Oferă închizători ascunse ale ușii

 Oferă închizători ascunse ale ușii

În prezent, multe companii produc fitinguri și, prin urmare, o gamă largă de diverse dispozitive pot fi găsite la vânzare, care permit închiderea ușilor și menținerea lor în această poziție pentru timpul necesar. Un exemplu binecunoscut ca o apropiere mai este un arc din oțel sau cauciuc, care a fost folosit înainte de apariția aparatelor moderne. Scopul principal al închiderilor ușii este să închidă ușile și să le țină închise.

tipuri

Astăzi, construcțiile închizătorilor sunt sisteme mai complexe și vă permit să închideți ușile fără zgomot și șocuri, ceea ce este important pentru structurile care au inserții de sticlă.Și, de asemenea, unele modele pot deschide ușile la un anumit unghi și le pot ține în această poziție pentru momentul potrivit.

La alegerea acestor dispozitive este necesar să se ia în considerare dispozitivul de produse.

deasupra

Sunt cele mai comune și sunt utilizate pentru partițiile interioare. Acestea sunt instalate prin atașarea ușilor pe panza și sunt adesea folosite în clădiri sau birouri publice, unde mulți oameni trec prin ușă. Scopul principal este închiderea ușilor și menținerea lor în acea poziție. Prin caracteristicile lor de design, aceste închidere sunt:

 • ghiduri cu tija;
 • cu unitate de transmisie.

Diferențele dintre ele sunt mecanismele care se află în interiorul dispozitivelor, ceea ce determină principiul lor de funcționare. Modelele cu mecanism de transmisie transmit mișcarea cu ajutorul angrenajelor care se deplasează de-a lungul știftului. În mod tipic, astfel de dispozitive sunt utilizate pentru structuri grele.

Produsele cu o tijă de alunecare pot transmite forțe de la foaia de ușă la arc utilizând forța de tracțiune. Toate aceste elemente sunt situate într-o singură carcasă, care este umplută cu ulei. Acest lucru face posibilă reglarea cursului ușii.Instalarea acestor dispozitive se face ținând cont de direcția de deplasare a ușilor.

podea

Aceste dispozitive sunt diferite metode ascunse de instalare și, cu ajutorul lor, puteți deschide ușa în direcții diferite. Adesea ele sunt instalate pe uși de sticlă în zonele de vânzare. Astfel de dispozitive pot rezista la o greutate foarte mare.

O caracteristică specială este proiectarea unor astfel de dispozitive - aceasta este o tijă situată vertical, pe care sunt izvoare. Când deschideți ușa, el suflă arcul și apoi revine în poziția opusă. Mecanismul este atașat la ușă cu șuruburi.

ascuns

Astfel de dispozitive sunt folosite pentru clape interioare, și se numesc cadru. O caracteristică a designului unui astfel de dispozitiv este un mecanism care alunecă în interiorul carcasei. Avantajele acestui model sunt dimensiuni mici, ceea ce face posibilă tăierea directă în pânză și menținerea integrității ușii.

Întrerupătoare de buclă

Aceste dispozitive au apărut destul de recent, dar au deja popularitate în rândul utilizatorilor și se disting prin funcționalitate mare. Ele sunt greu de distins, la prima vedere, de bucle obișnuite,și nu este necesar în timpul instalării să se instaleze structuri suplimentare pe foaia de ușă. Aceste mecanisme diferă de buclele standard cu dimensiuni ușor mai mari.

Dar au și unele dezavantaje. Printre acestea se numără:

 • efort slab;
 • complexitatea instalării;
 • incapacitatea de a rezista la o mulțime de greutate;
 • durata scurtă.

Cele mai frecvent utilizate astfel de dispozitive pentru instalare pe design interior cu greutate redusă.

Sisteme de închidere cu uși glisante

De obicei, acestea sunt utilizate în fabricarea mobilei, scopul principal fiind reducerea forței de impact la închiderea supapelor. Designul unor astfel de produse este destul de simplu, iar ei înșiși au dimensiuni mici. În interiorul cazului este un mecanism de primăvară.

Dezavantajul unor astfel de dispozitive este acela că au ace care ies în afara corpului, care pot fi deteriorate și, prin urmare, sunt adesea plasate în locuri inaccesibile.

Elemente de instalare și tehnologice

Astfel de dispozitive pot fi instalate înainte de instalarea ușii sau după instalarea acesteia. Toată lumea ar trebui să aleagă metoda care va fi mai convenabilă pentru el să producă.

Pentru a lucra va necesita:

 • tăietor;
 • foraj;
 • șurubelniță;
 • ciocan.

  În timpul lucrului, pot exista și unele dificultăți în determinarea punctului de atașare dorit al mecanismului. Când inserați este necesar să efectuați toate lucrările corecte și să fixați ferm mecanismele pentru a evita greșelile, altfel apropierea nu va funcționa bine. Deseori închizătorii sunt plasați în capătul pânzei, ceea ce asigură ușurința în utilizare. Dacă este necesar, puteți elimina rapid designul de la balamale, eliberând ușa. O astfel de apropiere nu va fi vizibilă pentru cei din afară și poate fi înlocuită rapid.

   Pentru a instala dispozitivul, trebuie să respectați recomandările experților și să urmați următoarele reguli:

   • verificați disponibilitatea elementelor și a pieselor necesare, dintre care ar trebui să existe elemente de fixare, pârghii, mecanisme și scheme de instalare;
   • utilizați schema pentru a determina ordinea de lucru;
   • asamblați corect mecanismul și montați-l în locul potrivit;
   • reglați efortul.

   Procesul de ajustare

   După instalare, este necesar să efectuați lucrări de instalare a ușii de apropiere. De asemenea, este important să verificați modul în care ușa se închide sau se deschide.Panza trebuie să se miște încet și silențios. Dacă astfel de momente nu sunt respectate, atunci este necesară o ajustare în avans. Procesul este foarte simplu, iar baza lui este strângerea sau desurubarea șuruburilor, care slăbesc acțiunea arcului sau a sistemului hidraulic.

   Pentru a efectua lucrările, este necesar să scoateți capacul celui apropiat în locul unde sunt amplasate șuruburile de reglare. Apoi, trebuie să decideți care bolț este proiectat pentru a muta mecanismul într-o direcție sau alta, și să-l răsuciți, verificând periodic performanța ușii. Șuruburile trebuie pompate la rândul lor.

   Dar este de asemenea important să se ia în considerare faptul că încorporatul mai aproape poate funcționa diferit în funcție de temperatura din încăpere. Dacă încăperea este răcită sau supraîncălzită, atunci în fiecare dintre regimurile de temperatură se produc setări.

   În această ajustare se efectuează rotirea șuruburilor cu 1-2 rotații. Pentru a evita necesitatea adesea a unor astfel de evenimente, se recomandă utilizarea acelor dispozitive care nu sunt necesare pentru indicatorii de temperatură, de exemplu, cu mecanisme de primăvară și, de asemenea, pentru a menține temperatura în cameră optimă pentru mecanisme.

   Cum sa alegi?

   Atunci când cumpărați un astfel de dispozitiv trebuie să țineți cont de greutatea și lățimea foii de ușă. Produsele Dorma funcționează în mod obișnuit în conformitate cu EN 1154. Dacă modelul este ales incorect, în curând se va defecta sau nu va funcționa corect. Acest lucru va aduce unele dificultăți la deschiderea și închiderea ușilor.

   Fiecare apropiere este împărțită în gradații și este proiectată pentru o anumită greutate și lățime a ușii. Toate aceste momente ar trebui să coincidă cu parametrii pânzei.

   Alegeți un sistem cu bilă care are o performanță optimă. Se presupune că este posibil să se instaleze închizători cu caracteristici mai înalte, ceea ce le va prelungi durata de viață.

   Pentru ușile exterioare, se recomandă achiziționarea de modele speciale care nu se tem de îngheț și de căldură și au, de asemenea, un design special și sunt umplute cu ulei rezistent la îngheț. Acestea includ, de obicei, toate materialele și elementele necesare care vă permit să instalați dispozitivul pe orice ușă, indiferent de materialul fabricării acestuia.

   Veți învăța despre ușa ascunsă de lângă noua generație din videoclipul de mai jos.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor