Uși de ușă: avantaje și dezavantaje

 Uși de ușă: avantaje și dezavantaje

Ușile cu laturi sunt structuri utilizate pentru a proiecta atât ușile de intrare, cât și cele de intrare. Baza unor astfel de pânze este un cadru și un panou. Aceste produse sunt utilizate pe scară largă în locuințe și apartamente, birouri și spații administrative.

Ce este?

Ușile cu lambriuri au primit numele lor datorită prezenței în proiectarea panoului (un panou subțire din diverse materiale).

O astfel de inserție se întâmplă:

 • plat, reprezentând o foaie subțire de lemn, introdusă în cadru;
 • voluminoase (placă mai groasă cu muchii tăiate);
 • tipărire (include mai multe elemente montate în cadru);
 • cu trabuc (are o parte mediană convexă, ajungând la zero când se apropie de margine).

Cu ajutorul panourilor puteți crea frunze de ușă surround care se disting prin originalitate și aspect elegant.

desen

Toate modelele de uși încadrate au un design similar. Baza sa este un cadru din lemn masiv sau placaj laminat. Această bază este un cadru. Pe partea interioară a bazei există caneluri speciale destinate fixării panoului. Aceste inserții conferă întreaga rigiditate și rezistență la nivelul ușilor.

În unele modele, panourile sunt atașate folosind barete decorative. Astfel de pânze sunt actualizate rapid și ușor prin înlocuirea cadrului vechi sau plictisit cu unul nou. Ușile cu lambriuri pot avea dimensiuni diferite, pot fi realizate din diferite materiale în orice scală de culoare.

materiale

Materialul din care se fabrică ușa panoului ușii este determinat în mare măsură de fiabilitatea și costul produsului finit. Baza primelor uși cu panouri a fost făcută din lemn masiv. Astăzi producătorii produc pânze nu numai din lemn, ci și din metal.De asemenea, pe piață există modele combinate (utilizând mai multe tipuri de materiale).

Ușile din lemn sunt realizate din lemn moale și mai durabile. Produsele din segmentul economic sunt fabricate din pin, molid sau cires. Pentru fabricarea de țesături mai scumpe și mai sigure, care utilizează stejar natural sau fag. Ușile cele mai durabile (produse premium) sunt realizate din negru sau mahon.

Pentru fabricarea de panouri utilizate MDF, foi subțiri de placaj, PAL, hârtie presată, sticlă. Datorită unei game largi de materiale, producătorii produc uși în diferite stiluri. Din acest motiv, consumatorul va putea să aleagă cu ușurință modelul optim care este potrivit pentru un anumit interior.

tipuri

Proiectele de ușă cu panouri pot fi:

 • Pentru interior. Astfel de modele sunt instalate în interior. Pentru fabricarea structurilor se utilizează panouri din materiale subțiri (inserții din placaj și MDF subțiri sunt populare).
 • Intrare. Aceste produse necesită fiabilitate și durabilitate sporite. Adesea sunt fabricate din lemn dur sau din aluminiu.Usile de intrare pot suporta stresul mecanic sever.

De asemenea, producătorii produc modele de uși izolate. Pentru fabricarea unei uși calde, se utilizează foi de placaj suplimentare. Inserțiile formate fixează materiale izolante. Astfel de produse au rate ridicate de izolare termică și fonică.

dimensiuni

Dimensiunile bazei foii de ușă depind în mod direct de dimensiunea interiorului ușii sau a orificiului de intrare. De obicei, ușile non-standard sunt făcute la comandă prin măsurători exacte.

Dimensiuni standard ale ușilor:

 • pentru baie și toaletă - 60 cm lățime, 200 cm înălțime, grosime 5-7 cm;
 • pentru camere - lățime 80 cm, înălțime 200 cm, grosime 5-7 cm;
 • pentru cămară - 40 cm lățime, 200 cm înălțime și grosime 5 cm;
 • Pentru o cameră de zi, lățimea standard este de 90 sau 100 cm, înălțimea - 200 cm.

culoare

Producătorii realizează panza din lemn încadrată într-o gamă largă de culori. Toate cadrele din lemn ale modelelor sunt impregnate cu compuși antiseptici și soluții care suprimă apariția ciupercii. Produse de finisare produse cu ajutorul lacurilor.Acesta va păstra recursul de lemn natural.

Unele modele sunt acoperite cu emailuri și vopsele. Cel mai comun lapte ușor și nuanțe bej. Ușile albe au câștigat o popularitate masivă pe piața internă. Sunt capabili să mări spațiul vizual, să facă camera "lumină" și "aer".

Pro și contra

Stofele cu panouri au urmatoarele avantaje:

 • Aspect atractiv.
 • Greutatea redusă a pânzei, realizată prin utilizarea panourilor ușoare în loc de lemnul greu.
 • Mentenabilitate. Inserțiile spart în foaia de ușă pot fi schimbate pe cele noi cu mâinile tale.
 • Performanță bună de izolare fonică.
 • Rezistența la schimbări bruște de temperatură.
 • Durabilitate și fiabilitate. Spre deosebire de alte produse, ușile cu panoul nu se sparg.
 • Cost avantajos.

Panouri ușile - o combinație de originalitate, frumusețe, fiabilitate și har. Produsele obținute din materii prime de înaltă calitate, în conformitate cu tehnologia de producție, nu au dezavantaje.

Singurul negativ este pierderea rapidă a prezenței, dacă producătorul folosește materiale de calitate slabă.

Cum sa alegi?

Merită să abordați alegerea ușii cu ușurință cu mare responsabilitate.

Aici este important să se ia în considerare nu numai costul și aspectul pânzei, ci și alte calități:

 • Când aranjați grupul de intrare, acordați atenție modelelor cu cadru din aluminiu. O astfel de fundație nu este "frică" de sarcini mecanice, menținând astfel un aspect estetic, chiar și cu utilizare intensivă. Pentru aranjarea deschiderii de intrare este de asemenea adecvată o ușă din lemn masiv, cum ar fi stejarul.
 • Pentru casele de țară, soluția ideală este ușile din lemn de esență moale. Produsele cu culoarea lemnului conservat vor face ca interiorul casei de țară sau al unei case să fie unic.
 • Atunci când alegeți modelul optim, trebuie, de asemenea, să țineți cont de interiorul și dimensiunea camerei. Pentru camerele mici, modelele de nuanțe de lumină vor fi cea mai bună alegere. Pentru camere spațioase, puteți să vă uitați la opțiunile mai întunecate.
 • De asemenea, este important ca ușa să fie în armonie și să fie combinată cu interiorul încăperii. Designerii sunt sfătuiți să selecteze culoarea panourilor de ușă în funcție de podeaua finisată sau de pereții din cameră.
 • Acordați atenție: pentru bucătărie nu este de dorit să cumpărați uși cu aspect mat.Pe o astfel de acoperire este foarte observabil murdărie, pulverizare de grăsime, urme de fum.

Cum să ai grijă?

Orice produs va dura o lungă perioadă de timp și va păstra un aspect prezentabil, dacă este îngrijit corespunzător. Nicio excepție și ușile cu panouri. La fâșia de ușă servită cât mai mult timp posibil, trebuie să o luați cu responsabilitate pentru spălare. În aceste scopuri nu se recomandă utilizarea substanțelor care conțin particule abrazive și paste. Astfel de unelte vor zgâria finisajul lăcuit, răsturnând imperfecțiunea exterioară.

Pentru o îngrijire atentă, este mai bine să alegeți soluții de curățare "moi". Ușa parțial contaminată poate fi șters cu alcool dizolvat în apă în raport de 1/10.

Pentru a menține strălucirea, se recomandă frecarea frecventă a ceara sau a diferitelor substanțe de lustruire în pânză.

Usi interioare nu sunt recomandate efecte mecanice. Pentru a evita încărcările accidentale în timpul reparației în cameră, se recomandă îndepărtarea cârpei. Dacă este imposibil să-l scoateți din balamale, trebuie să înfășurați ușa cu cauciuc spumant sau o cârpă moale.

desen

Ușile din panouri sunt realizate în orice design și stiluri.Datorită unei game extinse, este posibil să alegeți un produs pentru orice tip de cameră. Pentru spațiile rezidențiale alegeți ușile cu geam sau cu inserții transparente. Ele pot fi decorate cu picturi (modele clasice sau moderne) sau imprimare foto. Pentru o baie și o încăpere de toaletă, frunza ușii cu șuruburi de sunete ar fi o soluție ideală.

Panourile din ușile interioare sunt:

 • drepte;
 • ondulat;
 • cu garnituri suplimentare;
 • cu elemente volumetrice;
 • cu sculpturi elaborate și relief.

Ușile cu un panou de sticlă pot fi transformate prin trasarea unui model pe acesta, transformându-l într-o vitraliu.

Soluții frumoase de interior

Pentru fiecare interior, puteți alege o ușă de panou adecvată. De exemplu:

 • Pentru o cameră decorată în stil clasic, potriviți ușile din lemn cu lamele solide. O astfel de ușă va accentua o situație strictă nu numai în camera de zi, ci și în birou, în bibliotecă. Liniile liniare și designul discret vor transforma vizual interiorul, adăugând un "zest" la el.
 • Ușile cu inserții de sticlă vor aduce ușoare și aerisite interiorului. Acestea sunt potrivite pentru camere decorate în stil neoclasic.
 • Pentru modernitate decizia corectă va fi alegerea panourilor ușilor cu inserții de forme geometrice neobișnuite.
 • Pentru camere Art Deco cea mai bună opțiune ar fi achiziționarea ușilor din lemn scump cu panouri din sticlă.
 • Ușile albe sunt potrivite pentru blândețe ulei de măsline interioare. Inserțiile pot fi realizate din sticlă cu margine dreptunghiulară sau figurate.
 • Pentru interioare moderne Ușile din lemn de nobil cu sticlă colorată vor fi o opțiune potrivită.

Ușile din lemn sunt potrivite pentru orice interior. Alegerea lor este decizia corectă. Cu astfel de frunze de ușă, situația din orice apartament va deveni confortabilă și confortabilă. Ușile cu panouri arată elegant, neobișnuite și costisitoare.

Aceasta este o adevărată descoperire pentru cei care apreciază calitatea, aspectul solid și proprietățile excelente de performanță ale frunzei ușilor.

Pentru informații despre modul în care sunt realizate ușile încadrate, consultați acest videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor