Caracteristicile de închidere a ușilor de reparații

 Caracteristicile de închidere a ușilor de reparații

Pentru a închide ușile manual, bineînțeles, oamenii curajoși au încercat întotdeauna. Dar afectează mecanismul lor prost. De aceea, închizătorii speciali s-au răspândit pe scară largă - dar aceste părți trebuie, de asemenea, reparate periodic.

Tipuri de închidere

Deja când cumpărați accesorii pentru uși, este important să le selectați foarte atent - atunci va trebui să faceți reparații mai rar. Merită să acordați atenție designului: cu cât este mai greu, cu atât va fi mai greu să reparați produsul cu propriile mâini. O bună apropiere este cea a cărei putere este pe deplin compatibilă cu greutatea pânzei. Clasificarea se face în momentul inerției.Produsele care vă permit să reglați cu ușurință forța sunt marcate într-un mod special: clasa sistemului este indicată printr-o cratimă.

Dar acest lucru nu este singurul punct de luat în considerare. De asemenea, trebuie să acordăm atenție condițiilor climatice permise. Luați în considerare temperatura minimă și cea mai ridicată de funcționare, diferențial. În ceea ce privește dispozitivul mecanismului de lucru, există trei tipuri principale.

 1. Spring. Moral depășite, nu permite să controlați deschiderea și închiderea ușilor.

 2. Excentric. Folosește o camă care poate seta un moment arbitrar de inerție.

 3. Angrenajul. Cel mai masiv grup care permite ușilor să se închidă ușor.

Transferul forței este adesea mecanismul balamalei (pârghiei). Cuplul va fi transmis prin intermediul pârghiei de pliere. Acest design este destul de sigur, servește mult timp și face reparația mult mai ușoară. Dacă se folosește un dispozitiv cu un canal de alunecare, acesta va arăta plăcut din punct de vedere estetic, dar va deveni mai dificil de utilizat ușa. Este chiar mai greu să deschizi ușa cu instalarea podelei ușii mai aproape, în plus, această opțiune este destul de complicată.

Dispozitivele cu pârghie au un arc interior și un sistem hidraulic umplute cu ulei. Sarcina acestui sistem este deprecierea mișcării. Când se deschide ușa, arcul trebuie comprimat. În acest caz, fluidul se deplasează sub presiunea pistonului, iar arcul se îndreaptă. Deoarece etanșeitatea cutiei poate fi ruptă, este necesar să se monitorizeze cu atenție dacă scurgeri de ulei.

Simptomele și cauzele eșecului

Nu trebuie să uităm că mai aproape este un dispozitiv complex. Prin urmare, reparația nu este întotdeauna posibilă. În unele cazuri, desigur, o puteți rezolva - dar va fi foarte costisitoare. Defectele frecvente sunt:

 • scurgere de lichid;

 • defecțiune mecanică;

 • dezechilibru.

Dacă se apropie mai strâns, este necesar să o reglați. În acest scop, utilizați o pereche de șuruburi, ambele trebuie să se adapteze strict pentru ele însele. Deteriorarea se poate datora condițiilor meteorologice nefavorabile. În cazul în care temperatura se schimbă în mod constant, în cazul în care este ninsoare sau ploua, în cazul în care aerul conține o mulțime de praf, designul poate ușor eșua. Când dispozitivul de închidere a ușii nu funcționează sau nu funcționează din greu, defecțiunea se poate datora utilizării analfabete a dispozitivului.

Erori comune sunt:

 • fixarea păturii în poziție deschisă;

 • deschiderea ușii la un unghi inacceptabil;

 • forță excesivă la deschidere sau închidere;

 • îngrijirea insuficientă pentru apropierea.

În timpul iernii, viteza de apropiere a ușii scade, iar în căldură crește. Acest lucru se datorează modificării vâscozității uleiului de lucru. Prin urmare, la schimbarea sezonului, este necesară ajustarea suplimentară a uneia dintre supape. Dacă ușa de închidere nu închide ușa complet, este necesar, în primul rând, să fiți ghidați de instrucțiunile instrucțiunii. Odată cu reglarea vitezei, este adesea necesar să reglați intensitatea brațului - pentru a strânge arcul.

În unele cazuri, problema este legată de puterea insuficientă a aparatului în sine. În acest caz, nici o ajustare nu va ajuta. Da, răsucirea arcului va da apoi un rezultat pozitiv, dar durata de valabilitate a produsului va fi redusă. Ar fi mult mai corect să achiziționați un dispozitiv mai puternic și să îl înlocuiți pe cel existent. Este important să rețineți că problemele pot fi, de asemenea, asociate cu erorile la instalarea închiderilor, precum și a ușilor în general.

Instrumente necesare

Pentru cele mai simple probleme care pot fi rezolvate de tine,necesare:

 • șurubelniță plată;

 • șurubelniță cu figura;

 • piese înlocuibile;

 • echipamente de sudare.

Repararea DIY

Cel mai adesea de la închiderea ușii fluxul de lichid în iarna și toamna. Acest lucru se datorează uzurii glandelor sau apariția defectelor mecanice. Dacă doar o parte din personalul de lucru este plecat, fixarea dispozitivului este destul de ușoară. Rămâne să găsești o gaură suplimentară și să o blochezi. Dar dacă nu există lichid în interior, puteți uita de deschiderea netedă a ușii.

Lăsați produsul să arate la fel ca înainte - nu va fi reparat. Aproape întotdeauna corpul se schimbă complet. Mult mai bine dacă pârghia este deteriorată mecanic. Cel mai probabil bar de spargere. Această parte a mecanismului este în afara și este pe deplin accesibilă pentru toate influențele distructive.

Nu contează ce sa întâmplat - indiferent dacă genunchiul a fost deformat, dacă a fost răsucite sau dacă structura a fost complet distrusă. În toate cazurile, ajutați sudarea specială. Dar este important să înțelegeți că, în cazul unor probleme grave, va fi o soluție prea consumatoare de timp. Este mult mai practică în multe cazuri înlocuirea tijei.Ele produc aceste părți într-o gamă largă, deci trebuie să verificați dacă partea achiziționată este compatibilă cu designul instalat.

Dacă decideți să efectuați o reparație completă, va trebui să demontați ușa mai aproape. Îndepărtați cu grijă clemele de fixare. Mecanismul după analiză, așezat pe o suprafață plană, solidă. Acest lucru va ajuta la prevenirea pierderii componentelor componente. Primul pas este întotdeauna să inspectați suprafața corpului - ceea ce va ajuta la identificarea daunelor mecanice. Zona de problemă este degresată, iar deteriorarea este eliminată prin sudură la rece sau lipici.

Apoi trebuie să umpleți mecanismul. În acest scop, eliberați orificiul în care șurubul de reglare este strâns. Este complet răsucite. Atenție: dacă nu este prevăzută în mod constructiv o astfel de acțiune, este mai bine să o refuzați. Apoi, colectați lichidul de lucru din seringă și injectați-l prin orificiu.

Nu este necesar să umpleți uleiul cu seringi. Orice dispozitive care ajută la alimentarea unui jet îngust sub presiune sunt potrivite. După aceea, trebuie să scăpați de aerul care va fi prezent în interiorul cilindrului.Acest lucru se face simulând în mod repetat deschiderea și închiderea frunzei.

Trebuie să acționăm cu atenție și cu atenție. Atât puterea excesivă, cât și slăbiciunea în astfel de acțiuni sunt inacceptabile. Se întâmplă că există un deficit de ulei. În această situație, adăugați volumul lipsă, din nou mecanism pompat. Doar după ce ați asigurat funcționarea normală, puteți reveni la loc.

Verificarea funcționării

Se întâmplă ca mecanismul să funcționeze fără complicații speciale. În acest caz, nu este nevoie de reparații serioase, în special la înlocuirea pieselor și a uleiului. Dar trebuie să controlați în continuare caracteristicile schimbatoare ale închizătorilor. În timpul utilizării prelungite, dispozitivul trebuie ajustat. Mai întâi de toate, trebuie să monitorizați viteza și uniformitatea ușii.

Un punct la fel de important este cât de strâns ușa se învecinează cu deschiderea când se apropie mai aproape de rândul său. Dacă apar discontinuități, aproape întotdeauna cauza este o diferență de temperatură. Închiderea prea ușoară sau înceată a ușii este corectată prin rotirea supapelor de comandă. Pentru a încetini mișcarea lamei puteți deplasa supapa în direcția de deplasare.Accelerația, dimpotrivă, necesită rotirea supapei în sens invers acelor de ceasornic.

Pentru a regla viteza de aderare a ușii la deschidere, este necesar să rotiți cea de-a doua supapă. Uneori doriți să întârziați panza la închidere. Acest lucru se realizează lăsând ușa deschisă într-un unghi drept. Aducerea ei într-o astfel de poziție, ei strânge ferm blocare. Dar nu poți să-l transformi mai mult de 2 rotații.

Măsuri de siguranță

Pentru a remedia situația mai puțin frecvent, este necesar să o inspectați cel puțin o dată la 6 luni și să eliminați defectele găsite. Utilizarea zilnică nu poate:

 • "Ajutați" ușa mai aproape să închidă ușa;

 • interfera cu închiderea manual sau cu ajutorul altor dispozitive;

 • atârnă obiecte grele pe pânză;

 • permiteți copiilor să folosească ușa ca o leagăn;

 • încalcă prevederile instrucțiunilor de marcă.

La service, este necesară adăugarea sau înlocuirea uleiului doar cu eșantioanele recomandate. Fiecare firmă care produce închizători preferă o opțiune sau o altă opțiune. În același timp, se efectuează cercetări serioase care arată modul în care reactivul va afecta coroziunea și proprietățile mecanice ale produsului.În unele modele, se utilizează formulări apă-glicol, în altele - ulei de motor. Înlocuirea unui amestec cu altul este inacceptabilă.

Dar dacă analogul exact al lichidului tehnic nu este disponibil comercial, este necesar să umpleți ușa mai aproape cu uleiul de motor sintetic pentru mașini. Aceasta este aproape o opțiune universală, dar merită totuși să acordăm atenție comportamentului său la diferite temperaturi. Datorită costului ridicat al acestui ulei, mulți recomandă utilizarea unui lichid de amortizare. Dar și aici trebuie să înțelegem că este folosit la propriul pericol și risc - nimeni, cu excepția proprietarului ușii, nu poartă nici o responsabilitate pentru consecințe.

Cum să remediați și să reglați ușa mai aproape, a se vedea în videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor