Reguli pentru calcularea consumului de lemn pe casă

Utilizarea lemnului ca material de construcție pentru casă are multe lucruri pozitive. Acest produs este prietenos cu mediul, accesibil și, prin urmare, cel mai popular. Numai merită luat în considerare faptul că construcția unei case din lemn necesită pregătire în avans și o estimare atentă calculată. La urma urmei, un plan bine gândit vă va permite să distribuiți cheltuielile în mod egal și să preveniți costurile inutile.

Caracteristici speciale

Atunci când alegeți o cherestea ca material de construcție, trebuie să vă amintiți că are mai multe tipuri, fiecare având proprietăți distincte. Arborele de 140x140 mm este considerat cel mai acceptabil. Și, de asemenea, lemnul poate fi de umiditate naturală, profilate și lipite.Prima opțiune este cea mai comună, deoarece costul acesteia este semnificativ mai mic decât restul. Este destul de durabil și are un aspect frumos, care nu necesită lucrări suplimentare de finisare.

Tipul profilat de lemn este mai ermetic. O casă a unui astfel de material nu are nevoie de încălzire suplimentară, deoarece este destul de bine fixată în timpul instalării. Contracția este de aproximativ 5%. Reducerea sa se poate realiza datorită lemnului orizontal interior. Fixarea finală a barelor între ele este asigurată de sistemul de racordare a coroanelor canelurilor.

Mulți proprietari de case din lemn înțeleg cât de important este acest parametru. Cantitatea de contracție depinde de mulți indicatori: timpul de tăiere a lemnului, climatul, timpul de construcție și tehnologia de așezare. În cazul bustenilor plantați și confecționați, contracția este mai mare de 10%. Prin urmare, lemnul are în acest caz laturile sale pozitive.

Aspectul lipit este destul de scump, datorită faptului că nu există aproape nici o contracție. Acest avantaj vă permite să începeți să folosiți clădirea imediat după construcție.

Când casa este terminată dintr-o casă de busteni, ar trebui să-i dați puțin timp să stați.Nu efectuați imediat tăierea orificiilor pentru ferestrele și ușile viitoare. Este necesar să așteptați contracția. Numai după ce cutia a stat, este posibilă tăierea orificiilor prin coroană. Pentru o contracție uniformă, pereții sunt asamblați pe știfturile din lemn care împiedică torsiunea orizontală a fasciculului. Și, de asemenea, lemnul "de iarnă" este mai potrivit pentru construirea unei case, deoarece este mai uscat. În consecință, contracția este afectată de factorul de timp când arborele a fost tăiat.

După cum sa afirmat mai devreme, lipite și uscate, nu necesită o "odihnă" după construcție. Procentul de contracție la aceste specii este fie nesemnificativ, fie deloc. Numai aici și costul unui astfel de lemn depășește cu 20-60% versiunea profilată. Dacă, totuși, în pereți există un spațiu între articulații, atunci aceste locuri trebuie să fie săpate, de exemplu, cu mușchi sau cu pâslă de iută.

Nu vă faceți griji. Apariția fisurilor este un proces normal și natural care trebuie luat în considerare atunci când se construiește o casă și se alege un anumit tip de lemn pentru ea.

Cubatura de 100 de metri patrati sau 120 de metri patrati. m poate fi calculat independent, având în vedere recomandările experților.Ar fi trebuit să fie o formulă pentru calcularea cuburilor, pentru a cunoaște greutatea materialului și cât de mult merge fasciculul pentru a construi o casă, de exemplu, cu o secțiune transversală de 200x200 mm.

proiecte

Elaborarea unui proiect al viitoarei case vă va permite să aflați exact ce va fi casa, ce material și unde va fi folosit și, cel mai important, cum se vor face estimările costurilor. Pregătirea preliminară va economisi nu numai bugetul, ci și timpul petrecut pentru construcție. Proiectul ar trebui să ia în considerare dimensiunea casei, numărul de camere și zona lor, numărul de etaje, prezența clădirilor adiacente adiacente locuinței principale. De asemenea, trebuie să specificați locația ferestrei și a orificiilor ușii.

Pentru a calcula dimensiunea, amintiți-vă că lungimea fasciculului este de 6 metri. Dacă peretele casei depășește acest număr, va trebui să vă alăturați grinzilor.

Toate aceste dificultăți pot opri întregul proces de construcție. Prin urmare, Dacă nu sunteți sigur (ă) că vă puteți descurca pe deplin cu toată munca, trebuie să contactați un specialist. În acest caz, deși va trebui să plătiți în plus, costurile vor fi justificate.

Înainte de a construi fundația, trebuie să săturați un șanț de 70 cm adâncime, iar lățimea va depinde de numărul de etaje.Valorile standard sunt de 40-50 cm.

Apoi, trebuie să faceți un amestec de pietriș și nisip, care este plasat în tranșee. Dupa completarea tuturor acestor puncte, cofrarea este instalata la 1 metru. Doar atunci puteți turna betonul, proporțiile componentelor acestuia vor fi determinate de preferințele personale. O masă mai lichidă este adecvată numai dacă nu există sloturi în cofraje.

Construcția zidurilor constă în așezarea de bare în rânduri. Primul ham trebuie tratat cu atenție cu un antiseptic.

Toate coroanele sunt fixate la fiecare 1,5 m cu unghii speciale de 6x200 mm sau altfel se numesc ace, pentru a împiedica răsucirea orizontală a barelor atunci când copacul se usucă. Astfel este posibilă reducerea contracției pereților. Localizați diblurile trebuie să fie eșalonate și tăiate în colțurile unui eșantion vertical.

Acoperișul constă de obicei dintr-o structură de susținere și din acoperișul metalului. Pentru consolidarea cutii de utilizare. În timpul construcției acoperișului, primul pas este de a realiza o cravată superioară a coroanei cu o bară cu o secțiune de 5x15 cm. După aceea, puteți instala picioarele din bare de 100x40 mm cu un interval de aproximativ un metru între ele. Pentru fronturi sunt utilizate panouri cu o secțiune transversală de 25x150 mm, apoi se montează batiul.

Dacă acoperișul este făcut din materiale moi, atunci trebuie să-l acoperiți în două straturi pentru a proteja mai bine casa de umiditate. Dacă proiectul prevede un mansardă care va fi utilizată ca spațiu de locuit, atunci va trebui să cumpărați izolație termică și să o instalați înainte de instalarea finală a acoperișului.

Casa de baruri are propriile caracteristici distincte. Acest lucru se aplică însăși tipului de copac, ținând cont de dimensiunea și caracteristicile acestuia. Prin urmare, ar trebui abordată pregătirea și scrierea proiectului, familiarizându-se cu toate nuanțele, astfel încât în ​​etapele inițiale ale construcției să nu existe dificultăți. Un cadru, cu două etaje, cu o mansardă, poate fi 8x8, 9x9, 9x7, 10x10, 6x9 sau 9 pe 10 m.

Cum se calculează?

Construirea unei case este un proces destul de complicat, dar merită. La urma urmei, rezultatul va fi propria locuință suburbană, care poate fi situată în apropierea pădurii sau lacului. Acest lucru va permite cel puțin de mai multe ori pe an să trăiți în aer proaspăt sau chiar să vă mutați la reședință permanentă. De fapt, sună minunat să fii inspirat pentru a-ți construi casa. Numai acum, mulți fac aceeași greșeală în timpul construcției de locuințe, ceea ce poate duce la înghețarea întregului proces.

Calcule greșite - acesta este principalul inamic al construcției. Orice cifră suplimentară în desenele sau estimările proiectului poate duce la consecințe grave. Prin urmare, merită acordată o atenție deosebită calculului corect al tuturor dimensiunilor și cantității necesare de materiale de construcție. Toate măsurătorile, de regulă, depind de următorii factori:

 • tipul de lemn utilizat;
 • numărul de bare;
 • numărul de bare pe 1 metru cub;
 • ce proiect se utilizează acasă.

Pentru a calcula cantitatea de lemn pe metru cub, se folosește cea mai simplă metodă de numărare. Pentru a face acest lucru, calculați perimetrul casei, înmulțit cu înălțimea. Apoi rezultatul este înmulțit cu grosimea materialului. Suma totală este suma pe care trebuie să o achiziționați. Numai este de remarcat faptul că tăierea ușilor și a deschiderilor ferestrelor va reduce în mod semnificativ cantitatea de lemn. Prin urmare, nevoia totală de a adăuga 20%. Acest lucru vă permite să obțineți rezultatul final. Pentru pereții interiori, metoda de calcul va fi aceeași.

Prima coroană este mult mai groasă decât celelalte. Pentru el, calculele se fac separat.

După ce ați primit date despre numărul de lemn necesar pe 1 metru cub, puteți afla câte bucăți trebuie să cumpărați. Nu este necesar să se calculeze volumul produsului direct în magazin cu o măsurătoare de bandă.Grosimea și înălțimea fiecărui fascicul pot varia, deci trebuie să decideți în avans ce dimensiune este necesară. Grosimea poate varia într-un anumit interval, și anume:

 • 100x100 mm;
 • 100x150 mm;
 • 150x150 mm;
 • 150x200 mm;
 • 200x200 mm.

Înălțimea depinde de cusăturile care intervin. Mai puțini, cu atât lucrările de construcție sunt mai rapide. În ceea ce privește lățimea, acest indicator este mai important. Mai ales atunci când se construiește o casă de reședință permanentă, pentru care va fi adecvată o grosime de 200 mm. Produsele cu diferite grosimi și lățimi diferă una de alta și este extrem de greu să dobândești bare de dimensiuni inegale. Studierea tuturor nuanțelor este extrem de importantă. Astfel, este posibil să economisiți bani și să nu deveniți victima unui vânzător nedrept de cherestea.

Toate calculele trebuie făcute în stadiul de dezvoltare a proiectului. Studiind desenele pregătite, se va ști cât de mult și ce material este necesar. Dacă vă simțiți incompetență în această chestiune, atunci ar trebui să contactați companiile de construcții sau să citiți informațiile pe site-uri specializate. Pe Internet puteți găsi proiecte gata făcute cu toate dimensiunile și cantitățile de materiale necesare.

Veți afla mai multe despre cum puteți calcula cantitatea de lemn pentru construirea unei case în următorul videoclip.

Sfaturi

Toată lumea vrea să facă ceva cu propriile mâini.O astfel de muncă aduce mai multă plăcere. Și pentru a-ți construi o casă, este o adevărată realizare și rezultatul muncii imense. Cherestea este un material de construcții foarte bun. Este bun pentru sănătate și absolut sigur. Lemnul, spre deosebire de alte materiale, nu conține impurități nocive și are un efect pozitiv asupra bunăstării umane. De exemplu, poate menține o rată optimă de umiditate într-o cameră.

Pentru fabricarea lemnului, luați un copac întreg și tăiați grinzi dreptunghiulare.

Coniferele sunt cele mai potrivite pentru materialele cele mai puternice și durabile. În plus, rășina împiedică buna funcționare a putregaiului.

Totuși, chiar și un astfel de material de înaltă calitate și natural are dezavantajele sale. Este nevoie de impregnare constantă, protejând lemnul de procesul de decădere. Următorul minus este costul ridicat, în special pentru un lemn laminat. Dacă materialul nu este uscat în mod corespunzător, calitatea acestuia se va deteriora în mod semnificativ.

Avantajele și dezavantajele vă permit să abordați în mod competent alegerea materialului de construcție din lemn, să calculați toate nuanțele și să fiți pregătită în totalitate înainte de începerea construcției.Pentru a face acest lucru, puteți utiliza informațiile de pe Internet și puteți efectua toate calculele într-un calculator online. Pe un site special de calcul online, trebuie să introduceți toate numerele și să faceți clic pe câteva butoane. Calculatorul, pe baza parametrilor introduși, va calcula cantitatea de lemn necesară pentru construirea unei case.

Și merită să aderați la câteva sfaturi privind alegerea dimensiunii potrivite a lemnului, cum ar fi:

 • 100x100 mm utilizate în mod obișnuit pentru a construi o cameră mică ca o casă de baie sau de vară;
 • 150x150 mm mai potrivite pentru o clădire cu drepturi depline;
 • 200x200 mm potrivite pentru construirea de cabane mari.

La recomandări se pot atribui câteva elemente. Dacă este necesar, puteți comanda dimensiunea dorită de la vânzător. Tipul de lemn lipit este mai durabil, ceea ce justifică costul supraevaluat. Cherestea din lemn masiv este aproape de două ori mai ieftină. Acest lucru se datorează faptului că întregul proces de fabricare este mai ușor.

   Lemnul profilat păstrează perfect toate proprietățile utile și este, în primul rând, din punct de vedere al protecției mediului, printre alte tipuri de produse. Atunci când se construiește o casă din lemn, care nu este destinată unei șederi permanente, un astfel de parametru ca grosimea nu contează.Pentru locuințe pe tot parcursul anului vor fi necesare pereți suplimentari de încălzire. Ultima recomandare este să nu cumpărați proiecte gata făcute.

   Pe Internet, puteți ajunge pe escrocii care știu cum să-și vândă bunurile frumos. Acest lucru este valabil mai ales pentru industria construcțiilor. Funerii câștigă bine pe analfabetismul oamenilor. Trebuie să aveți încredere numai în recenzii live și site-uri de încredere.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor