Usi arcuite

 Usi arcuite

Specialiștii în domeniul producției duble lucrează pentru a face aceste produse mai elegante, confortabile și practice. Astăzi, există o popularitate crescândă a ușilor interioare arcuite. Aceste modele atrage atenția cu un aspect deosebit. Produsele de acest tip fac interiorul mai rafinat și mai sofisticat. Mai departe, în articol vom examina mai îndeaproape modelele arcuite și vom descrie soiurile lor.

Caracteristici speciale

Designerii remarcă faptul că ușile arcuite se potrivesc ușor și armonios în diferite direcții stilistice. Modelele interioare din lemn natural adaugă atmosfera căldurii și confortului casei. Forma specială a arcului face ca interiorul standard să fie mai original și mai expresiv.

Psihologii observă că liniile moi, netede ale deschiderii arcuite au un efect pozitiv asupra stării emoționale a unei persoane. În plus, astfel de produse sunt gata să se înveselească, să-și amelioreze tensiunea și, în anumite cazuri, să se relaxeze.

Principala diferență dintre ușile montate într-o deschizătură arcuită este un semicerc pe partea superioară a structurii. Experții observă că, în afară de indicatorii estetici, astfel de uși nu au caracteristici distinctive din partea operațională.

De asemenea, atunci când alegeți modelele de mai sus, nu trebuie să vă bazați pe nimic extraordinar din punct de vedere tehnic.

O altă caracteristică care trebuie notată - o creștere vizuală a înălțimii tavanului. Dar această tehnică funcționează numai dacă cârpele sunt vopsite în culori deschise. În caz contrar, arcul va accentua doar înălțimea camerei. Datorită jocului de lumină și umbre, maeștrii din sfera designului interior creează un design elegant și la modă în cameră.

Costul produselor de tipul de mai sus deasupra ușilor rectangulare standard. Luați în considerare această opțiune atunci când alegeți un produs pentru casa dvs.

Modele și tipuri

Intrările formei semicirculare pentru o creștere vizuală a spațiului au fost folosite chiar și în cele mai vechi timpuri. De asemenea, cumpărătorii moderni fac o alegere în favoarea panourilor arcuite.

Astfel de produse sunt împărțite în două tipuri în ceea ce privește plasarea:

 • Interior pentru instalarea în interior.
 • Intrare pentru plasarea la intrarea în clădire.

Prima opțiune poate fi decorată cu inserții din sticlă transparentă sau colorată. Trebuie remarcat faptul că înălțimea standard a pânzei este de aproximativ doi metri, ceea ce le face o soluție excelentă pentru oamenii înalți.

La rândul lor, pozițiile interioare sunt împărțite în următoarele tipuri:

 • Lancet. Produsele de acest tip sunt o modificare gotică a unor forme arcade cunoscute. Principala caracteristică distinctivă a acestor modele este reprezentată de o deschidere, care constă din două arce, care sunt strâns interconectate.
 • Semicirculară. Cel mai comun tip. Arcul este realizat într-o formă semicirculară standard.
 • Maur (potcoava). Conform semnalelor externe, această specie seamănă cu o potcoavă. Alegerea clienților oferă o poziție îndoită, îndoită sau alungită-ovală. Astfel de modele sunt perfecte pentru stilistica etnică.

Din punct de vedere al structurii de construcție a pânzei se disting:

 • Usi unice. Uși cu o singură frunză mobilă.Dacă alegeți forma și dimensiunile potrivite ale produsului, pânza va deveni un element expresiv al interiorului. Fitingurile, ușile de fixare etc. trebuie să se potrivească perfect sub ușă. Modelele cu ușă unică sunt ideale dacă lățimea deschiderii este de până la 980 milimetri.
 • frunze dublă. La astfel de modele ar trebui să acorde o atenție dacă dimensiunea ușii este de 1300 milimetri. Dacă doriți, clientul poate mări deschiderea pentru a instala panza. De regulă, modelele de acest tip sunt mai mari decât cele cu o singură frunză. Aceste usi vor fi o adaugare expresiva si colorata a camerelor spatioase.

Prin tipul de deschidere se află ușa alunecare și leagăn. Cel de-al doilea tip este larg cunoscut și se găsește adesea în camere de diferite tipuri. Produsele de acest tip se deschid într-o parte, în interiorul sau în afară.

Ceea ce se învârte într-o poziție culisantă, nu este atât de simplu. Mulți experți discută tema: dacă ușile arcuite pot fi alunecoase. Destul de ciudat, dar răspunsurile și "da" și "nu" sunt destul de potrivite aici.

Este de remarcat faptul că pentru fixarea cercevelei pe șina superioară aveți nevoie de un cap drept, plat. Forma arcuită în acest caz nu va funcționa.

materiale

Alegerea materialului de construcție este foarte importantă. Depinde nu numai de aspectul ușii, ci și de durabilitatea, fiabilitatea și alte caracteristici operaționale. Producătorii moderni oferă clienților o gamă largă de materii prime pentru fiecare gust, culoare și portofel. Apoi ne uităm la opțiunile cele mai populare și comune.

Lemn natural

Array - cel mai popular și preferat material al majorității cumpărătorilor. Arborele are un model special. Materiile prime naturale sunt produse sigure și ecologice. În plus față de o serie de avantaje, această opțiune are un dezavantaj semnificativ - costul ridicat. Cele mai comune soiuri sunt pinul, fagul, cenușa și fagul. Uneori sunt folosite rase rare și exotice.

Unele modele de intrare sunt decorate cu elemente din fier forjat. Tandemul și metalul sunt distribuite pe scară largă datorită expresivității speciale.

În cazul în care utilizatorul caută un model bugetar, dar alegerea sa este înclinată în favoarea lemnului, compania oferă produse din PAL, MDF sau din lemn. Din punct de vedere vizual, astfel de produse vor arăta ca o ușă dintr-o matrice, dar proprietățile de performanță vor fi mult mai mici.

plastic

Acest material este utilizat în mod activ în multe zone de producție. Modelele arcuite din plastic sunt pline de o varietate de culori și nuanțe. Trebuie remarcat faptul că astfel de produse sunt ideale pentru plasarea în spații de birouri. Este mai bine să nu le instalați în case și apartamente. Designerii disting un număr de stiluri în care ușile arcuite vor arăta grozav.

Ca adaosuri adesea folosesc sticla. Acesta este un material rafinat și practic care va da produsului un șic special. În plus, ușile din plastic cu inserții de sticlă sunt ideale pentru camerele compacte datorită structurii transparente, care transmite lumina liber.

Sticlă și metal

Ușile arcuite din profil și sticlă sunt adesea alese pentru a fi instalate în case de țară. Fac ieșiri într-o grădină, pe un balcon sau pe o terasă. Este ușor și simplu să vă îngrijiți de astfel de modele cu ajutorul unei cârpe obișnuite și a unui detergent.

Soluții de culoare

Producătorii oferă clienților o gamă imensă de culori diferite ale panourilor de ușă. Principalul criteriu pentru alegerea unei culori este stilul interiorului.

Fiecare decor are anumite caracteristici care trebuie luate în considerare la alegerea ușilor:

 • Texte inedite. Pentru zonele clasice, se recomandă insistent selectarea unui produs dintr-o matrice în culoarea naturală a lemnului. De regulă, este maro și diverse nuanțe: de la lumină până la culori groase și întunecate. Ca înlocuitor bugetar, puteți alege MDF sau PAL. În cazul în care pereții sunt decorați în culori strălucitoare, modelele de lemn închis la culoare vor arăta grozav pe fundal și viceversa.
 • Est. Arhitecturile se potrivesc armonios în direcțiile de est. Modelul se potrivesc remarcabil, decorat cu modele și sculpturi. Cel mai bun material este lemnul natural din culori închise. Inserțiile de sticlă colorată într-o culoare caldă vor completa aspectul decorului oriental.
 • Acasă și confortabil țară. Ușile maure sau potcoavele vor arăta perfect în acest stil. Este mai bine să acordați atenție modelelor dintr-un copac de tonuri calde. Modelul natural al matricei completează atmosfera satului. În interior, o atmosferă de calm și confort domnește într-o clipă.
 • Drăguț șic. Conceptul acestei direcții se va potrivi ușii cu efectul îmbătrânirii. Imitarea vopselei crăpate și a spărgărilor se va potrivi perfect în acest decor.Se potrivesc perfect ușile în culori strălucitoare: alb, bej, piersic și alte nuanțe similare.

Cum sa alegi?

Având în vedere faptul că magazinele oferă o gamă uriașă de culori și dimensiuni diferite de modele de arcade, trebuie să aveți posibilitatea să alegeți corect. Experții observă că ușile arcuite solide au performanțe ridicate, precum și fiabilitate și durabilitate. Produsele de acest tip se vor descurca perfect cu rolul usilor de intrare.

În procesul de selectare a unui model pentru instalare în interior, este necesar să se determine exact unde vor fi instalate ușile.

Dacă sunteți în căutarea ușilor de balcon, este de preferat să ridicați produse cu inserții mari de sticlă prin care lumina soarelui va pătrunde în mod liber în încăpere. Produsele cu inserții mici cu sticlă colorată, decorate cu modele, împletesc perfect interiorul dormitoarelor, camerelor de zi și halelor. De asemenea, modelele decorate cu sculptură în volum vor arăta atractive.

Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, produsul trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • Functionalitate.
 • Durabilitate.
 • Durabilitate.
 • Siguranță (prietenie cu mediul).

Dacă selectați ușa la bucătărie, se recomandă să faceți o alegere în favoarea unui produs care necesită îngrijire pretențioasă. Până în prezent, au dezvoltat o mulțime de instrumente care procesează acoperiri pentru a proteja împotriva murdăriei, a prafului și a petelor. Această caracteristică este foarte importantă, mai ales dacă ușile sunt instalate în încăperea unde sunt preparate și consumate alimente.

Excelentă conductivitate termică este, de asemenea, importantă, mai ales dacă regiunea are ierni severe și înghețate. Acest indicator este important pentru crearea unei atmosfere confortabile în casă. În plus, ușile, păstrând în mod fiabil temperatura necesară în cameră, vor ajuta la economisirea banilor care ar putea fi cheltuiți pentru plata facturii pentru căldură.

Exemple frumoase în interior

 • Model rafinat care este perfect pentru stilul oriental. O astfel de ușă, completată cu inserții de sticlă și alte elemente decorative, va fi un element cheie în decor.
 • Produs practic din matricea naturală - alegerea perfectă pentru țara americană. Pentru un efect vizual mai mare, pânza este completată cu piese metalice. Cum ar trebui să fie în acest stil, modelul materialului nu se suprapune cu vopseaua, ci este prezentat într-un mod natural.
 • Ușile elegante în alb cu elemente de aur surround se vor potrivi armonios cu interiorul clasic. Inserțiile de sticlă facilitează vizual proiectarea.
 • Culorile închise adaugă șic și nobilitate interiorului. Pozițiile din această culoare arată foarte impresionant într-un duet cu pereți simpli. Complet perfect pentru stilistica etno și tendințele clasice. Este de remarcat faptul că pozițiile cu două aripi sunt mai potrivite pentru camere spațioase.
 • Uși glisante cu culoare brună naturală. Soluție elegantă, practică și la modă. Rețineți că culoarea modelului este combinată cu mobila. Datorită acestui fapt, armonie este realizată în cameră.
 • Uși practice cu ușă unică care pot acționa ca produse de intrare sau interior.
 • Culoarea albă este clasică. Se îmbină perfect cu diferite culori și nuanțe, indiferent de saturație și temperatură. Acest model, completat de un efect artificial al antichității, va fi o decorație deosebită pentru stilul chebbi chic.
 • Produsele din sticlă transparentă sunt recomandate a fi instalate în camere situate pe partea de nord. Ideal dacă cumpărătorul dorește să compenseze lipsa de lumină naturală.Este demn de remarcat faptul că astfel de produse sunt rare. De regulă, acest produs este făcut la comandă.

Indiferent de aspectul produsului trebuie să fie de înaltă calitate. În caz contrar, chiar și cea mai frumoasă ușă își va pierde recursul la mai mulți ani după instalare.

Despre caracteristicile instalării ușilor arcuite pot fi găsite în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor