Uși din aluminiu

Ușile din aluminiu sunt un produs popular și căutat pe piața construcțiilor de uși. Versatilitatea și fiabilitatea produselor le permit să fie utilizate în toate tipurile de clădiri rezidențiale și publice.

Avantaje și dezavantaje

Proiectarea ușilor din aluminiu sa bucurat mult timp de cererea ridicată a consumatorilor și a avut o mulțime de feedback pozitiv. Consumatorii care utilizează astfel de uși pentru o perioadă suficientă de timp iau în considerare următoarele avantaje:

 • usi de inalta rezistenta datorită rezistenței metalului la solicitări mecanice externe, schimbări de temperatură și umiditate ridicată. Acest lucru vă permite să instalați construcția de aluminiu ca ușă de interior și de intrare.
 • produse cu succes în piscine, băi, complexe sportive, instituții educaționale și de sănătate, centre de birouri și comerciale, gări și aeroporturi, birouri, apartamente și case de țară. Ca uși de intrare, modelele de aluminiu pot fi instalate în orice zonă climatică;
 • usile din aluminiu au foarte mult greutate redusă reducând astfel încărcătura balamalelor, accesoriilor și mecanismelor de construcție. Acest lucru vă permite să prelungiți durata de viață a produselor până la 50 de ani.
 • Le puteți exploata într-o gamă largă de temperaturi - de la 80 de grade sub zero până la 100 de litri. Frunza de ușă nu este supusă deformării și își păstrează forma și integritatea pe întreaga durată de viață, care este proiectată pentru 100 de mii de cicluri de deschidere și închidere;
 • aluminiu este materiale non-radioactive ecologice, nu există impurități nocive și particule de metale grele. Datorită acestor proprietăți, ușile din aluminiu sunt absolut inofensive și igienice.
 • Sunt ușor de curățat, bine tolerat prin prelucrarea prin orice mijloace de produse chimice de uz casnic și nu necesită întreținere și reparații deosebit de costisitoare.
 • Înlocuirea elementelor deteriorate poate apărea. fragmente, fără a înlocui întreaga structură.Acest lucru este posibil datorită distribuției largi a profilului de aluminiu, care este produs de un număr mare de companii și disponibilitatea stabilă a componentelor;
 • ușile pot fi ușor vopsite în culoarea dorităcare vă permite să achiziționați opțiunea dorită, care va arăta armonios cu fațada și decorarea interioară. La cererea clientului, produsul poate fi complet glazurat sau decorat cu inserții de sticlă. Sticla poate fi transparentă, colorată, mată, vitralii sau decorată cu un model. Ușile sunt rezistente la razele UV, astfel încât acestea păstrează aspectul original pentru o perioadă lungă de timp, nu se estompează sau se estompează.
 • model nu sunt predispuse la electricitate statică, nu sunt supuse coroziunii și nu sunt predispuse la apariția mucegaiului, ciupercii. Reproducerea bacteriilor patogene și a microorganismelor este, de asemenea, exclusă;
 • constructii din aluminiu poate fi echipat cu orice mecanism de deschidere, ceea ce face ca sfera aplicării acestora să fie foarte largă, iar operațiunea este fiabilă și convenabilă. Ușile au proprietăți ridicate de zgomot și izolare termică, ceea ce le permite să le folosească în săli de sport, școli de muzică și alte instituții. unde este necesar un nivel crescut de izolare fonică.

Dezavantajul structurilor de aluminiu este prețul lor relativ ridicat. care începe de la 12 mii de ruble pe metru pătrat. Un alt dezavantaj este incompatibilitatea modelelor cu multe interioare. Ușile din aluminiu se încadrează în stiluri de vârf, cum ar fi hi-tech, minimalism și techno.

Produsele pictate în culori vii vor arăta armonios în stilurile pop art și fuziune. Pentru interioarele clasice, tradiționale și de epocă, ușile din aluminiu sunt adecvate numai cu ajutorul elementelor din lemn și a sticlei.

Sistem de proiectare

Ușa din aluminiu este aranjată după cum urmează: într-un cadru format din ghidaje, este instalată o foaie de ușă, care poate avea o execuție plictisitoare și poate fi complet sau parțial glazată. La instalarea sticlei, ca material de etanșare se folosește material de umplutură spumant, datorită căruia este posibil să se obțină calitatea ridicată a zgomotului și a calității termoizolante a ușilor.

Pânza din sticlă sporește vizual spațiul și contribuie la pătrunderea soarelui. Sticla este transparentă, mată și vitralii, extinde foarte mult domeniul de aplicare a ușilor din aluminiu în clădirile rezidențiale și publice.În unele cazuri, în locul unei unități de sticlă se utilizează o suprafață oglindă.

Cadrul ușii din aluminiu poate fi umplut cu un profil dintr-un masiv lemnos de diferite specii. În acest caz, proprietățile de absorbție a sunetului pânzei cresc și devine posibilă utilizarea ușilor în interiorul clasic și tradițional al apartamentelor. Modelele cu lemn sunt mai scumpe decât produsele cu vitraj dublu.

O opțiune mai bugetară este țesătura din PAL și fibre, precum și foile de MDF, grosimea cărora ar trebui să fie de 5-6 mm. Rama din aluminiu are îmbinări umplută cu material de etanșare, spațiul dintre ghidajele de profil nu depășește 0,25 mm.

trăsătură

Ușile din aluminiu sunt fabricate în conformitate cu GOST 23 747. Conform cerințelor acestui document, produsele trebuie să aibă proprietăți termoizolante și izolate fonic, să suporte sarcini mecanice și statice și să aibă un ciclu de lucru de cel puțin 100 mii de deschideri. Produsele glazurate trebuie să aibă dimensiunea unei foi mată care nu depășește 100 cm înălțime și grosimea unității de sticlă de la 15 la 28 de milimetri.

Elementele de fixare din construcții sunt fabricate din oțel de înaltă calitate, care asigură o durată de viață îndelungată și elimină ușile de rupere. Diferența maximă admisibilă între foaie și cadrul ușii nu trebuie să depășească trei milimetri.

Articulațiile dintre elementele cadrului sunt umplute cu etanșări fără baze adezive. Perimetrul panzei și al cutiei este așezat cu un contur rezistent la îngheț sau cu un material de etanșare. Latura exterioară a ușilor este supusă unui tratament anodic cu compuși de vopsea și lac de clasa a treia, care asigură capacitatea produselor de a-și păstra aspectul original pe parcursul întregului ciclu de viață.

Grosimea stratului aplicat structurii nu trebuie să fie mai mică de șaptezeci de micrometri. Sunt scrise defecte minore admise GOST 9378, și nu poate depăși valorile specificate acolo, în caz contrar, ușa este scos din vânzare.

tipuri

La locul și condițiile de utilizare, sunt disponibile uși din aluminiu cu profil rece și cald. Rece nu este echipat cu izolație și este utilizat în zonele interioare sau în cazul în care nu este nevoie să se separe o cameră caldă de una rece. Profilul cald este utilizat pentru uși de pe stradă și vestibul, are o inserție termică și este montat în jurul perimetrului foii de ușă cu un contur dublu de etanșare.

Mecanismul de deschidere al ușilor din aluminiu este de mai multe tipuri:

 • Cel mai comun și mai tradițional este vedere panoramicăcând ușa se deschide numai într-o singură direcție. Astfel de modele sunt instalate în instituțiile, clinicile și clădirile de birouri pentru copii. Panza este montată pe cutie cu dispozitive de fixare, care sunt reprezentate de balamalele laterale. Datorită simplității construcției, modelele sunt ieftine și sunt cele mai populare tipuri de uși din aluminiu.
 • Sistemul pendulului vă permite să deschideți și să închideți ușa în orice parte. Acest lucru este posibil datorită faptului că sistemul de fixare este fixat pe podea și pe tavan, asigurând pânza cu o cale liberă, ca în interior. și în afară. Designul este echipat cu o ușă de apropiere, care readuce ușa într-o stare închisă și nu permite pânzei să se îndoaie de inerție pentru o perioadă de timp în ambele direcții. Modelul poate fi fie cu o singură frunză sau cu două frunze, și are un design surd și glazurat.

Când este instalat în locuri publice cu o încărcătură mare, este necesar să se utilizeze structuri transparente, ceea ce va permite o bună vizibilitate a spațiului din exterior și va elimina riscul de rănire de la o ușă deschisă brusc.

 • Usi culisante glisante deplasați-vă de-a lungul șinelor de ghidare care pot fi instalate pe podea, în tavan sau în partea de sus a peretelui. Ușa se deplasează simultan în lateral, paralel cu peretele. Panza poate fi fixată și fără prag în care mișcarea se efectuează datorită axei superioare. Modelele glisante și alunecoase pot economisi în mod semnificativ spațiu și pot fi instalate ca niște usi interioare în încăperi mici. Atunci când se instalează uși glisante în supermarketuri, se folosește un sistem automat de deschidere, care stabilește panza în mișcare cu ajutorul senzorilor electronici.
 • Sistemul de deschidere a caruselului se utilizează pentru a instala ușile în încăperi cu trafic ridicat. Deseori acest tip de design poate fi văzut la aeroporturi, restaurante, centre comerciale. Designul constă din mai multe panouri de ușă, care se rotesc simultan în jurul unei axe verticale comune. De obicei, este format din două până la cinci secțiuni cu geam termoplastat, folosind sticlă călită rezistentă la șocuri. Sistemul este automatizat, iar viteza de rotație a picturilor este determinată de intensitatea mișcării oamenilor.Deseori, ușile sunt echipate cu senzori de mișcare care activează designul când se apropie o persoană. Ușa rotativă vă permite să evitați curenții și praful și oferă, de asemenea, posibilitatea de a trece un flux continuu de oameni.

Dezavantajul acestui sistem este nevoia de mișcare atentă printr-o astfel de ușă, deoarece toate pânzele sunt puse în mișcare dintr-o dată și există un risc de rănire accidentală. Uneori, aceste modele se numesc revolving, prin analogie cu un tambur rotund. care distinge acest tip de arma.

 • Uși echipate sistem mecanic de deschidere, constau din mai multe secțiuni și se dezvoltă ca acordeon. Părțile de bandă sunt fixate împreună cu ajutorul unor bucle laterale sau interne, care asigură o pliere completă a structurii. Domeniul de aplicare al structurilor pliante este foarte mare. Acestea pot fi instalate în încăperi mici, unde instalarea unei uși tradiționale este imposibilă și au două pânze pliere în jumătate. Ele pot fi, de asemenea, plasate în zone întinse. În acest caz, acordurile sunt instalate în deschideri foarte largi și au cinci sau mai multe secțiuni.

Astfel de grupuri arata foarte impresionant, mai ales atunci cand se folosesc culori vopsite sau decorate cu desene de sticla.

În funcție de caracteristicile funcționale și tehnice ale ușilor din aluminiu pot fi stingerea incendiilor, blindate, rezistente la bullet și explozii. La fabricarea acestor modele specializate se folosește o foaie de aluminiu din o singură piesă, iar materialul silicat cu rezistență mare la foc este folosit ca căptușeală interioară. Pentru fabricarea modelelor de prevenire a incendiilor se folosește o unitate de sticlă din sticlă rezistente la căldură, care este fixată în siguranță pe panza cu ajutorul unui material de etanșare refractar.

Acest design împiedică pătrunderea fumului și a monoxidului de carbon în cameră.

Culorile produselor de profil

Ușile din aluminiu sunt disponibile într-o gamă largă de culori, atât din profilul metalic, cât și din materialele de umplere a cadrului. Frunzele de ușă, echipate cu foi de fibre de lemn și PAL, precum și panouri MDF, pot imita perfect culoarea și modelul lemnos al lemnului natural. Modelele fabricate în întregime din aluminiu și utilizate pentru diverse instituții și spații publice sunt predominant maro, alb și negru.

Producția de produse într-o gamă largă de culori vă permite să alegeți ușile pentru grădinițe, cluburi și centre de divertisment pentru jocuri. În acest caz, este preferabil să cumpărați modele de culori strălucitoare, combinate cu geamuri vitrate duble vitrate sau sticlă mată cu un model.

Cum sa alegi?

Primul pas în alegerea unui model de ușă din aluminiu este de a determina tipul de profil. Acesta este selectat în funcție de condițiile de funcționare ale ușii. Dacă designul va fi folosit ca o stradă pentru o cabană sau o casă de țară, este necesară o versiune încălzită, dotată cu circuite suplimentare de economisire a căldurii. Atunci când cumperi o opțiune de interior este destul de rece profil.

În etapa următoare, trebuie să determinați tipul de mecanism de deschidere de care aveți nevoie. Aceasta va depinde de localizarea instalării intenționate, de intensitatea fluxului de oameni, precum și de rata de schimbare a direcției sale. Luați în considerare dimensiunea camerei și dimensiunile deschiderii. Pe baza lățimii dorite, este necesar să se determine numărul de clapete. Apoi, trebuie să alegeți tipul de ușă care poate fi surd, glazurat sau combinat.

Atunci când alegeți o ușă ca opțiune interioară pentru un apartament sau o casă privată, trebuie să țineți cont de direcția stilistică în care este decorată camera. Pentru un stil clasic, o ușă din aluminiu cu o pânză de lemn de culori închise este potrivită, pe care modelul fibrelor de lemn este vizibil. Pentru interioare tradiționale, puteți alege un model cu panza din plăci laminate MDF cu structură imitativă de lemn. În acest caz, culoarea este aleasă individual și poate fi combinată cu mobilierul, pereții și podeaua sau poate fi contrastată cu acestea.

Folosirea sticlei, a vitraliilor și a elementelor din plastic în fabricarea panourilor ușilor extinde în mod semnificativ zona utilizării lor la domiciliu și vă permite să alegeți un model pentru orice interior.

Dacă aveți nevoie să achiziționați o ușă ignifugă specializată, trebuie să verificați disponibilitatea certificatelor de conformitate, garantând calități ridicate rezistente la căldură și izolare. Cu deschideri largi, se recomandă utilizarea ușilor duble care au o lățime de 150-160 centimetri și asigură libera circulație a unui număr mare de persoane în același timp, dacă este necesar.

Când achiziționați o ușă blindată sau antifurt, trebuie să vă asigurați în prezența încuietorilor de securitate de înaltă clasă. În mod obișnuit pentru astfel de porți se aplică modele de gradul 3 și 4 de securitate. Zona castelului ar trebui să fie dotată cu plăci blindate, iar cadrul trebuie să fie dotat cu rigidizări suplimentare, care asigură o rezistență sporită a foii de ușă și rezistență la deformare.

Următorul pas va fi acela de a determina culoarea ușii și alegerea accesoriilor necesare. Ușile sunt disponibile într-o paletă largă de culori, astfel încât este posibil să achiziționați produsul pentru a se potrivi culorii elementelor de fațadă, balcoanelor și geamurilor. Apoi, puteți trece la comandarea ușilor în funcție de dimensiunea deschiderii și luând în considerare cerințele inițiale sau pentru a achiziționa modelul finit. Atunci când cumpărați un produs, trebuie să acordați atenție colțurilor cadrului și șaselor. Nu ar trebui să existe lacune. Amestecurile de colț ale structurilor "calde" ar trebui sigilate.

În modelele cu geam, diferența dintre profilul de aluminiu și talon trebuie să fie absentă. Picioarele trebuie amplasate pe partea interioară a ușii. Fereastra cu geam termopan este selectată ținând cont de condițiile de funcționare a structurii ușii.Pentru utilizarea în exterior este mai bine să alegeți o cameră cu trei camere și, în alte cazuri, să fie suficient geamuri duble.

Ar trebui să acordați atenție culorii uniforme a pânzei și prezența unor balamale speciale ale ușilor. Utilizarea ferestrei - este inacceptabilă. Pentru a preveni fisurarea și uscarea sigiliului de cauciuc de la temperaturi extreme, circuitul trebuie să fie făcut din materiale rezistente la îngheț. Prezența unui gol între el și sticlă este inacceptabilă.

După instalare, trebuie să verificați netezirea frânei și funcționarea încuietorilor.

Exemple frumoase

Ușile ușoare din aluminiu, confortabile, estetice și moderne au câștigat repede popularitatea pe piața construcțiilor de uși. Datorită acestor produse universale este posibilă nu numai asigurarea mișcării confortabile a unui flux mare de persoane, ci și decorarea fațadei clădirii și a interiorului încăperii. O mare varietate de culori și modele vă va permite să alegeți o ușă din aluminiu pentru orice spațiu rezidențial și public.

Ușile turnante din aluminiu sunt modele elegante și moderne, cu o capacitate sporită și utilizate pe scară largă în locuri publice.

O ușă cu balansier elegant: o combinație armonioasă de metal și plastic, va decora în mod adecvat orice interior modern.

Usa de intrare din aluminiu, realizata in aceeasi culoare cu elementele fatadei, face ca grupul de intrare sa fie solid si strict.

Proiectarea culisantă a glisantelor din sticlă și metal matuiește stilul camerei și accentuează în mod favorabil atenția.

Pivotul rotativ interior pivotant, din sticlă transparentă și profil din aluminiu, mărește vizual spațiul și se potrivește perfect cu designul.

Usa de intrare Elite se armonizeaza perfect cu fatada cladirii si protejeaza fiabil camera.

Uși pliante - o soluție excelentă în proiectarea unor deschideri largi. Modelele decorează perfect camera și aduc diversitate interiorului.

Veți afla mai multe despre cum să alegeți o ușă de aluminiu din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor