Uși de hambar: tipuri și caracteristici

Nu în toate cazurile, ușa trebuie să aibă o structură complexă. Uneori este potrivit să se folosească foarte simplu, dar nu pentru soluții mai puțin funcționale și elegante. Cum ar fi ușile din hambar.

Ce este?

Usi de hambar, de regulă, sunt utilizate în clădirile de uz casnic și de uz casnic:

 • hambare și ateliere de casă;
 • case de copii;
 • bai.

Avantajul lor este destul de evident: chiar dacă totul este îndepărtat de zăpadă adâncă din exterior, este ușor să deschideți ușa. Dar chiar și în locuințele urbane, astfel de construcții ar putea fi folosite, în principal din motive estetice. Blocul de intrare din lemn masiv, fixat pe ghidaje de metal, se transformă adesea în centrul semantic al interiorului.

În același timp, ușile din hambar economisesc spațiu și, chiar dacă ocupă un zid gol, sunt ideale pentru locuințele de dimensiuni mici.

Nu este nimic ciudat în asta - panza doar conduce în cazul pregătit și nu interferează cu oamenii. Experții recomandă să pună ușa hambarului în trecere de la bucătărie la camera de zi, deoarece asigură o permeabilitate ridicată.

Important: după ce l-ați stabilit într-un dormitor, puteți plasa destul de mult un pat la intrare. Dacă doriți, există opțiuni disponibile cu mecanisme de alunecare din mai multe panze în același timp, pliere într-o direcție de la deschidere.

În orice caz, ușa hambarului este înnoptit și expresivă. Pentru fabricarea de pânze, nu numai lemnul este folosit, ci și sticlă, plastic, chiar metal.

Opțiuni de proiectare

Structurile de lemn obișnuite sunt perfect în camere, decorate în stiluri:

 • clasicism;
 • Provence;
 • muzica country;
 • Loft.

Ele sunt de asemenea aplicabile în stilurile de epocă, rustică și chiar industrială - dar cu condiția ca acestea să se potrivească designului cu bună-credință și să o gândească profund.

În cazul în care interiorul este folosit în stil rustic, ușa trebuie să fie echipată cu role grele din fontă.

Dar în sălile moderniste ar fi mai potrivite opțiunile cromului.

Țara și Provence sunt cel mai bine compatibile cu structura de intrare a matricei brute. Când există dorința de a face situația mai interesantă și mai bogată, utilizați ușa originală, folosită cu adevărat în hambar sau cel puțin antic stilizat.

Imitații de grinzi de lemn și șemineele false pot completa impresia.

Important: ușa hambarului poate fi făcută și în format compartiment. Această abordare a apărut pentru prima dată în Statele Unite, dar designerii din alte țări au apreciat-o destul de repede. În exterior, designul pare a fi o ușă veche obișnuită, este acceptabil din punct de vedere stilistic să-l așezi în orice interior. Astfel de soluții sunt utilizate cel mai adesea în camere în stil loft sau într-un cadru "sat".

Opțiunea cea mai simplă - plăcile doar pietruite - arată ca cea mai autentică. Cu toate acestea, există și soiuri mai spectaculoase, aceasta și o placă foarte largă, care are o structură frumoasă și ușile de execuție exclusivă.

Ușa granulară din sufragerie, devenind un nucleu compozit, va contribui la diversificarea texturii interioarelor moderne. Cu aceasta, puteți "ascunde" vizual un bar, un televizor sau altceva.

Atenție: ușa hambarului din camera de zi nu trebuie utilizată în scopul propus, rolul său fiind pur decorativ în acest caz. Apartamentul arată bine panza neagră și gri, această opțiune este considerată universal.

O bună alternativă la ușile simple din lemn sunt panourile sau ramele de sticlă. Aplicând o vopsea bogată - galbenă, verde, iar dacă vrei portocaliu, te concentrezi chiar mai mult pe ușă.

Să clarificăm faptul că tonurile luminoase vor arăta mai bine și mai potrivite dacă sunt duplicate în altă parte ca accent sau culoare în decor.

luare

Primul pas este plasarea plăcilor în cadru; sunt preferate scândurile înclinate de 25 cm lățime pentru construcțiile de cadru.

Potrivit majorității maeștrilor, trebuie să conectați panourile cu o tehnică de jumătate de copac. Esența lui este simplă, o tăietură este făcută la un capăt care vă permite să conectați un element cu altul.

După ce ați terminat mai multe tăieturi în jumătate de grosime în locul potrivit, lemnul este îndepărtat cu un ciocan și o daltă latură și articulația este tăiată. După asamblarea unui kit gata, puteți să-l instalați imediat, să închideți încuietoarea și așa mai departe.

Făcând o ușă înseamnă întotdeauna alegerea unui material: meserii meșteri au dreptul să utilizeze atât lemn de esență moale, cât și lemn de esență tare.

Alegerea finală depinde de:

 • oportunități financiare;
 • instrumente disponibile;
 • plasarea externă sau internă a ușilor;
 • aplicându-le într-o încăpere normală sau cu umiditate crescută.

Lemn de stejar este frumos și durabil, dar este dificil de procesat, iar costul nu este cel mai blând. Ea, precum și fagul, este mai potrivit să se folosească la intrarea în casă. Este mai bine să închideți structurile interioare cu o pânză de soiuri mai simple de lemn - pin, mesteacăn și molid.

O ușă de hambar este aproape întotdeauna asamblată din plăci paralele ținute de scânduri care rulează perpendicular sau diagonal.

Luați-o extrem de serios pentru selecția elementelor de fixare. Orice cui ar trebui să fixeze ferm bordul, bara, dar nu trece prin. După ce preformă a structurii este lovită împreună, este încercată cu deschiderea necesară, iar excesul este tăiat.

mecanism

Ușa hambarului poate fi cu sau fără sticlă, decorată cu diverse elemente decorative sau poate fi doar o pânză suspendată simplă.Toate acestea nu au sens dacă un mecanism bine gândit și fără probleme nu este furnizat.

Traseul de sus se realizează în diferite forme geometrice:

 • un cerc;
 • hexagonală;
 • Litera latină J;
 • dreptunghi.

Ușa se deplasează, bazându-se pe role, fixată fie pe capătul superior, fie pe partea exterioară superioară (pentru aceasta se folosesc plăci speciale).

Traseul superior este echipat cu opriri laterale, care uneori servesc ca amortizoare. Parantezele de ghidare inferioare în formă de literă P, care sunt făcute cu puțin mai mult decât pânza în sine, ajută la evitarea deranjării ușii suspendate lateral. O altă variantă a acestora este un bloc sub forma literei T, care intră în canelură în panza însăși.

montare

Făcând ușile unui tip de hambar este doar o parte din îngrijire, ele vor trebui să fie încă instalate atârnând pe șină. La deschiderea și închiderea panoului se mișcă cu ajutorul cărucioarelor, rolelor. Șinutul fixează designerii preferați, deoarece poate rezista la o sarcină mai mare decât balamalele. Această proprietate este utilă pentru umplerea unor deschideri foarte largi sau pentru zonarea unui spațiu cu o ușă de despărțire.

Nu există blocare în majoritatea cazurilor.deși îl puteți instala - dacă doriți mai multă intimitate.

Cum să instalați o ușă de hambar, vedeți următorul videoclip.

Utilizați în interior

Potrivit experților, este cel mai corect să folosiți ușa hambarului pe culoar spre bucătărie.

Ușile din hambar sunt adesea multifuncționale: închid calea și ascund în același timp, de exemplu:

 • birou în casă;
 • cămară;
 • biblioteca de acasă;
 • atelier sau unitate de afaceri, și multe altele.

Înainte de a cumpăra sau de a face o ușă de hambar, trebuie să înțelegeți bine dacă aveți nevoie de ea. Nu vă grăbiți să eliminați ușa anterioară, mai întâi uitați-vă la ce fel de jamb folosit acolo.

Există adesea o situație în care chiar o distribuție paralelă a maselor pe suportul orizontal superior nu ajută la atingerea stabilității dorite. În locuințele moderne nu există aproape nici un motiv de teamă, dar în clădirile vechi, în special în cazul în care au fost instalate uși arcuite, este necesar să se verifice totul cu atenție.

Este deosebit de important: în nici un caz, structura de intrare a granulelor să nu fie fixată pe ghidajele de ghips, nu se poate face față, iar întregul perete se prăbușește uneori.

Nu uitați că astfel de uși, chiar dacă închid complet deschiderea, nu se potrivesc întotdeauna cu atenție. În baie trebuie să puneți numai produse care nu se abat de la perete. Rețineți că decalajul dintre ea și panza uneori face dificilă montarea panoului.

Ușile din hambar arata bine într-o varietate de stiluri și sunt destul de fiabile. Dar alegerea lor (sau producția independentă), instalarea și utilizarea au multe nuanțe. Acordând atenție acestor momente în timp util, veți evita multe probleme și veți fi complet satisfăcuți.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor