Alegeți o ușă de apropiere pentru ușile glisante

Pentru a folosi ușa confortabilă, trebuie să puneți clapetele cu șuruburi glisante. Acest design este recunoscut ca unul dintre cele mai bune. Dar este important să înțelegeți toate detaliile înainte de a face alegerea finală.

Caracteristici speciale

Acțiunea dispozitivului se bazează pe așa-numita unelte camă. Ușa de apropiere poate fi plasată direct pe panza sau tăiată în capătul ușii. Avantajul designului este absența părților proeminente. Acest lucru face din ce în ce mai sigur și mai estetic. Mecanismele cu șuruburi glisante sunt instalate foarte ușor, nu vor apărea probleme în timpul funcționării.

Cum sa alegi un produs potrivit?

Pentru închiderile pentru ușă îndeplinite așteptările clienților, trebuie să aveți în vedere:

 • tip de ușă;
 • greutatea și mărimea pânzei;
 • condiții termice în cameră;
 • cerințe de securitate.

Cu cât ușa este mai grea, cu atât mai puternic ar trebui să fie dispozitivul montat pe ea. Atunci când alegeți o ușă mai aproape de ușa din față, trebuie să aveți grijă de protecția împotriva frigului. Cerințe deosebit de ridicate de siguranță în zonele unde sunt copii. Instalarea dispozitivului se poate face:

 • pe partea de sus a pânzei;
 • pe podea;
 • la capătul ușii.

Când alegeți între aceste poziții, merită să ne gândim atât la confort cât și la estetică. O calitate mai aproape, oriunde ar fi, ar trebui să închidă ușa cât mai strâns posibil. Dar, în același timp, mișcarea se desfășoară fără probleme, fără să-i bați. Produsele companiilor de renume sunt ușor de montat pe structuri din toate materialele obișnuite. De asemenea, consumatorii ar trebui să fie ghidați atunci când aleg pentru o perioadă de operare neîntreruptă și nivelul de protecție împotriva vandalilor.

Trebuie să decidem imediat ce este mai important - economii de costuri sau fiabilitate și siguranță. Experții recomandă să se acorde prioritate acestor agenți de închidere care sunt capabili să:

 • stabili o anumită viteză de mișcare a supapelor;
 • fixați panza deschisă;
 • deschideți și închideți ușa de până la un milion de ori fără a degrada performanța.

Tipuri de mecanisme și caracteristici ale muncii lor

Versiunea de vârf a dispozitivului este o cutie de metal. Dimensiunea sa este mică, dar este mai bine să preferăm ca mecanismul instalat să fie ascuns. Când cerceveaua este blocată, este complet invizibilă. Principala parte de lucru a apropierii este izvorul. Este complet scufundat în ulei de lubrifiere. De îndată ce ușa este deschisă, pârghia apasă arcul și uleiul se mișcă în interiorul carcasei. Când închideți arcul se îndreaptă și lichidul revine imediat.

O parte suplimentară a sistemului sunt supapele. Acestea vă permit să reglați forța aplicată pentru a închide ușile. Supapele vor ajuta, de asemenea, să limiteze viteza lamei astfel încât să nu se înțepenească. Dar nici o supapă nu va ajuta dacă alegerea ușii apropiate ignoră masa ușii. Pentru acest indicator, standardul european pentru închidere.

Pe ușa interioară puneți mecanismele din categoria "EN1". Chiar și cele mai puternice închizători (categoria "EN7") nu vor ajuta dacă canatul este mai lat de 160 cm sau panza este mai mare de 160 kg. Scala "EN" afectează în mod indirect prețul. Diferența dintre costul închiderilor unei clase nu poate fi semnificativă. Încercările de salvare și instalare a unui dispozitiv mai puțin puternic decât este necesar vor conduce numai la uzura rapidă și la necesitatea de a cumpăra mecanismul din nou.

  Closers sunt cu siguranță pus:

  • pe orice ușă cu control al accesului hardware;
  • la intrarea în apartament;
  • pe toate firebreaks;
  • la toate ieșirile de urgență.

  În cazul în care ușa nu este echipată cu o blocare a zăvorului, mecanismul de închidere ajută la realizarea unui contact strâns între lamă și etanșare de-a lungul întregului perimetru. Dispozitivele de închidere cu canale de închidere sunt utilizate pentru a transfera forța unei transmisii de alunecare. Astfel de modele asigură vizibilitatea minimă a produsului. Puteți chiar să o puneți pe ușile care intră în coridoare înguste sau în încăperi mici. Atât împingerea, cât și peretele nu vor fi deteriorate.

  Cum să alegeți dispozitivele de închidere pentru ușile cu o tijă glisantă, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor