Usi pentru baie

 Usi pentru baie

Ușile - cel mai important element al instalațiilor de baie. Acestea servesc la păstrarea căldurii aragazului, a aburului și a umezelii în camera de aburi, precum și pentru a menține temperatura optimă în întreaga baie, făcând restul în ea plăcut și confortabil. Deoarece pânzele sunt operate în condiții de încărcări crescute, datorită condițiilor de temperatură și umiditate ridicate, cerințele ridicate se referă la calitatea și performanța lor. În articolul nostru am încercat să acordăm atenție tuturor problemelor cheie legate de cumpărarea, instalarea și funcționarea ușii pentru baie.

Tipuri de modele

Conceptul de usa pentru o baie combina mai multe tipuri de usi cu diferite functii si scopuri. Toți, îndeplinind sarcinile specifice, servesc scopului comun - de a face baie cât mai confortabilă și mai sigură posibil. Aflați diferența dintre ele.

Produsele diferă în dispozitiv și sunt:

 • Pene cu o bandă solidă, lipite împreună într-un micro-canelură, și două pene, care asigură o fixare sigură a plăcilor. Această opțiune de asamblare elimină deformarea și fisurarea țesăturii datorită utilizării active în condiții dure de îmbăiere.
 • Acoperite din mai multe componente - cutie de usi, cutie, dreptunghiulara, semicirculara sau rasucita si decorativ.
 • Consiliul, pentru a umple cadrul care este folosit pentru alegerea lamelelor din lemn, MDF, furnir. Elementele care formează partea de cadru au fibre multidirecționale, care elimină încălcarea geometriei cadrului ușii datorită temperaturilor ridicate și condițiilor de umiditate ridicată.
pană
Filenchatnaya
sala de consiliu

Tipurile de modele prezentate se întâmplă cu o cârpă surdă sau combinate. Unele pânze sunt în întregime din lemn, în timp ce altele au o fereastră în pânze.

În funcție de locul de instalare, se disting structurile externe cu care vor fi dotate intrarea în clădire, interioare pentru încăperi interioare - săli de aburi, spalatorie, săli de așteptare și încăperi interioare pentru încăperi de odihnă. Usile de strada ar trebui sa fie masive, puternice si fiabile, cel mai bine cu o cutie de fier sau otel. În interior sunt folosite ușile cu panza ușoară.

În funcție de mecanismul de deschidere, ușile sunt alunecoase și leagăn. Pentru toate ușile cu o singură ușă pentru baie, există o regulă imuabilă. Acestea trebuie să fie deschise din cameră, și nu înăuntru - aceasta este o garanție a unei șederi sigure în baie.

Structurile glisante se găsesc în principal în complexe mari de baie, unde soluția de stil asigură folosirea lor pentru aranjarea spațiului interior. Nu sunt absolut potrivite pentru sălile de aburi: Cu acest design, este garantată scurgerea instantanee a aburului. Într-o saună modestă în țară, ușile de tip glisant nu au sens.

Balamale pentru uși. Pentru ușile de intrare nu există nici o diferență în ceea ce privește coperțile. Un alt lucru - produsele care echipează camera de aburi.Din motive de siguranță, ele nu ar trebui să aibă elemente potențial periculoase care ar putea fi arse sau rănite.

Pe această bază, pentru organizarea deschiderii în camera de aburi este cel mai bine să se utilizeze cadre de ușă, în cazul în care balamalele sunt ascunse.

Caracteristici funcționale

Ușile instalate în camera de aburi sunt selectate în funcție de criteriile:

 • Rezistența la căldură, siguranța la foc, rezistența la deformare. Aceasta este una dintre cele mai importante calități care sunt necesare produselor de baie. Tablourile ar trebui să suporte cu ușurință condiții dificile de operare și să își păstreze forma originală sub influența umidității și temperaturii înalte. Proiectările de calitate sunt proiectate să funcționeze în condiții de fluctuații puternice de temperatură.
 • Abilitatea de a păstra și a menține în mod eficient căldura internă. Ușile bune sunt sigilate, de dimensiuni mici, echipate cu un izolator de căldură care asigură o pierdere minimă de căldură.
 • Rezistența la uzură - datorită încărcării enorme pe care ușile băii trebuie să le suporte în condițiile de mai sus, forța lor joacă, de asemenea, un rol semnificativ.
 • Absența fumului dăunător atunci când este încălzită - o vizită la baie ar trebui să sporească sănătatea și să nu reprezinte o amenințare la adresa acesteia.Prin urmare, umplerea termică și a vaporilor de izolare a ușilor trebuie să fie realizată din materiale ecologice, care exclude eliberarea de toxine sub acțiunea temperaturii înalte.
 • Aspect - orice proprietar dorește ca baia sa să fie diferită de cea a altora în design. Instalarea ușilor originale oferă această oportunitate.
 • Securitate. Desenele unice care se deschid către exterior nu numai că contribuie la utilizarea rațională a zonei utile a sălii de aburi, ci vă permit să o lăsați repede în situații de urgență.

extern

Nu există cerințe speciale pentru ușile de intrare. Este important să se asigure o bună izolare termică și să fie bine închisă, contribuind la păstrarea caldurii valoroase în întreaga baie. Conform acestor criterii, orice modele de lemn sau metal prezentate în liniile producătorilor sunt adecvate.

Usi obisnuite cu usi simple si praguri mari. În baia de astăzi puțin răspândită, ele dau negru intrarea cu produse cu două frunze.

Prezența unei canate exterioare pe ușă este o condiție prealabilă, deoarece servește la eliminarea excesului de fum.

interior

Multe complexe de baie moderne au un număr mare de camere pentru odihnă. Prin urmare, densitatea structurilor ușii, care izolează încăperile unul de celălalt, are o importanță fundamentală aici, pentru a limita cât mai mult posibil accesul la umiditate.

Ea are un efect negativ asupra stării sistemelor de divertisment și a aparatelor electrice cu care sunt dotate astfel de instalații.

deschideri

La montarea pânzei, aceasta este așezată astfel încât să lase un mic spațiu pentru spațiul de ventilație de jos. Dacă baia este echipată cu un sistem de ventilație, atunci nu există o nevoie specială pentru aceasta. De asemenea, este posibil ca dispozitivele pentru baie să poată funcționa corespunzător.

Atunci când echipăm saune și saune moderne cu sisteme electrice de cămin sau cu cuptoare speciale, dispozitivele necesită o cantitate de aer măsurată și constantă.

Materiale: pro și contra lor

Vizitând băile, ne simțim confortabil și relaxat, datorită unui anumit regim de temperatură, care este creat cu participarea sobei de baie - o dată și ușile - două. Prin urmare, materialele utilizate pentru fabricarea ușilor de interior și de stradă sunt de o importanță deosebită.Ele sunt din lemn (surd), sticlă, combinat tip: sticlă + lemn.

Care dintre ele este mai bine de utilizat pentru a fi instalat în baie depinde de tipul său. Baia rusă, precum și sauna finlandeză, pot fi echipate cu oricare dintre tipurile de produse enumerate, iar turcii (hamam) se recomandă să fie echipați cu modele de sticlă cu cutie durală.

de lemn

Usile de lemn din baie sunt clasice. Acestea se regăsesc și în băi modeste de țară și în complexe de agrement de ultimă generație cu mai multe tipuri de băi.

avantaje:

 • Curățarea și siguranța mediului.
 • Izolație termică bună și conductivitate termică scăzută.
 • Aroma lemnului natural ajută la relaxare, iar unele specii lemnoase au proprietăți de vindecare, ceea ce sporește efectul vindecător al sălii de baie.
 • Estetic aspect.

dezavantaje:

 • Posibilitatea posibilității de contracție și deformare a pânzei datorită expunerii constante la abur, umiditate, temperaturi ridicate.
 • Fără acoperiri bactericide și antiseptice, lemnul devine fără apărare împotriva ciupercilor, mucegaiului și insectelor.

În ceea ce privește materialele, fabricile de uși folosesc conifere sau lemn de esență tare:

 • Tija are o capacitate scăzută de căldură, deci, cu o ușă de tei, camera de aburi se încălzește repede. Cârpele de lână sunt apreciate pentru proprietăți utile și calități estetice excelente. Ele sunt rezistente, nu crack, au un conținut redus de rășini, o aromă de miere ușoară și o culoare frumoasă.
 • Aspen. Este considerat un material ușor, ușor de procesat, relativ ieftin. Produsele Aspen au un conținut scăzut de substanțe rășinoase și culori plăcute în tonuri naturale delicate. Contra: capacitatea de a întuneca în timp și o predispoziție la bolile copacilor.
Linden copac
plop tremurător
 • Alder, a cărui proprietăți vindecătoare au făcut-o una dintre cele mai căutate materiale. Sub influența temperaturii ridicate, culoarea obișnuită a pânzei este înlocuită de o nuanță frumoasă de rubin, care dispare treptat când ușa începe să se răcească.
 • Larch. Stofele au o densitate ridicată, rezistență bună la umiditate și calități decorative excelente.
 • Pin - durabil, rezistent la umiditate, cu rezistență excelentă la ciuperci.
anin
larice
Pini
 • Produsele scumpe sunt fabricate din stejar afric Abash - lemn rezistent la temperaturi înalte, rezistent la căldură, cu rășină redusă și cedru canadian foarte frumos de ciocolată și cu o aromă uimitoare.
 • Când sunt fabricate ușile, baza este făcută din pardoseli de pin și pentru a le conferi un aspect frumos și a consolida structura, placarea este utilizată pentru placare.
stejar
Stejar - Abas

De metal

Usile de fier sunt excelente pentru organizarea intrării în baie. Ele sunt durabile, fiabile și protejează împotriva intrării neautorizate. În comparație cu fierul, produsele din oțel au caracteristici de rezistență mai mari și rezistență crescută la factori externi.

Pentru a le crește funcționalitatea, puteți utiliza izolația și atractivitatea - căptușeala cu panouri din lemn de tip euro sau din lemn. În acest caz, ușa metalică în aer liber va asigura o bună izolare termică, care nu este niciodată inutilă în baie. Minus usi metalice fara finisaje - riscul de înghețare la rece la suprafața sa.

Mulți oameni preferă să sară pe stradă după ce camera de aburi a respira sau se arunca într-o zăpadă.Întorcându-vă înapoi, puteți să vă atingeți din greșeală foaia de gheață și să vă înghetați în acest moment. Nu este o mică plăcere aici.

plastic

Dacă problema securității nu este o chestiune de principiu, atunci ușa din față poate fi plastică. Având în vedere că nu este deloc necesar să dotați intrarea cu o structură albă, dar puteți alege o soluție estetică cu imitație de textura lemnului. Pentru a înțelege că acest lucru este plastic, puteți atinge doar. Un alt plus este prețul scăzut. Băile publice sunt adesea echipate cu uși de PVC cu costuri reduse, care sunt rezistente la abur, umezeală și mucegai.

contra:

 • Cu hackeri ușor.
 • Instalarea, prin definiție, nu este posibilă dacă spațiile sunt antice stilizate sau designul lor este proiectat în stil etnic.

Potrivit mai multor insotitori de baie, usa PVC-ului - un semn de gust proasta.

sticlă

Folosirea sticlei securizate de 8 mm vă permite să faceți ușile ușoare, elegante și durabile. Cerere constantă pentru modelele de sticlă datorită caracteristicilor excelente de performanță:

 • Rezistență ridicată la căldură în combinație cu proprietăți excelente la umezeală.
 • Creșterea rezistenței și a performanțelor de siguranță. Distrugerea posibilă a sitei elimină daunele pentru sănătate, deoarece fragmentele nu conțin margini ascuțite.
 • Rezistență la vibrații. Indicatorii de rezistență la fractura sticlei termice sunt de cinci ori mai mari decât în ​​mod normal.
 • Creșterea rezistenței la impact.
 • Capacități bune de transmitere a luminii și absorbție a luminii.

Alte argumente pentru cumpărarea lor:

 • Acestea cântăresc relativ puțin, deci sunt ușor de deschis.
 • Aspect atractiv, păstrând aspectul estetic al aspectului pe întreaga durată de viață.
 • Acestea garantează o pierdere minimă de căldură prin echiparea cârpei cu o garnitură de silicon care asigură o fixare strânsă la cadrul ușii.
 • Doar instalat. Acestea au un cadru universal de ușă, datorită căruia, în timpul instalării, puteți alege în ce fel să se deschidă ușa - la stânga sau la dreapta.
 • Probleme de întreținere fără probleme. Îngrijirea este redusă la compozițiile de detergent de prelucrare periodică.
 • Ele se disting printr-o varietate de texturi, culori, decor, care extinde posibilitățile de alegere a modelului dorit.

Fabricarea individuală a ușilor oferă un avantaj important clienților - este o alegere nelimitată de picturi de design. Când cumpărați o ușă de sticlă, puteți alege un model cu o pânză transparentă, mată sau colorată.

Principalul lor dezavantaj este costul ridicat, deși nu poate fi numit nerezonabil, având în vedere lista impresionantă de avantaje.

Din căptușeală

Captuseala - un alt material disponibil pentru fabricarea usilor de baie.

avantaje:

 • Proprietăți excelente de izolare fonică.
 • Durabilitate și rezistență la influențe externe datorită impregnării compușilor de protecție.
 • Rezistența la deformare, deteriorarea prin mucegai și ciuperci.
 • Un aspect vizual unic, grație modelului natural neverificat al copacului.

Alder, var și panouri de cedru sunt materiale ideale. Ușile de ușă din ele rezistă în liniște la temperaturi ridicate și umiditate, emite un amestec de phytoncides utile atunci când sunt încălzite.

Indiferent de gradul de încălzire al camerei de aburi, probabilitatea de ardere pe produsele din căptușeală este zero.

Standarde de producție

Usile de intrare vin in toate dimensiunile,luând în considerare caracteristicile individuale ale arhitecturii structurilor de baie. Versiunea clasică este ușile exterioare cu dimensiunea de 1800x650 mm și un prag ridicat obligatoriu.

Pentru spălare

Ușile de spălat au dimensiunile obișnuite, deși, uneori, lățimea lor este mai mică pentru a preveni răspândirea umidității, în mod necesar a crescut în acest compartiment. Lățimea recomandată a ușii la chiuvetă este de 0,60 cm.

Asigurați-vă că luați în considerare cerința de rezistență la umiditate. Atunci când alegeți ușile dintr-o matrice, trebuie să lăsați un spațiu de ventilație - decalajul de la partea inferioară a foii de ușă la cadrul ușii, așa cum am menționat deja. Usile obișnuite de interior au un spațiu de 2 până la 3 mm, în timp ce montarea ușii pentru spălarea de jos a frunzei este de cel puțin 5 mm, în caz contrar panza umflată se va bloca atunci când este închisă și deschisă.

Pentru camera de aburi

În camera de aburi, cluburile sub tavan acumulează acumulări de aburi. Acest strat are o grosime medie de 0,6-0,8 m. Prin urmare, este necesar ca între buiandrugul - marginea superioară a ușii și plafonul de finisare să existe un buzunar de 0,6-0,8 m.

Înălțimea optimă a ușii este de 1,6 m. Este necesar un prag înalt. Înălțimea sa ar trebui să fie de aproximativ 18-20 cm, Pentru a rezolva cu succes câteva probleme simultan:

 • Limitați accesul la aerul rece atunci când camera de aburi intră și iese.
 • Preveniți schițele.
 • Acționând ca un gard viu pe marginea superioară a ușii: atunci când trecem peste ceva, ne aplecăm automat în jos. Adică, datorită pragului, evităm un eventual rănire.

Acum, despre lățimea ușilor pentru camera de aburi. Indiferent de faptul că majoritatea surselor numesc dimensiuni standard de 700x1900 și 800x1900 mm, există și alte opinii cu privire la lățimea pânzei. Mulți meșteri vă sfătuie să instalați uși mari, și, interesant, este mult mai larg decât standardul, recomandând 900-1000 mm și chiar mai mult pentru o cutie. De exemplu, dacă ușa are o înălțime de 1600 mm, atunci cu o lățime de 1300 mm va fi foarte convenabil să intrați, mai ales când este necesar să introduceți niște echipamente.

Este mai bine să refuzați structurile nestandardizate de 2 metri, care sunt produse de fabrici străine.

Într-o cameră de aburi, este important să aveți grijă de aburi, să nu mai vorbim de căldura prețioasă, care este facilitată de dimensiunile mici ale ferestrelor și ușilor.

locație

În mod tradițional, casa de baie are o spălătorie, un dressing, o cameră de aburi și multe băi moderne au, de asemenea, o piscină.Atunci când aranjează orificii, ele sunt ghidate de principiile de siguranță, de economisire a căldurii și de utilizare a ușilor nu numai în interiorul, ci și de pe stradă.

Așadar, rezumați tot ce se spune în articol despre instalarea structurilor ușii în încăperi diferite:

 • stradă - constructorii recomanda ca usa de intrare sa fie orientata spre sud pentru a minimiza influenta conditiilor meteorologice nefavorabile. Deci va fi mai puțin deranjat de ploaie, zăpadă, vânturi. Cerințe pentru ușa în sine - fiabilitate, durabilitate, protecție împotriva efracției, în mod ideal - izolare termică bună, care este ușor de rezolvat prin încălzirea și în fața pânzei.
 • interior - Are sens să le instalați în prezența încăperilor suplimentare - dușuri, săli de odihnă. Sunteți conștienți de cerința principală pentru ei - densitatea, pentru a limita accesul la umiditate. Efectuarea picturilor ar trebui să completeze armonios interiorul, așa că încercați să eliminați contradicțiile în stil și culoare.
 • În chiuvetă - ușile standard se vor potrivi aici, deoarece proprietatea de conservare a căldurii nu este la fel de importantă ca în camera de aburi. Același lucru se aplică în sala de așteptare. În absența unui sistem de ventilație, rețineți nevoia de goluri dacă ușa este solidă.O opțiune alternativă, chiar dacă este mai scumpă - construcții din sticlă cu multe avantaje practice, dacă nu sunteți confuz de prețul emisiunii.
 • Pe frontul clădirii Ușile bune sunt la fel de importante. Deoarece dimensiunea lor este arbitrară și depinde de caracteristicile și dimensiunile designului propriu-zis, este posibil să le comandați sau să le faceți singuri de la o placă tăiată în centimetru. Dimensiunea recomandată a casetei este de 1050x900, iar pânza este de 940x790 mm.

Sfaturi pentru alegerea și instalarea

Recomandări și sfaturi privind organizarea deschiderilor:

 • În sălile de baie și sălile de aburi este cel mai bine să puneți ușa pană, care este considerată clasică. Astfel de materiale asigură o izolare termică excelentă și o pierdere de căldură. Poate fi surd sau cu o fereastră.
 • Ușile exterioare masive - aceasta este cea mai bună opțiune, deoarece garantează o protecție fiabilă împotriva spărgătorilor. Masivitatea excesivă a pânzei la ușile interioare nu este doar nepotrivită, ci și periculoasă, deoarece face dificilă ieșirea în caz de incendiu sau de probleme bruște de sănătate. Când numărați timp de secunde, orice întârziere poate costa un trai.
 • Uși pentru camera de aburi cu mânere metalice - o încălcare gravă a regulilor de siguranță și o potențială amenințare la adresa sănătății.Este permisă realizarea numai a halelor metalice, în timp ce acestea trebuie tratate cu compuși anticorozivi.
 • Elemente de siguranță - din lemn, ceramică, sticlă, plastic, adică din materiale care exclud căldura puternică și, prin urmare, posibilitatea arsurilor. Produsele din sticlă trebuie să fie prevăzute cu blocuri magnetice cu 3-4 elemente - acestea rămân funcționale în orice situație.
 • Utilizarea ca lac antiseptic, lac, vopsea pentru prelucrarea suprafeței interioare a pânzei presupune două puncte negative. Astfel de acoperiri creează o barieră care încetinește absorbția naturală a umezelii de către copac și eliberează toxinele sub acțiunea temperaturii înalte.

Ce să alegeți: lemn sau sticlă?

Materialul ideal pentru baie este un copac. Cea mai bună opțiune în ceea ce privește funcționalitatea și eficiența este ușa de var. Deși mulți însoțitori de baie sunt de acord că ușa de sticlă din baia rusă se confruntă cu rezolvarea tuturor sarcinilor importante, la fel de bine.

Avantajul său față de lemn este lipsa completă a răspunsului la umiditate. Aproximativ, o pânză de lemn are două stări: înăbușite și umflate,al treilea este intermediar, care nu schimbă esența: transformările constante provoacă formarea fisurilor, contribuind la eliberarea aburului și la creșterea pierderilor de căldură.

După analizarea recenziilor, marea majoritate a utilizatorilor sunt mulțumiți de achiziționarea ușilor din sticlă, în ciuda prețului. Unii chiar le folosesc ca higrometru pentru a determina umiditatea în camera de aburi. Liderii în producția de modele de sticlă - Estonia și Finlanda, o calitate excelentă va încânta produsele marca finlandeză Harvia. Deși în liniile companiilor rusești există și câteva opțiuni decente.

Cum pot sigila?

Ușile de baie bune sunt caracterizate de o combinație de etanșeitate maximă cu conductivitate termică scăzută. Modelele de sticlă etanșă ermetic corespund acestor cerințe, însă un produs simplu din lemn care "funcționează" în modul scurs nu a reușit să rezolve astfel de probleme. Prin urmare, nu putem face fără izolare. Neglijând compactarea pânzei, trebuie să fim pregătiți să creștem pierderile de căldură în camera de aburi cu 60%, deoarece din cauza ferestrelor neîncălzite, camera pierde căldură doar cu 20%, iar 20% trece prin tavane și podele, iar ușile slab izolate oferă restul căldurii.

Numai un material ecologic, rezistent la umiditate, permeabil la vapori este potrivit pentru rolul unei etanșări a ușii de baie. Alegerea se face cel mai adesea în favoarea pâslilor naturale, a vatăi de bazalt, a materialelor ecologice, a materialelor izolate din folie - materiale cu proprietăți bune de "respirație".

Metodele populare de sigilare includ:

 • Echiparea pânzei cu un cadru termic cu material de izolare din pâslă + placaj din tei. Aceasta este cea mai simplă opțiune.
 • Perimetrul ușii este sigilat cu Energoflex - un tub moale care coasă țevi de canalizare. Dacă etanșeitatea materialului este deteriorată grav, atunci se formează un cadru suplimentar sau se realizează un strat de izolație din folie.
 • Crearea perdelelor termice la intrare: tapițat cu pâslă + perdea din piele armată sau prelata. Acesta este cel mai precis mod.
 • Tapițerie pâslă + role de izolare de-a lungul marginilor pânzei + lăcuit + placări cu bordură de var. Se dovedește nu numai durabil, dar și plăcut din punct de vedere estetic.

Toate aceste soluții pot fi implementate pe cont propriu.

Pânză de design externă

Ușile din baie, precum structurile din case și apartamente, participă, de asemenea, la formarea interiorului și pot acționa ca elemente de formare a stilului spațiului de scăldat. Și decorul tablourilor joacă aici un rol semnificativ.

Produse din lemn.Artistic sculptură este folosit pentru a decora pânze de lemn - acesta este privilegiul de produse exclusiv la comandă. Imitările bugetare încearcă să concureze cu ușile din lemn masiv sculptate, dar cunoscătorii reali ai sculpturii în lemn sunt puțin probabil să fie interesați. Deși prețurile pentru sculpturi din lemn scump (stejar, cedru, abas) sunt pur și simplu fabuloase. Artizanii de origine decorează ușile cu modele de lamele, panouri tridimensionale și decor sculptate care nu sunt mai puțin frumoase decât cele ale omologilor fabricați.

Ușile din lemn de zada solidă sau pinul antic, în designul adecvat al spațiului de baie, arata pur și simplu luxos, oferind impresia de antichități scumpe, care adaugă exclusivitate interiorului și accentuează statutul proprietarului. Îmbătrânirea artificială a pânzei este o modalitate eficientă de individualizare a copacului prin crearea unui model unic prin periere, colorare, patinare și scuffs, care sunt jucate cu gradări diferite de culoare.

Bogăția texturii de larice este accentuată de lac.

Modele de sticlă. În liniile ușilor din sticlă roșie, modelele cu un model merită o atenție deosebită.Desenele monofonice sau de culori pe panze sunt create folosind diferite tehnologii unice - gravura cu diamante, sablare, serigrafie, care vă permit să creați desene de orice complexitate cu teme geometrice, abstracte, floristice.

Aceasta este o mare oportunitate de a diversifica designul unei băi sau o saună, iar un bonus obligatoriu pentru proprietari este plăcerea estetică din contemplare.

Pentru mai multe informații despre cum să alegeți o ușă de calitate pentru o baie, puteți afla prin vizionarea videoclipului de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor