașini și parcări.

opţiuni de proiectare

Copertinele sunt utilizate pentru terase și verande, care diferă de designul teraselor de tip închis. În acest caz, copertinele sunt încărcături mai decorative.Tipul de produs depinde de designul cadrului rulmentului. În conformitate cu scopul de a folosi aceste structuri sunt împărțite în mai multe soiuri.

deschis

Această categorie include configurații mai ușoare ale sistemului. Aceste dispozitive sunt cele mai populare printre cumpărători. Proiectele implică o nișă în perete pentru o instalare corespunzătoare. Dacă nu este acolo, un vizor va fi potrivit în cazul în care puteți ascunde sistemul de transformare de condițiile meteorologice nefavorabile. Aceste modele sunt o pânză clasică fără cusături și fețe laterale.

Casete (semi-casete)

Aceste specii sunt notabile pentru mecanismul ascuns responsabil pentru mișcarea marcajului. Astfel de sisteme sunt convenabile, deoarece dispozitivul în proces nu se blochează, ceea ce le adaugă la popularitatea lor cu clienții. Sistemele sunt caracteristici durabile, de înaltă calitate. Au mai multe soiuri.

 • sertar Sistemele sunt adesea folosite în zonele comune (de exemplu, cafenelele de vară). Acestea acoperă cea mai mare parte a terasei, dacă este necesar, sunt ușor de îndepărtat.
 • cupolă Marquises sunt remarcabile pentru forma lor, care seamănă cu o umbrelă.Ele arata frumos, aproape de soare, daca este necesar, usor pliate.
 • vitrină Soiurile de astăzi sunt folosite chiar și pentru decorarea balcoanelor deschise și a loggilor. Trăsătura lor distinctivă este capacitatea de a înlocui textilele, dacă este necesar.

În plus, marcajele sunt împărțite în structuri de tip orizontal și vertical. Luați în considerare nuanțele fiecăruia.

 • Orizontală. Acest tip de baldachin este un baldachin situat paralel cu solul sau cu o înclinație ușoară ca o pantă de acoperiș. Marimea copertinei poate fi diferita. Recent, accentul se pune pe soiuri mari care diferă într-o varietate de forme.
 • Verticală. Structurile verticale arată ca o perdea întinsă pe panza care protejează oamenii de pe terasă de soarele, vântul și chiar ploaia, precum și privirile curioase ale vecinilor lor. Avantajul lor, bazat pe complexitatea sistemului, este capacitatea de a regla închiderea, ceea ce permite variația ariei structurii.

Management și îngrijire

Controlul cortinei poate fi manual, automat și la distanță. Depinde de tipul specific de copertină.

Soiurile laminate cu soiuri sunt echipate cu un suport special care poate îndoi textilele într-o rolă. Închiderea și deschiderea pânzei se efectuează prin metoda de rotație.

Mecanismul de acoperiș Dome constă din mai multe arce conectate la bază, la care sunt fixate textile impermeabile. Astăzi, forma cupolei poate să semene cu un cerc, un oval și chiar un dreptunghi. Deschiderea se realizează prin intermediul unui cablu care leagă toate elementele structurii.

Marchisoleta este o cruce între cele două specii. Ele sunt orizontale, rotunjite în jos. Cel mai adesea, aceste sisteme de corturi sunt folosite pentru a decora ferestrele din cafenele sau magazine, completând compoziția cu flori în ghivece. Utilizarea în designul terasei este mai degrabă decorativă.

Structurile culisante sunt soiuri orizontale care formează o pânză, plută din mai multe secțiuni de dimensiune identică. Soiuri drepte - aceasta este o vedere plană a vizierului.

Îngrijirea pentru orice proiectare va prelungi durata de viață a copertinei.

Consultați câteva instrucțiuni simple pentru utilizarea acestor produse:

 • Experții recomandă să demontați structura pentru iarnă sau să o împachetați într-un caz special.
 • Cel puțin o dată sau de două ori pe an ar trebui să se efectueze întreținerea copertinei. Aceasta implică înlocuirea lubrifiantului pentru piesele alunecoase, precum și reglarea elementelor.
 • Nu este permisă crearea unei încărcări suplimentare asupra marcajului: nu puteți așeza pe copertină obiecte diferite care pot aluneca de pe suprafață sau pot contribui la deformarea produselor textile.
 • În timpul rafalelor puternice de vânt, grindină, formare de gheață, marchizul trebuie să fie oprit: acest lucru va salva sistemul de întreruperi.
 • Dacă este necesară dezmembrarea, merită invitată un specialist. Proiectul este echipat cu arcuri suficient de puternice care pot fi rănite dacă sunt asamblate necorespunzător.
 • Nu utilizați detergenți lichizi sau pulbere pentru spălarea vesela, podele, ferestre, suprafețe de lemn pentru curățarea materialelor textile. Pentru astfel de modele vindeți formulări speciale.
 • Utilizați pentru curățarea buretelui de copertă, a unei cârpe moi sau a unei perii moi. Dacă aveți nevoie să îndepărtați particule mari de praf, puteți aspira suprafața.
 • Pentru a restabili protecția UV, care este șters cu fiecare curățare umedă a corturilor,cumpărați un instrument special și spray-l pe întreaga zonă.
 • Scapa de praf se va curăța uscat: agitați materialul.

Luați în considerare o astfel de nuanță: instalarea necorespunzătoare poate provoca ruperea copertinei, ceea ce va duce la o denaturare a formei.

Tensiunea web ar trebui să fie suficientă. În acest caz, dimensiunea mai mare a structurii necesită mai multă grijă.

Cum sa alegi?

Alegerea coperților de design depinde de preferințele cumpărătorului, de scopul utilizării și de posibilitățile bugetare. Merită să considerăm că filmul va costa mai puțin. Deși, în fiecare caz, țara de origine contează. De exemplu, o panza acrilică de înaltă calitate cu dimensiunile de 1,5 m va costa aproximativ 1000-1200 ruble pe metru. Poliester, de exemplu, producția coreeană va costa 300-350 de ruble, echivalentul a companiei americane va costa 900-1000 ruble.

Dacă trebuie să închideți nu numai partea superioară, ci și cea laterală, este logic să cumpărați un model pliabil de cot de textile acrilice. Această țesătură păstrează perfect razele UV, dar este respirabilă. În exterior, aceste produse arată elegant, au o mulțime de culori care vor decora orice terasă.

Dacă doriți să vă ascundeți de vederile curioase ale vecinilor, puteți cumpăra marchizul cu o înclinare a umărului. Cumpărați modele într-o casetă sau un capac special de protecție.

Aceste produse pot fi cumpărate, de asemenea, pentru chioscuri: cu toate acestea, alegerea este supusă caracteristicilor fețelor (lungimea copertinei este supusă unui anumit parametru al pantei).

Atunci când cumpărați un marquise, acordați preferință unui produs impregnat cu teflon: un astfel de baldachin nu se va întinde și se va deforma în timpul funcționării, în acest caz sunt excluse toate marginile textilelor.

Când cumpărați, uitați-vă la eticheta "filtru UV". Acest lucru va indica faptul că marchizul are o proprietate antireflexivă. Atunci când alegeți un model cu cot mare, trebuie să aveți grijă de prezența rulmenților adiționali (pentru a reduce sarcina pe cot).

Pentru construcția pergolnogo va trebui să aibă grijă de prezența a unu sau două suporturi, contribuind la o mai mare rezistență a copertinei și protecția acesteia împotriva rafalelor puternice de vânt. Sistemul de balcoane poate fi alcătuit din două sau trei secțiuni. Atunci când alegeți un astfel de produs, acordați atenție fiabilității fasciculului longitudinal, care se află în mijlocul plecării.

Pentru ca produsul să dureze mai mult, ar trebui să examinați mai îndeaproape modelele dotate cu un senzor ținând cont de intensitățile diferite ale vântului. În plus, modelele de astăzi au capacitatea de a ajusta diferite protecții în funcție de diferite grade de intensitate a luminii solare.

Abordați întrebarea de a alege un produs bine. Nu puteți obține primul lucru care vă place: designul nu poate merge pe terasă sau nu este complet de ceea ce aveți nevoie. Studiați cu atenție caracteristicile modelului pe care doriți să îl cumpărați. Este important ca sistemul mecanismului să fie fiabil, durabil.

Faceți o achiziție într-un magazin de încredere. Pentru a face acest lucru, parcurgeți comentariile despre modelul dorit, alegeți mai multe opțiuni pentru comparație. Nu ezitați să solicitați vânzătorului un certificat de calitate și documentația aferentă: fiecare companie serioasă furnizează documente pentru gama sa, confirmând conformitatea cu standardele de siguranță și standardele internaționale.

Acordați atenție mecanismului: nu trebuie să se blocheze, în timp ce este important ca sistemul să se deschidă și să se închidă ușor și convenabil.

Configurațiile dificile sunt mai predispuse la rupere. Atunci când alegeți o culoare, preferați culorile luminoase: textilele unei astfel de copertine nu se vor încălzi, deoarece produsele colorate în culori închise ale paletei de culori se încălzesc.

Produsul de calitate are întotdeauna o garanție. Nu uita de asta. Dacă designul o are, vânzătorul va accentua acest fapt. Fiți atenți la densitatea materialului: în falsuri, calitatea țesăturii lasă mult de dorit. În acest caz, structura ar trebui să fie aceeași pe întreaga zonă. Bumps excluse, noduli. Același lucru este valabil și pentru componentele metalice: nu trebuie să existe zgârieturi, chipsuri, crestături pe brațe. Acesta este primul semn al căsătoriei.

Cum se instalează?

În majoritatea cazurilor, pentru a instala structura trebuie să fie înșurubată pe perete. Instalarea implică prezența unui desen pe care va fi efectuată instalarea în viitor. Dacă modelul este terminat, acesta este înșurubat pe perete cu colțuri metalice. Dacă produsul este realizat independent, procedura este oarecum diferită.

Luați în considerare pașii de bază de lucru.

 • În desen se realizează marcajul principal, se indică dimensiunile înălțimii modelului, ținând seama de punctele superioare și inferioare, lățimea panzei awning, parametrii extinderii acestuia.
 • Conform măsurătorilor, acestea achiziționează textile cu caracteristicile tehnice necesare, precum și elementele de fixare necesare și materialele din cadru (țevi din aluminiu).
 • Ridicați un mecanism pentru asamblarea și desfășurarea sistemului.
 • Asamblarea se face în conformitate cu schema. Pentru a face acest lucru, tăiați materialul, colectați cadrul.
 • De obicei, cadrul este alcătuit din țevi din aluminiu și două colțuri metalice. Pentru a asigura demontarea, utilizați șuruburile și șuruburile.
 • Gauri sunt forate în perete, apoi sunt atașate paranteze.
 • După aceea, mecanismul de transformare este atașat la perete, sincronizând cu cadrul și panza.
 • Materialul este întins pe ultimul cadru, astfel încât să nu se rupă.

Dacă se respectă regulile de asamblare, nu va dura mai mult de 6 ore de lucru. Dacă nu doriți să utilizați pentru construcția cadrului din metal, cumpărați o piesă de lemn. De fapt, cumpărarea sa reduce caracteristicile operaționale ale copertinei: copacul are nevoie de un tratament constant cu un compus special, cu timpul acesta se deteriorează de influența negativă a factorilor externi.

Procesul de instalare a copertinei, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor