Caracteristici de închidere ușă de primăvară

 Caracteristici de închidere ușă de primăvară

Arcul mai aproape de ușă este dispozitivul fiabil și este utilizat pe scară largă la instalarea grupurilor de intrare și a ușilor interurbane. Produsul are performanțe ridicate și poate lucra fără deteriorări pentru o lungă perioadă de timp.

Caracteristici și scop

Una dintre condițiile principale pentru funcționarea corectă a sistemelor ușii este funcționarea fără probleme a lamei și absența unei sarcini de șoc pe balamale și pe cadrul ușii. Pentru a rezolva problema mișcării ușoare și silențioase a ușii, veți putea instala arcul mai aproape. Dispozitivul vă permite să alegeți viteza de închidere a pânzei și reduce semnificativ viteza de uzură a ușii hardware.Ca urmare, sistemul ușii păstrează un aspect prezentabil pe tot parcursul vieții sale.

Instalarea dispozitivului de închidere a ușii garantează o reducere semnificativă a nivelului zgomotului exterior și reduce în mod semnificativ pierderea de căldură a încăperilor în perioada de iarnă. Datorită potrivirii strânse a pânzei, va fi posibilă scăderea cotelor, ceea ce, la rândul său, duce la o reducere a costurilor de încălzire și a economiilor bugetare. Funcționarea dispozitivului de arc este complet sigură și silențioasă, ceea ce permite instalarea dispozitivului în încăperi de orice scop, inclusiv spații rezidențiale și publice.

Produsele sunt foarte rezistente la condițiile de mediu agresive, prin urmare, poate fi folosit nu numai pentru ușile interioare, ci și pentru grupurile de intrare. Carcasa instrumentului este fabricată din aliaje rezistente la căldură, ceea ce permite dispozitivului să funcționeze în intervalul de la -45 la +70 grade.

Cu toate acestea, nu toate produsele sunt caracterizate de o rezistență sporită la temperaturi extreme, astfel încât atunci când cumpărați un dispozitiv, trebuie să citiți cu atenție documentația însoțitoare.Dar aproape toate modelele au o acoperire rezistentă la coroziune și pot fi folosite în condiții de umiditate ridicată.

Proiectare și principiu de funcționare

Structurally, arcul mai apropiat cu un pas de alunecare este prezentat sub forma unui corp, echipat cu un mecanism de lucru și conectat cu un tip de pârghie de pârghie. Mecanismul de lucru este realizat sub forma unui arc rigid, a cărui comprimare este efectuată datorită efectului pistonului. Izvorul este plasat într-un caz ermetic, care este umplut cu ulei, iar după compresie începe să se extindă treptat. Uleiul intră în corp printr-o rețea de canale hidraulice și asigură o întoarcere progresivă a mecanismului de arc în poziția inițială.

Schimbarea vitezei de închidere a benzii este efectuată cu ajutorul șuruburilor de reglare instalate la capătul corpului. Când se rotesc, dimensiunea canalelor hidraulice se schimbă, ceea ce duce la o încetinire sau, dimpotrivă, la o creștere a debitului de ulei. Intensitatea fluxului de ulei în cilindru determină cât de rapid se va închide ușa.

Dacă este necesar, puteți strânge sau slăbi șurubul, determinând imediat viteza de deplasare a ușii.

Dispozitivele destinate instalării pe grupele de intrare sunt prevăzute cu vane speciale care țin ușa la un unghi de 70 de grade până când ușa este complet închisă. De la aproximativ 15 grade până la aproape, există o presare cu o clapetă. Acest lucru este necesar pentru ca panza să depășească cu ușurință rezistența aerului și a zăvorului de ușă cu o garnitură. Pe lângă mărimea secțiunii transversale, viteza de mișcare a ușii afectează viscozitatea uleiului din cilindrul de lucru. Acest indicator este determinat de factori cum ar fi temperatura exterioară, marca uleiului și durata de utilizare a acestuia.

De exemplu, la temperaturi înalte și calitate scăzută a uleiului, fluiditatea crește, iar rezistența creată de acesta scade. Cu o scădere a temperaturii, la fel ca în cazul uleiului folosit de mult timp, vâscozitatea crește semnificativ și duce la o creștere a rezistenței. Ca urmare, ușa începe să se miște mai încet și necesită reglarea ușii mai aproape. Această caracteristică a închizătorilor de primăvară obligă să regleze în timp util viteza de deplasare a ușii cel puțin de două ori pe parcursul anului.

specie

Una dintre caracteristicile fundamentale ale clasificării modelelor de primăvară este locul de instalare a dispozitivului. În total, în conformitate cu acest criteriu, se disting trei tipuri de dispozitive.

  • Mai aproape de instalarea în exterior. Modelele sunt concepute pentru instalarea de top și sunt considerate reprezentanți ai grupului bugetar de dispozitive. Dispozitivul constă din două blocuri conectate prin pârghii articulate, dintre care unul este montat pe ușă, iar al doilea - pe cutie. Toate modelele exterioare sunt acoperite cu o compoziție anticorozivă și sunt foarte rezistente la temperaturi extreme.
  • Dispozitiv pentru montarea încastrat în rama ușii. Modelele sugerează prezența în cadrul unei cavități speciale destinate să găzduiască carcasa aparatului. Pârghia este montată pe partea superioară a ușii. Există și modele reversibile atunci când unitatea de lucru este instalată la capătul foii de ușă, iar pârghia este fixată pe îmbinare. Cu toate acestea, datorită complexității instalării, astfel de dispozitive nu sunt răspândite.
  • Modele pentru montaj în podea. Închizătoarele sunt concepute pentru țesături grele și pot fi utilizate în depozite și instalații industriale. În plus, designul închizătorilor ascunși vă permite să le instalați pe ușile pendulului, ceea ce extinde foarte mult domeniul de aplicare și vă permite să le utilizați în spații publice și centre comerciale.

Criterii de selecție

Unul dintre parametrii importanți prin care se selectează mai aproape este puterea sa. Atunci când se calculează, în primul rând, ele sunt ghidate de dimensiunea și greutatea foii de ușă. Următoarele criterii de selecție sunt condițiile externe și intensitatea fluxului de persoane prin ușă. Puterea închiderilor de primăvară este reglementată de standardul european EN-1154, conform căruia există o dependență a clasei de putere: cu cât este mai mare clasa dispozitivului, cu atât este mai mare puterea pe care o are.

De exemplu, pentru uși blindate mari, este necesar să alegeți modele de cea mai înaltă calitate EN-7, în timp ce pentru pânzele apartamentului interior și exterior, un produs de gradul 3-5 va fi destul de potrivit.

Cu toate acestea, cu influența suplimentară a factorilor externi, clasa ar trebui aleasă cu o marjă. Astfel de factori negativi pot fi vânturile laterale puternice care suflă pentru cea mai mare parte a anului și permeabilitate ridicată.

În plus, ar trebui să fie achiziționate mai aproape de o clasă ușor mai mare dacă există tablouri non-standard. De exemplu, cu o greutate corespunzătoare clasei a treia, dar cu o înălțime a ușilor de 2,5 metri, ar trebui să cumpere o clasă a patra sau chiar a cincea.Aceasta va asigura marja de siguranță necesară și va prelungi durata de viață a dispozitivului. Cu toate acestea, dacă nu există dovezi adecvate pentru acest lucru, nu merită să fie achiziționată nici o clasă mai mare de închidători. Acest lucru se datorează faptului că modelele puternice instalate pe o ușă ușoară din plastic sau pe un pătrat vor crea o sarcină puternică asupra fitingurilor și vor provoca uzură și eșec rapid.

Alegerea corectă, ajustarea și ajustarea la timp a închizătorilor de primăvară vor prelungi în mod semnificativ durata de viață a dispozitivului și îl vor face simplu și convenabil.

În următorul videoclip veți găsi o recenzie a primăverii mai apropiate "Hercules" de la marca Luighi Aldeghi.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor