Închizători pentru ușile de intrare: subtilitățile alese, instalarea și funcționarea

Aproape toate ușile moderne de intrare, care sunt instalate în biroul unei companii sau întreprinderi, au dispozitive speciale - închizători. Acestea permit ușa să se închidă ușor, protejând fitingurile, încuietoarea și foaia ușii de șocurile constante și deteriorarea mecanică.

Datorită acestui dispozitiv, ușile vor fi întotdeauna atent închise, chiar dacă sunt lăsate deschise. Să aruncăm o privire mai atentă la acest dispozitiv. Ce să căutați atunci când cumpărați un produs, cum să îl instalați corect?

dispozitiv

Există diferite versiuni de dispozitive de închidere care diferă în funcție de tipul de dispozitiv și de putere, astfel încât acestea pot fi instalate pe foaia ușă cu o construcție ușoară sau pe ușile metalice grele.

În structura ușii se află o pârghie specială, iar corpul însuși, în care este amplasat mecanismul. Datorită acestui element, ușile sunt închise automat. Mecanismul principal este un arc puternic, care este comprimat sub acțiunea unui piston. Adesea acest izvor este din oțel și plasat într-o capsulă specială. Capsula este umplută cu ulei special.

Modelele moderne de uși au o supapă specială pe argumentul suplimentar, care asigură aderarea acestora. Acest efect este observat când unghiul unei uși deschise este de aproximativ 70 de grade până când ușa este complet închisă. În plus, în cazul în care foaia de ușă este aproape închisă (unghiul este de aproximativ 15 grade), există o accelerare a mișcării cercevelei, astfel încât ușile sunt foarte închise. Această caracteristică de design permite ușii să se descurce mai ușor cu efortul de fixare a ușilor și pentru a depăși rezistența aerului observată în procesul de închidere a cercevelei.

În vânzare puteți găsi și dispozitive cu funcții suplimentare și blocarea mișcării ușii. Acest design minimizează riscul închiderii spontane a ușii. Această funcție va fi relevantă atunci când este necesar ca ușile să fie deschise. În acest caz, trebuie să deschideți ușa cu cel puțin 90 de grade, va fi într-o poziție blocată până când este împinsă să se închidă. Setul complet al apropierii va permite închiderea ușoară și silențioasă a obturatorului.

Principiul de funcționare

Principiul de funcționare al ușii de intrare pentru ușile de intrare este după cum urmează: atunci când ușile se deschid, angrenajul începe să se rotească, ceea ce transferă forța spre raft. După cum sa menționat mai sus, transmisia se află într-un caz special, care a fost umplute cu ulei. Șina, trecând prin mișcarea pistonului, împinge arcul, strângând-o la o anumită dimensiune.

În procesul de mișcare a pistonului, uleiul, care se află în mijlocul capsulei, începe să curgă de la un compartiment la altul, datorită căruia se observă o rezistență suplimentară, care îmbunătățește comprimarea elementului elastic. Ca urmare, frunza ușii se va mișca încet.

De îndată ce ați lăsat cheia, presiunea externă a încetat, iar primăvara începe să se deschidă.Deoarece mecanismul de arc este strâns interconectat cu pistonul, acesta se mișcă înapoi. Uleiul începe, de asemenea, să se deplaseze în direcția opusă, asigurând rezistență suplimentară, ceea ce încetinește procesul de închidere a ușii.

Reglarea dispozitivului de închidere a ușii se face prin rotirea șuruburilor amplasate pe partea frontală a carcasei. Prin rotirea șuruburilor, puteți schimba secțiunea transversală a canalelor, astfel încât viteza debitului de ulei se va schimba, foaia de ușă se va închide mai lent sau mai repede.

Tipuri și subtilități alese

În funcție de metoda și locul în care se va amplasa ușa de închidere, există mai multe tipuri de dispozitive.

 • superior - situat în partea superioară a cercevelei. Ele aparțin corpurilor universale, plasate pe o varietate de uși.
 • podea - sunt montate pe fundul foii de ușă sau pe podea. Deseori instalat pe uși de sticlă, deoarece, în același timp, efectuați funcția de bucle.
 • ascuns - Montat în procesul de fabricare a ușilor. Acestea sunt cele mai des utilizate pentru ușile de interior.

Pentru a alege cea mai apropiată, ar trebui să aflați dacă acest dispozitiv poate rezista la o greutate foarte mare.De exemplu, dispozitivele de podea pot rezista cu ușurință la o masă de până la 300 de kilograme, astfel încât acestea vor fi cea mai bună opțiune pentru o ușă de fier greu.

Datorită faptului că dispozitivele de închidere ascunse sunt așezate în partea din față a fie a foii de ușă, fie a ramei ușii, ele sunt invizibile, ceea ce este foarte important dacă un astfel de dispozitiv este utilizat pentru ușile interioare.

Este destul de dificil să alegeți o potrivire mai apropiată. De exemplu, dacă în ceea ce privește dimensiunile este mai bine să instalați un design, iar în ceea ce privește greutatea, un altul va face, apoi optați pentru un model mai puternic. Când ușile sunt diferite de designul original, atunci este mai bine să alegeți închizători cu o marjă de siguranță.

Nu trebuie să obțineți corpuri de iluminat puternice pentru ușile din lemn, deoarece un element foarte puternic va provoca o uzură rapidă a elementelor de fixare.

Pentru a determina cu exactitate tipul de mecanism care se utilizează mai aproape, vă puteți familiariza cu datele dintr-un tabel special. Afișează echivalentele închiderilor de clasă și principalele caracteristici ale supapelor. Dacă te apropii mai mult de o ușă din metal,că frâna a fost inclusă.

Pentru a selecta în mod corespunzător un astfel de element de ușă, este necesar să se țină seama de condițiile exterioare ale funcționării acestuia. Un factor foarte important este temperatura la care poate funcționa mai aproape. Acest lucru este foarte important pentru dispozitivele de primăvară instalate pe ușile stradale. În cazul în care dispozitivul nu are anumiți parametri, atunci pot apărea probleme cu lucrările celei mai apropiate atunci când temperatura ambiantă crește brusc sau, dimpotrivă, scade.

Rețineți că tipurile speciale de uși necesită instalarea anumitor dispozitive de închidere care conțin elemente electromagnetice sau electrohidraulice. Aceste dispozitive electrice trebuie să posede documente care să confirme calitatea superioară a produsului.

Dacă fixați ușa mai aproape de ușă la intrare, atunci ar trebui să vă uitați la opțiunile care au o protecție specială împotriva vandalismului. O componentă importantă a acestor tipuri de dispozitive este o supapă de siguranță și o carcasă din material rezistent la impact.

Atunci când cumpărați o ușă mai aproape de ușile de intrare, acordați atenție mărcii.Aveți încredere numai producătorilor care au grijă de calitatea produselor lor. Ar merita studiat recenziile clienților care utilizează deja unul sau alt model de la o anumită companie de producători. Acest lucru vă va ajuta să alegeți corect.

Pro și contra

Cererea pentru diferite modele de închidere este cauzată de o serie de avantaje.

 • Ele protejează frâna de ușă împotriva impactului când ușile se deschid și se închid.
 • Vă permite să prelungiți perioada de funcționare a unei varietăți de sisteme de alunecare care sunt instalate pe ușă, datorită mișcării moi și înguste a frunzei ușilor.
 • Există o fixare strânsă, adică, cercevea este blocată în procesul de închidere.
 • Puteți ajusta viteza de mișcare a cercevelei, creând cea mai bună opțiune de închidere.
 • Acest design este sigur pentru copiii mici care iubesc să se păcălească cu ușile.

Dezavantajele acestor produse pot fi atribuite mai degrabă consumatoare de timp proces de instalare și reglare a acestui dispozitiv. Astfel de sisteme pot fi destul de scumpe dacă există caracteristici și capabilități suplimentare.

montare

Pentru a instala mai aproape, trebuie să verificați dacă se plasează copertine de înaltă calitate, iar obturatorul este situat exact, fără distorsiuni.

Instalarea unor astfel de dispozitive poate fi efectuată fie pe cadrul ușii, fie pe interior. Adesea, o schemă completă pentru instalarea sa și instrucțiuni detaliate cu privire la modul de ajustare a acesteia sunt furnizate cu cât mai aproape. Deoarece dimensiunile schemei corespund parametrilor canatului, aceasta trebuie să fie atașată la folia ușii, folosind banda de scotch. Din acest motiv, va fi foarte convenabil să marcați locurile pentru găuri.

Urmăriți cu atenție instrucțiunile, trebuie să asigurați carcasa acestui dispozitiv.

După ce ați fixat mecanismul, treceți la montarea forței de alunecare a pârghiei. Conține două jumătăți, conectate între ele, folosind un fir. Lungimea pârghiei trebuie reglată, luând în considerare unghiul de deschidere al canatului cu 90 de grade. Dacă ați făcut totul bine, atunci ușile se vor închide treptat și foarte liniștit.

După ce a fost instalat mai aproape, este necesar să îl ajustați. Acest proces se realizează cu șuruburi în diferite etape:

 • uită-te la mișcarea principală a cercevelei;
 • finisarea amestecării este procesul de aducere a foii de ușă la închiderea completă, care începe la un unghi de 15-20 de grade înainte de a închide direct cerceveaua.

Mai întâi, setați unghiul de deschidere al cercevelei. Cu ajutorul șurubului, alegeți o poziție adecvată la 90 sau 180 de grade. Apoi reglați viteza la care se va închide obturatorul, derulând al doilea șurub. Trebuie să deschideți ușa la unghiul selectat și să eliberați. Prin rotirea celui de-al doilea șurub, puteți ajusta mișcarea uniformă, iar la ultimele grade apare o plută.

Rețineți că în procesul de reglare a apropierii, nu trebuie să depuneți prea mult efort, rotind șurubul. Chiar și înșurubând șurubul cu un sfert, veți observa cât de semnificativă a mișcării canatului a încetinit. Rețineți că, dacă ați instalat corect dispozitivul de apropiere, va trebui să-l reglați numai când temperatura mediului se schimbă. Dacă întâmpinați dificultăți la instalarea și reglarea ușii, atunci este mai bine să solicitați ajutor de la specialiști.

Recomandări pentru utilizare

Pentru a închide ușa pentru tine a servit de foarte mult timp, urmați liniile directoare simple:

 • nu este nevoie de efort special pentru a închide rapid cerceveaua;
 • Nu sprijiniți sau nu frânați ușa în timpul procesului de închidere;
 • nu îndoiți frunza ușii, nu trageți maneta acestui dispozitiv.

În caz contrar, puteți dezactiva etanșările de pe uși, spargeți pistonul sau uneltele.

Rețineți că reparația unui astfel de dispozitiv va costa destul de scump.

Dacă aveți nevoie de ușile foarte des deschise, de exemplu atunci când se efectuează curățarea, atunci este mai bine să cumpărați un model de ușă de apropiere, caracterizat de capacitatea de a ține brațul în poziție deschisă. Datorită acestui fapt, ușile pot fi lăsate deschise pentru o anumită perioadă de timp. O manetă suplimentară este prezentă în structura unui astfel de dispozitiv, care oprește fluxul de ulei, ca urmare, arcul se oprește să se extindă, iar clapeta este deschisă.

Apropiați cu grijă alegerea închiderilor pentru ușile de intrare, atunci acest mecanism vă va servi mult timp, nu veți avea probleme cu deschiderea și închiderea supapelor.

Despre ce trebuie să știți atunci când cumpărați și instalați o ușă mai aproape, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor