Bucătărie de vară foarte simplă

În sezonul cald din bucătăria de vară este mult mai ușor să creați capodopere culinare. În plus, o structură autonomă va evita umflătura și copiii asociați cu prăjirea, gătitul și coacerea în casă. Spațiul deschis va permite gătit pește, carne și legume pe cărbuni, făcând grătare, prăjit marshmallows cu copiii în foc și multe alte lucruri. Pentru a construi o astfel de bucătărie, nu este necesar să apelați lucrătorilor angajați, pentru că puteți face totul cu propriile mâini.

Caracteristici speciale

Designul bucătăriilor de vară este închis și deschis. Ambele sunt populare cu proprietarii de case private. Pentru a decide ce model să construiți pe site-ul dvs., trebuie să studiați avantajele și dezavantajele ambelor opțiuni. Bucătăria de vară închisă este, în esență, o adevărată casă.Are o ușă, un acoperiș, pereți, podea și tavan. Există proiecte combinate cu o verandă glazurată, terasă, pivniță, chiar și o baie - există multe opțiuni, restricția este doar în imaginația proprietarului.

În majoritatea cazurilor, pentru construirea unei bucătării de vară sunt alese materiale de construcții mai ușoare, iar structura nu este încălzită, deoarece în timpul sezonului rece folosesc bucătăria "de iarnă" din casă. Dar pot exista structuri mai solide și durabile, din blocuri de cărămidă sau spumă, care pot fi izolate.

Avantajele unui tip închis sunt:

 • protecția împotriva ploii, a vântului, a murdăriei stradale și a insectelor cu rozătoarele;
 • siguranța lucrurilor din interior;
 • un grad sporit de securitate.

Există dezavantaje:

 • construcție mai costisitoare și consumatoare de timp;
 • proiectarea și calculele suplimentare;
 • obiectul trebuie să respecte regulile și regulamentele de construcție (permisiunea de a comisiona va fi cerută), dar dacă regulile nu ar fi respectate, nu va fi ușor să obțineți dreptul de proprietate asupra clădirii.

Este impractic să construim o bucătărie închisă în țară, care va fi goală toată iarna.Dar într-o casă de țară, în care familia locuiește pe tot parcursul anului, astfel de facilități sunt extrem de solicitate.

Bucătăriile deschise în structura lor seamănă cu un foișor. Baza este făcută, de regulă, din beton sau este așezată cu dale. Stâlpi de susținere sunt instalați de-a lungul întregului perimetru sau se ridică doi pereți, iar în loc de celelalte două se lasă spațiu liber. Pe partea de sus a structurii poate fi un carport, și poate - un acoperiș ușor.

Într-o bucătărie deschisă este mult mai ușor și mai sigur să instalați un grătar, grătar sau aragaz, deoarece probabilitatea de incendiu este mult mai mică. Deseori, bucătăria de vară este conectată la platforma de subsol fără pereți și acoperișuri.

O astfel de construcție are numeroase avantaje:

 • erectie rapida;
 • calcule minime și costuri;
 • buget.

Există, de asemenea, dezavantaje:

 • nu scapă de vânt, de ploi;
 • protejează prost împotriva insectelor;
 • pentru întreaga perioadă rece de timp, trebuie să curățați totul într-o cameră închisă.

Bucătăria de vară poate fi conectată la o clădire rezidențială. Cea mai convenabilă modalitate este ca frontiera să treacă din partea blocului de utilitate. Conexiunea poate fi stabilită ca o tranziție, precum și o atașare obișnuită cu ieșiri diferite.

Selectarea locației

Alegeți un loc pentru o bucătărie de vară în zona de grădină ar trebui să fie în așa fel încât se potrivește bine în compoziția peisajului global și nu încalcă locația de paturi și paturi de flori. Este mai bine dacă este o structură detașată la umbra nu departe de casă. În primul rând, este mai convenabil să aduceți toate comunicările necesare. În al doilea rând, dacă clădirea este planificată să fie deschisă (cu grătar, grătar și spațiu pentru relaxare), atunci frigiderul va trebui lăsat în casă. În consecință, produsele vor trebui aduse de acolo, mai repede pentru a face acest lucru atunci când distanța este mică.

Este mai sigur să aranjezi bucătăria astfel încât să fie situată în adâncul terenului, departe de drum. Este la fel de important să se asigure curgerea apei topite și a apelor uzate, deci este recomandabil să alegeți un loc cu o ușoară părtinire a structurii.

Nu puteți construi o bucătărie de vară în apropierea caselor de evacuare, a rezervoarelor septice și a toaletelor din motive evidente. Este mai bine să alegeți partea de lee pentru erecție, astfel încât oaspeții și proprietarii să nu fie deranjați de tot felul de mirosuri, iar fumul de la grătar să nu intre în cameră.

Un design simplu și convenabil al unei bucătării de vară este o construcție a doi pereți din lemn masiv sau cărămidă, de-a lungul căruia există un cuptor sau o sobă, rafturi, mese sau o masă. În loc de celelalte două pereți - spațiu deschis.Aceasta este o structură foarte practică și funcțională, în plus, poate fi neobișnuit de frumoasă, mai ales dacă decorați spațiul deschis cu grătare și lăsați alpinistii de-a lungul lor.

Nu este atât de scump în termeni de bani și materiale, cât și în timp pentru construcție. La elaborarea unui plan de construcție, acest lucru va deveni un fapt evident. Pentru o astfel de structură trebuie să alegeți un loc la umbra, dar nu crud. De asemenea, nu este adecvată așezarea în zonele joase, deoarece va atrage atenția insectelor.

Dacă bucătăria de vară este o extensie a casei, este foarte important să fie complet ignifugă, mai ales dacă se planifică instalarea unei aragazuri sau a unui grătar acolo. Sursa de incendiu ar trebui să fie cât mai departe posibil de peretele adiacent casei. Ca extensie, bucătăria de vară este, în majoritatea cazurilor, deschisă. În caz contrar, casa va fi două absolut identice în funcționalitatea și scopul camerei.

Decizia de a face o bucătărie direct deasupra pivniței poate fi foarte reușită, pentru că atunci va fi ușor atât să obțineți alimente de acolo, cât și acolo să aveți diferite tipuri de spații pentru depozitare.

materiale

Bucătăriile de tip open kitchen, de regulă, sunt construite din materiale ușoare și nu sunt încălzite.

 • Fundația poate fi confecționată din beton sau din beton de nisip, din blocuri de ciment.
 • Pe bază, puteți așeza plăcile sau așezați plăcile. După aceea se instalează fie stâlpi ai unei țevi formate din metal, fie din alt material ales de proprietar, sau se ridică doi pereți de cărămidă sau lemn.
 • Spațiul liber poate fi decorat cu o grămadă de plăci și poate fi lăsat deschis.

Construcția de cherestea de tip cadru va deveni cea mai ușoară pentru a construi o bucătărie închisă.instalat pe o bază de coloană. Aveți posibilitatea să înfășurați clapboard sau plăci OSB. Căptușeala mini-barului este, de asemenea, bună. În ciuda ușurinței de ridicare a cadrului, finisarea se poate face aproape de orice fel: sub lemn, ipsos, siding. În cazul în care urmează a fi construite ziduri de cărămidă sau beton, precum și pereți din blocuri de spumă, piatră sau beton gazos, va fi nevoie de un cadru suplimentar din profile metalice sau din lamele de lemn.

Structurile din lemn sunt construite din lemn, busteni sau lemn masiv, dar este important să ne amintim despre rezistența la foc scăzută a materialului.Arborele trebuie să fie înmuiat cu compuși speciali din putrezire și ardere. Structurile din cărămidă sunt mai durabile, rezistente la foc. Dar acestea necesită costuri financiare și de timp semnificative pentru construcții.

Clădirile din policarbonat sunt bugetare și ușoare. Acest material trece razele soarelui, dar are un strat care protejează împotriva radiațiilor ultraviolete. Este fiabil și durabil.

Un material mai ieftin și mai ușor de construit - panoul VULTURE. Este extrem de popular printre proprietarii de cabane de vară. Constă dintr-o placă din lemn sau din lemn și polistiren expandat interior. Pentru a alege materiale pentru construcții, mai întâi trebuie să decideți ce tip de bucătărie va fi construit, cât de funcțional va fi, dacă familia locuiește permanent în afara orașului sau vine din când în când. Odată ce toate răspunsurile au fost primite, alegerea va fi ușoară.

Finisajul exterior poate fi din astfel de materiale:

 • panouri false;
 • tencuială decorativă;
 • caramida;
 • panouri din lemn sau lamele;
 • dale;
 • piatra artificiala

Aceasta nu este o listă completă a ceea ce se poate confrunta cu bucătăria de vară.

Atunci când alegeți un material pentru decorațiuni interioare, trebuie să continuați din scopul camerei.În plus față de frumusețe, ar trebui, pe cât posibil, să reziste la inducerea mirosurilor și la formarea de depozite grase; bine, dacă poate fi ușor spălat și curățat. Cel mai potrivit este țigla ceramică, este ideală pentru proiectarea zonei de lucru.

Dacă, din anumite motive, nu este posibilă așezarea plăcilor, există mai multe opțiuni:

 • tapet;
 • gips-carton;
 • pictura peretilor este cel mai usor si mai accesibil mod de a improspata bucataria;
 • un copac;
 • panouri din plastic.

Dacă bucătăria de vară este construită în funcție de tipul de foișor, adică nu are pereți, o parte din spațiu poate fi umplută cu cutie. Ea va decora plantele sale de alpinism sau târâtoare - struguri, bradweed. De asemenea, puteți deschide perdele de bumbac sau voal în deschideri - acestea vor adăuga aer și, în același timp, vor bloca traseul de praf. În timpul perioadelor de activitate a insectelor, închiderile ermetice speciale le vor salva de invazie.

Cum de a construi un închis?

Nu este deloc dificil să construiți o bucătărie de vară închisă cu mâinile tale. Mai ales daca alegeti pentru aceasta un material usor potrivit - policarbonat, panouri CIP sau constructie cadru a fasciculului. Dacă construcția de cărămizi este concepută, va fi mult mai dificilă, deoarece va fi necesară o bază mai solidă. În plus, va dura mai mult timp.Este important să ne amintim că pereții din bucătăria de vară viitoare trebuie să reziste efectelor mediului. Prin urmare, dacă climatul din zonă este ploios și vânt, este mai bine să aveți grijă ca structura interioară să nu scurgă și să nu scurgă din precipitații sau furtuni de zăpadă. Dacă iernile sunt foarte înghețate, este foarte important să încălziți bucătăria.

Planificarea poate fi oricare - cu o baie, pivniță, verandă, aragaz sau aragaz. O soluție originală ar fi instalarea în bucătărie a unei aragazuri cu lemne cu plită, dacă este făcută din metal, va fi destul de ieftină. De asemenea, o bucătărie de vară acoperită poate sta pe aceeași fundație cu casa și are o intrare comună cu ea. Sau poate este legat de ea printr-un pasaj sau atașat la o verandă, iar apoi vor fi două intrări. Dacă asamblați întregul cadru de extensie dintr-un profil metalic, puteți lustrui pereții sau puteți instala geamuri cu geam termopan.

Dacă electricitatea nu poate fi furnizată instalației, achiziția unui generator diesel va rezolva problema.

Construirea unei bucătării închise este, de fapt, o casă, așa că aceleași pași sunt tipici pentru ea:

 • pregătirea și umplerea bazei;
 • comunicarea sumară;
 • Fațade;
 • acoperiș;
 • dacă este necesar;
 • tapițerie interioară.

Construcția este deschisă

O bucătărie de vară în aer liber este chiar mai ușoară și mai rapidă decât una închisă. Nu este nevoie de o fundație deosebit de puternică, puteți pune orice podea, la alegere. Cel mai preferat pentru acest tip de plăci de structuri, deoarece este mai puțin susceptibil de uzură și efecte adverse. Soarele strălucește în zona deschisă, căderile de precipitații, praful și zbura insectelor, iar o placă ceramică din toate tipurile de acoperiri de podea este cea mai rezistentă la toate aceste fenomene.

Aceasta este urmată de etapa de montare a suporturilor de susținere sau de construcția pereților.dacă este prevăzută de desene. După aceea, este construit un acoperiș (deși unele proiecte nu fac acest lucru - un acoperiș poate îndeplini aceste funcții). Mai mult decât atât, va exista doar o amenajare internă și un aranjament. Dacă intenționați să instalați un brazier sau un grătar în bucătărie, ar trebui să fie mare, deoarece ambele aceste dispozitive ar trebui să fie plasate la o distanță considerabilă de zona de luat masa. Și ar fi chiar mai corect să le aducem o platformă în afară pentru a minimiza riscul de arsuri sau de incendiu.

Renovarea într-o bucătărie deschisă va trebui făcută mai des, deoarece umiditatea de toamnă și înghețurile de iarnă pot face inutilizabile atât acoperișul, cât și pereții. În plus, odată cu debutul primei prime friguri, este necesar să se ia tot ce poate fi deteriorat într-o cameră închisă. De asemenea, este necesar să se strângă deschiderile cu celofan dens sau cu alt material care împiedică curățarea zăpezii în structură sau dezintegrarea și uzura prematură.

Exemple de clădiri finite

Bucătărie deschisă, cu doi pereți de colț și stâlpi de sprijin, atașați la casă.

Bucătăria închisă, cu pereți din sticlă și o zonă separată de grătar, arată în siguranță și frumoasă.

Închisă bucătărie împodobită cu lemn. Vedere din interior.

Bucătăria mare deschisă cu ziduri este funcțională și umplută cu aer.

Bucătăria de vară atașată casei este dotată cu aragaz cu gaz și sobă de cărămidă.

Bucătăria originală, cu o cutie parțială a pereților și finisând cu piatră și lemn, va decora orice zonă de grădină.

Designul profilelor metalice și geamurilor cu geam termopan arată impresionant și modern.

      O bucătărie închisă cu o sobă finlandeză arată ca o adevărată casă.

      Cum se construiește o bucătărie de vară cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

      Comentarii
       autor
      Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

      Sala de intrare

      Camera de zi

      dormitor