Decorarea și decorarea ușilor

 Decorarea și decorarea ușilor

Ușile interioare acționează nu numai ca elemente funcționale ale situației, separând și izolând camerele unul față de celălalt, dar sunt, de asemenea, o componentă decorativă importantă a interiorului. Una dintre posibilitățile de a diversifica situația fără a recurge la reparații costisitoare este designul și decorul original al ușii.

Datorită unei astfel de soluții simple, interiorul va dobândi individualitate, ceea ce este destul de dificil de realizat cu soluții de magazin gata făcute.

Adesea, motivul pentru decorarea ușilor este modificarea negativă a aspectului datorită funcționării, când frunza ușii este acoperită de zgârieturi, crăpături, chipsuri și alte defecte.În același timp, ușa însăși funcționează așa cum ar trebui: se închide și se deschide perfect, nu se blochează și nu scârțâie. Este păcat să o schimbi, și nu neapărat. Există numeroase tehnici simple și eficiente care vă permit să reanimați ușile vechi rapid și cost-eficient, oferindu-le oa doua viață. Despre asta și vorbește.

În diferite stiluri

Ușile - un element important care formează stilul interiorului. Cel mai probabil, unul dintre criteriile de selecție pentru cumpărare a fost stilul lor. Din același motiv, atunci când urmează să decorați ușile, fiți imediat determinați cu componenta stilistică a viitorului design. Luați în considerare stilurile populare:

 • Stilul clasic. Dimensiunile clasice și considerate ale ușilor inerente vechilor clasici romane și antice grecești, precum și decorul luxos elaborat al picturilor, tipice pentru stilurile palatului, și cel mai simplu design în tendințele neoclasice sunt considerate clasice. Datorită masivității lor, este obișnuit să asociați ușile clasice autentice cu interioarele caselor de țară. În realitate, ele decorează adesea o varietate de apartamente, care corespund ideii de confort a proprietarilor. Puteți actualiza aspectul lor în moduri diferite.

Astfel, proiectarea ușilor interioare din carcase se caracterizează prin prezența unei ramă din lemn vizibilă, care îndeplinește funcția de suport și inserții - panouri. Acestea pot fi materiale din sticlă sau foaie - MDF / LDSP sau placaj. Este interesant să bateți elemente de relief cu un mozaic în oglindă și să pictați suprafețe de sticlă cu acrilic.

 • Minimalism și hi-tech. Printre cele mai căutate tendințe ale stilului, conducerea aparține proiectelor de înaltă tehnologie și minimalistă. Ele se caracterizează prin impersonalitate, inconsecvență, universalitate, grijuliu și confort. Ele sunt combinate cu mobilierul în orice design modern și nu fac nici o pretenție față de cele mai îndrăznețe experimente artistice ale proprietarilor.

Având o tendință spre schimbări frecvente în spațiu, dar fără transformări drastice, vă puteți limita pur și simplu la schimbarea culorii ușilor.

 • Provence. Design în stilul țării pastorale blânde franceze, precum și designul scandi la o paletă luminată de nuanțe. Prin urmare, în aceste case și apartamente sunt adesea găsite ușile albe. Aspectul lor poate fi transformat prin finisarea cu efectul patinării.Există diferite moduri de a crea o placă de antichități la modă, de la patinație simplă până la utilizarea aurului, argintului și bronzului și tehnologia complexă de tratare a suprafeței, cu producerea a două efecte - patinare + craquelure. Ultimele două metode de acoperire sunt destul de greu de reprodus acasă, dar prima opțiune este puterea de a stăpâni pe oricine.
 • Vintage. Direcția de direcție este ecoul țării franceze. Cu toate acestea, interioarele de epocă se disting nu prin ușurință confortabilă, ci prin modă veche sau chiar artificială "îmbătrânită". Multe fețe ale ușilor de epocă vă permit să le potriviți în spațiul de locuit al oricărei zone, inclusiv în încăperi în plan deschis.

Tehnica Decoupage este o modalitate foarte bună de a actualiza designul ușii.

 • Loft. Designul brut brutal în stilul mansardei vă permite să utilizați modelele ușilor în orice design, dar ușile glisante reprezintă soluția ideală pentru astfel de interioare. Cu ajutorul lor, puteți partaja spații mari de studiouri, realizând zonare. În acest caz, merită să aranjați ușile într-un mod original.

Aici principalul lucru este de a decide asupra formei diafragmei: sub forma unui dreptunghi, a unui arc - un arc rotund, elipsoid, trapez, asimetric sau imitativ cu colturi deschise.

Cele mai populare materiale includ panouri din PVC, stuc din poliuretan, piatră decorativă artificială și clincher - acestea sunt plăci de cărămidă. Cel mai spectaculos dintre toate este designul de deschidere, în cazul în care cărămizile sunt aliniate prin analogie cu zidarie. Deoarece nu este necesar să se traseze clar liniile, fiecare poate îndeplini această sarcină fără implicarea specialiștilor.

Scopul sediului

A crede că decorul ușii este potrivit doar pentru designul interior, este greșit. Nu mai puțin interesant, puteți aranja ușa cămară, sălile de utilități și intrarea în hol. Atunci când alegeți un design, ele pornesc de la orientarea stilistică a interiorului. Este important ca ușile din cameră să fie în armonie cu situația existentă, iar ușa metalului de intrare nu contravine designului interior al coridorului. În plus, dimensiunile camerei sunt luate în considerare, deoarece unele tipuri de materiale de finisaj pot schimba vizual proporțiile spațiului, și nu întotdeauna spre bine.Vom vorbi despre asta puțin mai târziu.

Modele de DIY

Cea mai simplă și mai simplă versiune a ornamentelor ușilor decorative este pictura. Poți să le faci monofonice sau să decorezi în culori diferite, dacă dorești, și să creezi modele interesante.

Evidențiați volumul proiecțiilor și originalitatea designului suprafețelor decorative pe foliile de ușă reliefate vă va ajuta să pictați cu efecte interesante asupra metalului, pieii sau marmurei.

Nuanțe de colorare

Indiferent de metoda aleasă, ușile sunt îndepărtate și plasate într-o poziție orizontală - este mai convenabil să se lucreze cu vopsea și se va afla mai uniform, fără a se forma niște murdări urâte. Pregătirea implică curățarea suprafeței vopselei vechi, șlefuirea și amorsarea. Inserții de sticlă lipite cu bandă de mascare. Cu o simplă pictură a pânzei într-un ton, totul este clar.

Dar atunci cand se folosesc mai multe culori, vopseaza mai intai suprafetele de fond, lasandu-le sa se usuce, dupa care incepe sa decoreze elemente decorative si mulaje in nuante contrastante. Pentru a crea un model geometric simplu - în formă de dungi, în formă de diamant, combinat cu bandă de mascare, acestea delimitează zonele necesare și apoi pictează peste ele.

Decorarea ușilor cu modele mai complexe floristice sau fanteziste implică utilizarea de șabloane.

Are pictură acrilică

Pictura în sticlă se realizează cu vopsele acrilice. Din moment ce se creează o vitraliu, este imposibil să se facă fără stencil și mastic decorativ pentru a forma un contur cu o imitație a unui cadru metalic. Pentru a realiza vopselele cu vitralii pe suprafața de sticlă, panza trebuie să aibă o poziție orizontală. Puteți utiliza șabloane gata făcute sau produse proprii.

Cum de a decora?

Următoarele câteva metode sunt potrivite pentru actualizarea ușilor vechi în cazurile în care nu trebuie să vă ocupați de o pereche de zgârieturi care sunt ușor mascate de autocolante cu fluture, dar cu o pânză uzată. Adică, el deja cere transformarea globală.

Decupaj

Tehnica decoupage vă permite să creați elemente unice de epocă elegante. Diverse articole de uz casnic sunt decorate cu parcele originale, folosind imagini tăiate din hârtie, șervețele, cărți decoupage, materie. Desi puteti decora orice suprafata: sticla, piele, plastic, placaj, dar pe lemn este cel mai eficient efect de decupare.

Pentru a emite o ușă:

 • Suprafața este pregătită - curățată, șlefuită și măcinată cu o emulsie albă / transparentă.
 • Faceți blanuri din șervețele și le lipiți pe un model planificat.
 • Compozițiile sunt lăsate să se usuce și să fie vernate în mai multe straturi. Înainte de aplicarea fiecărui strat de lac pe foaia de ușă treceți o lamă de cerneală pentru a obține o mai bună netezime.

Astfel de uși vor completa în mod organic orice interior, făcându-l unic și memorabil.

Piatra decorativă

Decorul de deschideri cu piatra artificiala arata cel mai atractiv in camerele spatioase. Cu toate avantajele pietrei decorative, el "mănâncă" spațiu. Pentru o casă de țară, această opțiune este ideală, în timp ce într-un apartament realizarea unei astfel de încadrări a ușilor va avea succes numai dacă interiorul se menține în tendințele minimalismului. Adică, ansamblul de mobilier este format din numărul minim de mobilier.

O astfel de decizie este, de asemenea, justificată atunci când este necesar să se ascundă erorile de finisare. Ele pot fi ușor ascunse dacă puneți o piatră în jurul blocului de ușă, captuind zonele cu probleme.

Din punct de vedere estetic, această opțiune este una dintre cele mai avantajoase,pentru că textura pietrei arată foarte frumoasă. O varietate de culori vă permite să alegeți opțiunea pentru orice interior.

tapet

Dacă ușa de intrare nu este potrivită pentru tapet, atunci pentru decorarea completă a elementelor din spațiul interior. Avantajul acestei metode este eficiența costurilor, iar un minus este fragilitatea datorată uzurii rapide a materialului în sine, ceea ce duce la pierderea inevitabilă a aspectului original. Chiar dacă lipiți fruntea ușii cu o tapetă lavabilă, care este proiectată pentru un anumit număr de tratamente umede, nu veți mai putea totuși să admirați rezultatele muncii dvs. mult timp.

Deci, puteți utiliza:

 1. Wallpaper de fundal. Dacă doriți ca ușile să fie monotone - utilizați tapetul de același tip și pentru a compila o compoziție complexă - câteva. Principalul lucru este să observăm echilibrul de culoare, atunci designul va fi armonios.
 2. Imagini de fundal pentru fotografii. Tipurile moderne de imagini de fundal vă rog să oferiți imagini de înaltă calitate, acuratețe și fără probleme de andocare a picturilor între ele. Datorită imaginilor de fundal speciale, ale căror dimensiuni sunt egale cu dimensiunea standard a structurii ușii, iar designul său nu implică inserții de sticlă și mulaje, finisarea necesită un timp minim.
 3. Imagine de fundal lichid. Cu ajutorul lor, puteți decora interesant ușa, creând modele frumoase, unice. Avantajele acestei metode constau în originalitatea designului și simplitatea lipirii ușilor cu tapet standard laminat, iar dezavantajul este că este absolut inacceptabil pentru încăperile cu umiditate ridicată - bucătării și băi.

Indiferent de tipul de tapet folosit, va fi necesară pregătirea suprafeței ușii înainte de lipire, ceea ce înseamnă curățarea vopselei vechi, umplerea crăpăturilor, șlefuirea și degresarea frunzei ușii.

șabloane

Cu ajutorul acestui mod convenabil și extrem de eficient, chiar și cei care sunt departe de arta vizuală pot deveni proprietari ai ușilor interioare exclusive. Și toate datorită șablonului - o invenție cu adevărat ingenioasă care vă permite să vă realizați ca pictor, fără a fi așa.

Cu șabloane potrivite, puteți găsi atât într-un hipermarket de construcție obișnuit, cât și într-un magazin specializat, care oferă o varietate de modele pe teme floristic și animalistic, desene de hieroglife, figuri geometrice, ornamente abstracte și multe altele.Procesul de decorare este redus la aplicarea unui șablon pe panza pregătită cu aplicarea ulterioară a vopselei.

Avantajele sunt evidente - viteza, simplitatea si accesibilitatea pentru toata lumea.

țiglă

Decorați elegant ușile de intrare sau de interior pot fi compoziții luminoase de mozaic din plăci ceramice. O alternativă la ceramică poate fi din lemn, furnir sau mozaic de sticlă fină. Aceste materiale sunt mai ușoare, ceea ce elimină greutatea ridicată a ușii, cum ar fi cazul plăcilor, care cântăresc încă mult.

Această opțiune este excelentă pentru modelele ușilor cu oglindă.

Și pe lângă ușa însăși, poți să tăiați și să înclinați, subliniind modelul original. Este posibilă proiectarea frunzei ușilor fie complet, fie parțial, aranjarea modelelor simetric sau invers, asimetric, care arată întotdeauna foarte elegant.

muluri

O altă opțiune interesantă este tăierea ușilor cu panouri din poliuretan sau din spumă sub formă de benzi în masă suprapuse. Utilizarea lor vă permite să imitați stucul. Elementele decorative sunt fixate pe panza cu unghii lichide. Măcinări de colorare contrastante - o tehnică populară de design care este universal potrivită pentru decorarea buonurilor boemice și camerelor de zi stricte clasice.Alb-negru duo, deși considerat un clasic interior, dar el a devenit destul de plictisitor.

Noi favorite de designeri - o pereche de verde cu alb, galben cu albastru, albastru cu rosu.

Rafinarea unei pânze vechi

Nu este niciodată prea târziu să scapi de o ușă veche sau deteriorată, deși uneori este mai bine să o restabilești decât să dobândești una nouă. În același "Stalin" există rarități reale realizate manual cu un decor unic sau instanțe dintr-o gamă valoroasă. Dacă perfecționați o astfel de ușă, interiorul va beneficia numai de el.

Iar înlocuirea ușilor în "Hrușciov" este în general costisitoare, deoarece dezmembrarea unității de ușă implică multe probleme ascunse. Va trebui să construim ziduri, să facem izolare fonică și de multe ori să transferăm comunicații. Prin urmare, merită din nou să vă gândiți dacă sunteți pregătiți pentru această schimbare de evenimente. Destul de ieftin și mai ușor de decorat ușa.

Ordine de lucru:

 • Ușile sunt scoase din balamale și așezate pe o bază plană.
 • Șlefuiți suprafața cu un șmirghel - primul granulație fină, apoi granulația grosieră sau polizorul, până când foaia ușii este perfect netedă.

Apoi alegeți metoda de decorare.Este mai bine să încredințați decorul ușilor antice meșterilor care sunt familiarizați cu punctele mai fine de lucru cu lemn de diferite specii.

Transformați ușa utilizând tehnica de decupaj, consultați următorul videoclip.

Opțiuni de proiectare

Ușile sunt fața casei, iar designul lor reflectă în mare măsură caracterul proprietarilor. Pentru că este atât de important că designul ușii a fost interesant și a creat o atmosferă relaxantă. Proiectarea ușii fără fețe dezrădăcina interiorul celui mai important lucru - individualitatea.

Idei de proiectare pentru ușile și ușile din interiorul camerelor diferite:

 • Lista de artă transformă ușile cele mai obișnuite în operele reale de artă. Luminile de ușă frunze, cu aspect fin pictat manual, uimitoare, deși, și de cost în consecință. Dacă puteți trage bine, atunci puteți reproduce cu ușurință astfel de parcele sau puteți crea propriul model unic.
8 fotografie
 • Posibilitățile de imagini de fundal foto în interior sunt foarte extinse datorită creării de tablouri realiste cu o reproducere uimitoare a culorilor. Asadar, perspectivele de perspectiva corecteaza proportiile camerelor, abstractiunile 3D adauga volum si accentueaza profunzimea arhitecturii spatiului, iar scene din lumea fanteziei fac interiorul mai expresiv.Evaluați cât de frumoase sunt aceste uși.
7 fotografie
 • Interesant este decorul combinat al ușilor: finisarea deschiderilor cu piatră și mozaic a pânzei în sine, pictură în combinație cu elemente de stucat pictate în același ton, pictură și decor de la nituri.
 • Ușile decorate cu țesături, kozhzam sau într-o tehnică de patch-uri moderne arata favorabil într-o varietate de stiluri - de la chebbi-chic la retro.
 • Decorarea ușilor cu diferite autocolante are multe avantaje - acestea sunt ieftine, defecte de mască bine și nu lasă urme pe panza.
 • Monochromarea ușilor permite amplasarea accentelor în interiorul monocrom, dacă folosiți culori contrastante sau invers, pentru a menține schema de culori a situației, decorând pânza cu una dintre nuanțele consoane.
 • Usi de intrare din case particulare, care impodobesc coroane tematice, aranjamente florale asimetrice si cascadate, viata de fructe si personaje de poveste - un semn al unei case ospitaliere, in care domnea atmosfera de caldura si confort.
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor