Înălțime standard a tavanului într-o casă privată

 Înălțime standard a tavanului într-o casă privată

Atunci când construiți o casă privată, atunci când decideți cu privire la înălțimea tavanului, mulți intuitiv fac o alegere în favoarea standardului.

Înțelegeți cum este adecvată această decizie, va fi posibilă numai după construirea casei și trăirea în ea. Dar puteți înțelege unele nuanțe, puteți evalua argumentele pro și contra chiar și în faza de planificare.

Standarde acceptate

Este necesar să se ia în considerare, în primul rând, unele reglementări și standarde existente. În plus față de normele pur practice, în funcție de complexitatea muncii și a costurilor, există un set legal stabilit de coduri de construcție (coduri de construcție și reglementări).Acest document stabilește înălțimea minimă admisibilă a locuinței, pe baza siguranței la incendiu și a siguranței structurii structurii.

Potrivit lui:

 • înălțimea încăperilor și a încăperilor de bucătărie nu trebuie să fie mai mică de 2,5 m;
 • înălțimea coridoarelor și halelor - 2,1 m;
 • înălțimea podului depinde de unghiul de înclinare și este de 1,3 m la un unghi de 30 ° și nu este normalizată la un unghi de 45 ° și mai mult.

A face ca înălțimea să fie mai mică nu va fi numai inconfortabilă, ci și nesigură.

Înălțimea minimă, normalizată de reguli, nu este întotdeauna optimă. Printre constructori au propriile standarde, susținute de experiență și expertiză. Desigur, totul depinde de fiecare caz în parte.

De exemplu, pentru un conac de piatră de lux nu ar trebui să faceți plafoane de aceeași înălțime ca pentru o casă modestă din lemn în sat, dar Dacă procedăm la dimensiunea medie a unei căsuțe din lemn sau cărămidă, înălțimea standard este de 2,7-2,9 m.

Acest număr vă permite să găsiți un echilibru între stoarcerea tavanelor scăzute și tavanele scumpe înalte. Cele mai multe case de țară sunt construite în conformitate cu acest standard. Și nu fără motiv: Înălțimea standard are avantaje extraordinare pe care mulți nu le observă.

Avantajele și dezavantajele înălțimii standard

Valoarea medie în construcția unei locuințe private este adesea cea mai bună. Atunci când obiectivul este de a construi o locuință confortabilă fără costuri suplimentare și bibelouri, cea mai bună soluție ar fi să urmați standardele.

Dezavantaje ale plafoanelor înalte

 • Construcția de camere cu tavane înalte este mult mai scumpă, ele iau mai mult material. Acest lucru este valabil mai ales pentru case cu două etaje, astfel încât plafoanele de la etajul al doilea sunt de obicei mai mici decât la primul.
 • Prin creșterea volumului camerei, costul încălzirii crește, de asemenea.
 • Foarte adesea, nu are nici un rost: câteva centimetri de sus rămân neutilizate, atârnând în spațiu inutil.

Dezavantaje ale plafoanelor mici

 • Sentimentul psihologic de constricție și disconfort.
 • Complexitatea alegerea mobilierului și a accesoriilor. Este necesar să alegeți mobilierul astfel încât să nu comprime spațiul și să nu provoace neplăceri.

Alegerea unei înălțimi standard va ocoli toate aceste dezavantaje și vă va face șederea cât mai plăcută în casă.

Caracteristici speciale

Există nuanțe diferite, și nu întotdeauna înălțimea standard este cea mai bună.Pentru construirea unei case simple, ieftine, dar în același timp confortabile și confortabile - cu siguranță, dar în cazurile în care este important ca casa să devină mai neobișnuită, mai distinctă și mai sofisticată, este mai bine să acționezi diferit.

Înălțimea standard este optimă, medie pentru toți indicatorii, dar acesta este și principalul său dezavantaj, dacă scopul este de a construi ceva unic. În plus, pentru diferite cazuri speciale există abordări specifice.

În cazul construcției unei case de cadre, înălțimea este de obicei redusă, reducând plafoanele la 2,3-2,5 m.

De exemplu, în Finlanda, majoritatea caselor sunt construite în acest fel. Acest lucru se explică prin viteza de montaj a construcțiilor și economii. Dar, totuși, viața în astfel de case nu este mai puțin plăcută de la aceasta: pe măsură ce se apropie, locuințele dobândesc mai mult confort.

Caramida case pentru a construi și de a crește cu câteva zeci de centimetri este destul de ușor, pe lângă aceasta cu izolație corespunzătoare, ele sunt ușor de încălzit, astfel încât plafoanele din astfel de case pot fi ridicate. Ridicându-vă înălțimea la 3-3,2 m, puteți atrage soluții de design interesante și puteți obține o decorație modernă interioară frumoasă.

În casele de busteni, o creștere în înălțime poate costa un ban destul în ceea ce privește atât construcția cât și întreținerea.. Prin urmare, pentru astfel de case, opțiunea de înălțime standard a tavanului va fi cea mai ergonomică. Cherestea nu este un material ușor și este nevoie de îngrijire, deci este important să țineți cont de caracteristicile sale atunci când construiți.

Pentru mansarde și case cu două etaje, așa cum am menționat mai devreme, există și alte standarde. Pentru a salva construcția și încălzirea, plafoanele de la etajul doi, de regulă, sunt făcute cu 10-20 cm mai mici decât la primul etaj. Dacă există un pod, atunci totul depinde de unghiul de înclinare. Principalul lucru este că restul tavanelor nu provoacă disconfort.și orice altceva este o chestiune de preț. Ar trebui să luați în considerare zona din cameră și funcționalitatea spațiului. Plafoanele mai mari ar trebui făcute pentru plafoane mai înalte, iar pentru băi și coridoare - scăzute.

Cu proiecte individuale de design, legile sunt complet diferite și depind de dorința personală a clientului și a designerului.

Sfaturi

Pentru a face spațiul de locuit al unei case particulare mai plăcut din punct de vedere estetic, există multe soluții interioare pe care majoritatea oamenilor pur și simplu nu le cunosc. Persoanele care au ales plafoane de înălțime standard pot adăuga următoarele recomandări pentru a adăuga frumusețea vizuală și volumul în cameră:

 • ar trebui să utilizați plafoane strălucitoare strălucitoare - trag spațiul, saturând-o cu o lumină reflectantă;
 • în decorarea pereților trebuie să adăugați mai multe linii verticale și oglinzi - acest lucru va face spațiul mai profund și mai vizibil;
 • este recomandabil să pictezi pereții și tavanul într-un ton, iar podeaua - un ton mai mic, adică mai întunecat;
 • plafonul este mai bine pentru a face lumina;
 • Ferestrele ar trebui amplasate mai aproape de tavan pentru a obține mai multă lumină pe ea decât pe podea.

desen

Alegerea tavanelor cu înălțime standard deschide perspectivele pentru un design divers și ieftin: de la tapeturile banale (este mai bine să preferi tapetul cu dungi, pe măsură ce fac aspectul mai subtil), până la modele sofisticate de autori care pot aduce idei interesante în interiorul camerei. Folosind o scară mică, puteți ajunge independent la cele mai înalte secțiuni ale zidurilor și le puteți decora.

O cameră cu o înălțime standard a tavanului poate fi comparată cu o foaie standard de hârtie, atât de familiară creativității.Există, bineînțeles, atât formate mari, cât și mici, dar este standardul care este atât de familiar și convenabil pentru a crea ceva de-al tău.

psihologie

Casele sunt construite pentru oameni și oameni care trăiesc în ele, sentimentele și impresiile lor de a trăi într-o anumită casă - cel mai important lucru pe care trebuie să-l concentrați. O înălțime normală este una care nu cauzează emoții neplăcute: nu apasă, nu te face să te simți inconfortabil, dar în același timp nu creează sentimentul de a fi într-un loc public.

Casa este un loc unde trebuie să te relaxezi, să te simți în locul tău, să te odihnești. Ciudat, cum pare, mult depinde de înălțimea tavanului.

Trebuie amintit că încăperile pot fi foarte multifuncționale. Pentru partidele zgomotoase ai nevoie de un lucru, pentru alte biblioteci liniștite. Plus înălțimea standard în sensul că poate fi adaptată la orice. În plus, este cu siguranță o opțiune de câștig-câștig în cazul în care scopul exact al camerei este necunoscut. Sentimentele pe care camera le face să simțiți este principalul lucru pe care o cameră îl poate oferi unei persoane.

Planificarea unei cabane de tara este un proces important si trebuie sa o abordati din toate punctele de vedere, dar in primul rand din sentimentele voastre.Indiferent dacă este vorba de a face plafoane de înălțime standard sau nu este alegerea constructorului, la care este important să se abordeze în mod responsabil și serios, deoarece probabil că nu va mai fi o șansă de remodelare. Este necesar să analizăm cu atenție toate lucrurile, să evaluăm perspectivele, astfel încât la finalizarea construcției și a asezării să se obțină numai impresiile cele mai plăcute.

Mai multe informații despre alegerea înălțimii casei vor fi găsite în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor